Pages - Menu

Blogroll

Thursday, September 30, 2010

jalan jalan Tasik Chini..:)

salam..
lame tak berupdate..
bukan takde modal nk update..
sebenarnye banyak..
tp kebanyakan pasal preparation kahwin je..
malas nk cerita..
sebab lastnye nanti aku yang cuak sendiri..
hehe..
aku baca preparation b2b yg lain boleh..
yg aku sendiri tak boleh..:D

ok..
meh lari sikit topik kahwin2 ni..
hari sabtu lepas aku balik kampung lagi..
ade sikit hal lagi kena settle kan..
pasal homestay utk family belah lelaki..
alhamdulillah..dh full paid..
lega...:)

petang sabtu tu saje je pegi jalan2 kat Tasik Chini..
dekat je dengan rumah..
dalam 5km kot..
sebenarnya aku sendiri pun dah tak ingat bila last aku pergi sane..
sebelum ni under construction, tapi mase kitorg pegi ni dah nak siap dah..
ade lagi sikit2 belum settle..
boboy, mama, adik, hakim, en As, ude, nurul and amar..hehe..aku?tukang amik gambor..
sampai je terus amik gambar kt sini..hehe..en As kate bukti dah sampai sini..cehhhh...
aku mane?tiada dalam gambar..hehhe..
aku nk bergambar jugak..hehe..
dan lagi..hehhe..
siap suruh brader tu tunggu jap..nk amik gambar ada bot..hehe..
bukan main happy lagi..pahadal memula tu tak nak pegi konon..penat katenya..cehhhh..
sengih memanjang..hurmmmm..
ok..dah nk maghrib dah..jom balik..:D

Sunday, September 26, 2010

bile si kecik beraya...

salam..
selamat pagi kwn2 yg dtg menyinggah sini..

hari ni nk citer pasal hari raya jugak..
hehe..raye kan sebulan..
tp nk citer pasal 2 anak buah aku ni..
baru 2 org, dh pening satu rumah..
haha..
ni pagi raye..sampai kene pegang memasing..kalau tak, tak reti dok diam..:)
ntah ape lah kakak buat depan meja solek tu..
alahai..dah cun2, hisap botol pulak..potong betul lah...~~
haaa..kan ke comeiii tu..tp still tak mo pandang camera..adoiii..kakak..kakak..
haa..kan elok tu..dh mcm pendekar cinonet je..huhu..
yg si kakak ni sibuk nk peluk orang..pantang jumpe budak2 kecik or baby, seme dia nk cium..sayang sangat lah konon..
ape kakak..jeling sape tu..
hehe...diorg ni bukan adik beradik..tp sepupu..yg kakak tu anak angah aku..
umur baru 2 tahun..tp nk dapat adik dah tu..heheh..
yang ni anak adik aku no. 3..baru setahun 2 bulan kot..
tahun depan lagi meriah la nmpak nye..bertambah lagi 2 orang ank buah aku..
sebab angah ngan achik pregnant..hehe..
uishhh..kalau yg ini dah start nangis, mmg tekanan seisi rumah..
mama dia pun dah sarat dh..tak larat nk melayan..
nasib baik lah ade pakcik makcik boleh melayan..
hurmmm...
lega telinga bile dah tido..huhu..tengok gaya tido pun tau dia penat..
macam gaya mentadak mentadu tido je..
hehe..

rasenye ni last n3 citer pasal raye kot..
time kasih yer sudi bace sampai bawah ni..
sampai jumpe..:D

Saturday, September 25, 2010

antara menu² nya...

salam..
selamat hari sabtu semua..
hehe..

belum habis raya lagi kan..
kire boleh lagi la aku nk kecoh2 pasal raya kt sini..
saja nk tayang bebarapa juadah mase hari raye tu..
yang sempat disnap jelah ekk..
yang tak sempat tu, paham2 la..
photographer bz beraya..
hehe..

korang layan jelah ekk..
tapai pulut..yang ni mmg wajib setiap kali raya..aku bukan la nak canang mama aku pandai sangat buat tapai ni, tp ade pakcik2 aku yang mmg akan cari tapai ni dulu setiap kali dtg beraya umah aku..kirenye kalau takde tapai, tak lengkap la beraye umah aku...cehhh..konon nye..
errrr..satu lagi nk bagitau..aku pun ade jugak tolong bungkuskan tapai ni..gambar pun ade...tapi tak sesuai utk tontonan umum...haha..
ketupat daun palas..yang ni pun aku ade tolong jugak..tolong tengok jelah..hehe..
tak semua org pandai bungkus ketupat ni yer..org tertentu je boleh..

pastu ade rendang daging kerbau, rendang ayam, kuah kacang, mee dgn sop tulang kerbau..seme ni takde gambar..lupe nk snap..hehehe...

ok2..meh tengok sebahagian kuih muih yang adooo mase hari raye tu..
kuih dahlia..yang ni en As yang belikan..satu lagi kuih sarang semut..gmbar takde..
konon2 hadiah raya utk bakal mertua la..hehe..
tart nanas ni sumpah sedap..gebu je..mmg dari tahun lepas beli ngan kakak kt HR Utar ni..
adik bongsu aku suke giler dgn tart nanas ni..nasib baik beli 2 balang..satu balang tu dia sorang je bantai..ekceli beli 3 balang..satu lagi utk mama en As..hadiah raye juge katenye..hehe..
coklat chip ni pun aku beli jugak..sedap giler..harus tahun depan beli lagi..hehhe..
konflek madu yang tak berapa nk madu sgt ni aku yg buat..
hehe..sile percaye..sebab tu tak berapa semenggah rupe dia..:)
tapi sedap ok..sile percaye jugak..haha...
apa ntah name kuih ni..adik aku yg beli..
yang ni pun tak tau nama ape..pun adik aku jugak yang beli..

sekian n3 bergambar hari ini..
tenkiu sudi bace sampai habis..
jumpe lagi di lain siaran..:D

Thursday, September 23, 2010

batuk 100 hari???

salam..
selamat pagi semua..
sihat ke hari ni..

pagi tadi kt FB aku mintak petua macam mane nak hilangkan batuk..
utk pengetahuan, aku dah pegi klinik n dah minum ubat batuk klinik tu..
n dah beli ubat batuk Breacol..tp still tak jalan jugak..
pastu adelah beberapa komen dr kengkawan FB aku...
ade yang membina, ade jugak yang tak ade kena mengena..
hehehe..
tak jelas sangat ehhhh...ok takpe..yang bawah ni jelas tak?
mintak perhatian..
bace komen yang aku dah kotakkan kaler merah tu..

baru 1st time dengar pasal batuk 100 hari ni..
maknenya selagi tak cukup 100 hari, ko makan la ubat ape pun, tak kan sembuh punya...

ok..
masalah aku sekarang ialah..aku start batuk ni dari hari raya ke 2...
sekarang ni baru hari raya ke 14..
dan masalah BESAR sekarang ni ialah majlis aku ade 22 hari je lagi...
huwaaaaaa...

harap2 ni bukan lah batuk 100 hari seperti yang dikata..
balik ni nak kena carik limau nipis..nk beli pati sanquick..nak beli ubat batuk jenama lain pulak..
aku nak batuk aku ni sembuh sebelum majlis..

mintak tolong korang semua pun doa2 lah batuk aku ni cepat sembuh yer...
tenkiu in advance..:D

Wednesday, September 22, 2010

aku nk tayang jugak...:D

salam..
errrr..belum terlambat lagi kan..
asyik tengok gambar raya korang je..
aku pun nak jugak..
hehe..

kalau ikutkan banyak giler gambar raya hari tu..
tapi ni je lah aku mampu upload..
yang lain2 tu biarlah jadi rahsia kerajaan..:)

ok..
kegarisan..
sedia...
go....:)
ok..aku mulakan dengan gambar abah n mama aku la kan..abah makin kurus..ma pulak yg makin berisi..aku panggil misai abah aku tu misai MR POTATO...hahhaah..ko ade???
pastu gambar ramai2 satu family..kenapa letak gambar ni?sebab gambar lain semua macam skema je..hehhe..keluarga yang tengah berkembang pesat..haha..

yang takde dalam gambar:
razi - adik ipar aku.kerja..
haqeem - adik bongso aku.keluar g raye kot..
dania - anak buah aku.tengah tido..
ni lah adik bongsu aku..
tak dapat terima kenyataan kena pakai sampin macam tu..
dia kata macam nak kahwin je pakai macam ni..
tak sampai 2 minit kot, dah bukak..pakai macam biase je..hehehe..
cube tengok gambar ni betul2..
memula ingat ada 3 makhluk je dalam ni..
tapi rupe2 nye ada 4 daaa..hehe..
yang pakai baju pepel tu anak jiran aku..
baru form 5, tapi dah same besor ngan mama aku je aku tengok..hehhee..
baju melayu merah n hitam tu pun anak jiran aku jugak..
adik beradik, tapi jauh beza rupe..:D
yang ni pulak...errrr...anak sulung tuan rumah bersama sepupu sepapat..
nak kahwin dah tu..tengah gabra...hehehe..
lagi 23 hari lagi...huwaaaaa...takutnyerrrr....

Tuesday, September 21, 2010

sah..memang confirm...

salam..
lamenye tak merapu meraban kt sini..
aku takdelah busy mane pun, cume nak menulis tu macam takde mood sikit..
tambah pulak dengan batuk selsema yang tak baik baik ni, lagilah tak de mood..

tapi korang jangan risau, aku selalu 'wujud' kat umah korang walaupun tanpa jejak..
mood preparation kahwin2 sekarang ni pun macam down sikit..
ada lagi sikit2 hal yang belum settle..

ohhh yer..
hari tu dah pegi post office dalam carrefour wangsa maju..
kebetulan nak pergi ambik cincin yang aku ubah size, singgah la post office tu..
niat nak tanye harga setem..
nasib baik kad kahwin sentiase ade dalam handbag..

sah..memang confirm harga setem untuk kad kahwin aku rm 0.80 sekeping..
alang2 tu aku beli terus..tapi still tak cukup setem lagi ni..
xora..kite serupa..harga setem lagi mahal drpd harga kad...hehe..
tapi takpelah, demi majlis yang sekali je seumur hidup ni, aku redha..
lagipun aku sendiri dah tak ingat bila last aku hantar surat pakai setem ni..
hehhe..

nilah rupe setem tu..biase2 je..beli yang dah siap..
takde tempah2 special edition pun walaupun hati teringin jugak nak buat..:)

setem dah tampal, tapi belum post lagi..
rase macam awal lagi..padahal ade lagi 3 minggu lebih je ni..
hehe..:D

Thursday, September 16, 2010

ape?? sebulan je lagi...

salam..
Selamat bercuti pada yang bercuti..
korang cuti tak hari ni...
hehhe..

sempena cuti 1 Malaysia ni genaplah lagi sebulan je lagi majlis aku...
huwaaaaaa...takutttt ok...
macam2 bende lagi nak buat ni..
doakan yang terbaik utk aku ye kawan2..
terima kasih in advance..
:D

Wednesday, September 15, 2010

memang express...:)

salam..
korang lunch ape tadi..
hehhe..
disebabkan payah benor nak carik kedai makan time raye ni, aku tibai magi cup je..
(**sile jangan tiru aksi ini**)
ni stok lame dalam drawer ofis..
nasib baik belum expired..
hehehe..
lagipun demam2 ni selera makan mmg down..
semua tak lalu..

harap2 dapat la bertahan sampai petang..
akan aku cover perut aku dengan kuih2 raye yang ade ni..
heheh..
so, ape tunggu lagi...
jemput makan...
hehe..:D

tuan blog demam...

salam n selamat pagi..

ape khabar korang semua..
harap2 seme sihat2 la ekk..
aku ni je yang tak sihat..
** gambar from Google**

demam + batuk + selsema..
pakej lengkap..
dah MC hari isnin tu..
ni gagahkan diri jugak pegi kerja..
cuti seminggu kerja banyak oiiii...
sabor jelah...

nak citer pasal raya pun tak sempat..
nanti2 lah ekk..
nak pegi jalan2 umah korang2 pulak...
bye..:D

Friday, September 10, 2010

ikhlas dari kami...:)

salam..

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Batin
:D

Tuesday, September 7, 2010

alhamdulillah...:)

salam..
selamat pagi..
ni n3 schedule..
agaknye time korang baca n3 ni aku dah dalam bas balik kg..:D

saje je nak citer kt sini pasal bende alah ni..
orang lain seme dah dapat, aku baru nak kecoh2 kan...
ampunkan kami penunggu gua..
hehe..

alhamdulillah..
akhirnye dapat jugak aku BE ni..
selama ni asyik tengok org lain je dapat..
terima kasih Nuffnang...
lepas ni bagi lah lagi..
hehe..
aku capture utk tatapan hari tua nnt..
hehe..
haaa..
nampak tak tu..
dok melekat kt atas tu..
alhamdulillah..

oklah..sekian n3 kecoh aku hari ni..
tenkiu sudi bace sampai bawah ni...
doakan aku selamat sampai kampung ye...
aminnn..:D

Monday, September 6, 2010

yang terakhir...

salam..
selamat petang semua..

tetibe kan..
aku terflash back satu babak mase aku balik kampung minggu lepas..
mase tu aku kt dapur..
tgh tunggu puding karamel masak kot..
macam biase sembang2 la aku dengan mama aku..
macam2 topik la kuar..
tapi more to topik kahwin2 ni la..

tgh syok2 sembang, abah pulak mencelah..
sampai sekarang pun, bile teringat balik, mesti rase panas je hujung mata..
korang tau ape abah cakap?

macam ni lah lebih kurang..

'tahun ni last la along raye sebagai anak dara abah..tahun last abah bayar zakat fitrah along..tahun depan dah kawen..dah jadik isteri org..As pulak bayar...'

nak menitik air mata bila abah cakap macam tu..
mama pun diam lepas dengar abah cakap macam tu..

maybe bagi sesetengah orang, tu dialog biase je..
tapi bagi aku yang baru berbaik2 dgn abah, aku rase sedih giler..
berbaik2 ni maksud nye, bukan lah aku bergaduh dgn abah ke..
tak...aku tak gaduh dgn abah..
tapi abah selalu tak sependapat dengan aku..
aku pulak, tak boleh orang bangkang cakap..
maybe sebab aku anak sulung, abah pun anak sulung..
dua dua keras kepala..
dua dua cepat panas hati...

huhu..ehhh..ni cerita dulu2 lah..
sekarang ni dah baik dah...
hehe..
**pic ehsan pakcik google...**

ehh..
ape cerita sedih ni..
ceccece..cover..
aku tgh lap air mate ni..
huhu..sedih pulak bile teringat pasal ni..

moral of the story..
hargailah insan tersayang sementara mereka masih ade..
semoga tiade kekesalan di kemudian hari..
sekian, n3 sedih aku hari ni..
mekasih sudi bace...:D

macam mana boleh lupe ni...

salam dan selamat pagi..

aku takde apa nak tulis..
cume rase nak seligi dahi sendiri je..
patut la time nak keluar rumah tadi rasa macam berat je..
rasa macam ada barang tertinggal..
tapi bila fikir2 balik, tak ingat pulak..
adoiii..

tau tak aku terlupa bawak apa pagi ni..
aku lupa bawak kad kahwin aku..
kan aku kata nak pegi pejabat pos..
nak suruh diorang timbang kad kahwin aku tu..
nak confirm harga setem berapa..
tension betul lah..
rasa macam nak pegi balik ambik je..

huiiihhh..
tak tenang nak keje ni...
dah la mood dah tak berapa nak ade ni..
jasad je ade kt opis ni..
tapi aku sebenarnya dah ade kat kampung...
kuikuikui...:D

Friday, September 3, 2010

setem 80 sen = PENGSAN

salam..
selamat petang..

aku nak luahkan perasaan sikit kt sini boleh..
tadi time rehat, aku pegi pejabat pos..
nak bayar bil api air..

pastu konon2 nak beli setem sekali la utk kad jemputan aku tu..
pastu abg kaunter tu cakap kene timbang berat dulu..
tapi aku tak bawak pulak kad tu..
tak pe lagi..
pastu abg kaunter tu tanya envelop kad tu kaler ape..
aku jawab putih, tapi ade tulisan2 sikit..
yelah macam standard kad2 kahwin biasa tu kan..

pastu abg kaunter tu cakap kalau envelop kad kahwin ade tulisan maybe kene pakai setem 80 sen...
80 sen???
hah..tak ke gila tu..
lukisan orang tension..nampak sangat aku failed bab melukis..
lukis orang lidi pun tak hensem..huhu..

weiiii..macam mana ni..
betul ke setem kad kahwin utk envelop kaler putih ade tulisan 80 sen sekeping..
sape2 yang tau pasal ni boleh tolong tak..
aku nak pegi lagi sekali pejabat pos tu isnin ni..
bawak sekali kad..
suruh dia timbang..

tetiba rase macam nak mintak tambah duit hantaran..
cover kos utk setem..
huhu..




Wednesday, September 1, 2010

pelik ke tak...:)

salam..
nak tanye..
korang penah tengok ke buah rambutan macam ni..
aku 1st time tengok..
tu sebab aku nak kecoh kt sini..:D

tu pun mase balik kg ari tu..
adik bongsu aku tu cakap, ade buah moktan (rambutan) tumbuh kt dahan..
aku pun dengan rase tanggungjawab sebagai blogger, (perghhh..ayat tak menahan..macam nak mintak penyekeh je...huhu..) cepat2 pegi amik camera merah aku tu snap gambar buah rambutan tu..
pokok rambutan ni belakang dapor je pun..
bagi aku gambar ni dah pelik sangat dah..
so, what say u..
hehe..:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute