Pages - Menu

Blogroll

Thursday, September 21, 2017

Home » Kronologi Bersalin Aakif: Part 2

Kronologi Bersalin Aakif: Part 2

Assalamualaikum dan haiii..

Jom sambung part 2 pulak..
kalau nak baca part 1, KLIK SINI ekk 

7/6/2017
bangun pagi macam biasa selesaikan apa yang patut, dah wangi² melangut tunggu doctor round wad pulak..lepas sarapan nurse pasang ctg machine tu..
result ok cantik..takde bacaan yang pelik² la..
tak lama tu, doctor datang bagitau result selepas blood tranfussion semalam tu..
naik la jadik 8.6 g/dl
doctor pakar tak puas hati dengan result tu, so, pagi ni lagi sekali buat blood transfusion..
macam biasa diberi explaination apa semua tu dulu baru start buat..

masa ni, tangan kanan yang ada line tu sakit giler..darah pun masuk slow amat..kejap² nurse datang gosok² tangan bagi darah jalan lancar..paling tak boleh tahan bila nurse flush..Allah haii..berair bijik mata mami..sobsss..

last² nurse tanya, puan, kita tukar buat dekat tangan kiri boleh..sebab yang ni dah bengkak..darah tak jalan sangat..lambat nak habiskan satu pek darah tu..
ok okey je..buat la yang mana elok..so, buat satu yang baru belah kiri pulak..
Alhamdulillah yang ni tak sakit sangat la..darah jalan elok la..

ward 1A
katil no. 11
ngam habis satu pek darah, terus dapat lunch..

nasi putih + ayam masak merah + sayur + tembikai
makan licin sepinggan..tinggal tulang ayam dgn kulit tembikai je
lepas makan, mami teruskan termenung memikirkan masa depan..
sempat call mak datang waktu melawat nanti tolong belikan kurma..
sebab mami teringat kurma kan cepatkan bukaan..eh yeker..
something like that laa..

tea time
puding marble + susu coklat

dinner
nasi putih + masak bening sayur ape ntah + telur dadar

dekat sini keja makan jelah..
masa ni time melawat..so suap asyraf dgn dahlia makan je yang ni..

malam tu, mami start makan kurma 3 bijik..baca niat semoga Allah mudah kan urusan bersalin..
mintak² result esok dah cantik..
bukan apa..mami dah boring dah sebenarnya duduk rilek kat hospital..
doktor memang tak bagi balik sebab mami dah overdue 3 hari..
memang cari pasal la kalau balik jugak kan..bertabah jelah mami berumahtangga dekat hospital tu..

sebelum tidur malam tu pun mami makan lagi 3 bijik kurma berserta niat dan selawat sikit..
harap nya pagi esok ada lah sikit bukaan kan..kalau boleh taknak lah induce..huwaaa mami dah rasa masa bersalinkan Asyraf dulu..kena induce..Allah..tak mampu nak luah dengan kata²..
nak lukis lagi lah ntah hape jadik kang..

bersambung...



1 comment:

  1. Entry kronologi penuh gmbr makanan..hahah. tbaik mami..
    Oo mkn kurma ye.. nk start mkn balik lh..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute