Pages - Menu

Blogroll

Wednesday, April 30, 2014

Barut dan Bedung dari SHAZ BEDUNG & BARUT BABY

Assalamualaikum..

Hari ni entry review lagi..hehhe..
kate nak kasi clear draft kan..
sebelum cuti bersalin bermula pada bila bila masa je ni..

ni pasal barut dan bedung untuk adik baby pulak..
sebenarnya aku dah beli sikit2 barut n bedung..
tapi mate tak boleh tahan tengok betapa kalerpul nya gambar barut yang di upload dek owner Shaz Bedung & Barut Baby ni..hahahha..
so, lelaju PM Sha tanya pasal barut..
PM je lelaju tapi tang bayor haruslah kena tunggu gaji..ye dok?
hehehhe..


comeiii ke tidak?
habis comeii dah ni pada pandangan mate aku..
kalerpul abis..hehe..
dulu time Asyraf, barut semua putih je..huhu..
dulu skema..kahkahkah..

hah..ape lagi..boleh la ushar FB ni..
saje cuci cuci mate..
eh, dia bukan jual barut bedung je tau..
banyak la keperluan2 baby, baju2, bra Autumnz ape semua tu..
pendek kate, macam2 ade lah..
click je link yang aku bagi tu..

oklah..settle lagi satu bab..
mekasih yer sudi singgah bace..
jumpe lagi..bye..:)


Tuesday, April 29, 2014

Gojes couple pillow from SCISSOR AND BUTTON

Assalamualaikum..

Hari ni nak clear kan draft yang dah lama terperuk kat dashboard tu..
kesian betul..disebabkan sifat sifat setan penuh dalam diri ni, habis semua tergendala..
syuhhhh setan pegi main jauh jauh...

meh kite mulakan dengan couple pillow yang gojes ni..
eh, pada pandangan mate aku dah habis gojes dah ni..
ni sebenarnya aku order untuk jadikan present masa one of my best friend kawen ari tu..
ari tu maknenya ariiii tuuuuuu..duluuuu...lamaaaa dahhhh..
hahahahah..aku pun sebenarnya lupe dah bile dia kawen..adoyaiiii..
sebab aku dah pening nak bagi present ape..
kebetulan ade sorang geng gojes yang gonjeng ni pandai jahit jahit ni..
so, aku terus order je dgn dia..
senang kan? huhuhu..



order dengan Mimi maknya dak Rafif..
BLOG dia..
IG dia..

boleh lah pergi ushar2 cuci mate dan cuci poket sekali..
sekarang ni dia tengah busy melukis pulak..
lukis ape? haaa lelaju pegi terjah IG dia..
aku ni sabor je menahan diri dari order bantal yang dia lukis tu..
sebab aku tau tu semua kehendak bukan nya keperluan..kahkahkah..
haaa nampak tak ayat cover tu..
padahal duit yang ade ni, simpan standby nak sambut orang baru nanti..
haiii baby D..hihihi..

ni lepas dia post gambor bantal kat IG..
nyaris nyaris aku tak jadik nak buat hadiah untuk pengantin..
hahaha..dasarrrrr..

fuhhhh lega rase hati dapat jugak aku siapkan entry ni sebelum bersalin..
lepas ni, mesti lah busy nak update pasal adik baby pulak kan...
KOTTTTT nyelahhhh..hekhekhek..

oklah..mekasih yer sudi singgah bace..
jumpe lagi..bye..:)


Monday, April 21, 2014

9 bulan..menanti penuh debar..

Assalamualaikum...

Tajuk puiiii sangat...
Saje nak update petang hari ni..
saje nak bagitau yang aku sekarang dah 36 minggu dah weiii..
dah 9 bulan..alamak alamak aku nebes ni hoiii..
ok2..banyak2 doa dan zikir..

 IAmPregnant Ticker

alamakkk apekehe nya seksi benor ticker ni..adehhh..

kalau ikutkan due date, 18/5/2014 insyaAllah adik Asyraf akan lahir menjenguk dunia..
tapi jauhhhh dari lubuk hatiku, adik Asyraf ni teringin nak keluar lihat dunia lebih awal dari tarikh jangka..
maka, siap sedia lah..

dalam dok siap sedia tu, last week aku dah list down ape lagi barang yang belum ade..
aduhh, rupenya banyak lagi barang yang aku terlepas pandang rupenya..
al maklumlah, list nan hado..beli ikut kate hati je kali ni..
nah ambik ko..ikut kate hati sangat kan..hehe..

takpe2..adik baby, kite tunggu abah gaji eh..
nanti mami shopping lelaju..eh, esok 22hb..abah dah gaji..
hekhekhek..

okbai..

Wednesday, April 9, 2014

mendobi baju adik baby

Assalamualaikum..

Tora datang lagi....hehe..
saje nak marathon update pasal adik baby..
sebab gambar dah ade..sayang pulak kalau tak update dlm blog picisan ni..
esok2 adik baby dah besor pandai bace, silelah bace mami awak merapu dalam blog ni yer..
tapi mami nak mintak maaf awal2 sebab tak banyak kisah awak mami sempat rapukan dalam blog ni..
sebab sepanjang pregnant kan awak, mami adalah diserang penyakit malas yang amat..
maafkan mami..huhu..

ok, hari ni mami nak update pasal dobi baju seluar dan segala mak nenek mitten booties adik baby..
dah lama plan nak basuh sebenarnya..
tapi asyiklah tangguh2..
sampai satu hari, bahagian bawah perut mami ni sakit sangat..
risau lah jugak kot2 adik nak keluar awal..
padahal masa tu baru 33 minggu kot..

so, untuk elakkan pa pe kejadian berlaku atau dalam kate lain, adik baby keluar awal dari due date, takdelah kelam kabut baju2 semua belum basuh lagi..
maka, gigihla mami kumbar semua bag2 pureen, bag2 jusco, parcel dari Safiyyah Osman yang mami dah longgok tepi lemari tu..
sambil2 gaduh dengan Asyraf, sambil bukak tag2 baju, terpikir boleh ke tidak aku basuh sekali harung baju2 ni..
maksudnya, baju putih dgn baju berkaler basuh je together gether..
mami risau sebab basuhan pertama kan..
masa Asyraf dulu, rajin lah konon basuh asing2..huhu..

pastu lelaju post gambor masuk group, tanya mintak pendapat geng gojes..
hahhh..berduyun pendapat datang..
maka, mami amik pendapat ramai yang kate, boleh je basuh sekali harung baju putih dgn baju kaler tu..

dimulakan dengan Bismillah, basuh semua baju2 diiringi doa jangan lah ade kes turun warna ke hape ke..
nangessss hoiii kalau jadik gitu..
tapi Alhamdulillah..
semua selamatttttt..
fuhhhh legaaaa...

ni lah hasil basuhan together gether tadi..
yang dah berlipat tak amik gambar pulak..
tapi ketahuilah oleh mu wahai anak..
macam nak patah pinggang mami ni dok melipat baju2 sebesar tapak tangan ni..
hoho..

tapi lepas dah siap2 lipat semua, baru mami perasan baju lengan pendek ade 4 helai je??
tak boleh jadik ni..yang banyak nya rompers..mesti Tok Ma awak bebel lagi nih..
Tok Ma kate susah nak pakaikan rompers..hihihi..

ok, misi visi baru, aktiviti tambah beli baju lengan pendek or baju lobang2..
dan yang paling penting MESTI butang depan..ni Tok Ma awak pesan..
oh my gaji..cepatlah sikit hujung bulan..erkkkk..

sekian update dari saya mami asyraf n baby D..(ececececece)
mekasih sudi singgah bace..
bye..


Tuesday, April 8, 2014

Bedding set untuk adik baby

Assalamualaikum..

Baaa cakkk...hahaha..
bertemu lagi kite pada hari ini..
Alhamdulillah masih di beri kesihatan yang baik..
walaupun dah rupe penguin bile berjalan..hihi..

ok2..back to the topic..ecehhh..
meh nak update serba sikit pasal bedding utk adik baby..
sayang kalau tak berupdate..
dah lama dapat ni..
macam biase aku tempah kat akak ni..
memang dari dulu pun tempah dengan dia je..
walaupun jauhhhhh nun kat utara sana..

pendek kate, dari asyraf belum lahir, sampai dah 2,3 kali tukar sarung bantal busuk yang dia bawak ke hulu ke hilir tu memang tempah dengan akak ni la..
servis bagi aku tip top..
ade masalah teknikal sikit2 tu biaselah kan..
aku pun bukan cerewet sangat pun..


comeiii ke tidokkkk?
takpelah..yang penting comel pada mata mami ye dikk..
eh, ni sapa nak tido atas ni nih? hehe..

kalau Asyraf dulu, aku tempah corak Hello Kitty, bajet kongkonon gegirl kan..
sekali Asyraf yang keluar..
kali ni tempah corak Car + love2 gitu..
bantal peluk, bantal kepala dgn bantal karipap tu semua yang baru..
tilam je pakai yang Asyraf punya..
sebab still ok sesangat lagi..
tebal lagi..sbb asyraf dulu guna sampai umur 6 bulan je kot..
pastu dah tak muat dah..huhu..
so, turunkan kat adik lah pulak kan..
turun temurun kekdahnya..

pastu alang2 aku order sekali barut dengan bedung..
saje buat tambah2..
tak lupe tuam perut baby tu..
pun saje buat tambah..masa Asyraf dulu tak beli ponnn..huhu..

dan pastu lagi, dah macam kewajipan pulak, mesti nak selit beli untuk Asyraf jugak..
aku order bantal kepala utk size budak 2 tahun..
kalau beli apa2 utk adik, setakat ni tak pernah lupe lagi beli utk Asyraf..huhu..
kalau tak beli ape2 kt dia, rase lain macam hoiii..
susah nk describe..

so, pada sesapa yang tgh mencari tilam bantal kekabu, barut bedung boleh la singgah ke FB akak ni..

sekian, wassalamu..
mekasih sudi singgah bace yer..
bye..:)


Monday, April 7, 2014

sedih betullah..

Assalamualaikum..

Allahurabbi..
sedih tengok blog sendiri..
betul2 dipinggirkan..
jangan kan nak update blog, bukak blog pun tak..
ate, cam mane?

pastu tadi sesaja bukak Nuffnang..tengok2 ade BE..
eh2 Nuffnang ni..masa aku tgh rajin update blog dulu, bukan main berkira nak bagi BE kan..
ni aku dah mood kelaut update, ade pulak 2 ketul..
tp tu pun tunggu masa je nak Metered tu..

malas nak tutup amount..hahaha..
setakat amount gitu ko nak tutup2, ko dah kenape???
pa pe pun, still bersyukur jugak lah..
status masih lagi glitterati dan Nuffnang masih sudi bagi BE walaupunnnnnnnn...
malas nak cakap lah..adehhh..

lagi satu ni haaa..
adoyaiii rase bersalah giler dengan si Yana Azfar ni..
dah lama kemain dapat hadiah UTAMA di ulang..hadiah UTAMA..hahaha..
tp baru ni nak up entry pasal ni..
sorry la Yana..akak mmg mood dah kelautan Hindi dah skrg ni..
hari tu sesaja test nasib join contest silang kate kt blog dia..
dah memang kebetulan aku mmg stalker sejati blog Yana dari sebelum dia kawen lagi..hahaha..
jadiknye, agak senang la aku nak jawab soalan2 yg tak berapa susah tu..eh? 
hahahaa..

nak jadik cerita, Alhamdulillah terpilih sebagai pemenang UTAMA..
hadiah RM50 ditaja khas oleh blogger Fuh.My ..
terima kasih bebanyak yer..duit tu pun dah selamat masuk dalam akaun anak bujang dah..

sekadar gambar hiasan..huhu

oklah..sekian saje entry pembuka pada kali ni..
nantikan entry2 lain selepas ini yer..
errrrr...krikkk krikkkk krikkkk..

wassalamu..
mekasih sudi singgah bace..:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute