Pages - Menu

Blogroll

Friday, February 14, 2014

Mak Yong terkini..

Assalamualaikum...

Salam Jumaat korang semua..
ni schedule entry tau..
aku kat kampung ni..
cuti cuti malaysia..huhu

saje je buat entry ni..
padahal kat FB aku dak letak gambor2 godang aku tu..hukhukhuk..
khas untuk tatapan readers yang tak seberapa ni..
tapi yang tak seberapa ni lah yang aku sayang..
rajin korang masuk sini bace repekan aku kan..huhu..mekasih la yer..

nah, 4 keping gambor godang terkini..
pada peminat2 yang jauh di mata tapi dekat di hati tu, terimalah daku dengan seadanya..
ye, aku kini gemokkkk...kahkahkah..
jenuh la nak diet lepas bersalin nanti..


ko tengokkkk..betapa lebor nya pinggang aku tuh..
orang kate, penangan baby girl..ntah lah..
masa pregnan Asyraf dulu, aku cakap dah 9 bulan pun orang tengok aku atas bawah..
tak percaya sebab dulu perut kecik sajooo..
lelemak belum pecah katenyaaa..
sekarang tidak lagi..hukhukhuk...



pegang je props instagram tu..
tak masuk dalam instagram punnn..hihi


lagi sekeping..tapi yang ni tak ketara sangat gemoookkk..hihi..

haaa..yang ni mak yong ter latest..hahaha..
tapi gambor duduk la pulak..
kalau berdiri ni, memang tenggelam terus la pengantin halus comel lote tu..
macam tak percaya bahu aku sekarang sebesor itu? apakah??

okeh..sekian saje utk hari ni..hihi..
len kali jumpe lagi..
mekasih sudi singgah bace yer..
bye..:)


Thursday, February 13, 2014

Manjaku Maternity Discount Card

Assalamualaikum..

Eh, hari2 ada entry?
ini sudah bagusssss...hehehhe..
ala, sementara roh rajin ade ni kan, gunakan sepenuhnya..

lagipun entry aku semua sempoi2 je..
tak de yg ilmiah pun..
hari ni aku nak citer pasal Manjaku Meternity Discount Card ni haa..
walaupun ni kali ke 2 pregnant, tp ni lah 1st time aku ade kad ni..
masa Asyraf dulu tak pernah tau pulak kewujudan kad diskaun ni..
padahal dulu banyak bende jugak aku beli kat manjaku gombak belakang ong tai kim tu..huhu..
takpelah..takde rezeki..

aku buat dah sebulan dah kot..
masa buat tu kena cas rm3..
tapi sedih giler kot, tak dapat pun free gift ke hape ke..
sebab 2,3 hari sebelum buat kad tu, aku ade la google pasal ni..
tengok diorang ade je yang dapat free gift..
takpelah..takde rezeki..adehhh

ni lah kad diskaun tu..
ecececeh..comei dok?

tapi, buat masa ni, belum berkesempatan lagi nak guna kad ni..
tak tau nak beli ape sebenarnya..
rase macam dah complete, tapi macam belum complete..
acaner tuh..hehe..
pregnant mommy je tau perasaan ni..
selagi belum bersalin, selagi tulah rase tak complete..hihi..

tengok lah nanti..
kot2 nak beli puting botol Asyraf ke..
tadi pengasuh dah cakap puting avent dia macam dah koyak sikit kt bawah tu..
Asyraf gigit..adoyaiii..
takpelah asyraf..dari ko gigit anak orang, baik lah gigit puting botol tu..hahaha..

oklah..tu je nak bagitau..
mekasih sudi singgah bace yer..
bye..:)


Wednesday, February 12, 2014

update 2 tahun anak bujang

Assalamualaikum..

Lama tak citer pasal Asyraf kan..hurmmm..
meh nak citer hari ni..
anak bujang dah 2 tahun lebih dah ni..
tapi baru hari ni berkesempatan nak update..
giler pamalas mami ko Asyraf oii..

dah 2 tahun ni, macam2 akal dah keluar..
kadang tu rase macam nak pengsan melayan peel dia..
tapi takpe..abah ade..
abah boleh take over..hakhakhak..

belum pandai buat ayat lagi..
tapi suka ajuk cakap orang..
kalau mami tanya, kenapa buang?
kang dia pun jawab, kenapa buang?
adoiii..

kalau nak susu pun still tak pandai lagi nak buat ayat, mami nak susu..
paling2 kang dia jerit je susu susu susu susu sampai lah susu siap..adoyaiiiii..
masih fully diaper..takde masa nak potty train..
tggu dia pandai cakap dulu lah kot..
pastu baru diskass dengan pengasuh macam mane..

macam ni lah kalau hantar pengasuh kan..
nak kena bincang dulu..kalau housewife mungkin senang sikit kot nak potty train dia..
mungkin lah..huhuhu..

belum kenal betul2 a, b, c..
tapi huruh C dgn K memang dia kenal..aku pun heran..hahaha..
1, 2, 3 tu mmg dah lama hapal..
warna pun dah kenal..yellow, blue, green, purple, white, red..
dia kenal warna, tp sebutan tu orang terdekat ja paham..hahahah..
same jugak dengan shape..square, rectangle, triangle, circle..
semua dia kenal tapi sama jugak lah..org terdekat je paham...hihi..

ishhh laaaa..tak boleh la nak citer panjang2 pasal anak bujang sorang ni..
jadi sebak pulak dah..ape pun tak boleh la..
huhu..

layan gambar jelah ekk..
ni masa sehari selepas besday 2 tahun hari tu..
saje bawak pegi main2 kat Titiwangsa..
bagi dia happy..kalau ikutkan malas dan mengah mami ni, memang tak nak pergi dah..
tapi macam kesian pulak asyik terperuk kat umah..
nak pergi Kidszoona macam dah boring..


suka dapat lepas bebas macam ni..


































nampak muka happy dia..
abah tak bagi green lite main gelongsor pusing2 tu..
takut sangat anak dia bergolek dalam tu..huk alohhh
so, main jelah gelongsor pendek ni..
mane2 jelah..

naik horse..sekejap je nih..
pastu jerit nak turun..

anak bujang abah.. 
anak manja abah..
kawan gado abah..
pantang abah takde depan mate mesti dia tanya, mane abah? mane abah?

nak dukonggggg...
oh maiii..memang tak la mami nak dukung awak Asyraf oiii..
berjalan ni pun dah sompuitttt..
ape lagi nak dukung..
meh mami pimpin tangan jelah ehh..hihi..

hasil check up 2 tahun hari tu..
berat terkini : 13 kg
tinggi : 94 cm
pastu minum ubat cacing..

tapi sekarang macam dah susut sikit je..
buat perangai takmo makan nasik pulak dah..
haiii ntah la..

untuk Asyraf,
semoga membesar dengan sihat..jadi anak yang baik, soleh dan boleh mendoakan abah mami bila abah mami takde nanti..
tak lama lagi nak jadik abang dah..moga menjadi abang yang baik untuk adik..aminnn..

sekian,
mekasih sudi singgah bace..
bye..:)


Tuesday, February 11, 2014

orang lain dah lama ade..

aku baru je apply..hahaha..
eh ehh..

Assalamualaikum..
tenggelam timbul blog ni..
tetibe update pasal kad bonuslink..ntah pa pe..

ni aku nak cakap, aku baru je dapat kad bonuslink ni weiii..
tu pun lepas kat gojes ari tu, deme dok bising2 pasal nak redeem barang la ape bagai..
tengokk tengok..orang siap dah boleh redeem barang dah weii..
aku kad pun nan hadoo lagi..

sekarang tidak lagi..
lepas ni selalu lah aku singgah Shell isi minyak..kahkahkah..
semata mata pulak kan...
kad ni pun aku bagi asben pegang..sebab dia yang selalu isi minyak kete..
kete bos dia pun pakai shell jugak..
aku paksa suruh guna bonuslink ni kalau nak isi minyak kete bos dia nanti..hehhe..
manyakkk untung maaa...

ehemmm ehemmm..
ntah tahun bila pulak aku boleh redeem barang ntah la..
gasak la..janji aku adoo kad..

aku apply online je kad ni..
korang yang takde lagi bonuslink tu, tapi selalu isi minyak kat Shell, meh apply online..
sonang je hah..
kat SINI tau..
pastu ikut je arahan dia..senang je..pastu tunggu seminggu, taraaaa..sampai la kat tangan..

okeh, sekian update sekadar melepaskan batuk ditangga..
uhukkk uhukkkk..
mekasih sudi bace yer..
bye..:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute