Pages - Menu

Blogroll

Saturday, August 29, 2015

Dadih segera

Assalamualaikum..
Update laju2 sementara cik bunga tido..Asyraf ikut asben pergi ziarah arwah ayah kawan dia..pastu terus pergi kubur untuk urusan pengebumian..

Petang ni ada bbq kat umah pakcik..so, saje jelah buat dadih ni..memang selalunya kalau ada makan2, aku buat dadih..ala, dadih segera je..senang sangat..hihih


Guna je serbuk dadih ni..aku tak pernah guna jenama lain..selalu guna jenama ni jelah..
Pastu ikut je arahan belakang peket ni..ikut sebijik2 yer..tapi aku suka tambah 2 sudu serbuk coffee mate..


Nanti rasa dia lagi lemak manis..kalau tak tambah pun boleh..ikut korang la..

Tak sampai setengah jam dah siap dadih jagung ni..


Tengah sejukkan sebelum masukkan dalam coller box putih tu.

Tunggu yer sedara mara ku..nanti kita sama2 ber bbq sambil makan dadih yer..hahah

Oklah..nak lipat kain pulak sebanyak yg bolh sementara assistant kecik tu bangun..hoho
Tenkiu sudi singgah baca..jumpe lagi..bye

Wednesday, August 26, 2015

Tambah pendapatan dengan tudung2u.com

Assalamualaikum..

Ada tak kat sini yang sedang mencari jalan untuk tambah pendapatan?
Haaa ni dia..korang boleh cuba jadi agent dropship untuk tudung2u.com
Kalau betul caranya, InsyaAllah boleh dapat untung TANPA kos!

Cepat! Hanya 20 orang agent diperlukan..

Email maklumat anda ke contact@tudung2u.com.my dan pihak marketing akan balas balik dengan syarat-syarat.

Tudung2u Customer Services


Terima Kasih..:)


Tuesday, August 25, 2015

Ayam Pandan Frozen

Assalamualaikum..

Korang pernah makam ayam pandan? Ala, ayam yang diberi perisa kemudian dibalut dengan daun pandan tu..sedap kan..
Tau tak sekarang ni ayam pandan frozen pun ada? Ni nak cerita ni..
Ni aku beli dengan Allene..blogger jugak..satu box ada 50 ketul..


Aku memang suka la yang frozen2 ni..yelah, nak buat sendiri memang confirm la tak pandai kan..elok lah beli je..

bila nak bakar tu aku defrost dulu 2,3 minit pastu bakar guna pemanggang ajaib..kalau nak goreng pun boleh..tapi aku kan pemalas nak basuh2 kuali bagai..lagipun boleh kurangkan kolesterol..ehemmmss..hihi

Bakarlah sampai masak..aku sllu buat 10-15 minit one side..


Hari ni bawak bekal nasi dengan ayam pandan tambah udang bakar..sayur takde hari ni..malas nak masak..boleh gitu? Hekhekhek..

Korang kalau nak order boleh la contact Allene yer..tanya stok ada ke takde..
untk order atau pertanyaan... boleh whatsapp no ni ye. 019.252.3932

oklah..lunch hour dah nak habis..jumpe lagi..bye..


Monday, August 24, 2015

Bubur kacang durian

Assalamualaikum..

Update petang dalam kereta ni..otw balik kerja..tapi sekarang hujan confirm la jem kan..nak tido mata segar bugar ni..so, meh la kite merepek merapu yer..hihi

Semalam buat bubur kacang durian..
Bahan2 memang sentiasa ada..kacang hijau tu mmg wajib kena ada stok..gula 'kerek' @ gula merah pun memang ada..santan kotak ada..durian frozen pun ada..marilah kita membubur yek..heheh



Bubur Kacang Durian

Bahan bahan
1. Kacang hijau
2. Santan kotak
3. Gula kerek@merah
4. Daun pandan

Cara cara
1. Rebus kacang sampai kembang..tahap kembang ni ikut citarase masing2 yer..
2. Bila kacang dah kembang, masukkan sekotak santan. Tambah air ikut kepekatan yg korang nak
3. Masukkan durian
4. Masukkan sekeping gula kerek@merah
5. Letak daun pandan..masukkan garam sikit..

Dah masak boleh ngap dengan roti..wallahhhh senang je kan..
Korang boleh la cuba masak lepas ni..hihi

Oklah..nak layan jammed pulak..tenkiu pada yg sudi singgah ekk..jumpe lagi..bye

Lasagna Daging by Ameris Homemade Delights

Assalamualaikum..

Sekali lagi nak update pasal food sedap nih..
Benda sedap kena war war kan pada semua..heheh



Ni lah dia..lasagna daging
Sedap hoiii..ni ntah kali keberapa dah order dengan kak amy..
Alang2 nak pegi amik ayam pandan frozen tu, kite order terus lasagna dgn puding roti..
























Tu diaaa...sedap hingga menjilat pinggan..ok, over..

Puding roti tak de pulak gambar yg senonoh sikit..tp tak yah gambar pun takpe..confirm sedap sebab tu aku order 2 bekas puding roti..siap request nak guna roti wholemeal tu..request berbayar yer..roti wholemeal tu kan mahal sikit dari roti putih tu..

Tapi memang berbaloi..memang sedap lagi kalau sos kastard tu sejuk..nyamannn masuk dalam tekak..hehhe

klik SINI kalau nak order yer..

Oklah..sekian review ikhlas dr mami leenda yer..breakfast pagi td pun makan puding roti..walllahhhh nyamannn..

Jumpe lagi..bye

Friday, August 21, 2015

Ayah hantar ke?

Assalamualaikum..selamat pagi..
Ok, ni cerita semalam..baru sempat nak kepohkan hari ni..hekhek

Ok, kalau ada yang baca entry aku pasal pakcik kedai yang tegur aku tanya kelas habis pukul berapa tu kan..errrr ada ke yang baca? Ok takpe..sapa rajin boleh baca SINI..

Aku mati2 dok ingat pakcik tu ingat aku lecturer..sebab dia tanya kelas habis pukul berapa hari tu..sampai lah semalam aku tak sempat nak bagitau hal sebenar..aku admin staff je kat Utar..bukan lecturer..hihi

Nak dijadikan cerita..
Semalam asben antar kat kedai tempat aku tunggu kereta ni..dah salam2 apa semua tu asben terus gerak pergi kerja..
Pakcik tu pun tanya,
'Ayah hantar ke?
Aku dah blur2 dah..pakcik tu tanya lagi..
Ayah ke hantar tadi?

Aku dah nak tergelak dah ni..aku terus cakap 'ehhh bukan..asben hantar..hihu
Maka tergezut la pakcik tu..
Rupenya dia ingat aku student..hahhah student hoii student..tu sebablah hari tu dia tanya kelas habis pukul berapa..comel lah pakcik nih..hahhaha

Aku bagitau la dah ada anak 2 dah..umur sekian sekian..sorang laki sorang pompuan..

Hadoiii..pakcik pakcik..harap asben saya baca entry ni..sebab semalam tak sempat nak cerita pasal pakcik kedai tu ingat dia ayah aku..hahahha..sorry ye abg...

Oklah..tenkiu sudi singgah bace yer..
Jumpe lagi..bye..

Tuesday, August 18, 2015

Pizza Hut RM13.60?

Assalamualaikum..

Update pagi dalam kereta..hari ni mata tak mengantuk..so, mari update blog..

Semalam asben balik kerja bagi satu envelop kat aku..bila bukak rupenya vaucher! Wahhh banyak happy ohhh..ada vaucher KFC/Ayamas/Pizza Hut, Nandos, McD, Paparich, San Francisco Coffee pastu ape lg ekk..setiap satu tu bernilai RM50..Alhamdulillah..tenkiu Ambank..

Mami is excited..
Laju2 la kita pergi Pizza Hut..lama dah tak makan Seafood Lasagna..hoho


Makan ni je pun..tapi lama sebab bergaduh dgn anak2 je dah lapanbelasminit


Asben punye..ntah apa nama tak ingat..tapi sedapppp

Seafood Lasagna mami punya..yeayyy


Hawaian Chicken kot..ntah la

Roti ape tak ingat nama..

Makan sambil bersabar layan karenah asyraf yang takmo duduk diam..buat pizza hut tu macam abah dia punya..yang Dahlia of coz la dia pun sibuk nak turun dr baby chair tu..tak senang mami abah nak dating..hahha

Total semua rm63.60..guna vaucher 5 keping so bayar rm13.60 je..yeayyy
Alhamdulillah..
Oklah..nak sarapan jap..tenkiu sudi singgah blog mami asyraf dahlia..jumpe lagi..bye..


Monday, August 17, 2015

Masih raya lagi?

Assalamualaikum..
Ni last entry aku pasal raya kot..dah masuk Zulkaedah dah ni..hihi

Oklah, last day Syawal..kitorang start keluar rumah tengahari lps zohor kot..memula attend kenduri kawen dekat Dewan Komuniti Danau Kota tu..makan2..gambar takde..sibuk kejar Dahlia..penat mak!

Lepas tu, singgah kejap open house umah abg Nazri..abg nazri ni jiran pengasuh Asyraf Dahlia..setiap tahun pun memang buat open house..memang besar besaran..banyak giler makanan..ada booth makanan macam2..larat dengan tak larat nak makan je..semoga murah rezeki abg nazri..tahun depan boleh buat open house lagi..hihi



Sebelum balik kite posing dulu satu kali dengan tuan rumah..yang pompuan tu anak abg nazri..
Asyraf tengah sibuk tengok abg DJ bercakap..saje je..

Lepas tu terus gerak pergi umah mak angkat kat Sijangkang, Teluk Panglima Garang pulak..sakan beraya..



Kitorang kat sini sampai malam..siap mandikan budak berdua tu..nasib baik aku tak bawak baju spare..kalau tak, aku pun tukar uniform..berlengas kejor anak2..adehhh



Tengoklah muka mami dah tak semenggah dah tu anak2 oiii...berminyak2 dah muka..huhu
Pastu kerja makan makan makan dan makan lagi..sampai tak larat nak berjalan..amboii sangat mami korang ni..hehhe

Kitorang bertolak balik Gombak dalam pukul 8.30 mlm kot..anak2 dah terbongkang tido dlm carseat masing2..senang sikit mami nak mentido jugak.huhu

Oklah..tamat sudah cerita hari raya tahun 2015..semoga ade rezeki dipanjangkan usia utk bertemu lagi Ramadhan 2016..InsyaAllah..tenkiu sudi singgah baca yer..bye..jumpe lagi..

Sunday, August 16, 2015

Jamuan raya di opis

Assalamualaikum...

Ehhh dah habis bulan syawal ekk..hihi
Takpe..tak kira..nak update jugak..so that nnt dah tua boleh baca balik..ntah sempat tua ke tak..huhu

Kitorang ni Uni private..takde sape nak sponsor kalau nak buat jamuan2 raya ni..kalau rase nak buat jgk, pandai2 la collect duit sesama staff yang nak join..kalau collection besar, mewah la..kalau tak, yang sedang sedang sajaaa...hehehe

Kita collect sorang rm5 je..pastu buat potluck..duit tu buat beli buah, pinggan cawan sudu garfu..air kotak senior asst manager sponsor..jadik la..Alhamdulillah..

Pendekkan cerita..terus tempek gambar makanan jelah..



Mee/bihun sup sedap melampau nama diberi..sedap giler weii
Ni kak siti yg masak..



Uishh..terkenang kenang lagi nih..



Laksa Johor..sedap jugak ni..kak ayu yg masak..



Adudududu..kuah tak kedekut ikan..slurppp



Rendang ayam cili padi + nasi impit
Ayam 2 ekor..sekor aku masak, sekor lagi kak siti masak..sampai opis campur kan sekali..bergabung meletup..sampai big boss tanya resepi..hihih



Makanan sampingan..
Sandwich telur dengan agar agar kastard tu aku buat..



Kek coklat ni aku sponsor..tempah dengan kazen asben..

Tu je kot..jadiklah kan..jamuan raya kecil kecilan department aku..meriah jugak..sampai panggil geng dari department lain..sbb makanan tetiba jadik banyakkk...Alhamdulillah..

Oklah..tenkiu sudi singgah bace ekk..ada lagi ni cerita raya aku..kalau rajin nnt aku tulis la...kalau tak...hurmmmm
Hihi..jumpe lagi..bye..

Friday, August 14, 2015

Raya raya raya

Assalamualaikum..

Dah nak abis bulan raya dah ni..marilah update cerita2 raya yg tertunggak tu..esok boring2 boleh baca balik dengan anak2..gituuu

Ni cerita Ahad last week..
Pagi ahad tu, siap anak2..nak pergi open house masjid batu 4, Gombak..memang setiap tahun tak pernah miss pergi..seronok bawak anak2..



Bujang nan seorang...lega hati ni bila dah nak pakai songkok..punya payah nk suruh dia pakai songkok..tapi silalah siap sedia dengan segala puji pujian tu..tiap 2 minit kena puji hensemnyaaaa...huk alohhhh



Alahaiii..cair hati mami tengok gambar 2 beradik ni..kan elok kalau 24 elok macam ni..ni asyik nak bercakaran je..yang cik bunga tu pun boleh tahan perangainya..my blood go upstairs lah..

Sorry la..gambar makanan takde..gambar diorang je penuh memory phone..huhu

Pastu balik rilek2 jap..kasi anak2 tido charge bateri dulu..petang tu keluar beraya lagi..pergi open house geng Gojes, umah Nadt..
Makan makan makan dan makan lagi..



Ni je yang sempat snap pic..roti jala super sedap si mimi bawak..puding jagung tu keyrol bawak..sedap amat..menu yang tuan rumah masak pun sedap..tp tak de gambar..adehhh



Sebelum balik..wajib posing dulu..aku kena gerak awal sebab nak pergi open house kawan asben pulak..tak sempat nak borak lama pun..sibuk jerit panggil anak je..hoho

Oklah..settle hari Ahad lepas punya cerita raya..nanti nak cerita opis punya jamuan kecik2 pulak..errrrr Insya Allah..
Tenkiu sudi singgah bace yer..jumpe lagi..bye..

Thursday, August 13, 2015

Resepi agar agar kastard

Assalamualaikum..

Semalam department aku ade buat makan2..buat kecik2 je..collect duit pastu staff pompuan masak la..tak da sponsor kekdahnya..U private..macam ni la..

So, aku buat rendang ayam cili padi, rebus ketupat mini..pastu ade sikit masa terlebih aku buat agar agar..mula bk buat agar agar koktel tp terlupe beli buah koktel..haha..so, google la kita..jumpe la resepi agar agar kastard..bahan2 semua ade tp resepi asal guna serbuk agar2 24g..aku punya 8g je..so, aku adjust ikut suka hati aku lah..hihi


Makan sejuk2..nyaman




AGAR AGAR KASTARD

bahan bahan
1. Sepeket serbuk agar agar 8g
2. 1 liter air (ikut je arahan blkg paket agar agar)
3. 5 sudu gula
4. 1/2 tin susu cair
5. 1 biji kuning telur
6. 2 sudu tepung kastard
7. Pewarna

Cara cara
1. Masak agar agar dengan gula sehingga mendidih
2. Masukkan tepung kastard, susu cair dengan telur ke dalam periuk agar agar tadi ..kacau lagi sehingga mendidih
3. Kacau lagi dalam 5 minit tutup api..tuang dalam bekas
4. Tuang sedikit pewarna pastu lorek2 ikut suka..hihi
5. Sejukkan sebelum simpan dalam peti sejuk
6. Pastu makan la..


Oklah..nak sambung buat kerja..
Tenkiu sudi singgah bace..jumpe lagi..bye

Monday, August 10, 2015

Raya sabtuday

Assalamualaikum..
Maafla kalau tajuk ntah pa pe tu..pening pikir tajuk je 3 jam..hehh

Saje nak citer pasal tak abis2 lagi beraya..sabtu ahad full day..mmg tak lekat kat umah la senang citer..
Sabtu tu pepagi lagi asben pegi basuh kete..sbb seminggu wife dia je yg guna kete..semak dah macam belacan katenya..hehe..

Tengahari sabtu pergi seksyen 25, Shah Alam attended kawan technician kawen..pengantin belum sampai kitorg dah sampai dulu..


Macam biase..kacau pengantin makan..pengantin serba putih..simple je..tapi still cantik..


Nasi hujan panas menu hari tu..sedap dap dap..pastu try makan tapai ubi..ermmm tak biase makan..so asben yg abiskan..

Ok..dah salam2 dengan pengantin kitorg pun gerak balik..sbb nak pegi open house umah abg ipar pulak..


Menu open house abg ipar..semua lazattss..nasi tomato dgn mee sup terbako lidah..kihkihkih..tp mmg terbaekk..sedap oiii..

Dah melepak berjam2 kt umah abg ipar, mandikan anak2 kite pergi open house parent biras aku pulak..org kate beraya sakan la..raya sampai lunyai..sampai umah nak dekat pukul 12 malam..

Oklah..ni je raya sabtuday kami..esok sambung raya hari ahad pulak..hehhe
Mekasih sudi singgah bace..
Jumpa lagi..bye

Thursday, August 6, 2015

Robocar Poli & Asyraf

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua..dah sarapan?
Saje je nak up entry pasal ni..semalam balik kerja, pengasuh kate ada parcel utk aku..memang aku guna address umah pengasuh kalau beli on9..senang sebab umah dia sentiasa ada orang..tengok packaging pun dah tau dah ape isi dalam dia..hihi..

Excited nak cepat sampai umah..nak tunjuk kat anak bujang tu..dalam kereta dia dah tanya ape tu mami? Mami kate barang mami tu..

Sampai umah, suruh dia duduk pastu pejam mata..hihi..saje je nak sakat dia..so, aku cepat2 bukak parcel susun depan dia..

Reaksi dia..rugi tak record..hoho
Ye..memang 2 beradik ni peminat robocar poli..kalau kt umah semua episod ade record..pastu hari2 nak tengok..sampai mami pun dah boleh hafal jalan cerita..
Nasib baik tak tido peluk robocar poli malam tadi..hihi

Aku beli dengan safurara robocar poli ni..lama jugak la nak tunggu bende alah ni sampai Malaysia..nasib baik sampai dlm keadaan baik..

Oklah, kot korang pun teringin nak beli jugak boleh la contact si rara tu yer..jgn memalu segan..dah la baik cantik pulak si rararara tu..ehemmm ra, next purchasing diskaun 50% okey..hekhekhek

Oklah..tenkiu sudi singgah baca..jumpe lagi..bye..



Tuesday, August 4, 2015

Kelas habis pukul berapa?

Assalamualaikum..

Hai slmt pagi..ni dalam kereta otw nak pegi kerja..
Opss! Jangan risau..bukan aku yang drive..aku duduk kat belakang ni haa..aku menyahut seruan kerajaan kempen kongsi kereta..hihi
Hari2 macam ni la..kitorang 4 orang satu kereta..dari Gombak with love..love katenyerrr..

Ok..citer tadi masa kat kedai tempat aku tunggu..pakcik kedai tu dulu pernah tanya aku kerja kat mana..macam biasa aku jawab Utar..tak sempat nak sembang lama, kereta dah sampai..

Tadi dia tanya kelas habis pukul berapa? Dalam hati aku mesti pakcik ni dah salah paham..mesti dia ingat aku lecturer..hihi
Aku pun jawab 'tak tentu pakcik..tengok hari jugak..' ingat nk melawak tp tak sempat sebab kereta dah sampai..esok lah pakcik ekk sy bagitau..saya bukan lecturer..saya admin staff kat Utar tu..belajar tak habis tak boleh jadik lecturer..hihi

Selalu macam tu lah..bila bagitau tempat kerja mesti diorg ingat kerja lecturer..huk alohhhh



Tempat mencari rezeki..tp bukan di bangunan ni..bangunan sebelah..:)

Oklah..nak tido..lambat lagi sampai opis..jem sikit kat MRR2 ni..bye..
Jumpe lagi..

Monday, August 3, 2015

Bila anak anak tak sihat

Assalamualaikum..

Musim sekarang kan..
Dengan cuaca kejap panas tang tang, pastu petang hujan..

Last week Asyraf Dahlia memang dah batuk selsema..geram dengar diorg batuk..rase macam nak korek2 je kerongkong tu bagi keluar semua kahak..bab hingus pulak jangan cakap la..meleleh je..
Nasib baik Asyraf dah pandai hembus hingus tu..lega dah sikit kan..
Dahlia je la..kadang2 dia tiru jgk hembus2 hingus walaupun tak keluar
ape..hihi

Jumaat lepas aku terpaksa amik EL sebab Dahlia akhirnya demam jugak..so, menjaga budak demam yang aktif, phewwww lap peluh jugak la..penattt..huhu

Ingatkan dah kebah demam, rupenya Ahad semalam tiba2 suhu naik semula..dengan asben takdenya..nasib baik ade simpan ubat bontot..



Ni selepas aku mandikan dia..memang panas giler masa pegang badan dia..pastu ok start aktif semula..tp lps maghrib semalam naik balik suhu..siap muntah selambak dalam buaian..habis satu badan dengan rambut2 kena muntah..huhu
Sedih tengok dia nanges..
Mandikan semula pastu tidokan dia balik..
Alhamdulillah bangun pagi tadi tengok dah ok..kalau tak kena EL lagi lah kot..


Gambar masa kat kampung

Oklah..tenkiu sudi singgah bace yer..
Jumpe lagi..bye :)

Sunday, August 2, 2015

Resepi daging masak kicap amatur

Assalamualaikum..

Gitteww ko tetiba update resepi pulak kan..takpelah..bagi jelah laluan..
Sementara roh rajin update blog datang ni, layankan aje..

Resepi ni khusus utk korang yang amatur bab masak2 daging ni..
Macam aku la..paling jarang masak daging..ntah kenapa sehari sebelum raya hari tu terrr beli daging..nampak kat pasar macam menarik je tengok kaki lembu dok tergantung..terus beli sekilo..sekilo je pun..tu pun rase banyaknya beli daging..nak masak ape ni weiiii...huhu

Yang mana dah pakar masak taraf2 masterchef tu jangan la meng 'ek elehhh' kan entry aku yer..sekadar berkongsi kpd yang sudi je..yang tak sudi, takpelah..nak buat macam mana..

Oklah..moh kite..

Resepi Daging Masak Kicap Amatur
(Utk 2-3 orang makan)

Bahan2
1. Of coz daging
2. Bawang holland sebijik*
3. Bawang merah 3 ulas*
4. Bawang putih 3 ulas*
5. Cili kering 6-7 tangkai*
6. Halia sikit*
7. Serai 1 batang
8. Daun limau purut
9. Sebiji tomato

Kisar bahan bertanda *

Cara2
1. Panaskan minyak
2. Tumis bahan bertanda* sampai pecah minyak. Masukkan serai yg dititik
3. Masukkan daging. Kacau rata
4. Masukkan air secukupnya. Atau sampai daging empuk
5. Bila daging dah empuk, air dah kering masukkan kicap..jenama kicap ikut suka korang la yer..macam aku mmg pengguna tegar kicap kipas udang
6. Tahap kering tu ikut citarasa masing2..ade yg suka kering..aku suke berkuah sikit..
7. Masukkan tomato yg dibelah 4..masukkan juga daun limau purut..
Kacau sekejap. Siap!
Bolehlah makan dengan nasik panas2..huk alohhhh


Bukan sekadar gambar hiasan..mendapat pujian dari ketua chef ni tau..hihi

Oklah..sekian dulu resepi amatur utk kali ni yer..tenkiu sudi singgah bace..jumpe lagi..bye..:)

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum..

Dah terlambat ke ekk baru nak wish Selamat Hari Raya ni?
Takpelah..kata raya sebulan..hihi

Dikesempatan ni kan, aku nak ucapkan selamat hari raya utk semua readers yg sudi singgah blog sekadar di pinggiran aku ni..blog pun hidup segan mati tak mahu..mood blogging ke lauuuttt..sedeh betul..


Ni jelah gambar satu family yang semengah sikit tahun ni..yang lain semua berjaya dirosakkan dua beradik tu..semua gambar parkinson..hahah



Gmbr anak bujang..punya susah nak amik gambar dia hari raya hari tu..boleh bergaduh nak snap picture dia..haishhh
Dengan drama sebabak pagi rayanya..seboleh bolehnya dia taknak pakai baju melayu tu..siap keraskan badan lagi tu..bila dah pujuk2 baru nak pakai..lepas tu dia mntk susu..mami pun buatlah susu sebotol..korang tau tak ape dia buat? Dia letak botol susu bawah badan dia pastu susu tumpah kena baju melayu! Allah mami punya mengamuk la kan pagi raya..sabo jelah..tp tak kire..kena pakai jugak baju melayu yg terkena susu tu..hukhukhuk




Ni anak dara..seharian dengan mami sementara abah bawak asyraf pergi ziarah..abah bawak asyraf pergi solat hari raya..nasib baik dia behave tapi tulah..taknak salam org..huhu

Yg anak dara ni pun boleh tahan lasak..letih layan dia..sape follow IG mami tau lah karenah dia pagi raya tu..memang lap peluh lah..

Petang hari raya pertama tu kitorg pergi beraya dkt Sg Choh pulak..tgh malam baru sampai umah..sebab esoknya nak balik kampung Pahang pulak..yeayyy..

Oklah..tu je dulu ekk..nanti kalau rajin aku sambung lagi..terima kasih pada yg sudi singgah tu yer..jumpa lagi...
Bye :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute