Pages - Menu

Blogroll

Monday, January 31, 2011

nak mintak tolong sikit boleh?

tak sure tajuk ada kena mengena tak dengan n3...
hikhikhik..

salam...
adoiii..berpinau mata aku ni..
kepala pun dah weng..weng..
hari isnin je kepala buat hal..
adoiiii..

hari ni tetiba terkurang pulak BW aku..
punye lah bizi khatam satu blog akak ni..
kesian pulak baca kisah hidup dia..
bukan la niat aku nk jadi stalker ke ape ke..
tapi lebih kepada nak tau kisah suka duka kehidupan seorang isteri yg diceraikan ketika sarat mengandung 8 bulan..
sedih kau..
lagi2 bila akak ni tulis pasal anak2 yg rindukan kasih sayang seorang babah..

dari tadi dok cover takut2 orang terperasan aku menangis depan PC ni..
takpelah kak..harap akak tabah ye..
semoga kuat demi anak2..

lagi satu hari ni semua staff UTAR muka ada sinyummmmm..
kehkehkeh..
jangan berjoli yer dengan duit bonus tu..
simpan sikit utk masa depan..
pesanan utk diri sendiri juge..
hehehe...
ehsan dr Google..

alhamdulillah..rezeki..
balik ni nk pegi ushar washing machine sebijik..
tak larat dah nak gonyoh baju oiii...
dan dan tak larat..
hahahha..

brand apa ok yer..
aku nak yg auto..
budget dalam rm700..
tak mampu nak beli yg harga riban2..
huhu..

oklah..ni je yang termampu di update oleh aku hari ni..
sekian..tenkiu sudi bace..:D

Friday, January 28, 2011

baru kahwin, dah kena penumbuk..

salam..
sepatutnya entry ni kelmarin aku tulis..
tp baru hari ni tergerak hati nk type..
hehe..

ada satu pagi tu..
aku pun tak perasan jam pukul berapa time tu..
tengah syok2 tido, tetiba rase kena penumbuk..

nasib baik tak sakit sangat..
kena tang tulang dada ni..
terkejut giler aku..
terus pandang en asben..

aku perati je en asben..
ehhhh..tido ke saje2 nk tumbuk aku ni..
tengok en asben tido keras je..
terus la aku nangis pepagi buta tak tau pukul berapa tu..

en asben terjaga la kan..
sebab aku kejut dia tanya kenapa tumbuk aku..
dia pun terkejut jugak la kan..

aku tanya dia mengigau apa sampai nak bertumbuk bagai ni..
rupa2 dia mimpi kena kepung dengan penjahat la kunun..
panjahat tu 5 orang..
dia kena kepung..
tu yang nk bukak langkah tu..

adoiii..nasib baik en asben tak tumbuk muka aku..
ehsan dari Google

haa..macam dalam gambar ni la konon..
en asben buka langkah..
sekali tertumbuk wife dia daaa...
hurmmm..macam2 la..
tapi en asben tak pernah belajar silat pun..
adoiii..

sekarang ni, bila nk tidur je, mula la aku melawak dengan dia..
jangan tumbuk syg lagi ye malam ni..
hehe..
angin je en asben dengar..

sekian..ini kisah benar..
time kasih sudi bace..:D

Thursday, January 27, 2011

nak cepat, kena tolong..

apa punya tajuk la aku letak tu..

semalam en asben balik keja lambat..
so, dengan aku2 sekali lambat la kan..
bertunggu tangga la aku kt ofis ni..
pukul 9.15 mlm baru sampai umah..

adoi..badan penat..otak penat..
tapi sebab perut 2 manusia ni lapar, terpaksalah masak jugak..
nak singgah kedai makan, baju dah basah..
kena hujan renyai2 malam tadi..

aku cakap kt en asben..
kalau nak makan cepat, kena tolong masak..
hehe..

nak masak ikan masak asam rebus bodo2 je..
pastu cendawan goreng dengan telur..
aku mntak tolong en asben masak nasik..
punye lah lame en asben basuh beras tu..

bile tanya, abg dah basuh berapa kali ni?
baru 4 kali katenya..
adoiiii..
sabor jelah..
putih bersih air beras..
hurmmmm..mana2 lah abg oiii..
janji dapat makan nasik jap lagi..
gambar hiasan dr Google..

nasi dah masak..
lauk yang tak seberapa dah masak..
tak lupa kicap kipas udang..
teh O suam setengah jug..
tunggu ape lagi..
jom kita Bismillah..
hehhe..

dah kenyang baru mandi..
lalallala....

Tuesday, January 25, 2011

cuba nasib..free je pun..

salam..
sabtu lepas ikut en asben pegi Sport Planet, Ampang..
en asben ade selection futsal utk Ambank..
ramai jugak lah staff Ambank yg datang cuba nasib..
en asben salah sorang dari nya..

en asben kata kalau ade rezeki, and then terpilih, alhamdulillah..
kalau tak terpilih pun takpe..

lagipun main ni free..
dah la free..staff² yg dtg utk selection, dibayar pulak tu..
bahagia hidup jadik staff Ambank..

ooohh...
nk bagitau jugak lah..
aku menang GA lagi ni..
haa..nampak tak tu..
hadiah pun dah sampai..
mekasih Puan Penganjur..
lenkali boleh la buat GA lagi..
hehe..

ehhh..betul ke Fasha Sandha dgn Jejai tu dah putus..
ishh..ishh..ishhh...
kesian..
huhu..

Monday, January 24, 2011

E-day Nadia ♥ Dido

salam..
fuhhhh..baru settle khatam baca n3 korang..
sekali dgn BW la tu..hehe..

ni turn aku pulak nk update..
tp ni bukan pasal aku la..
nnt ada yg muntah darah pulak asyik cerita pasal aku je kan..
hehe..

ok..semalam 23/1/2011 best friend en asben merangkap kitorg punya pengapit bertunang..
ni pengapit masa majlis kt pahang..
macam kena badi je..
lepas sorang, sorang menyusul ni..
bagus..bagus..:)

ok..pendekkan cerita..
otai² sibuk berdiskusi, aku sibuk snap sana snap sini..
tak nak kalah tu..padahal guna digicam je pun..
tak nak kalah dgn camera muncung² gedabak tu..

meh layan gambar yg tak seberapa dr camera cabuk aku tu..
bunga pelamin..
ececece..konon guna DSLR la ni..hikhikhik...
cik pengantin..pandang sini jap..hehehe...
susah payah aku menyelit tepi pelamin tu tau..
nasib baik size kecik lagi..
kecik ke....?
saat cincin disarungkan..walaupun terbalik kan..
patutnya cincin risik belah kiri..
cincin tunang belah kanan kan..

mane² la..
janji dah selesai satu babak...
ada banyak babak lagi lepas ni..
bulan 9 tu bukan nya lama sangat pun...
takde niat utk menakut nakutkan bakal pengantin..
hehhe..
alhamdulillah..dh jadik tunangan org kamu yer..
tak mo notty² lps ni..
2 2 ni pengapit aku dulu..
sorang kt pahang..
sorang lagi kt gombak..
tenkiu ye korang..
lebiu...
hehe...
not available at all...hehe..
apesal mata aku nampak makin sepet tu..
adoiii..

kepada Dido and Nadia,
selamat bertunang..
semoga bahagia selalu..
dah boleh start buat preparation kahwin² dah ni..
hehe..:D

Friday, January 21, 2011

hampehhhh...

semalam pergi jogging lagi..
kali ni lagi best..
sebab rase badan macam ringan sikit..
kalau nk banding masa 1st time jogging ahad lepas..
mungkin kah berat badan dh turun dengan jayanya..
hehe..

tapi, tengahari tu pulak makan banyak..
suami isteri makan tak ingat dunia..
maybe sebab sedap sangat kott..
aiisehhh..tulah..sape suruh masak sedap²..
hahahha...
larikkkkkkkk....

oooohhhh..jangan tempeleng aku..
hahhahampehhhh...

Thursday, January 20, 2011

cekodok segera..

salam..
ha..buat ape petang2 macam ni..
jom la join aku layan cekodok ni..
cekodok segera je pun..
kalau pegi beli barang2 dapur, en asben selalu ambik tepung cucur Adabi ni..
macam2 perisa la..
kita panggil perisa ke???

setengah peket setiap kali goreng..
cukup la utk kami berdua makan kan..
kekadang mama aku pun suke jugak buat cekodok segera ni..
tapi mama suka campur dengan 2, 3 sudu tepung gandum biase tu..
dia kata lagi sedap..

yeker..kekadang aku pun konpius..
ntah2 sebab nk banyakkan tepung tu..
maklum la..kata adik beradik ramai kan..
mane la cukup kalau setakat peket kecik tu..
hehe..

jemput makan semua..:)

Tuesday, January 18, 2011

buat hal di tengah bulan...

salam..
malam tadi keluar beli barang dgn en asben..
pergi naik kenari sebab en asben malas nk bukak solex motor dia..
boleh?

tapikan..
tak syok betul lah..
tengah² bulan nak buat perangai pulak..
tetiba pulak ada bunyi kuat kt dalam enjin bila on air cond..
en asben kata maybe compressor kot..
ntahlah..aku bukan nya tau ape pun pasal kereta ni..

pastu pagi tadi en asben call..
kata malam ni nk bawak kenari tu kt bengkel kawan dia..
tapi bukan nak buat terus la..
kawan dia just nk check je..
boleh jugak budget² RM berapa kena time repair nnt kan..
senang nak buat kira²..
hehe..
recycle balik gambar ni..hehe..
masa ni kt kedai tayar..

hai kenari..kenapalah dengan kau ni..
harap takde pa pe..
kalau ada pun, jangan lah yg major..
adoiiii...
sila kesian kt owner anda..
huhu..

Monday, January 17, 2011

hanya aktiviti kekeluargaan..

salam..
aku type n3 ni sambil menguap sakan..
adoiii..

so, weekend semalam apa korang buat?
apa aktiviti menarik korang?
berjalan jalan kah?
shopping kah?
tidur kah?
kah kah kah..

aktiviti aku dengan en asben macam biasa saja..
tapi penuh dengan aktiviti kekeluargaan..
jumaat malam tu, pergi umah nenek en asben yang sekangkang kera dari umah kitorang..
saja melawat nenek..
hari ni kalau tak salah nenek kena pergi Pusrawi kot..
check up tulang belakang bekas operation tahun lepas tu..
harap semua ok² saja..

sabtu malam minggu pulak, pak ndak ajak main badminton..
lepas maghrib dah sampai kt dewan serbaguna taman melati tu..
1st time main badminton kt situ..
biasanya kitorang main dekat dewan ibu kota tu..
best giler sebab 3 court tu family kitorang yg conquer..
4 family semuanya..
fuhh..gamat..

aku pun tak mau ketinggalan main badminton..
penat tak yah cakap la..
sejak kahwin, ni baru nk start main badminton semula..
macam tak cukup nyawa..
tangan kanan aku pun macam nk tercabut dah ni..
sakit sampai ke hari ni..
adehhh..
gambar hiasan dari Google..

ahad semalam pulak, pecah rekod..
pegi jogging dengan family pak uteh..
kt taman tasik titiwangsa je..dekat dgn umah..
dan utk rekod ni 1st time aku dgn en asben jogging sama2 selama berkawan 4 tahun lebih ni..
dan rekod dipecahkan semalam iaitu pada 3 bulan kahwin..
sila percaya..
gambar hiasan dari Google..

tapi semalam aku banyak berjalan jelah..
joging 10 langkah..berjalan 30 langkah..
penat gile wehhh..
penat main badminton semalam punya pun belum hilang lagi..
dah berjogging pulak..
maybe berjogging ni akan jadi aktiviti tetap setiap ahad kot..
insyaAllah..

dan sila percaya jugak, berat aku dah turun 1 kg..
ye betul ni..tolong lah percaya..
hehe..:)

Saturday, January 15, 2011

kita blogger yang macam mana?

salam..
tadi masa dok sibuk buat BlogWalking (BW), banyak betul ekk blogger baru2 ni..
macam cendawan tumbuh selepas hujan tu..
bagus..bagus..

aku takdelah nak kata aku ni blogger otai ke blogger lama ke apa..
aku pun baru jugak..baru 1 tahun lebih je dalam dunia blogging ni..
itupun blog personal je pun..
entry rojak..
post ikut suka bila rase nk menulis..
kalau takde idea nk tulis ape, mari tepek gambar makanan..
tu jelah keje aku..
haha..

tapi kan..
dalam ramai2 blog2 baru yang muncul ni kan..
ada jugak blog yang buat aku pening kepala..
bukan sebab time aku bukak blog tu, aku migrain ke apa..
pening sebab baca entry diorang ni ha..
contoh macam ni..

jap aku nk pikir ayat jap..

'harie niw hakue kewluar berdating dengan pakwes hakue..
besttt gilewww...pakwess hakue kewlll..dier belanjew hakue makan mekdie..
haku shayang gilewww sama pakwess hakue ittewww'

ni contoh jelah..pening kepala aku pikir ayat tu tau tak..
tak ke susah kakak2 and makcik2 ni nk bace adik2 oiii..
korang buat blog nk suruh orang baca kan..
kalau taknak bagi orang lain bace, jangan buat blog..
pegi tulis kt Microsoft Word pastu save kt folder..
boring2 baca sorang2..

tapi tak semua la blogger budak2 sekolah macam tu..
ada yang bagus..yang ok..
n3 pun senang nak bace..
kadang2 n3 lagi bagus dari aku..
haha..

ni pendapat peribadi aku la..
jangan la marah aku pulak lepas ni..
blog aku pun bukan nya perfect sangat pun..

ok..peace no war..
kawan2 tak mau lawan..:)

Friday, January 14, 2011

memang sah...

salam..
selamat pagi..

tak tau ni berita baik ke berita kurang baik..
tapi tipulah kalau aku kata tak sedih kan..

malam tadi penyakit bulanan aku datang la..
maka secara tak langsung melenyapkan semua kata2 yg mengatakan aku maybe pregnant..hehe..

teka teki semalam terjawab sudah..
dan pemenangnya adalah Puan Bee..
tapi tak de hadiah yer..
haha..
hehe..baiklah kak bee..
sekarang jugak saya start exercise tu..
nampak tak..nampak tak..
huihhhh..penat betul..berpeluh peluh dah ni..
petang ni kalau timbang dah turun 2 kg kot..
hehe..

atau mungkin aku kena join en asben main bola setiap petang?
mungkin juga aku join budak2 gombak main futsal setiap malam sabtu?
source: Google

yelah..sampai bila aku nk jadi pom pom girl je kan..
harus join same2 keluarkan peluh..
haha..

hurmmm..type n3 ni pun aku dah rase mengah...
adehhhhh...

Thursday, January 13, 2011

apa kena dengan aku ni?

dah seminggu demam tak baik2..
selsema tak baik2..
perut tak reti kenyang..
makan dan makan lagi..
rasenya setiap kali makan dah baca Bismillah..

kalau time masak, boleh je berdiri sejam dua..
yelah, tak kan nk masak sambil duduk pulak kan..
elok je settle kemas dapur, terus je rasa dari pinggang sampai ke kaki macam nk patah..
kaki kebas rase macam tak de kaki..
nasib baik la en asben rajin nk mengurut..

pastu bila berjalan sikit, dah mengah..
kalau naik tangga nk ke opis lagilah..
padahal nak ke opis aku naik tangga setingkat je pun..
itupun dia punya penat macam naik tangga Batu Caves tu..
adehhh..

sekian n3 luahan perasaan..
haha..:D

Wednesday, January 12, 2011

kisah pedal ayam..

korang boleh lah baca tajuk tu macam cerita Doraemon..
'Kisah Pedal Ayam'

salam..
korang dah lunch ke..
lunch ape tadi..
aku cume makan nasi putih dengan ayam goreng je..
itu je yg boleh aku telan setakat ni..
tengok lauk2 kt kedai tadi, semua tak menyelerakan..

dalam tak berselera tu, habis jugak nasi satu polystyrene..
sambil makan depan PC td, teringat insiden siang ayam ahad lepas..
maklumlah..selama hidup ni, tak pernah2 siang ayam..
tau makan je...
dah kahwin ni kenelah buat sendiri semua tu kan..
itupun dh suruh tokey tu potong ayam kecik2..

dalam banyak2 part ayam tu, ada satu ketulan daging tu..
aku telek punye telek sambil pikir..
'ehhh..ni ape bende ni..bahagian mane ekkk...'

nasib baik Mak Ndak dtg umah tepat pada masanye..
terus aku mntk tolong dia yg buatkan..
kalau ikutkan aku, aku buang je terus macam minggu lepas..
mau tak terperanjat..aku hiris skit terus nmpk macam pasir kuning2 tu..
macam gitu rupenya pedal ayam..
haha..

minggu lepas 2 bahagian ayam aku dah buang..
satu pedal..
satu lagi bahagian tongkeng@bontot ayam tu..
tak reti aku nk buat mcm mane..
last2 buang je..hehe..

dah kahwin ni kan..macam2 ilmu baru dapat..:D

p/s: bilelah nk baik demam aku ni...

Tuesday, January 11, 2011

Mee Kungfu pening² lalat...:)

salam..
kesihatan tak berapa ok dari semalam sampai hari ni..
pening2 lalat dgn hidung berair..
malam tadi badan panas giler..
telan Paracetamol 650mg sebelum tido..
selubung dengan selimut tebal sampai kepala..
bangun pagi tadi badan berpeluh2..
huhu..

balik kerja semalam, dalam pening2 lalat tu sempat lagi buat mee kungfu..
saja sebab nk habiskan balance mee kuning dalam peti sejuk tu..
maka, berkungfu la aku kt dapur semalam..
haha..

tapi, aku lupe nk snap gambar..
maklum lah..kate pening2 lalat kan..
tp ni aku tepek gambar sifu masak2 aku ni..
lebih kurang la macam ni..
tp dalam gambar ni nampak lebih lazat dr yg aku masak semalam..
haha..
kredit to kak hanieliza

resepi?
pergi terjah umah kak hanieliza tu..
macam2 resepi ada...

satu lagi, happy gilosss pagi ni..
bukak website NUFFNANG pagi tadi..
tengok2 dah ada BE..
tup tup pagi ni dah muncul BE baru..
alhamdulillah...
tenkiu NUFFNANG..
lebiu..hehe..
BE baru...:D

Monday, January 10, 2011

income tak macam korang pun..

salam..
selamat petang semua..
korang dah makan tengahari?
bagus..bagus..

lama rasenya aku tak membebel pasal NUFFNANG ni kan..
saje je malas..
lagipun income biasa2 je..
takdelah gempak riban2 macam korang punya..
tp aku tetap bersyukur..
yelah..sapa nk bagi korang duit free macam tu kan..

tp blog aku sekarang ni dh takde BE..
pagi tadi bukak website NUFFNANG, tengok dah jadik ME..
tak sampai rm doploh hinggit pun..
haha..
baru ada 10 ME..

so, en NUFFNANG yg baik hati, boleh lah kalau nk bagi BE lagi..
jangan malu2 yer..saya sedia terima..
kecik tapak tangan, stadium Gelora Bung Karno aku tadahkan..
hehe..

p/s: badan tak berapa sihat ni..hidung berair..mata panas..kepala pening2 lalat..adoiii...

siapa kata susah?

salam..
mari mulakan pagi ni dengan mee goreng edisi-campak-je-bahan-bahan-yg-ada-dalam-peti sejuk-tu..hehhe..
so, bolehlah layan mee goreng sambil blog walking..
pastu amik gambar, upload la masuk dalam blog..
dh jadik satu entry..
macam aku tgh buat sekarang ni..haha..
sape kate susah nk update blog..hehe..
ade pulak yg maki aku ni karang..
'eleh..ko update bodoh2 memang lah...'
jemput makan semua..ehhh..jemput tengok yer...
peace...:D

Friday, January 7, 2011

blog kau best sangat ke?

ye baiklah..
aku tau blog aku tak beshhhhh....
haha..

adoiiiii...
terbantut aku nak BW petang ni..
tak pasal2 aku pegi baca entry sape ntah tadi..
siap dengan komen2 sekali aku khatam..
tak lupa juga klik 'older post' tu..
adoiii..

tak pasal2 aku google sape awek cun nama Farah Liyana ni..
maafkan aku..
aku mmg tak kenal awek ni..
tapi hari ni dah kenal dah..
cun orangnya..
hehehe..peace..

hari tu kecoh pasal Ju on..
terkejut berok masa memula masuk blog dia..
nk tergelak pun yer..

blogspot sekarang ni dah macam2 la..
dulu rasenya masa mula2 berjinak dgn dunia blog ni, tak de kot macam ni..
aman je rasenye..
ke aku yg tak tau berita semasa blogging ni..
yelah..aku kan blogger picisan je..
haha..

ingat dulu masa mula2 tulis blog..
ntah pa pe je entry aku..
kalau baca balik, mau gelak guling2..
malu pun ye jugak..
pastu bile nk kahwen tu, asyik la cerite pasal kahwin2 je..
bile dah kawen ni, asyik la cerita pasal en asben je...
pastu cerita pasal masak memasak je..

nnt kalau pregnant, mesti aku asyik buat n3 pasal preggy moment pulak kan..
dah ada baby, buat n3 pasal baby pulak..
hurmm..nasib la..

ape aku membebel ni..
dah la..aku nk BW ni..
bye..:D

Thursday, January 6, 2011

1st time menang ni...

salam..
hati tgh happy ni..
sila bagi laluan yer..
hehe..

bukan apa..
utk pertama kalinya menang GA..
aku pun baru je berjinak2 dgn GA ni..
nk join contest, macam tak reti je..
so, cuba nasib dgn GA jelah..
saje takmo campur kt sini..

pagi tadi receptionist call suruh amik parcel..
mmg aku bagi address opis..
senang sikit..
tarraaa....
alhamdulillah..dapat hadiah ni..mekasih kak Badariah
lenkali boleh la buat lagi GA ni yer..
hehhe..
backseat organiser..memula tak tau ape benda alah ni..
maklum la..aku kan org kampung..
mane la tau..huhu..
siap google tuh..
source: Google

macam ni lah lebih kurang..
balik ni harus sangkut kt seat kenari tu..
hehe..

mekasih ye puan penganjur..
:D

Wednesday, January 5, 2011

demam...

salam..
tak ade yg lebih merisaukan hati aku bile en asben demam hari ni..
tadi mase hantar aku pegi keje, en asben dh bagitau..
kepala dia sakit berdenyut2..
mata pun macam panas je..
pagi td dh start bersin2..
adoiii..

aku kata kalau rase tak sihat, tak payah masuk keje..
pegi klinik dulu..
kredit: google

tadi en asben call kata dia dapat MC hari ni..
oklah tu..
rehat je kt umah..
tolong kemas2 umah pun ok jugak..
giler kejam aku...
huhu..

Tuesday, January 4, 2011

bubur kacang hijau seorang amatur..

salam..
asyik post pasal makan je..
hehe..

petang ahad tu teringin nk makan bubur kacang hijau..
kebetulan dalam freezer ada kacang hijau dengan gula kerek..
ke korang panggil ni gula ape..
aku panggil gula kerek sebab mama aku panggil macam tu..
haha..
gula kerek
satu utk aku..
satu utk en asben..
oklah kan..kata baru 1st time buat..

nak resepi ke..ermmm..aku bagi resepi amatur je lah ekk..

bahan²
- satu cawan kacang hijau
- santan kelapa
- gula kerek
- gula
- garam
- daun pandan
- sagu (aku tak letak sbb tak suka)

cara buat
- basuh kacang hijau bersih²
- rebus sampai kacang hijau tu empuk/kembang
- bila air rebusan kacang hijau tu dah kering, masukkan santan kelapa
- masukkan daun pandan
- masukkan gula kerek
- masukkan gula ikut tahap manis korang
- masukkan garam

dah mendidih, tutup api..
pastu dah boleh makan dah..
en asben kata kalau letak durian, mesti lagi sedap..
lepas ni boleh buat yg ada durian pulak..

cuti ni nk try buat bubur pulut hitam pulak lah..
best pulak main masak² macam ni..
hehe..:D

Monday, January 3, 2011

saya budak baru belajar masak..

salam..
dah 3 hari kita dalam tahun baru ni kan..
so..memasing dah pasang azam baru kan..
bagus..bagus..

azam tahun baru aku?
bila dh kahwin ni, azam tahun baru mestilah ke arah kekeluargaan sikit..
tak macam zaman single mingle dulu..

en asben tanya apa azam tahun baru..
cepat² cakap nk belajar masak..
huhu..

ok..mari mulakan n3 tahun baru dengan masak²..
maafkan aku..no wonder berat aku naik 4 kg dalam masa 2 bulan kahwin..
hebat kan..haha..
masak lemak bayam hijau..
ikan goreng dengan seketul ayam goreng untuk en asben..
abaikan tulang ikan yg terkeluar tu..
saya budak baru belajar siang ikan..haha..
ok..masukkan dalam list azam tahun baru..
nk belajar siang ikan supaya kelihatan lebih hensem..haha..
ulam daun selom..mbbekkkk..tetiba feeling en goat..huhu..
sambal belacan yang mantap meletup lubang telinga..
hurmm..tak suka la cili padi ni..
banyak biji..dah la aku beli sepeket besar tu..adoiii...

buat teh O ais satu jug..
masak nasik satu pot setengah..
licinnnnn...hahha..

sekian n3 dari aku, budak baru belajar masak..
huhu..:d

Saturday, January 1, 2011

tahun baru azam mesti baru..:)

selamat tahun baru semua..
tahun baru azam pun kena baru la kan..
padahal azam tahun lepas pun tak tercapai lagi..
ehhh..apa azam aku tahun lepas ekkk..
adoiiii..

so, 2010 dalam kenangan..
banyak peristiwa dalam tahun 2010 yg tak mungkin aku lupa..

selamat datang tahun baru 2011..
ermmm..tengah pikir ape azam baru aku tahun ni..
:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute