Pages - Menu

Blogroll

Saturday, April 30, 2011

asleenda 2nd Giveaway ~ CLOSED ~

dengan segala hormatnya asleenda 2nd Giveaway DITUTUP..
terima kasih kepada semua yang dah join..
tak sangka ramai jugak yang join walaupun aku dah bagitau hadiah utk GA ni cuma ada dua je..
terima kasih banyak² yer..
korang memang best..

korang boleh check nama dan link GA dekat sidebar kiri blog ni..
kot² salah ke..
ape² inform kt komen yer..

sekarang ni bagi masa untuk aku cari pemenang yer..
pemenang akan diumumkan dalam masa terdekat ni..
tapi bagi ruang utk aku rehat dulu yer..
puan blog nk bercuti..
hehe..

sabar menunggu yer..:D

asleenda 2nd Giveaway

ok..
sempena nk sambut besday blog aku yang ke 2 tahun ni,
aku nk buat 2nd Giveaway..
tapi aku bagitau siang² ni..
hadiah untuk GA ni aku cume sediakan dua (2) sahaja..
ala..kenapa 2 je hadiahnya..
sebab 2 tahun..kehkehkeh..
insyaAllah kalau umur panjang, blog aku umur 15 tahun, aku sediakan 15 hadiah..
hehehe..acah mak labu...

ok..pendekkan cerita..
syarat²

1) follow blog ni dan masukkan dalam bloglist

2) entry MESTI bertajuk 'asleenda 2nd Giveaway'

3) letak banner GA dalam entry dan di sidebar. linkkan

4) tag sorang kawan..makesure kawan korang tau

5) dah siap, tinggalkan link di entry ni yer..

tarikh tutup : 30 april 2011

seminggu je GA ni berlangsung ye kawan²..
hadiah?
tungggguuuuuuuu....
tapi hadiah murah je tau..
jangan expect hadiah ratus² yer..
saya tak mampu..

Friday, April 29, 2011

pregnant ke tak?

jawapan nya TAK..
belum rezeki kitorang lagi..

semalam balik kerja, singgah Guardian jap..
cashier Guardian tu macam curiga je tengok aku beli tester tu..
aku pun apalagi..cepat² buat muka dewasa..
kahkahkah..macam sekarang ni muka baby face..*pang*
apelah yang dia pikir agaknya yer..
nak pikir yang bukan² lah tu..

balik umah..masak dulu..
pastu time nak mandi tu lah aku test..
jawapan nya masih sama macam kat atas yer..
cume 1 line yang keluar..
ni aku sertakan bukti..
haha..nampak tak tu..
satu line je keluar..

kecewa ke?
ntah ekk..
susah nak cakap..

oooo..pagi tadi dengar kat Hot FM lagu orang kahwin..
tetiba rase macam pengantin baru..
en as, jom kite bersanding lagi..
awwwww....*pang lagi*

p/s : en P dah lewat 2 hari...

Thursday, April 28, 2011

macam mana kalau aku betul² pregnant?

amboiii tajuk..
macam mana apa..
macam tu lah kan..

ehh..tak..tak..
aku belum pregnant lagi..
walaupun en P dah lewat sehari..
tapi biaselah..lepas kawen tu standard la pusingan dia lari²..
perubahan hormon orang kata..
tapi ni 1st time..
haha..

biase en P datang cepat sehari ataupun 2 hari..
tu yang jiwa jadi kacau ni..
perasaan nak tau tu melonjak lonjak..
macam aku nak pegi beli sekarang jugak pregnancy test tu..
over betul..
kang aku jugak yang kuciwa..
huhu...
ehsan: Google

tadi saja je aku Google tanda tanda awal hamil..
saja melayan kegusaran jiwa..
makin bertambah senak jiwa aku ni bila baca:

1) rasa lapar berpanjangan
- yang ni memang dari dulu lagi tak boleh nak kate ape..
lapar memanjang..kt opis ni mulut aku nak mengunyah je..
so, tak boleh pakai..

2) cepat letih
- yang ni pun sama..memandangkan opis aku ni kt tingkat satu, aku kena naik tangga..
Ya ampun..sampai ofis mengah²..yelah..sejak kahwin ni size body dari M dah jadi L..pun tak boleh pakai..

3) kerap buang air kecil
- haa..hari ni je dah 4 kali aku pegi toilet..normal ke tak tu ekk..air masak yang aku bawak bekal baru luak 500ml je..

4) lewat datang period
- baru lewat sehari..kecoh betul aku ni ekk..*pang*

ok..tu jek..
semoga dengan adanya entry pasal ni, jiwa aku bertambah tenang..
tak sabar nak balik beli pregnancy test..
tapi harapnya hati tabah kalau result masih satu line..
huhu..

Wednesday, April 27, 2011

wordless wednesday

Muhammad Adam Rayyan..
Alhamdulillah sekarang dah ok..:D

Tuesday, April 26, 2011

Dik, akak mampu je beli 2 keping kertas pembalut hadiah tu..

Ehh..ni bukan entry berlagak ke ape..
TIDAK sama sekali..
cume aku tension je wehh..

ok..aku beli hadiah untuk pengantin baru tu..
dan aku beli juga pembalut hadiah..
aku dah tanya dengan adik kt kaunter tu..
cukup tak sekeping?
dengan confident nya adik tu cakap cukup..
ok..aku pun beli sekeping..

malam tu, lepas en asben pegi Qiamullai aku pun start la nak bungkus hadiah tu..
dalam pukul 1 pagi kot..
yelah, boring sorang² kan..
tetiba aku rase macam tak cukup je kertas pembalut ni..
macam² stail lah aku try letakkan hadiah tu..
kanan tak kena..kiri tak kena..
adoiii..

last sekali, nk dekat sejam jugak lah aku bergaduh dengan hadiah tu..
akhirnya jadik macam ni..
kahkahkah..
separuh bogel jadiknya..
kalau tak kenangkan pengantin ni kawan baik,
memang aku tunggu esok pagi pastu pegi beli sekeping lagi..
kalau orang lain, segan jugak la..
haru sungguh la..

en asben balik pagi tu, cakap dah macam Patrick tak pakai seluar je..
kehkehkeh...
moral of the story..
lepas ni tak payah beli hadiah besar²..
haha..

Monday, April 25, 2011

Selamat Pengantin Baru Erra ♥ Fairuz

Tahniah..
Semoga kekal bahagia hingga ke syurga..
aminnn..

sabtu ahad yang busy kenyangkan perut dengan makanan pengantin..
sebenarnya banyakkkkk giler gambar pengantin ni..
tapi ni jelah aku letak kt sini yer..
en asben tengah tepung tawar pengantin baru..
diorang ni dulu pengapit kami..:)
sessi mengacau pengantin makan beradap..
pengantin baru bergambar dengan pengantin lama dan juga
bakal pengantin tak lama lagi tu..
hehhe..
ni nak balik dah..
pengantin belum habis makan..
terpaksalah ambik gambar dengan bunting yang ade muka pengantin..
haha..
tuan blog pun nak enter-frame..
yang baju hijau tu nak kawen juga..
insyaAllah hujung tahun ni kot..
sebelum amik gambar tu, sempat request..
nak berdiri sebelah bunting..
dengan harapan dapat effek kuwussss..
adoiiii..

sekian report saya utk kali ini..
hehe..:D

Friday, April 22, 2011

tahniah Erra ♥ Fairuz

sabtu and ahad yang busy..
ehh..takdelah busy ape pun..
pengapit aku masa kahwin tu pulak nak naik pelamin..
hehe..
tahniah yer erra & fairuz

ni kad kahwin diorang
esok lepas asar akad nikah..
ahad baru bersanding kt umah erra ni..
yang ni pulak si pengantin lelaki tengah berdebar²..
takut tak terucap kot..
hehe..
rileks la..
insyaAllah dipermudahkan..

kepada Erra & Fairuz,
selamat pengantin baru..
semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat..
insyaAllah..
amin..::D

siapa setuju buat 2nd GA?

angkat tangan macam saye..
kehkehkeh..
ehsan : Google

aku nak buat 2nd GA ni..
ada sape² bantah?

kalau ada yang nak sponsor hadiah pun ok..
kehkehkeh..
ade kerrrrrrrrrr...???

Thursday, April 21, 2011

bila David Teoh call en asben...

ok..nak update laju²..
malam tadi..ehhh..lebih tepat dalam pukul 5 pagi kot..
lebih kurang macam tulah..

tetibe dengar en asben bercakap²..
bagi aku yang dah lali dengan peel en asben yang rajin bercakap dalam tidur ni macam biaselah..
kadang² bile dengar en asben bercakap, tu aku suke melayan..
kadang² aku biar je..

tapi pagi tadi aku dengar macam best pulak..
macam ni lah lebih kurang...

en asben
'ok² boleh..saya boleh..'

aku pandang en asben dalam kemengantukan pagi..
pastu aku saje je layan en asben sembang..

aku tanye..
'kenapa abg..'

tau en asben cakap ape?
mata dok pejam lagi nih..
'abg dapat tawaran berlakon...'

kahkahkah..
pastu aku saje tanya..
sape pulak yang ajak abg berlakon nih..
tapi en asben dah sedar..
bila dia dah sedar, dia takmo jawab soalan aku dah..

pagi tadi tengah siap² nak pegi kerja..

'sapa call abg ajak abg berlakon tuh..'

'ntah..David Teoh kot..'

hahahha..apelah abg ni..
aku saje kacau dia..
malam ni kalau David Teoh call, cakap syg pun nak berlakon jugak..
hehhee..:D

Wednesday, April 20, 2011

wordless wednesday


baru lepas mandi..
:D

Tuesday, April 19, 2011

The making of....

filem seram dalam blog aku ni..
ok..takde maknenya..

ni saje je nk cerita pasal GA aku hari tu..
kirenya the making of lah kan..
hehe..
gigih tak aku print atas kertas A4 berkaler lagi tuh..
nampak sangat terlebih rajin..
kehkehkeh..
ni nama nama peserta yang dah siap di gunting..
mintak bantuan en asben tolong lipat sekali..
ade gambar en asben main lipat lipat ni..
tapi tak berapa sesuai untuk tontonan umum..
haha..
gaul gaul dalam mangkuk ayun..
dan pemenang nya adalahhh....
tahniah...
terimalah hadiah tak seberapa dari aku..
jangan serik utk join GA yang akan datang dari blog picisan aku ni..
insyaAllah..:D

Hadiah GA underwear..

*pang*

tajuk semua nak kontroversi jek..
sebenarnya hadiah GA dah on the way..
kehkehkeh..

ok..
hari tu aku kate nak buat cabutan semula kan..
tapi nampaknya tak jadi..
sebab peserta tu akhirnya email jugak detail walaupun last minit..
takpelah..
dah bungkus..
guna pos biase jek..
maybe esok or luse sampai lah kot..
InsyaAllah..

risau jugak sebenarnya..
takut tak sampai..
kepada pemenang, kalau dah dapat hadiah yang tak seberapa ni, inform yeh..
time kasih..:D

Monday, April 18, 2011

siapa yang berani sangat ni??

ehh..ehh..
semenjak dua menjak ni, tajuk entry semuanya macam mintak kena lempang je..
kehkehkeh..

sorry lah geng..
aku bab² nk letak tajuk entry memang blur..
tu yang ape terlintas kt kepala, itulahyang aku letak jadik tajuk..

petang² macam ni aku memang suka check keyword kat NUFFNANG nun..
saje je..manelah tau ade yang lawak macam ni..
tapi setakat ni Alhamdulillah tak pernah lagi dapat keyword lucah lucah..
kehkehkeh..
yelah..takde entry yang lucah lagi setakat ni..
kot..eh..
keyword : tak sihat tapi tetap aku pg keje jugak

kehkehkeh..
siapalah yang carik tu yer..
agaknya dia nak carik gambar orang tak sihat tapi still pegi kerja jugak ni..

kalau ikutkan memang dah tepat dah tu..
memang aku pun tak berapa sihat hari ni..
hidung berair lagi..
tapi idoklah aku nk tempek gambar aku tak sihat kt sini yer..
takut kome² tak lalu nak tengok je..
lagipun..i malu yuuu...
*lempang*

bubur kacang durian..

sambut 6 bulan perkahwinan dengan bubur kacang durian..
kau mampu?
kehkehkeh..
soalan mintak pelempang...

en asben tanya nak kek ke..
haha..takde selera nak makan kek time hujan ni..
cume teringin nk makan bubur kacang durian je..

kalau beli kt kedai, dapat makan sikit je..
kalau buat sendiri, makan sampai lebam..
sementara en asben keluar pegi beli santan dengan durian,
aku dah rebus kacang hijau..
beli durian rm 10 dua bijik tu je..
jadik lah kan..
itu pun dah banyak dah tu..

ni lah hasilnya..
satu periuk makan berdua..
pagi petang siang malam jadi desert..
kehkehkeh..
ade sikit lagi kt umah tu..
aku bekukan..
dah jadik ais krim kot..
balik ni boleh makan ais krim bubur kacang pulak..
hehe..

Friday, April 15, 2011

Cabutan akan dibuat lagi..

ok..
disebabkan ada sorang pemenang yang tak bagi respond,
aku buat satu lagi cabutan..
nak carik sorang je lagi..

kepada pemenang yang dah bagi detail tu,
harap bersabar yer..
sebab kalau boleh aku nk pos sekali harung je hadiah² tu..
yelah, bukan aku yang pegi post office..
en asben yang bakal aku kerah..
huhu..

tunggu ekk..
tak lari gunung di kejar..eh..

Repeat belasah dia..

kehkehkeh..
tajuk takde kene mengena dengan vandalism..eh..

balik kerja semalam..
ingat nak carik putu bambu..
sekali yang dekat jalan gombak tu dh habis..
adoiii..

pastu en asben ajak pegi pasar tani kt gombak setia tu..
kalau dah pegi pasar tani kena lah shopping sayur kan..
takkan nak shopping tudung bawal pulak kt situ..
adoiii..

pastu nampak lah pulak brader jual sate tersedap tu..
terus tak ingat dah putu bambu ke..putu mayam ke..
ape putu ke..
gambar ulangan..
kehkehkeh..

semalam kakak yang jual bawang tu tak berniaga lah pulak..
en asben offer nak tolong belikan bawang kt kedai runcit belakang umah tu..
ehhh..takpelah abg..
terima kasih jelah..
nanti kite pegi beli sama² kt pasar pagi Melati nun..

ok..tu je entry pagi hari yang tak de faedah dari aku..
kehkehkeh..
sekian..

Thursday, April 14, 2011

aku kena bambu?

ehhh..tak..takde sape berani bambu aku..
ecehhh..pasal pulak tetibe nak bambu aku kan..
aku tak kacau orang pun..

ok..sebelum korang bambu aku,
meh nk tunjuk gambar putu bambu ni..
sape suke makan, angkat tangan..

aku pun dah lupe bile last makan benda alah ni...
terjebak dengan en As..
dia suke benor putu² ni..
putu piring lah..
putu mayam lah..
MD Putu Bambu World..
dah banyak cawangan ni ekk..
haa..nampak tak tu..
adoiiii..kecor air liur..
teringin ler..
balik kerja kang harus singgah rembat satu peket..
hehe..

Wednesday, April 13, 2011

terima kasih Ibu Syawal..:)

dah petang baru nak up N3..
hidung tengah meleleh ni..
bersin dah 2 3 kali..
balik kerja semalam kebasahan dalam hujan lebat dengan en asben..
adoiii..

tetibe..
kerani opis ni bagi bungkusan..
ehh..kite panggil bungkusan ni kan..
dah tau ni hadiah GA..
hehe..
terima kasih Puan Penganjur..
hadiah dah selamat sampai..
taraaa..
comelkan..
see..tak payah pegi Cameron Highlands pun dapat present ala ala dari sana jugak..
hehe..aku sokaaaa...
ehh..tu buah strawberry kan..

Tuesday, April 12, 2011

Pemenang GA jatuh kepada.....

saat yang di nanti telah tiba..
ok..masa mula² nk buat GA ni dulu, aku ingat nak cari 3 pemenang je..
pastu tengok ramai lah pulak yang join..
terima kasih yer korang..
pastu aku tambah lagi dua FM tu..
so, jadi 5 orang akan dapat FM tu..
itu je yang aku mampu..
huhu..
nampak tak tangan gagah perkasa tu..
tangan cari rezeki...
kertas undi pun aku letak dalam mangkuk ayun je..
kehkehkeh..

ok..tanpa buang masa..jom kite tengok sapa yang kena..
67) lelord
184) mas
43) pzah

ok..meh tengok sapa yang dapat saguhati pulak yer..
13) mariah
ok..
nama yang disebut kt atas ni boleh lah email detail² kt alamat email ni yer..

leenda.as@gmail.com

kalau sampai Jumaat pukul 5 petang, ade yang tak emailkan detail² tu,
undian akan di buat lagi yer..
kertas undi ade lagi dalam mangkuk ayun tu..hehe..

ok..last sekali aku nak buat ucapan sikit..haha..
aku nak ucapkan bebanyak terima kasih kt korang yang sudi join GA aku ni..
walaupun korang dah tau hadiah nya tak seberapa pun,
tapi korang sudi jugak amik bahagian..
korang memang best lah..
kalau boleh, nak bagi hadiah kt semua yang join,
tapi apekan daya..tak mampu den..
hehe..

tapi..tapi..tapi..
tunggu yer kengkawan..
maybe ade lagi GA lepas ni..
tunggguuuuuuuu...
hahahahha..

Alhamdulillah rezeki..:D

Alhamdulillah...
syukur..
terima kasih banyak² NUFFNANG..
bila kite tunggu, tak muncul..
bila buat tak tau, ehhh...ade pulak dia..
alhamdulillah..
semangat pagi² ni..
lagi semangat nak umumkan pemenang GA..

tunggu yer kengkawan..
tengah excited ni..

Alhamdulillah..
terima kasih NUFFNANG..:D

Monday, April 11, 2011

Peserta GA ~ ini serius...

ok..
memula aku mintak maaf sesangat..
jumaat lepas kan aku kate nk umumkan pemenang hari ni..
tapi memang tak boleh nampaknya..
adoiiii..

kalau ikutkan hati nak je aku cabut undi sendiri..
tapi taknak lah macam tu..
en asben sangatlah busy sabtu ahad lepas..
abis nak buat macam mane..
adoiiii...

hari sabtu, en asben ade futsal..
malam tu pulak ade meeting Pemuda..
ahad semalam pun meeting Pemuda jugak..
pastu petang nya ada friendly bola sepak dekat padang UniKOP..
malam tadi pulak aku migrain...
grrrrrr...
ni nama nama peserta yang aku dah siap gunting..
aku tak gulung pun..
lipat lipat je..
tapi takde orang yang nak cabut undi..
huhu..
sadisss sungguh..

korang doakan aku sihat ye malam ni..
nanti sambil layan citer Gemilang, boleh lah cabut undi..
ok..aku mintak maaf sesangat..
korang jangan marah yer..

Saturday, April 9, 2011

memang lah nak yang besar..

tapi jangan lah besar sangat..adoiiii..

ni dah lame sebenarnya..
baru teringat nk citer kt sini..
hehe..

hari tu..
pesan kt en asben tolong belikan bawang besar..
aku pesan suruh beli 2 bijik je..
sebab esoknya nak pegi beli barang2 dapur kt pasar pagi Melati tu..
murah sikit..

sekali dengan confident nya en asben bagi satu plastik bawang BESAR PUNYERRR...
aku memula buka plastik tu, aku gelak sakan dulu..
pastu baru aku marah sakan..
ehhh..bukan marah tapi nasihat manje2 gitu..
huhu..

sebijik bawang ade besar tapak tangan aku ni ha..
tak ke besar tu..
adoiiii..dh la kualiti bawang ntah pa pe..

memula aku tanya en asben..
kenapa beli banyak ni..
kan dah pesan beli 2 bijik je?

tau en asben kate ape?
malu beli 2 bijik je..
adoiiiiii...
geli hati aku dengar en asben jawab cam tu..

pastu aku tanya lagi..
sape yang pilih ni..
dia ke tokei kedai tu?

en asben kate budak yg kerja kedai tu yg pilih..
adoiii..patutlah..
kalau ikut kan hati nk je aku pegi kedai tu balik..
pulangkan semula bawang2 tu..
tapi en asben pulak tak bagi..
dia kate kalau taknak guna, tanam jelah..
nanti boleh jadi daun bawang..

apakah????

Friday, April 8, 2011

asleenda 1st GiveAway ~ last update

ok2...
sebelum aku pitam, meh tengok list terakhir name2 peserta yang join GA aku..
tengok betul2 yer..
kalau takde, inform aku..

tapi korang jangan pitam pulak tengok senarai nama yang join GA ni..
ramai giler..
syukur..ramai yang support..

ok2..jom check..

151) Qard
158) manja
162) miss Z
165) erawati
170) anne
172) pucheh
176) ehda
177) miajie
179) my aisy
180) ogy
181) bambam
182) magibon
184) mas
185) shahayu
188) fa10


so, jumlah semua yang join GA aku ni seramai 197 orang???!!!
aje giler ramai..
terima kasih sangat2 ye korang..
tunggu hari isnin ni yer..
insyaAllah aku umumkan pemenangnye ok..
tunggguuuuuuu....:D

asleenda 1st GiveAway ~ TUTUP

Ok..
dengan segala hormatnya asleenda 1st GA ditutup..
terima kasih banyak² kepada semua yang bagi support
dgn men 'join' kan diri dalam GA aku ni yer..

insyaAllah petang ni aku listkan semua nama² peserta yang amik bahagian dalam GA ni ok..
pastu insyaAllah Isnin (11 april 2011) aku umum kan pemenang..
hadiah semua dah ade..
cume belum bungkus je lagi..

pastu sebab yang nk cabut undi tu, en asben..
kena tunggu masa dia free la kan..
lainlah kalau ada anak, boleh lah suruh anak yang cabut..
ye tak?

ok semua..
diharap sabar menunggu..
hehe..:D

Thursday, April 7, 2011

spongebob sedih?

entry ringkas petang hari..

tadi saja je check NUFFNANG..
walaupun tau NUFFNANG dah tak nak bagi BE kt blog aku ni ha..
kehkehkeh..
saje check keyword..
tetibe ade pulak yang search 'spongebob sedih'..
aku rase geli hati pun yer..
tak tau lah jumpe tak cerita pasal spongebob dalam blog aku ni..
kalau cerita pasal GARY, adelah kot..

tapi takpelah..
meh nak letak gambar spongebob sedih..
ni je aku rase gambar spongebob yang paling sedih..
kalau yang terus menangis tu banyak...
hehehe...

ehsan: Google

sedih tak?
sedih tak?

ok..sekian entry tak de faedah di petang hari oleh aku..
huhu...:D

aku yang jakun baru ada banner..

selamat pagi..
takde ape nk update pagi ni..
cume nak cakap pasal banner aku ni je..
hikhikhik..

maklum lah aku kan baru je ade banner..
jakun lah sikit..
ha..nampak tak tu aku dgn en asben tengah main ciku chakk tu..
bagi aku dah comel giler dh ni..
time kasih Cik Bulat yer..
susah susah je..
hehhe..

pastu nak tanya ni..
ade ke sapa sapa nak exchange banner dengan aku ni..
meh la tukar tukar banner..
sapa nk exchange banner tinggalkan URL kt komen yer..

kalau ade yang nak banner aku tu, amik lah yer..
kat SINI..pastu inform aku ok..

ok, sekian dari aku yang jakun ada banner..
huhu..:D

Wednesday, April 6, 2011

Kaunter kritik dibuka sekarang..!!!!

surpriseeeee...

hehehe..
ade ke yang perasan umah baru aku ni ekk..
sedih giler kalau tak de sapa yang perasan..huhu..

ni semua jasa baik dan berbayar kepada cik bulat kite..
nampak tak aku dah bold perkataan berbayar tu..
maknenya aku order dgn dia lah..

ok..
sekarang ni aku nk bukak satu kaunter khas untuk korang kritik umah baru aku ni..
tak kisah lah kritikan membina ke..
kritikan membinasa ke..

ini penting sebab korang yang datang singgah umah aku ni kan...
korang yang nak baca..
manelah tau kot2 ade yang tak suke warna background blog aku ni ke..
silau bijik mate ke..
tak suke kt kartun 2 ekor tu ke..
tak suke ade rumput2 hijau tu ke..
kang cepat je korang tekan X..
huhu..

takpe..
aku no heart feeling punya..
sila lah komen dengan ikhlas yer..
insyaAllah aku pun ikhlas menerima kritikan korang tu..
haha..:D

Tuesday, April 5, 2011

asleenda 1st GiveAway

Entry melekat. Scroll down untuk entry baru..:)

dengan rasminya nk umumkan aku pun nk buat GA..
asyik join GA orang je kan..
ape salahnya aku pulak buat utk hargai korang semua kan..
tak percaya?
sila percaya..
syarat² GA :-

1) mesti ada blog

2) WAJIB
- follow blog INI dan masukkan dalam bloglist korang

3) TAK WAJIB
- follow blog INI dan masukkan dalam bloglist korang

4) buat entry bertajuk 'asleenda 1st Give Away'

5) tampal banner tak seberapa tu dekat entry dan di sidebar..
pastikan link terus ke entry GA ni..

6) tag 2 kawan, pastikan mereka tau tentang GA ni.

7) dah siap, tinggalkan link di entry ni yer..

senang je kan..cabutan akan dibuat secara manual oleh en asben..
hadiah maybe akan ditambah kalau GA ni mendapat sambutan..
hehe..

Tarikh tutup : 8 April 2011

hadiah?
akan aku update kemudian yer..
dah tempah khas utk peserta GA aku ni..
tapi takde lah harga ratus riban pun..
dah dapat kt tangan aku nnt, aku update ehh..

Saturday, April 2, 2011

asleenda 1st GiveAway ~ update 4

ok..
mate aku pun dah naik juling dah ni..
ni update nama peserta yang join GA aku..
memang tak sangka ramai giler yang join..
pa pe pun terima kasih korang yer..
tanpa support dari korang tak kemana GA aku ni..
hehe..

101) anne norain
104) dekcik
106) dodot
108) akma
111) kehelan
116) isma
123) yat
126) chara
128) lili
130) husna
133) juelee
134) yana
135) dea
138) azleen
140) sofiaHB
141) alycia
149) sarah


sila lah cek yer..
kalau nama korang takde lagi dalam senarai kt atas tu,
sabar lagi yer..
ade lagi yang belum aku senaraikan..
bawak2 bersabar..

ok..have a nice holiday semua..:D

Friday, April 1, 2011

Alhamdulillah rezeki..:D

ni malam tadi punya cerita..
time mandi..mandi pun nak cerita kt orang ke..
ehh tak..bukan pasal mandi yer..

semalam masa tengah syok tonyoh muka dengan pencuci muka,
tetiba dengar benda jatuh kt lantai..
bunyi 'ketik'..ehh lebih kurang lah bunyi tu..

tapi tak boleh nk tengok lagi lah kan..
yelah muka dah penuh dengan buih..
kang kalau aku bukak mate,
pedih lah mata aku..
lain lah kalau pakai produk baby..
barulah tak pedihkan mateeeee..
hahahha..

tau tak ape yang jatuh dan ape yang berbuyik 'ketik' tu?
rupenya rantai tangan aku..
hohhhhh..tergezut..aku jadi tergamam kejap..
betul ke ni..pastu aku tengok tangan..

Ya Allah..nasib baik jatuh kat depan mata..
kalau lah aku tak perasan kt mane jatuhnye..
bile jatuhnya..
mau aku meraung 7 hari 7 malam..
ni je gambar rantai tangan yang aku ade..
walaupun tak setebal korang punya,
tapi aku sayang giler wehhh..
cincin dgn rantai tangan tu hadiah en asben masa lepas akad nikah tu..
tapi Alhamdulillah..memang rezeki aku jatuh dalam rumah kan..

sekarang ni dah jadik fobia pulak..
kejap kejap tengok tangan..
kejap kejap kang tengok lagi..
risau tu still ada..
huhu..

korang ada cerita yang sama dengan aku tak?
share lah..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute