Pages - Menu

Blogroll

Wednesday, January 14, 2015

Cik Bunga 8 bulan

Assalamualaikum..

14hb setiap bulan..
makanya meningkat lah umur cik bunga nan sekuntum mami tu..
hari ni Alhamdulillah genap umur 8 bulan..
haishhhh..sekejap je dah 8 bulan awak yer..
jangan lah cepat sangat besar dikkk walaupun luaran nya size awak kecik molek je pun..
selalu bila mami cakap awak dah 8 bulan, mesti org ingat ehh kecik je badan dahlia ni kan..
tak macam Asyraf dulu..sado..hehhe..
takpelah..elok lah awak kecik molek je..
takdelah lenguh sangat nak mendukung awak lama²..

update 8 bulan

- dah pandai duduk..iye, cik bunga ni duduk dulu baru merangkak..terbalik pulak dia..
- belum tumbuh gigi lagi..lambat compare Asyraf dulu ngam² masuk 6 bulan gigi bawah dah muncul..huhu
- suke sengih macam kerang busuk..pantang orang panggil, mesti menyengih je..
- disebabkan belum tumbuh gigi lagi, solid food adalah bubur blend halus jelah mami bagi..tapi 8 bulan dah boleh tumis² kan? eh yeker? nanti mami google lagi ehh..
- dan pandai minum air guna straw..bagus..senang keja mami..
- dan sibuk nak panjat² badan mami dah..

yang lain tu lebih kurang jelah kot dgn baby yang sebaya..




video cik bunga merangkak..slow lagi..agaknya dia baru tau yang dia tu kena merangkak dulu baru duduk..heheh..
latar belakang video pulak, asyraf kena buli dengan cousin dia, Aqil..
elok pulak dia tak buat pa pe kat Aqil tu..biar je Aqil korek mate, korek hidung..hahah..






































all time favourite..
pantang jumpe bende/barang/mainan semua nak masuk mulut..
kang mami tabur halia kang, baru tau..huhu
dulu mami dah standby nak buat utk abg asyraf, tapi alhamdulillah asyraf bukan jenis kutip barang masuk mulut..
awak nak rase ke? hihi


































habis semua nak dimasukkan dalam mulut..
amboiiii biase dia tuh..babab kang..

oklah..tu je dulu..
semoga cik bunga membesar dengan sihat dan terus sihat..
jumpe lagi..bye..:)


Tuesday, January 13, 2015

Happy 3rd Birthday Asyraf

Assalamualaikum..

Sebenarnya dah 3 hari berlalu birthday anak bujang sorang tu..
dia pun tak tau 10hb January hari tu besday dia..
abah mami dok wish² pun buat tak reti je..
maybe sebab tak de kek kot..
takde tiup² lilin lagi kot..hihi
memang belum ade lagi pun..

sebab asben berhajat nak celebrate sekali besday mak mertua hujung bulan nanti..
ala, celebrate kecik² je..
mami is tak kisah..ikut je..
lagi pun sekarang, abah nak bergerak banyak sangat pun tak boleh..
tunggu abah sihat sikit yer..

besar dah dia..dah 3 tahun..
tak boleh nak citer panjang pasal asyraf ni..
rasa panas je mata ni..
walaupun peel tu kekadang mengundang amarah, tapi abah mami tetap sayang..
manjanya, mengadanya hanya keluarga terdekat je yang tau..
selalu gelar dia, BONGSU YANG LAHIR DULU..huhu


mami suruh senyum la asyraf oiii..
bukan suruh buat muka rupe itu..
stress sekarang kalau nak amik gambar dia..
100 snap, mungkin 2 keping je kot yang semenggah..
yang lain semua ke laut..geram betul..


































curik² snap..
ntah gaya ape ntah la..
nampak macam kurus je kan..
tapi dah 17 kg dah tu..
kussss semangat nak dukung dia..
dah la tiap kali keluar toilet, mintak dukung..
ni semua salah abah la ni..
ajar dia berdukung lepas mandi..
sekarang ni, abah bertongkat, mami la jadik mangsa..
adehh dehhh dehhhh..
boleh turun peranakan mami ni Asyraf oiiii..

hujung bulan nanti, kita tiup lilin kek epibedaytoyou ok..
sorry la Asyraf..abah mami tak de buat sambutan besar besaran buat majlis siap khemah ke apa..
kite buat ape yang termampu aje yer..
Asyraf nak kek ape?
Pororo? ok nnt kite beli kek pororo..hihii

oklah, tu je kot..
len keli update lagi..
jumpa lagi..bye..:)


Monday, January 12, 2015

asleenda.blogspot.com masih bernyawa

Assalamualaikumm..

Fuhh fuhhhh fuhhhh..
bersembor ailio kat screen..
baru teringat yang aku ade blog..
berzaman dah tak berupdate..
busy betul sekarang..hectic hectic..

hari ni pun dah 12 hari dah masuk tahun baru 2015..
dah lambat ke kalau aku nak ucapkan selamat tahun baru..hihi..
takpelah..lambat pun lambat lah..
selamat tahun baru semua..
semoga tahun 2015 ni memberi 1001 kebaikan, kegembiraan kepada kite semua..aminn..

banyakkkk sangat perkara² penting berlaku hujung² tahun lepas..
dengan dugaan buat negara kite, banyak negeri² yang dilanda bah besar sampai tak terjangkau dek akal pikiran aku banjir sebesar itu..
buat semua mangsa² banjir, semoga semua tabah..
walaupun kalau scroll gambar pasca banjir rase macam, Allah..macam mana lah diorg nak mulakan hidup baru dengan semua pun musnah sekelip mata..
takpe, ingat satu je..
Allah tu takkan uji melebihi kemampuan seseorang hambanya..
insyaAllah..

pastu, aku pun dah lupe bila tarikh operation lutut asben..
tapi masuk hari ni lebih kurang dalam 2 minggu dah rest kat umah..
main bola punya pasal..aduhaiii..
malas nak cakap banyak pasal ni..
hari ni asben ade appointment lagi dengan doktor..
tunggu jelah ape kate doktor..


































hari ke 2 kot..Allah lupa dah hoiii..
maklum lah usia dah bertambah..huhu..
admitted dekat Lourdes Medical Centre, Sentul..
kesian sangat sebab masa dia kena operate tu, takde orang yang tunggu..
aku cuma jaga anak² kat umah je sambil tunggu dia call..

lagi ape ehh..
ooo aku sekarang dah tukar opis..
bukan tukar kerja cuma tukar campus je..
dulu dekat campus Setapak, sekarang dekat campus PJ..
habis semua routine harian kena en route semula..hihi..
dulu, boleh je keluar umah pukul 8 pagi hantar anak²..
sekarang pukul 6.30 pagi gelap² bute tu aku dah start enjin kereta nak hantar anak²..
aduhaiii..pastu balik pun lambat lah kan..
pukul 7 paling awal aku boleh amik diorang..
sambil amik, sambil pesan..
elok² yer perangai masing masing..
bateri otomen mami dah low ni..
dah kelip kelip dah ni..
jangan sampai mami bertukar jadik raksasa gorgon yer..hahahah

giler betul..sedih je tengok muka masing² bila nampak muka mami..
olohh olohhhh...
takpelah..hari hari dah cakap dengan diorang, mami kena kerja..
nanti mami boleh la tolong abah sikit²..
hutang MARA mami pun belum habis bayar lagi tu..
adehh dehhh dehhhh..bertabah jelah korang berdua..

alamak..panjang sudah..
oklah, ni je kot..
nnt ade masa update lagi..insyaAllah..
jumpe lagi..bye..:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute