Pages - Menu

Blogroll

Friday, May 27, 2011

8 minggu...

sebenarnya tak perasan pun hari ni dah masuk 8 minggu..
sebab sejujurnya aku memang tak ingat atau dengan kata lain susah nak ingat dah berapa minggu..
nasib baik ada ticker..hehehe..
see..
8 minggu sudah..
rase macam sekejap je..
sepanjang 8 minggu atau 2 bulan ni aku rase aku
dalam golongan yang takdelah teruk sangat morning sickness ni..
Alhamdulillah..
kadang² je rase macam loya pastu kalau muntah pun keluar air je..
pastu kalau dah petang² tu, adelah dok rase macam nak muntah, tapi tak muntah..
tapi kalau muntah tak keluar pa pe tu, Ya Allah..sakit nya perut Tuhan je tau..

bab makan pulak kadang² cerewet..
kadang² tibai je apa yang ada depan mata..
tapi kalau datang time cerewet tu, masyaAllah susah nya..
pikir nak makan ape ber jam jam..
pastu bila makanan dah depan mata, secubit je aku makan..

nasib baik en as faham..
walaupun kengkadang dia marah jugak..
heheh..bukan marah lah..
tapi dia bebel..asyik dia je kena habiskan makanan aku..
huhu..mane perut dia tak naik..haha..

bab pakaian pulak..
adoiii..ni susah jugak ni..
baik pakaian luaran baik pakaian yang dalam²..hehe..
lagi² tang seluar..
semua dah tak muat..kalau muat pun tak selesa kat pinggang..
rase menjerut pinggang je..
pastu baju kurung, kain memang tak boleh kancing lagi dah..
semua zip, pastu kunci zip tu..
maka, haruslah beli baju seluar baru dan size lebih besar..
kalau sebelum ni size M, haruslah tukar size XL..
hehe..

ehh..dah panjang rupenya aku bebel..
dah lah tu ekk..
minggu depan nak curi masa pegi bukak buku pink pulak..
penting tu..kalau lambat nanti nurse marah..
huhu..

p/s: aku nak buat GA..petang² kang aku publish yer..
GA simple² je..ada sapa² tak nak join?

Thursday, May 26, 2011

selamat hari lahir utk diri sendiri..:)

hari ini..
genap lah usia aku 29 tahun..
oittt..dah banyak angka dah tu..
tahun depan dah masuk three series..
hehe..
kalau zaman mak mak dulu, patut nya dah ada anak 3..
hehe..
ehsan: Google

oklah..
nak wish untuk diri sendiri ni..
selamat menyambut hari lahir..
Semoga dikurniakan iman yang sempurna..
akhlak yang terpuji..
pekerti yang mulia..
umur yang bermanafaat..
rezeki yang halal..
ilmu yang berguna..
jodoh yang membahagiakan..
hidup yang dirahmati di dunia dan akhirat..
dan semoga baby pun sihat jugak..
amin...

first time sambut birthday bertiga..:D

Wednesday, May 25, 2011

orang lain yang pregnant, orang lain yang mengidam..

benda ni biase je kan..
tapi tulah..
kalau en asben dah mengidam nak makan pizza,
kita pun boleh tumpang sekaki..
ye tak..
orang kata rezeki jangan ditolak..
musuh jangan dicari..

sebenarnya, ni 1st time kitorang makan pizza berdua..
ehh..dah bertiga sekarang ni..hehe..
dari zaman cintan cintun sampai lah dah kawin ni,
ni baru 1st time..
kalau dengan kawan² tu adalah..
tak pun bos belanja..
en as lebih suka pegi Mc D..
sikit² Mc D..

layan jelah 2 3 keping gambar ni yer..
gambar biase je pun..
garlic bread..
en asben punye..yang ni ada nenas..apa ntah nama pizza ni..
yang ni aku punya..tak de nenas..
en asben dengan baju kerja lagi ni..
ni lah orang yang mengidam merangkap tukang bayar..hehe..
sekali sekala boleh lah..
kalau selalu sangat, boleh bankrup..hehe..

Tuesday, May 24, 2011

nak balik kampung, nak makan bubur jagung..

bukan nak tanam jagung yer..
hehe..

Tak laratnya..
nak berjalan jalan kt umah korang pun tak larat ni..
nk blog-walking lagi lah..
last sekali keje aku dok refresh kt dashboard kot2 ada sape2 update..
haaa..yang tulah aku pegi bace..

rase rugi pulak..
sebab sekarang ni ada BE..
tapi tak buat blogwalking..
dulu masa tak dapat BE, susah hati..
ni dah ada, di biar sepi..
hehe..

sekarang ni, baby dah nak masuk 8 minggu..
2 bulan lah tu kan..
kalau kt umah, segar je badan ni..
boleh je kalau nak masak simple2 tu..
tapi, bile sampai je ofis, terus rasa macam tak de tulang belakang..
letih, lembik, tak larat, loya..
rase macam nk bawak tilam bantal masuk ofis ni ha..
adoiii..

ooo..hujung minggu ni nak balik Chini..
en asben yang semangat nak cuti sampai selasa..
so, aku pun ikut sama cuti sampai selasa..
nak makan puas² kt kampung nanti..

dah siap request nak bubur jagung kt mama..
hehe..tapi tak nak jagung dalam tin..
nak jagung betul..
padahal boleh je kalau nk buat sendiri..
tapi nak makan kt kampung jugak..
pastu nak duduk atas pangkin tepi dapur tu..
baru rasa nikmat..haha..

ermmm..ingat nak buat GA kecil kecilan lah..
takde lah blog aku ni sunyi sepi sangat..
at least kalau ada GA tu, terasa jugak meriah nya..
ada yang nak join tak?
nanti aku pikir pikir kan eh..

oklah..perut dah rase lapar ni..
nak makan ape yer..
hurmmmmm....pikir pikir...

Sunday, May 22, 2011

pasar pagi melati ada tak jual buah ni..?

slrupppp..slruppppp...
mana lah aku nak carik buah ni..
tetibe tekak teringin nak makan buah kundang ni..
pastu cicah dengan kicap, gula, belacan sikit, cili padi seketul..
perghhhhh...mabeles...
ehsan: Google

agak2 kt pasar pagi melati ade tak ekkk..?

Saturday, May 21, 2011

terima kasih Nuffnang & TGV...

hai..
selamat bercuti..
tengah buat apa tu..

nk citer pasal NUFFNANG baik hati pilih aku sebagai yang bertuah bulan May ni..
bukan ape pun..
bulan May ni kan bulan besday aku..
so, aku antara 250 orang yang terpilih..
terima kasih NUFFNANG..
terima kasih kepada TGV yang sudi menaja tiket..

aku wakilkan en asben pergi collect tiket ni kt ofis NUFFNANG..
en asben kate ofis cantik..kaler oren..
jeles sungguh..aku sendiri pun tak pernah sampai lagi..

nah..ni lah tiket nye..
4 keping lagi tu..
ntah biler dapat pegi tengok..
nasib baik expired lambat lagi..
hehe..

Friday, May 20, 2011

selamat bertunang Daly & Elly...

semalam tak de entry..
hari ni nak letak entry cerita dah basi..
hehe..

ni kisah adik ipar a.k.a adik en asben bertunang 7 mei 2011 hari tu..
giler lama baru hari ni nak cerita..
mintak maaf la yer..
layan jelah ekk pompuan tengah meloya sekarang ni..
kang asyik citer pasal aku dok loya tak lalu nak makan ni,
tak lalu nak makan tu, ade pulak yang loya tekak pulak kang..
baik citer pasal lain pulak..
hehe..

sebenarnya ada banyak gambar bertunang diorang ni..
tapi aku tepek sikit jelah ekk..
ni hantaran daripada pihak lelaki..
gambar hantaran pihak perempuan malas nak upload satu2..
boleh?
ni kek hantaran..
merah..aku suka..sebab tu aku tepek kt blog..
ni pulak nasik sedap marbeles..
licin aku makan..
yelah..makan untuk 2 orang kan..
cisss..
ni pulak adik abang..
aku pun tak paham apa kena dengan diorang ni..

ni lah pengantinnya..
ehh..belum lagi..belum jadik pengantin lagi..
bawak2 bersabar ye adik2..
comeiii je bakal biras aku nih..
hehe..

pa pe pun..selamat bertunang utk Daly & Elly..
semoga kekal bahagia hingga ke jinjang pelamin..
amin..:D

Wednesday, May 18, 2011

mencari kekuatan...

baru ada kekuatan nak merapu kt blog..
kalau pagi tadi lembik macam dadih yang terlebih air,
sekarang rase macam dah ok sikit..
cume aku ade masalah baru ni..
bile aku start nak buat entry je,
mulalah rase loya tekak aku ni dok ekk..ekk..
bukan uwekk..uwekkk yer..
bunyi macam nk muntah tapi tak jadik tuh...
huhu..masalah problem sungguh la..

petang semalam tetiba tekak ni teringin nak makan rangka ayam tu..
konon nak yang panas2 tu lah..
tapi sebab en asben pegi main bola, maka lambat lah dapat rangka ayam nya..
maghrib baru en asben balik main bola sekali gus bawak balik rangka ayam ni..
tapi bila dah ada kt depan mata, aku tengok tak berkelip rangka ayam ni..
sadis sungguh..
ada lah kot 2 3 cubit aku makan..
maybe sebab dah lambat kot..
dia masa betul2 teringin tu, kena ada depan mata terus..
aje giler kalau macam ni selalu..
hahaha..

sudahnya aku bancuh Horlick Cereal tu secawan..
minum tu je malam tadi, pastu muntah setengah cawan..
adoiii..sadisss...

malam ni nak mencari kekuatan baru..
kekuatan untuk makan je pun..
kihkihkih..

Tuesday, May 17, 2011

ada bakat ke...

ni masa adik ipar a.k.a adik en as bertunang..
masa tengah tunggu rombongan yang lain sampai,
sempat lagi main dengan anak orang..
ehh..anak sepupu en as ni jugak..
hehe..
abg oiii..mana ada orang pegang baby macam tu..
adoiiii..mau tergelongsor budak tu kang..
takde bakat langsung...
macam mana nanti nak pegang anak sendiri..
kena banyak training lagi ni..
hehe..

lupe lah pulak ape nama baby ni..
tapi sekali pandang dah macam anak jepun pun yer..
dengan mata sepet nya..
dah lah putih melepak..
hehe..

Monday, May 16, 2011

apa yang aku nak makan ni..

amboi tajuk ntahapahapantah..

Alhamdulillah Blogspot dah ok..
hehe..menggelabah ayam minggu lepas bila blogspot buat hal..
time tulah terpikir kan bagus kalau berdomain dan berhosting sendiri..
macam kakak sorang ni..
kerek betul time blogspot buat hal tu..
orang lain tengah gelisah, dia boleh up 2 3 entry satu hari..
ciss..cissss dan ciskek...
haiii..bilelah dapat berhosting sendiri ni..
adoiiii...

ok2..
tinggal sekejap pasal tu..
nak citer pasal lain pulak..
cuti sabtu ahad yang tak berapa best..
bukan sebab apa..
sebab susahnya bile pikir pasal makan..

ber jam jam pikir pasal nak makan apa..
sampai en as pening kepala menunggu jawapan..
nak masak memang tak lah..
kesian dapur aku tak berasap..
pastu bile dah tau nak makan apa, seciput je aku boleh makan..
last2 en as jugak tolong habiskan..
hurmmm..

contoh macam hari sabtu tu..
tekak memang teringin giler nak makan nasi goreng kunyit..
pastu lawan dengan telur mata letak kicap sikit..
gigih aku masak nasik, pastu tunggu nasik sejuk..
kelentung kelentang kt dapur..
biler dah masak, sesenduk je aku makan..
telur mata pun separuh je aku ambik..
adoiiii..

sekarang ni Mc D, KFC dah tak layan..
bile en as offer pun, tekak dah tak nak..
wahai tekak, ko nak makan ape sebenar nya ni..
huhu..

Thursday, May 12, 2011

lembik...

semalam MC..
masuk kerja hari ni kepala masih lagi weng weng..
pening2 lalat..
migrain datang menyerang dari malam masa nak tido tu...
adoiii..terus tak indah tido malam aku..
dah la sakit pinggang macam nak putus..
kepala pun sakit..
wahai hati, bertabahlah..

alhamdulillah en asben nak melayan picitkan kepala..
tang pinggang memang aku tak bagi urut..
risau sebab tak tau boleh ke urut time pregnant ni...
huhu..

setakat ni Alhamdulillah belum ade lagi muntah2 or loya2 teruk..
kalau boleh, tak nak..huhu..
adelah sekali 2 rase loya tekak sikit, pastu makan sebijik asam boi, dah lega..
hehe..
cuma badan je rase lembik semacam..
nak duduk tegak pun tak larat..
rasa macam nak baring je..
adoiii...

p/s : baru perasan NUFFNANG bagi BE baru nun kt atas kaler biru tu..
Alhamdulillah..rezeki pregnant ni kot..terima kasih NUFFNANG..

Tuesday, May 10, 2011

teringin tapi bukan mengidam..

dalam usaha membanyakkan bacaan tentang kehamilan..
yang kadang2 aku pun macam ehhh..betul ke aku pregnant ni..
adoiii..
ini serius tau..bukan main2..
kadang2 terlupa yang aku ni pregnant..
hehe..

setakat ni belum ada rase mengidam ke ape ke..
baru lagi kot..
tapi sebelum tau pregnant tu, adelah aku rase macam teringin sangat nak makan lontong..
so ajak en asben keluar breakfast lontong..
dah dapat makan rase Alhamdulillah..
puas hati aku..
boleh?

pastu pagi ahad lepas, tengah siap2 nak pergi pasar pagi melati,
tetiba cakap dengan en asben teringin giler nak makan kuih peneram yang panas2..
pastu rangup krup krup..
haha..
ehsan: Google

sampai je pasar, terus pegi beli..
yang tak menahan, terus makan sambil berjalan mata melilau tengok sayur ikan semua..
tak senonoh betul..

tapi tu teringin bukan mengidam..
ehh ke same je..
hehe..

harap2 aku nanti takdelah mengidam yang pelik2 or yang susah2 sangat..
kesian en asben..
kalau boleh tak nak menyusahkan dia..

kepada mommy to be or yang dah jadik mommy,
korang mengidam ape mase pregnant dulu?

Monday, May 9, 2011

tersinggung hati...

perlu ke kite buat entry perli perli ni dalam blog?
sekarang ni memang trend ehh..

bagi aku terpulang lah pada yang empunya blog tersebut..
ye..terpulanglah..blog anda..entry anda kan..
kalau dengan cara tu dapat menyenangkan hati..teruskan..
kalau dengan cara tu dapat menyelesaikan kusut masai hati..teruskan..
kalau dengan cara tu dapat menyakitkan hati pembaca blog anda..teruskan..

cerita ni takde kena mengena dengan aku pun..
saje je buat entry macam ni..
tak macam entry perli perli pun kan..kan...kan..
haha..

takde lah teruk sangat rase dia...

lepas ni mungkin banyak entry pasal pregnancy dalam blog aku ni..
harap korang tak jemu baca yer..
kalau dulu tak habis2 citer pasal en asben kan..
sekarang ni citer pasal lain pulak..
hehe..

fasa terbaru masa kini..
minum susu untuk ibu2 mengandung..
amboiiii..mahal sungguh la..
ehh..bagi aku mahal lah tu..
hehehe..

aku beli kotak kecik 350g rm21.95..
memang saja je try beli kotak kecik..
sebab takut tak terminum nanti..
lagi satu aku ni alergi minum susu..
nanti perut mesti bergelodak bergelombang..
pastu mulalah 2 3 kali dating kat toilet..huhu..
doktor kata aku alergi susu lembu..
adoiiii..
tapi nasib baik minum Anmum ni aku ok je..
tu pun amik perisa coklat..
sedap lah sikit..
aku ingat teruk sangat rase susu Anmum ni..
sebab banyak yang aku bace, ade yang tak boleh minum susu ni langsung..
buat aku takut je..
hehe..

ermmm..
apa lagi makanan yang sesuai utk pregnant mummy..
boleh kongsi tak..
bukan movie Kongsi ~ lu langsi lu mati ~
hehe...

mode : pinggang macam nak terputus dua..adoiiii..

Friday, May 6, 2011

Terima kasih Allah...:)

Alhamdulillah...:)

setelah puas menahan diri dari bercerita kt blog..
menahan kegatalan jari up status kt FB...
akhirnya dapat jugak aku story mory kt blog kesayangan aku ni..
ni pun dengan izin en asben..
en asben kata berita baik kena share dengan kawan2..
tapi jangan over sangat..berpada2 lah..
ye..baiklah..

Tuhan je tau perasaan aku berkobar kobar nak share berita baik ni dengan korang2 semua..
tapi cakap dengan diri sendiri..
ehh..kau sabar sikit boleh tak?
tak larinya gunung di kejar..
hekhekhek..

lagipun usia kandungan masih baru lagi..
orang kata tak elok nak heboh kasi tau satu dunia..
takut nanti kalau jadik 'apa apa' siapa yang sedih terlebih?
Nauzubillah..

tapi aku percaya dengan rezeki yang Allah bagi..
kalau betul ni rezeki kami, Alhamdulillah...
test untuk ke sekian kalinya di buat pada pagi 4 may 2011 yang lalu..

pastu pegi Klinik Izham, Gombak..
sebab ni je klinik 24 jam yang dekat dengan rumah..
Alhamdulillah..doktor kata positif..
kalau ikutkan tarikh last period aku, doktor kate kandungan dah nak masuk 5 minggu..
tapi doktor suruh datang lagi sekali nak scan pulak..

hari ni Alhamdulillah genap 5 minggu..
masih baru sangat2 lagi..
tapi ni maybe berubah..
sebab aku belum scan lagi..
tak tau nak cakap macam mane..
happy, risau, takut semua ada..
bercampur baur lah..

ribuan terima kasih aku ucapkan kepada semua yang dah mendoakan aku pregnant tu..
kpd family aku..
family mentua..
kawan kawan..
dan kepada 'mereka' yang suka benor menanye aku ni bile nak pregnant..
terima kasih semua..

Doctor kata, awal2 preggy ni, takde apa yang nak risau sangat..
cume jaga pemakanan je..
yang lain2 tu buat macam biase je..
tapi jangan buat2 lupe pulak yang awak tu pregnant..
adoiiii..

part paling kelakar sekali, masa nak keluar dari bilik doktor tu..
boleh en asben cakap terima kasih cikgu...????
apakah???

doktor tu pun gelak je..
en asben nebes terlebih..
comel je...
hekhekhek...
matik lah sendiri puji en asben comel..
haha...

bersambung.........

Thursday, May 5, 2011

TER tekan ENTER, lalu TER PUBLISH....

apa punya tajuk entry daaaa...
sorry...

dah petang macam ni baru nak up entry..
dahla tu..entry takde faedah pulak tu..
adoiii..semenjak dua menjak ni malas nye nk update..
penyakit baru dah datang ni..

ohhh..
tadi kalau sesapa perasan aku ade TER publish satu post..
baekkkk punya post..
tapi tu sebenarnya aku tengah dok draf, tetiba aku TER tekan ENTER...
terus gelabah sorang2..
haha..

adelah sorang 2 yang perasan kot..
hekehekehe...
maafkan cek na.....
nanti aku story mory..
baekkk punya cerita..
hehe...

Wednesday, May 4, 2011

Selamat Pengantin Baru Erra ♥ Fairuz

sebelum cerita pengantin ni jadik lebih basi lagi,
eloklah kalau aku buat entry sekarang..
hehe..
pengantin tengah seronok honeymoon kt Pulau Perhentian sekarang ni..
pengantin yang serba oren..
nasib baik aku tak pakai baju kurung oren..
kalau tak, tenggelam pengantin..eh..
sebelum makan beradap..
en asben pegi terjah diorang dulu..
acara wajib..
bergambar bersama pengantin baru..
kami pun pengantin baru jugak..
baru 6 bulan..
hehe..

aku sekarang takde idea nak buat entry..
mengantuk je mate ni..
kalau lah dapat tido sambil peluk patrick sekarang, kan best..
adoiiii...

Pemenang asleenda 2nd GA adalah...

ok..
kt bawah ni pemenang GA aku..
memula ingat nk guna khidmat en asben..
tapi macam lambat je nanti nak dapat result..
so, aku guna je Random.org ni..
cepat dan mudah..
haha..

ok..
peserta bertuah pertama..
tahniah kepada yang bertuah..
yang lain² tu bukan tak bertuah, tapi mungkin bukan kali ni..
maybe next time..
kepada yang bertuah tu, bolehlah email anda pakai line apa yer..
email ke alamat di bawah..

leenda.as@gmail.com

fuhhhh...akhirnya tamat sudah pencarian peserta bertuah sempena 2 tahun blog merapu aku ni..
insyaAllah next next next next next time ade lagi GA..
kepada semua yang dh join kedua dua GA aku,
terima kasih banyak² sebab bagi sokongan..
korang memang best..
sayang korang semua..:D

Senarai penuh peserta asleenda 2nd GA..

ok..memula sekali mintak maaf sangat² kt korang yang dah join GA aku ni..
lambat pulak aku umumkan pemenang..
adoiii..

hari ni baru boleh on9..
ehsan : Google

lagi satu last minit aku terpaksa tukar hadiah..
sebab benda yang aku nak tu tak de stok buat sementara waktu ni..
kakak tu kata kalau ade pun, maybe tengah bulan 5 ni..
adoiii..lame nya..

jadiknya puas aku pikir punya pikir..
aku bagi topup rm10 jelah kt pemenang GA aku nnt..
harap korang tak kisah yer..

ok..
kt bawah ni senarai penuh nama peserta yang dah join GA aku..
check betul² ehh..
jap lagi aku umumkan pemenang..
aku guna khidmat random.org je..

5) BBB
6) dea
10) mas
13) chara
16) fieda
28) huda
37) anim
41) alycia
43) nida
51) nasz
56) sarah
59) idah
60) nana
61) aanie
63) jieda
67) kaka
72) pja
77) lovely
85) azwa
91) ogy
96) zalina
99) lelord
110) su su
112) maya
113) isma
114) leen
121) faziera
125) eurika
126) juniza
132) azni
133) ayinira
137) syakila
138) qard91
139) elza


Monday, May 2, 2011

korang sebut macam mana?

ni jumpa dalam keyword NUFFNANG..
keyword: puding trifle camana nk pronounce

korang sebut bunyi macam mana?

Sunday, May 1, 2011

selamat hari pekerja

hah..
buat apa tu..
skodeng ehh..
hehehe..

entry ni khas utk wish selamat hari pekerja kepada semua yer..
tak kire lah anda pekerja gomen ke..
pekerja swasta macam saya ke..
bekerja sendiri ke..
bekerja kt umah ke..
atau pun yang kena kerja hari ni..
selamat hari pekerja..
ehsan: Google

yang mana nk pergi bercuti tu, hati² selalu..
drive carefully..
semoga selamat pergi and selamat pulang..

yang mana kena kerja atau pun dengan kata paling tak best kena kerja hari ni..
kerja rajin² ehh..
senyum sokmo..
O.T kan..double triple tu..hehehe...

oklah..nak sambung tido ni..
ehhh..nak sambung jemur baju lah..
hehe..:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute