Pages - Menu

Blogroll

Tuesday, April 30, 2013

tahun ke 4

Assalamualaikum..

puan blog migrain ni..
jari menggigil gigil..
tapi tetap jugak nak up entry..
sempena ulang tahun ke 4 blog aku ni..
tempat aku merapu meraban..









sini lah tempat aku membebel..
dulu2 time bujangan, ntah apelah yang aku mengarut..
pastu nak kawen, dok pong pang pasal kawen pulak..
dah kawen dok cerita pasal hal rumahtangga..
dah ada anak, hari2 dok up gambar anak..
jemu ke tak?
hahahaha..
pagi tadi otw nak pergi umah mak dia..
kalau Fayel dok usung bola kecik, Asyraf dok usung bantal busuk..
salah didikan ke ni? ayoyo...

selamat ulang tahun ke 4 wahai blog..hehe..
sekian, entry orang migrain..


Tuesday, April 23, 2013

Pureen Warehouse Sale

Assalamualaikum..

memula rase macam malas nak update pasal Pureen Warehouse Sale ni..
tapi sebab semalam dah suruh baju2 tu posing kan, update jelah..hehe..

kali ni pergi dah tak berapa excited sangat macam dulu2 tu..
sebab dah tau dah, size baju untuk Asyraf dah makin kurang..
nak2 design untuk boy..lagilah susah nak carik..
tapi sebab SIL kak lang dah kirim nak beli sabun ABD kotak tu, terus jadik excited balik..
hahhaha..dasarrrr..

pukul 8.15 pagi, kitorang dah sampai dah..
sebab tengahari tu, cousin kahwin kat Gombak, sorang lagi cousin bertunang kat Kuala Kubu..
jadual dah padat, tapi Pureen tetap didahulukan..hahha..

takde snap gambor pun..sebab pintu gate bukak je, laju2 pergi ke bahagian baju..
pastu sorting baju kat tepi tu..sekejap je sbb baju takde size dah..
next time tunggu adik Asyraf nanti baru sedap skit kot nak serbu Pureen ni..hihi..
pastu pergi bahagian sabun ambik sabun ABD tu 2 kotak, terus pergi kaunter bayar..
tak payah beratur sebab takde org nak bayar lagi masa ni..
semua org tengah sibuk shopping lagi..hehe..
kredit to Aty..

sabun ni pun dah naik harga..dulu sekotak rm12 je..sekarang ni dah jadik rm13..
tapi still murah lagi kalau nak compared dengan ekspo ke kat kedai baby ke..















baju 6 pasang..
puting botol susu 2 peket..
sabun cuci botol sepeket..

rasenya ni last time kot pergi Pureen Warehouse IF aku tak pregnant dalam masa terdekat ni..hihi..
sebab baju untuk Asyraf dah tak banyak size..kalau ade pun, kena gigih sikit nak menggali baju..
tapi, andai kata pregnant lagi, harusssss terjahhh..hahahha..

tapikan, tapikan ada orang dah booking kitorang kalau Pureen buat sale lagi lepas ni..hikhikhik..

Monday, April 22, 2013

sorry Yaya..

Assalamualaikum..

memula sekali nak say sorry to mama yaya, sebab dah janji nak datang besday yaya tapi nan adoooo..
serius, kitorang tidur umah mak mertua kat Serendah..
pagi tu siap pergi mandi sungai..
pastu balik2 terus siap2 nak balik Gombak..
pukul 4 petang masa nak loading baju dalam kereta hujan dah start turun dah..
tapi sebab dah janji nak datang kan, aku gigih jugak balik dalam hujan lebat tu..
serba salah dibuatnya dengan mak mertua..huhu..

otw sampai Selayang, hujan dah stop..ingatkan stop betul2 lah kan..
kitorang sampai ke area Greenwood tu, nahhh hujan selebat lebatnya..
so decide balik umah dulu makan sebab perut dah lapor giler..

pukul 6 tu, kitorang pusing balik greenwood nak carik taman selasih..
pusing punya pusing, akhirnya jumpa lah taman selasih..
dah jumpa lorong yang betul, tapi boleh tak jumpe nombor rumah..
boleh tak?
masa ni dah pukul 6.45 petang dah..
nak call zura, semua henfon takde kredit..adoiii..

last sekali asben ajak balik jelah..
takde rezeki lah namenya ni..
hujan pun dah turun balik dah..
huhu..
































tengok asyraf siap pakai baju upin ipin..
mengikut tema katenya..hehehe..
takpelah..takde rezeki nak jumpa zura..
next time yer zura..
btw, happy besday to Yaya..semoga jadi anak yang solehah dan sentiasa membahagiakan ibu ayah yer..aminn


Friday, April 19, 2013

lawak tak lawak sangat

Assalamualaikum..

dah makan semua? aku baru balik Aeon Wangsa Maju ni..
makan kat sana..makan je..nak shopping duit nan adooo..huhu..

ni saje2 check NUFFNANG ni haaa..
lama dah tak masuk sini..
malas nak masuk sebab NUFFNANG pun macam takmo kawan dgn aku je..
lama dah tak dapat BE ni..hahahha..

takde BE pun takpe..update tetap update kan..
tapi kalau ade, semangat lah skit kan..
walaupun update merapu meraban je..

pastu saje check keyword..
act, banyak sangat keyword lucah lucah masuk blog aku ni..
rasenya tak pernah pulak aku update pasal citer lucah..
sampai tak sanggup nak bace pun yer..
malas nak tunjuk kat sini..

tapi yg ni lawak sikit.. sikit je lah..hihi..





























comelll je type keyword macam ni kan..
cari ape lah tu yer..
takde gambar suami saya berkemban dalam blog ni..
kat umah pun tak pernah berkemban rasenya..
hihi..

p/s: esok siapa yang pergi Pureen Warehouse tu hati2 yer..lagi2 yang tengah pregnant tu..
elok2..jangan sampai kena pijak pulak kat sana..


Thursday, April 18, 2013

bihun goreng sukehatiakulah

Assalamualaikum..

hari rase macam nak update pasal solid food asyraf yang aku sendiri pun dah tak ingat bila punye ni..
hihihi..biaselah kan..
bukan selalu aku rajin benor nak susun susun bahan, pastu snap gambor, pastu baru nak masuk dalam kuali..
biasenya, kuali dah panas baru aku kelam kabut nak hiris bawang, nak potong sayur bagai..
kalau hari bekerja lagi lah huru hara dapur aku..
semua bende nak buat..

ok2..kalau ikutkan resepi bihun goreng ni sap sap soi je korang boleh buat kan..
saje aku je gatal nak bagi jugak resepi..hahaha..
yer anak anak..hari ni mak nak tunjuk resepi bihun goreng sukehatiakulah..
bihun yang dah dicelur dan dipotong pendek..
bawang putih
bawang holland
sebiji telur
udang
carrot diparut
brokoli
tomato

carrot dengan brokoli tu aku dah stim masa rebus bihun tadi..
stim cara old skool je..
ambik tapis besi letak atas periuk..hihi..

panaskan minyak, goreng lah ikut suke hati korang nak campak ape dulu..
korang punye anak, korang punye suke lah nak masak macam mana pun kan..
janji anak korang makan dan kenyang..
alhamdulillah..


bihun goreng sukehatiakulah..
dah siap masak, jom makan secara berjemaah dengan asyraf..
licinnnn..aku yg tolong habiskan..
asyraf tak suke makan bihun..hahaha..
dia tak suke time bihun berjuntai juntai kat mulut dia masa suap tu..
padahal aku dah potong pendek2 dah pun..

takpelah asyraf..mami selalu ade untuk habiskan food awak..haha..


Tuesday, April 16, 2013

tragedi April

Assalamualaikum..

sabtu petang yang damai tak damai sangat lah..
moh terjah barber shop kita kasi zasss itu rambut k Pop..huhu..
pergi kedai yang sama dalam Festival City tu jugak..
mamak tu tanya, nak duduk dalam kereta ke atas kerusi?
aku jawab, mana2 lah..same je nanti..mesti nangis punye..hahha..

masa ni okey lagi dia..bagi main hon hon kereta tu kan..
tapi nampak dah muka cuak bila mamak tu nak pakaikan kain merah tu..huhu..
bermulalah edisi raung meraung dalam kedai tu..
gamat dibuatnya..
kalau dulu, org yang lalu lalang je benti tengok show asyraf menangis..
kali ni sampai pak guard pun datang carik suara budak menangis..hahha..

dia punya nangis tu, sampai nampak urat besar kat leher tuh..haaaa..
muka merah menyala..kuat tak kuat lah dia punye jerit..
sabo jelah..

tak sampai hati nak record lama2..
sbb lepas tu abah memerlukan tenaga mummy untuk pastikan segalanya berjalan lancar..hahah..
potong biasa je pun..takde fesyen2 derrr..
janji pendek..tapi tulah..rambut anak bujang ni cepat betul panjang..
adusssss..

rambut depan tu lagi ler lawak nya..aku ingatkan mamak tu nak lah gunting layer ke ape ke..
rupenya, dia sikat semua ke depan, pastu zassss potong bodo2 macam tu je..
dah rupa Pekan dah Asyraf..huhu..
kiri: lepas mandi. boleh la pacak sekejap
kanan: belum mandi..aptb..huhu..



Monday, April 15, 2013

Sakura Kristal @ KL Festival City

Assalamualaikum..

Sabtu kelmarin adelah hari penat sedunia..
pagi2 kan dah pergi buang peluh kat titiwangsa..
tengahari tu kak lang (SIL) ngan abg Ed dtg lepak umah aku yang 'best' sangat tuh..
sambil tunggu kereta diorang siap hantar kedai nak tukar timing belt..
lama jugak nak siap..

kereta dah siap, diorang ajak keluar berjimba pulak..
aku okey aje..alah, dekat je dgn umah..
pergi KL Festival City jek..
asben tanya, 'jimba' tu ape?
alalalalla..sabor jelah..

lagipun kitorang memang nak keluar pegi Festival City pun..
ada 'hal' baekk punye..hahah..
alang alang jom lah kite keluar jenjalan sekali..hihi..
dah penat round round dalam tu, mari isi perut pulak..
































kitorang makan kat Sakura Kristal..
1st time makan kat sini..
sempat jugak lah budak bertuah tu buat hal pecahkan penutup botol air masak dia kan..
kadang kadang serik nak keluar makan kat luar dengan budak yang makin aktif ni..
boleh naik darah dibuatnya..

kite letak dia dalam baby chair, adelah 2 minit dia nak duduk dalam tu..
selebihnya, dia lagi suke duduk atas meja..apakah??
nasib baik mummy abah penyabar...
boleh caye ke?? hhahahahha..gelak evil..

































yang kiri aku punye..yang kanan asben punye..
nama menu? sumpah tak ingat..huhu..
ice lemon tea di mana mana..
asyraf makan fries ngan susu sebotol..

gambar makanan tukang belanja nan adooo..
takut kak lang segan pulak kang masuk dalam blog sekadar di pinggiran ni..hihi..
pa pe pun, me acihhh belanja makan..

ok, next station is barber shop..
detik detik akhir Asyraf bersama rambut k Pop (lah sangat) tu..
serik dah weiii..lepas ni memang nak carik mesin gunting rambut tu dengan gunting untuk buat layer tu..
mummy trim sendiri jelah rambut awak yer Asyraf..
kalau tersompek ke tersenget ke, jangan salahkan mummy..


balik balik titiwangsa

Assalamualaikum..

tengok tajuk pun dah tau aku nak tulis pasal ape..huhu..
sabtu kelmarin pergi sini lagi..
balik balik pergi titiwangsa..
kalau Asyraf tu dah boleh bercakap, agaknya dia pun cakap balik balik pergi sini..
dah ini yang paling dekat kan..
layan jelah..
asalkan keluar peluh..
bukan dia je yang boring pergi titiwangsa ni..
aku pun dah naik bosan dah..huhu..
nanti nak ajak asben pergi tasik perdana or tasik metropolitan pulak..
sekali sekala tukar angin kan..

detik detik akhir Asyraf bersama rambut k Pop nyer..
hahaha..


Saturday, April 13, 2013

is barang baekk..is barang baekk...

48 hours sponsored post


PREMIUM BEAUTIFUL PROMOTION!

Mari rapat! Mari Rapat! Siapa cepat dia dapat! Tawaran terhebat utk korang semua pembaca blog mummy asyraf.. Lai la.. Akak-akak, adik-adik, makcik-makcik, pakcik-pakcik pun boleh! Hehe.. :)
Arini mummy asyraf nak lelong Premium Beautiful/PB corset ni.. La ni sape yg tak tau pasal PB ni kan mostly kalo tanya sume mesti tau la. Juz tinggal dah pakai or x je kan.. Apa tu corset PB?


Ala corset gempak pembentuk badan best seller yg ade Infra Red tu! 
Sape pakai PB sure body mantap! Baru la confident level naik plus cik abang pun sayang..hehe.. 
dan corset PB ni terbahagi kpd 3 iaitu 
1) Long Bra 
2) Long girdle 
3) Waist nipper



Kebaikan corset PB ni bukan untuk kecantikan semata2 tapi 70% utk kesihatan.. 
Cantik je x sihat x guna jgk kan.. Kena seiring sejalan gitu! Hee..



Macam yg kita tau kat pasaran luar banyak lagi corset lain tapi apa yg membezakan corset PB ni dgn yg lain
 tu adalah PB merupakan teknologi gabungan dari 3 negara iaitu USA, German dan Jepun. 
So bukan calang2 corset PB ni tau and no wonder la kenapa corset PB ni dapat pengiktirafan dari Super Brand serta warranty seumur hidup..


Ok tulis panjang2 pun x guna jgk kan. Meh kita tengok hasil testimoni pemakai corset PB ni..



Harga set corset PB ni mengikut saiz ye kawan2. 
Harga bagi saiz kecil RM2300++ dan saiz besar RM2500++. 
Eh korang jangan terkejut dgn harga dia kat luar tu ade corset lagi mahal sampai 5k tau! 
Harga PB  ni sangat reasonable and worth it. 
Bak kata orang alah membeli menang memakai. Gitu.. 
Mana taknye dgn Superbrand lagi siap dgn warranty seumur hidup. 
Ada ke kat luar tu pakaian dalam warranty seumur hidup?? 
X dapat dek non paling kuat rosak kite buang je kan..hee.. 
Duit kalau tak cukup don't worry, BANK kan adaaaaa.. alah korang ni.. 
kalau buat loan ribu-ribu beli benda lain boleh.. utk nak bagi ramping mcm kerengga taknak.... 
Sama tau harga PB ni dgn ipad korang tu!hee.. 
asyik nak meleleh ayaq liuq tengok pinggang orang lain jer sangat tak berbaloi okeh.. 
simpan ayaq liuq tu dik... sayang!! jadi kalau nak pinggang ramping cantik menawan digilai ramai.. j
om lah try pakai PB.. tak caya, meh tengok pinggang i.. rampingkan? 
huahauahahahhahaakkkkktuiiiiiii...
Sape2 nak beli tapi risau x cukup duit or apa don't worry syg.. 
Now macam2 cara bole bayar..
Method payment:
1) Cash or
2) Credit card or
3) Installment as low as RM58 monthly



Nak beli kat mane corset PB??
Tak payah susah nak cari kat kedai or supermarket. Juz click SINI or call/sms Aina 019-3708802
Aina ni adik sepupu mummy asyraf jugak..bukan orang lain pun..hehe..
Nanti Aina sendiri akan datang jumpa korang bagi penerangan lengkap n try fitting sekali. 
Don't worry consultation and fitting is free! ;)

Sape2 dok kate PB ni mahal ishhhh..jangan lah mcm tu.. kalau ikutkan tak de lah mahal mana... 
pinjam setahun.. sebulan bayar tak sampai rm200.. habis tahun.. 
hutang habis... PINGGANG PON RAMPING.. lagi tak mau ka???? ayoooooo....

ok lah straight to the point yer sayang-sayang mummy asyraf sekalian alam... 
barangsiapa yang nak memiliki PB idaman hati nie.. sila beli sekarang... 
ada PROMOSI HEBAT yer sekarang nie.. jangan sampai terlambat!!!! 
My adik sepupu ni kata.. Dia nak sell of her set of PB at SPECIAL PRICE.. 
Call Aina ASAP k!



Kepada sesiapa yang berminat nak beli tu, boleh la mention yang korang reader blog sekadar di pinggiran mummy Asyraf ni yer..sebab Aina kata ada tambahan mystery gift khas untuk reader blog aku ni..hehe..

Berminat?
AINA : 019-3708802
http://www.hajatsaya.blogspot.com/

Khidmat pesanan masyarakat Premium Beautiful ini dibawa oleh mummy asyraf


Friday, April 12, 2013

bila dahi bertelur

Assalamualaikum..

Kejadian berlaku pada hari sabtu lepas..hihi..
sehari sebelum gathering tu lah..
ini budak tersangatlah aktif sampai mummy surrender nak layan..
kita suruh dia tido, taknak tido..
padahal dah pukul 12 malam..
terlompat lompat atas bantal, ujung2 tersondol lantai..
hambikkkk..

satu kampung dengar tangisan bulan madu..
pukul 12 malam katenya..
orang lain semua dah tido asyraf oiii..
sedar sedar dah bertelur dahi..
kelam kabut amik ais batu balut dengan towel kecik..
ko ingat senang nak tuam dahi budak yang tengah mengamuk menangis kesakitan tuh?
sabo jelah mummy asyraf oiii..
punyelah payah aku nak tuam dahi dia tuh..
dahi kanan bertelur sudah..siap dapat pangkat lagi tu pasal jatuh atas tikar buluh..
ni 2nd time dia jatuh atas tikar buluh tu..
sempat senyum ye asyraf..







last2 time dia tidur tu baru lah aku boleh tuam..
sedih pulak nengoknya..
tulah..aktif sangat..terloncat sana terloncat sini..
padahal main sorang sorang je pun..
nasib baik ada rambut k Pop..boleh cover tempat kecederaan..hihi..
kalau tak selak rambut tu, memang orang tak nampak punyelah..
me acihh rambut kPop..hihi..

pandai dah sebut me acihhh (terima kasih)..
semua pun me acihhh..dia bagi barang kat kite pun me acihh jugakk..
hihi..


Wednesday, April 10, 2013

short tak short sangat lah..

Assalamualaikum..

short update hari ni..
hari ni Asyraf dah setahun tiga bulan..
nak cakap sekejap sangat masa berlalu tu, takdelah sekejap sangat..haha..
jenuh jugak lah nak besarkan budak bertuah sorang ni..
tapi tulah yang bestnya kan..
kalau takde Asyraf, takde sapa nak kacau aku lipat kain..
takde sapa nak punggah besen, tapeware kat dapur bawak main depan tv..
takde sapa nak ketuk pintu bilik air time aku mandi..haha..

dah banyak word yang asyraf boleh sebut sekarang..
tapi susah betul nak dengar dia panggil mummy..
asyiklah mama mama..adoiyyyaaaiii..

kalau ajak dia main kira kira one two three lagi stress..
aku baru cakap one..dia dah two dah..
aku baru cakap A..dia cakap B..semua pun BBBBB..
aku baru cakap alif..dia dah cakap ba..
lantak situ..janji bila aku bukak tab tunjuk flashcard dia dok tercongok mengadap tab sampai naik mengantuk aku dibuatnya..
hahha..aku yang mengantuk..hampehh punya mak..


























ini budak sudah setahun tiga bulan hari ni..

sabtu lepas, nak suap dia makan nasik..
suruh dia duduk..
aku pun bacelah Bismillah.......
baru nak suap, tengok dia angkat tangan macam nak bace doa sambil sebut Allah Allah Allah..
pastu raup muka macam bace doa makan lah tu konon..
hahhaa..terkena mummy dik..mummy insaf..hihi..

yelah2..lepas ni setiap kali nak makan, minum susu, kite bace doa makan dulu ekk..
sebelum ni ade buat..bace doa makan..
tapi ade lah jugak time terlupa tu kan..
bace bismillah terus suap dia..huhu..my bad..

eh, takdelah short sangat entry aku ni..
hahha..


Tuesday, April 9, 2013

Asyraf @ Kidzoona versi video

Assalamualaikum..

Lahh...tak abis abis lagi ko nak canang citer pasal gathering ni kan..
ampunkan saya penunggu gua..
ni kan blog saya..kata blog sekadar dipinggiran..
dengan tagline, dalam setiap entry harusss ade gambor anak..hahhaa..
maafkan saya..:)

ok lah..
pada yang masih sudi nak bace tu, nahhh 3 video aku up kat sini..
kalau ikutkan banyak lagi..tapi cukup lah 3 video je..
yang lain2 semua kat You Tube Channel..hihi..


ni masa memula sampai..
jumpe Wawa..so, kasi kanak kanak tu main dulu..
tapi macam biasa, Asyraf mesti menangis punye..
gayat ke ape Asyraf ni jumpa kawan?
takpe, lepas ni mummy try bawak awak jumpe kengkawan selalu ekk..



sambil drive sambil bukak katup pintu..kau mampu?
adoiii anak..perbuatan mu sungguh dangerous..


yang ni pulak, mungkin dia nak tunjuk yang dia happy kot..
happy sangat lah sampai dapat mengeluarkan peluh abah dalam kawasan ber air cond kan?
dah macam shuffle tapi ade sebut goalll goallll..
uihhh..tak paham mummy bahasa awak ni..

ermm..oklah tu kot..
lepas ni kite pergi lagi ekk..



Monday, April 8, 2013

mommies blogger gathering

Assalamualaikum..

Wahhh tajuk kemainnn..ohh ye..saya blogger suam2 suku aje..
sekadar merapu tak tentu hala..
dan setiap entry harusss ade gambor anak..haha..

bertempat di Kidzoona AEON AU2, Setiawangsa..
tempat memang best giler..sesuai sangat nak bawak anak2 main..
mak bapak pun boleh masuk main sekali..
eh, takdelah..boleh pantau anak sambil main cak cak dengan anak ler..
bayaran masuk untuk anak je..mak pak free..
RM10 per entry pastu main lah sampai anak ko mengamuk ajak balik..haha..

Entry ni banyak gambor yer..awasss..
nasib baik ade Photoscape ni boleh la aku cantum2 kan gambor..
kalau aku letak sekeping2? pitamsss..

okehh..jomm..

ni antara mommies yang ade..sbb apa antara? sbb ade yang dah balik time ni..
gigih mummy asyraf dok depan sorang2..haha..



lagiiii..
antara anak anak yang ade..yang takde tu, terlupe nak snap gambor..
sorry yer mommies..hihi..

macam macam aksi diorang nih..
ni gambor anak bujang yang ke happy an main kat sana..
syoklah boleh berlari lari..tempat luas..mainan banyak..
sampai tak tau nak main yang mana satu..hihi..
gambor ni paling lawok sekali..hahha..
asyraf asyraf..dah besor besor ni pandai takmo share mainan..amboiii..
takmo bawak awek..nak lone ranger je katenyer..hahha..

2 jam kat sana, memang puas la main..
nak join mommies lain gossiping, i is pemalu..
so, kite main kejor2 anak ajelah..haha..
sampai lah asyraf mengamuk menjerit satu Kidzoona tu nk runtuh, tak reti reti lagi nak balik?
haha..ok2..jom balik..
lain kali kita datang lagi yer..hihi..

okehh, next gathering kat mana pulak?
hihi..



Friday, April 5, 2013

kek lapis sarawak

Assalamualaikum..

petang semalam dah sampai la kek lapis sarawak yang ditunggu tunggu tu..
balik umah, macam biase, posing dulu..
eh, bukan aku yang posing..kek lapis tulah yang kena posing kan..hihi..













aku beli 3 flavour..
strawberry, nutella dgn peanut butter..
2 flavour aku dah rase dah malam tadi..serious sedap..
manis dia sedang2 elok je..rasa memang sedap lah kan..
padan lah dengan harga nya tu..hukhukhuk..
1st time beli kek lapis sendiri..biasa makan yang orang beli je..
tak pun time raya..banyaklah yang jamu kek lapis ni kan..
sekarang baru paham apsal time raya tu tuan rumah potong nipis nipis je kek lapis ni..
kalau kek biase tu kemain tebal lagi potong satu slice..hahha..
kek lapis mahalll oiiii..bagi aku lah..
tapi sebab kesedapan tu, aku redha je..

sarapan pagi ni pun makan kek lapis..hihi..
asyraf pun suke..sibuk nak mam mam..suap lah sikit kan..

aku beli kat kawan blogger jugak..dia sekarang kat Sarawak..ikut husben kerja kat sana..
order kat dia jelah..ade ke sesapa berminat..
boleh lah terjah FB Umie ni yer..PM lah dia..
aku tak tau lah dia still amik order lagi ke tak..
tanya dia sendiri direct lagi senang kan..

sekian..nak sambung makan kek lapis lagi ni..hihi..



Thursday, April 4, 2013

Khamis tak spontan

Assalamualaikum..

Eh, cer sebut 'spontan' tu banyak banyak kali..
macam pelik je bunyiknye..

tadi dok belek belek (nampak sgt takde kerja) folder gambor Asyraf yang berjuta juta lemon tu..
jumpe pulak gambor ni..
kalau tak salah ni masa dia nangis masa aku dalam bilik air mandi nak pergi kerja ni..

































baru perasan ade gambor dia tengah angkat satu jari macam 1 Malaysia..hihi..
dengan air mate berjujuran..hingus bertakung..rambut bersepah..gigi tak penuh..eh?

yang sebenornya, dia bukan tengah buat 1 MALAYSIA!!!!!..I am for uu..uuuuuuuuu..
tapinya, aku dok cakap dengan dia stop crying..sambil goyang jari..
tu yg dia tiru tuh..hehe..



Wednesday, April 3, 2013

Asyraf the builder

Assalamualaikum..

ni masa kat kampung hari tu..
balik kampung ade hal sikit..

si Asyraf ni mana ntah dia jumpe topi bob the builder ni..hihi..
omak ehh copek copek ambik camera..hahha..
sambil paksa anak pandang camera..*dasar*
alahai..k-Pop sangat rambut awak ni asyraf..
nanti kite pergi potong ala ala askar nak?
pastu mummy hantar awak pergi Lahad Datu..eh?
kejam ke mummy ni? tak kannn..berkhidmat untuk negara katenyeee..hihi..

eh, sape pernah pergi Taman Burung dekat Tasik Perdana tu?
best ke? survey dulu kalau best, ingat nak pergi bawak asyraf tengok bird..
sebab tiket mahal jugak tu..RM20 dewasa..kalau 2 orang dewasa dah RM40..
giler kedekss mak kau ni asyraf oiii..

kalau tak best seperti yang disangka, kite tengok bird kat umah jelah ekk..
tunggu kot2 ade bird sesat nak singgah kat gombak tu..hihi..



Tuesday, April 2, 2013

lama dah tak buat

Assalamualaikum..

hehe..lama dah tak buat macam ni kan..
amik gambar asyraf dalam carseat..hahah..
barulah gambar duduk static..kalau tak, macam kena parkinson je..

ni pagi tadi ni..
mummy takde keja..dah lambat pegi opis pun sempat lagi tuh..
bantal bucuk tak tinggal..kahkahkah..
ni masa dah sampai umah bbsitter..
angkat dia pun tak sedar lagi..sambung tidur umah bbsitter pulak..

hari ni Asyraf bawak bekal nasik goreng udang..
pagi tadi masa duk tengah kopek udang, tetibe budak kecik ni muncul sebelah aku sambil gigit bantal bucuk dia..tergezuttt beruk aku..
tak tau bile masa dia bangun, tau tau dah kat sebelah aku..
kusssss semangat mummy asyraf oiii..

pastu suruh dia sambung bom bom, terus pengsan sampai lah masa nk hantar pegi umah bbsitter..
mengigau ke ape asyraf ni..adehhhh..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute