Pages - Menu

Blogroll

Wednesday, May 27, 2009

cctv oh cctv....



aku rse cam pelik je...



rse mcm ade yg kurang...



tak tau np...



agknye sbb aku dh besa dgn persekitaran keje


yg ofis dia penuh dgn cctv...


ye....


cctv...


dulu.........



mse aku keje kilang kt johor...ade cctv...



agknye diorg takut minah2 kilang ni curik komponen diorg kot...



cesss....nk kitorg ape kn dgn komponen2 tu seme....



ntahapahapantah....
.
.
.
.

pastu aku tukar keje...aku keje kt kl plak...



aku incharge satu outlet 7 Eleven kt setapak...


pun ade cctv jgk...harus lh kn...



disbbkn cctv tu lah aku dpt tgkap customer2 a.k.a en pencopet yg berjaye...



bkn sorang....



bkn dua org....



tp ntah bp ramai dh yg sempat aku tegur, aku jerit, aku marah...



suruh en pencopet tu letak blik brg2 yg en pencopet tu smpt amik...



tu yg aku sempat tgk kt cctv...



tak masuk lg yg staff aku tak perasan...



sbb tulah aku mmg sllu naik hantu klu tgk staff aku leka sgt kt kaunter...



berangan je kejenyer...



agaknye klu en pencopet tu hangkut seme brg2 tu pun tak perasan agknye...



okey...
.
.
.

lps keje 7 Eleven tu...aku keje opis plak...


tp sbg data entry je..


Symphony BCSIS namenye...


company wat cheque prosessing...


yg ni lg lah byk cctv...


perghhh...


smpai tak terkira....


bnyk gler...


tapi....
.
.
.



ble aku keje kt UTAR ni rse cam lain je...


seketul cctv pun aku tak penah nengok...


yelah...ni kn unibersiti...nk wt pe cctv tu seme...


bkn ade ape pun kt sini...


yelah klu dulu2 nk garu ketiak pun cover2...


nk betulkn spender yg tersepit pun kene tgk kiri kanan and atas....cctv lh tu...


apetah lg klu nk garu bontot...


haru...haru....


aku rse cam pelik ssb dh terbiase hidup ngan cctv....


kih..kih..kih...


ape lh yg aku mengarut ni...

pasal cctv pun nk membebel.....


ampunkn kami penunggu gua...


hehehhehe...



adios amigos....





Tuesday, May 26, 2009

hepi besday to me....

Happy Birthday Myspace Comments


26 mei 27 thun yg lalu....


lahir sudah seorg bayi pompuan yg mmg ditunggu2 oleh mama ngan abah setelah

2 tahun berkahwin...


syahdu lah pulak...


bayi pompuan tu diberi nama maslinda stlh ade sikit kontroversi di sebalik name aku tu...

aper taknye..LINDA tu name ex abah aku dulu mse abah blajr kt skolah omputih dolu2..

pastu abah tmbh MAS bg nmpk ayu skit...kate abah la...kih..kih..kih..

tp aku tak se AYU yg abah ingin kn kot...


tp ma tarik muke masam...majuk lo kunun kununnyer...

ma kate abah tak bincang lnsung psl nk letak name tu..


tp ade ke patut ma nk letak name aku ni MELISSA...

uiiihhh...nsib baik tak jd letak...


rse cam tak kene je name tu ngan aku...

hehehhe...


takpe ma..nnt along ade anak pompuan, along letak name ank along MELISSA ye...

tp ma kene sabar skit la..coz along skrg ni kawin pun blum lg...

cam maner plak nk ade anak...sabar ye ma...

tuunnnggguuuu....


ari ni dh 27 thun umur aku..

dh nk tua rupe2nyer aku ni...ble la nk menamatkn zaman bujang ni...

soalan cepu cemas yg org tak jemu2 tnye kt aku ni...aku bru 27 thun la..

bkn 37 thun...Ya Allah...jgn la lewat sgt abg oi....

thun depan kite kawinnn....

yahhhoooo...ntahapehapentah aku melalut ni...

insyaAllah..ade jodoh nnt aku kawin la..korang seme doakn aku ye...


time kasih to abg coz jd org pertame yg wish wlupun dikira mcm tak aci je..

blum pkul 12 lg dh wish siap2...nk jd org pertame...katenye...ape2 lh abg oi...

janji abg bahagia....


wlupun tak de adiah time besday syg ni...syg tak kisah pun..sbb tau klu abg nk bg adiah or kek


tak kira mase...ni yg pelik nye pasal mohd asyura ni...mekacihhh abg ye...i Lap U...


time kasih jgk kpd seme kengkawan yg dh wish kt aku...time kasih bnyk2...moga doa korang


seme termakbul hendaknye....amin....



h E p P y B i r T h d a y

Thursday, May 21, 2009

perginya seorg sahabat.....

dulu....
.
.
duuuuluuuu sangat....
mse zaman2 study kt kolej, aku mnyewa ngan kengkawan lamer..
kak yati, kak gimah, reen, syikin, nina n arwah aida..
dr sem 2 smpai la kitorg seme grad dgn jayenye kt
Kolej Yayasan Pelajaran MARA Kuala Lumpur..
sem 1 tu kitorg seme dok hostel..
sbb pihak kolej bg student2 yg bru msuk je dok hostel..
klu ingat zaman remaja2 dulu..eh skrg pun remaja lgi what...
bnyk kisah suke duke..pahit manis dok tmpt org..
cam aku yg tak penah dok jauh ng family..
Perghhhh...
mase memula nk menyewa tu Tuhan je yg tau
betape seksanye jd org yg tak berduit cam aku ni..
huhuhu.....
cedeyyyy..
mkn pun kena berkira..
ape lg nk shopping..
tapi....
ari ni aku bkn nk citer pasal seme tu...
yg berlalu biarlh berlalu...
ceewaaahhhh...
syahdu lh plak
.
.
ari ni 21 mei...
.
.
besday kpd slh sorg geng satu rumah aku dulu..
arwah Rohaida Ibrahim...
dlm rmai2, aku bleh la dikatakan rapat ng arwah..
sbb ble cuti je..family dia yg kt Muar tu msti dtg tgk dia..
pastu amik dia bwk pegi umah sedara mara diorang kt area kl nih..
aku jarang blik kg..duit x der la katakn...
so, aku ni kira mcm pengikut setia arwah ni..
bleh kate seme sedara mara arwah aku kenal..
mak ude..pak ude..pak lang..mak lang..mak ngah..pak ngah..
uteh..mok teh...adik beradik dia jgn ckp lh..
dh mcm adik beradik aku jgk..
pendek kate diorg akn tercari2 aku ble kdg2 aku tk bleh follow arwah
pegi umah sedara mara dia..
"mane linda Off, tak ikut same ker..."
diorg mmg pggil aku linda off dulu.....
okey..ble abih je blajr aku terus angkut brg2 antar blik kg..
seminggu je dok umah...
pastu aku keje kilang kt Senai, johor..keje sementara kengkononnyer...
tp 2 thun jgk aku keje saner...
huhuhu...
dlm tempoh tu sll jgk aku kontek ng kengkawan lamer..
termasuk la ngan arwah..
yg mmg rapat ngan aku...
sllu tipon aku...sms aku..cerita2...
rindunyer aku mase dulu...
.
.
ohhhh....
.
.
aku luper nk citer...
arwah ader asma yg bleh kata tahap teruk jgk la..
mse kt umah sewa dulu kesian ble tgk dia...
org lain seme panas..nk berkipas2 bagai...
tp arwah tido dgn bju tebal...sweater tebal..selimut pun pun tebal...
tupun arwah kate sejuk lg..
ble abih bljr asma arwah mkin teruk..
hospital tu dh mcm umah no 2 dia...
keluar masuk hspital tu dh biasa sgt dh..
dan biasenye arwah akan inform aku ble dia msuk wad..
ade kdg2 smpai ICU....
aku cume bleh kate bnykkn bersabar ye...esok2 baiklh tu..
.
.
tibe2....
.
.
aku mcm ter lost kontek ng arwah....
mcm dh lamer tak tipon aku...tak sms aku...
disebabkn bz ngan keje...aku luper nk tipon arwah...
7.7.2007
smpai satu mlm tu...tgh lepak2 dlm blik...
aku sms arwah...
.
.
"weh pompuan..np senyap je skrg ni...dh lame x msg aku..x call aku..
bz sgt ker..."
.
.
nmpk mcm kurang sopan je msg aku tu kn..
tp kitorg dh biase msg ganas2 cenggitu...
tp tak de reply....lame jgk aku tggu...
pastu aku agak arwah dah tido kot wlaupun aku tau arwah
sejak hspital jd rumah no 2 dia,
dia ssh nk tido...
esok pg2 subuh aku dpt satu sms dr no arwah
yg mmg aku takkan lupe smpai ble2...
.
.
"Linda, kak ina ni...sbnrnyer rohaida dh meninggal dunia pg smlm..
kak ina mntk mf sbb tak sempat nk bgtau......"
.
.
haaaa....
aku bce berulang kali msg tu..betul ke aku bce ni...
tp takkan bende mcm ni kak ina nk bergurau plak...
lps beberapa saat bru la aku mcm tersedar..mmg realiti...
aku menangis tak henti2...
even skrg ni pun aku rase mate aku mcm panas je...
aku terus call kak yati yg mcm kakak kitorg mse kt umah sewa dulu...
aku bgtau pasal arwah..kak yati pun terkejut..
smpai skrg pun ble teringat blik msti aku jd sebak..
dulu...mse zaman bljr...arwah ade citer something kt kau..
dia kata rahsia tau...dia mntk aku janji ng dia..rahsia smpai mati...
ye...mmg rahsia tu aku simpan..smpai skrg..janji smpi mati...
.
.
moral cerita aku ni...
.
.
ble dh lame tak berjumpe..carilh mase..
jgn smpai org yg kiter syg dah tak de bru rse menyesal...
.
.
menyesal tak sudah....
.
.
sbb bnyk kali arwah keluar masuk hspital
tp sekalipun aku tak penah pegi jengok..
bkn suke2 taknak pegi..tp tuntutan mase yg tak penah cukup aku rase...
selamat hari lahir..aku doakan semoga roh arwah diletakkan dikalangan
org2 yg beriman...
aminnnn...
.
.
Al-Fatihah utk arwah Rohaida Bt Ibrahim...

Wednesday, May 20, 2009

hari merapu alam sedunia..


assalamualaikum..

*******************************************************

ari ni aku mmg buhhhsaaannn gler tahap
gaban..buhhhsaaannnn yg

semlm pun tak abih lg dh

tmbh buhhhsaaannn bru..so nk hilgkn ke buhhhsaaannn an
aku tu

aku kena merapu sket kt

sini..lgpun dh lame tak merapu...lgpun ni blog aku..

suke ati aku lh nk merapu ke..nk mengarut

ke..bkn nye mnyusahkn sesape pun..aslkn tak mnyusahkn

mama ngan abah aku tu kire oraitt la kn..

btul tak blogger2 sekalian alam...

betul...betul...betul...

.

.

.

****************************************************

merapu yg pertame


ari ni 20hb mei kn..bersamaan 25 jamadil awal bersamaan ari rabu yg

buhhhsaannn bersamaan jgk ng besday seorang teman aku yg
bernama

muliati azlina bt mohd ghazali...

tepat kul 12 mlm td aku sms dia..nk call krdtnya enggak ada..

sms jimat skit maaa...bkn nk kedekut ke aper..

tp aku mmg tgh sengkek skrg ni..huhuhu..

lgpun dia pnye no tepon termasuk dlm aku pnyer active 10..

1 sen je..

tp mse aku sms tu dia dlm bas nk blk kg dia..

nun jauh di pantai timur negeri cik siti wan kembang..

rupenyer abah dia kena tahan kt wad kene denggi..dh 2 ari dah..

alahai..kesian lh plak kt adik aku sorng ni..msti ssh ati kn..

takpelah..bnyk2 sabar ye..insyaallah tak de pa pe..

anyway selamat hari jadi yg ke bape ek..22 ke 23..

alamak along lupelh..

hehehhe..

along doakn semoga dipnjangkn umur..

dimurahkn rezeki..

dimudahkn perjalanan hidup

n semoga abah muli cepat sembuh..

aminnnn...

jgn risau sgt eh..

.

.

.

***************************************************


merapu yg kedua

aduh...entri merapu yg ni aku mmg sakit hati gler..

klu ikutkn smpai skrg aku pnyer sakit hati tak abih lg..

tp aku ttp sabar..

sabar tu kn separuh dr imannnn...

tp dlm sabar2 pun aku mmg dh hilang sabar smlm..

ampunkn kami penunggu gua..huhuhu..

ermmm..ade saper2 kt sini kenal cam maner rupe tenuk..

tenuk or cipan or tapir tu samer je kn..ntah la..aku pun tak sure..

sbb aku sndri pun tak penah nengok menatang tu..

encem ke tak..cumel ke tak..mesti la tak cumel kn..

klu tak, mesti aku kenal...

aduh..

aper aku merapu ni..

aku merapu sbb sakit hati..sbb marah..
sbb tak pueh ati aku nihhh..

sbb aku bkn kaki pukul..
kalau la aku ni kaki pukul yg berjaya msti aku tak merapu cenggini...

silap2 aku dh ke dlm...dlm unibersiti of jail..

uihhh..

mntk simpang malaikat 44..

lg satu aku merapu bkn kerna nama..hahahha..

ntahapehapentah...

eiiiii..
mls aku nk kenang pasal tenuk sekor ni..

perangai mcm tenuk..mcm la baguihhh sgt perangai dia tuhh..

aduh...aduh..aduh sakitnya..
jiwa ini..meronta dlm kesepian...

lantak kau la wahai tenuk...
tp ingat!!!!

kau dh buat aku marah ni tau takkkkk???

fuhhhh...lega...

nsib baik aku ade blog..
bleh la curahkn curahan rase ketidak puasan
hati aku nih..

klu tak mane aku nk curah haa...

.

.

.

****************************************************


merapu yg ketiga


aper lg aku nk merapu ni ekk..

ermmm..ari ni opis aku sunyi jerkk..coz my big bos n small bos

and en izma yg suke pot pet pot pet tu tak der..
diorg seme ader meeting kt kampar, perak campus..
kak ct pun blum msuk opis lg..msuk lmbt sket..g antar anak dia
g check up..tggl la
aku berempt je dlm opis ni..sharon, kristine n ida..seme wat hal
masing2..
aku pun wt hal aku jgk la..
hehehhe..
last skali aku nk merapu pasal boperen aku si as ni..
abg oi..cpt la blk kl..tak yah lame2 kt
jerantut nun..bkn nyer ader line talipon kt saner..
sabau je aku..
ntah ceruk mane2 je
laki aku ni pegi..
adoyai...blik cepattttt..syg dh winduuu kt abg ni..
huhuhu..
windu nk gaduh ng abg...dh lamer kite
tak gaduh2..kn abg...
hehehhe..jgn marah ye abg ku cyg...
oh abg botak....
kwang..kwang...kwang....
okey lh..sekian saje sessi merapu utk ari ini..
lain kali bleh smbg merapu lg..
adios amigos...
ape yg aku tulis ni tak der kene mengena dgn yg sudah meninggal dunia atau pun yg masih lg bernyawe kt alam semesta ni..tak termasuk yg nyawe2 ikan ok..klu terase or terkene kt btg idung kau..itu kau pnye psl la...saper mkn cili padi, dialh rse pedasnyer..takkan aku tak makan, tp aku plak yg rse pedasnyer..kan pelik tu...

Saturday, May 16, 2009

selamat hari cikgu...

16 mei dtg lagi...tetibe je aku teringat satu cerita mase aku kecik2 dulu..masa tu ari guru la..aku tak ingat la
plak darjah bape..darjah 4 kot..time tu seme kengkawan sibuk nk bg adiah kt cikgu..aku pun
nk kasi jgk...yelah..bdk2 la katakn..aku nk tergelak sbnrnye ni...hehehhe...gelak dulu lh..ade sorg cikgu ni..dia ngajar subjek matematik kt skolah dulu...name beliau cikgu
md.noor osman..ngajar matematik aku dulu...punyelh garang gler..sape tak kenal ngan cikgu md nor ni..bkn stkt student je kenal..mak bapak student tu pun kenal jgk..terkenal ngan
kegarangan beliau...tp sbb kegarangan beliau tu lah ramai yg berjaya...
aku bkn nk citer pasal kegarangan beliau..tp ari ni aku nk citer pasal dulu mase smbutan ari guru jgk aku penah kasi adiah yg

pling kelakar aku rase kt cikgu ni..yelah bile kengkawan nk kasi adiah kt cikgu, aku pun nk kasi jgk..tp zaman dulu aku bkn dr family senang...biase2 je...bkn cam adik2 aku skrg ni..nk bg adiah kt cikgu diorang pun mintak duit mama ngan abah aku..tak aci btul la..nk dijadikan cerita aku belikn pen biru, pen merah, pen itam, pensel, pembaris, pemadam...pendek kate seme

serba satu lh..yg lawak nye bile dh beli seme stationery tu aku pening nk bungkus cam

maner..puas aku pkir2..smpai mama aku pun pening tgk gelagat aku ni..smpai mlm aku pkir nk bungkus cam maner benda alah tu seme..tibe2 abah aku blik dr kedai beli colgate..tingggg!!!..aku dpt

idea msukkan seme benda alah tu dlm kotak colgate yg abah aku bru beli tu..abah mcm tau2 je anak dia dlm kesusahan...hehehhe..aku pun bungkus ngan ketas bunga yg mmg aku dah beli siap2 siang td..

esok pagi2 lg aku dh ready nk pegi skolah..tak sabar nk kasi adiah tu..smpai je aku terus pegi bilik guru nk jumpe cikgu md noor ni..tp beliau takde kt tmpt ddk..aku tgk dh
bnyk adiah kt atas meja beliau..seme kotak besar2..aku pnyer adiah je
kecik..maklum
la kotak colgate..aku pun letak adiah aku tu kt side blakang2 nun..segannnn...huhuhu....
tengahari tu ble cikgu masuk kelas dia ckp la time kasih sbb sudi kasi
adiah kt dia wlaupun dia garang gler tp ade jgk yg bg adiah..dia kata dia tak mintak adiah2 tu..dia cume nk anak murid dia semua
berjaya..semua jd orang bergune..yg bleh
berbakti pd mak ayah n blaa..blaa..blaa...aku pun dh ingat...pjg plak ucapan beliau
tengahari itu...hehheh..tp satu yang aku tak bleh tahan perenggan terakhir
ucapan beliau sempat lg dia bergurau..."saya ingat saya dapat tajaan colgate untuk sebulan td...." perghhh...menusuk hati n kalbu aku ni....
smpai skrg ble ingat blik aku mesti nk tergelak..agak2 cikgu md nor ingat lagi ke tak eh...
takpelah..whatever pun nk aku nk ucapkn selamat hari guru kpd semua
cikgu2 yg penah ajar aku dr aku tadika smpai la aku abih sekolah..tak lupe jgk kpd sahabat2 baik aku jgk yg dh bergelar GURU..selamat hari guru kpd kalian berdua..cikgu norulaen ahmad and cikgu maznah lajib..
selamat hari guru....


Friday, May 15, 2009

tengahari itu di ikea...



lunch time at IKEA


time rehat td, kak ct, izma, shafei n aku g ikea...sebenornye ni la 1st

time aku pegi sini..mcm jakun pun ader skit td..oooo..ni rupenye yg org

dok sebut2 kn tu...kih..kih..kih..kesian aku..ala..lagipun aku nk wt pe kt

sini..sdgkn jusco ngan carrefour yg sekangkang kingkong ngan

umah aku tupun jarang2 aku pegi..ape ke hal nyer aku nk pegi ikea ni

sllu...ayat cover...hehehhe..




okeylah..back to cite asl..aku ngan bapak2 n mak org td gi sana semata2

nk makan je..bkn nk beli brg ape pun..kak ct je dok ushar2 furniture kt

sane..maklum la org nk pindah umah..aku ng kak ct makan chicken

chop je..izma mkan ntah ape name dia mkn td..aku kurang periksa

plak..shafie tak nak mkn..sbb dia dpt penyakit misteri..so takut nk

mkn..takut melarat...hehehhe..sorry lh pie..takde lah sedap sgt

pun..biase2 aja dong...



kejap ade...kejap tak der...licinnnnnn...hehhehe..


lps mkn aku ng kak ct pusing2 tgk perabot2 kt sana..smpt jgk amik

gmbr..saje wt kenang2 kenangan..best jgk la kt sini..patut la ramai

manusia kt sini..aku je yg jakun..huhuhu..kesian aku kn..





tggulah ble aku dh kawin nnt.. ( ble la nk kawin ni...) dh ader umah

sndri.. ( umah sewa pun bleh la...) aku nk decorate umah cntik2..

( pulus pun kena cantik2 jgk ni..) bleh la beli perabot kt ikea

ni..cesss..berangan je la kejenye...


okey..linda..cai yok..cai yok..semoga segala impian menjadi kenyataan...amin...


Monday, May 11, 2009

INGAT!!!

BERHATI HATI DI JALAN RAYA.....

semalam dlm kul 3.20 ptg tu aku gerak blik KL..As yg drive..aku pun layan je la alam semula jadi hutan2 kt negeri pahang ni..sambil dengar radio feberet aku..HOT FM..lebih hangat daripada biasa..hehehhe..
Bru sejam perjalanan tu tibe2 kitorg tgk bnyk kete yg benti kt tepi jln Gambang - Segamat tu..kitorg pun pelik la jgk kn..apahal ni..pastu nk dijadikn cerita kitorg pun benti jgk mcm diorg2 seme tu..konon nye nk jadi masyarakat penyayang tp mcm masyarakat penyibuk pun ade jgk..heheheh..

rupe2 ade accident..kete kancil no pendaftaran CBYxxxx..remuk gler..tak reti aku nk story cm mane..dh mcm origami kete yg dikeronyok2..hancur..perghhh..ngeri gler..dgr kata ade 4 org dlm kete tu..3 mangsa dh dibawa naik ambulans..tggl sorg lg..tp dah meninggal..Innnalillah...kesian tgk adik tu..memula As mmg tak bg aku tgk..tp sbb degil, aku tgk jgk..adik tu maybe dlm darjah 3 darjah 4 kot..

dgr kata kete kancil tu laju..tak tau la btul ke tak..tp klu tgk tiang yg bengkok sbb kene langgar ng kancil tu...ermmmm...laju kot..wallahualam...

dlm 10 mnt kt situ, kitorg pun blah..aku pun aper lg..start bg ceramah2 agame kt As tu..leklok drive..tak tau bp ratus kali aku ulang ayat tu...aku takut..kpd anda2 dan kepada aku jgk, berhati2 di jln raya..pandu cermat jiwa selamat...pandu laju kepala lumat..ayat ni aku sllu gune time sekolah dolu2..ingat org tersayang...
adios amigos...


selamat pengantin baru...

09 mei 2009
ari sabtu 9 mei lps aku blik kg kt felda chini 2..kwn baik aku norulaen ahmad dah slmt menamatkn zaman bujang dia..huhuhu..aku je yg tak tamat2 lagi..


nsib baik cuace ok wlupun panas tahap maksima..sikit lg nk hangus kulit muke aku yg sedia hangus ni...hehehe

anyway kepada aen dan husband dia tahrir aku ucapkn selamat pengantin baru..moga hubungan suami isteri kekal hgga ke akhir hayat..nnt dpt anak comel2 ye....



antara sahabat2 yg ke walimatul urus aen n tahrir



ari tu xbnyk pun gmbo2 yg aku amik..sbb gune camera henpon je...aku dh pinjam digicam ngan abah aku tp last2 dia bg kt student dia pakai plak..huhuhu..so, ni lah hasilnye..


NorulAen Ahmad


antara yg disediakn khas untuk pengantin..ni je yg berjaya aku rakamkn..yg lain seme dh msuk dlm perut pengantin n family diorg...



pinggan nasik aku yg licin liau..hehehhe..aku mmg lapor gler time ni..


happy Mother's day...


ibu..

engkaulah permata hati

mendidik dan mengasuh kami

bertarung nyawa demi kasih suci

sungguh murni hati ibu

menempuh onak berliku

peritmu tiada siapa yg tahu

kpd ibu2 seluruh dunia aku nk wish selamat hari ibu..semoga kehidupan kalian selamat sejahtera hendaknye..moga hari2 yg mendatang lebih baik dr yg sebelumnye...kepada mama aku Pn Hamidah bt Mohamad along nk ucapkn slmt hari ibu..along sayang ma..semoga ma sentiase sihat n happy selalu..amin..

Friday, May 8, 2009

aku Yg Buhsan Tahap Gaban...

assalamualaikum..

tersebut la kisah...di satu hari....aku boring..di tahap yg gaban...gaban pun tak boring mcm aku skrg..kitorg nyer big bos n small bos kuar g meeting..kitorg pun aper lg..seme berterabur la..ade yg mengulor..ade yg surf2 internet..ade yg boring cam aku ni ha...

so...aku pun amik la peluang ni menge 'post' kn satu cerita yg boring..ntahahahapa aku cakap ni..klu korang nk tau aku keje kt UTAR ni bru 2 bln lbh kot..mase memula msuk ofis tu, aku cm tergezut pun ader..smpt jgk la aku terpikir..ade lagi rupenye komputer mcm ni di zaman canggih manggih ni..huhuhu..what to do..bkn pc aku sorang je cm ni..seme staff kt sini termasuk bos2 aku pun guna pc cenggini..kesian kitorng kn...

tu tak masuk lg mouse zaman tok kadok ni..mse mula2 mmg aku hangin satu bdn..ape tak nyer nk wt keje susah tu..nk drag atas bawah seksa dibuatnyer..rse cm nk baling je..sabau..sabau linda..

hehehheh...tu lah pc aku..

skrg ni aku tgh tak de kije..tp atas meja bnyk ketas2..kengkonon bz sgt la tu..kwang..kwang..kwang..


pastu plak skrg ni ramai plak bdk2 ofis ni yg selsema la batuk la..yelah skrg ni kn cuace tak ok sgt..klau panas..panas gler..klu ujan..satu ari ujan..tu sbb la bg mereka yg antibodi tak kuat cpt je demam..tp aku stkt ni alhamdulillah..sihat walafiat..tp sbgai langkah2 pencegahan aku terpaksa amik tindakan drastik cenggini..maafkn kami penunggu gua..eh silap..sorry geng..aku terpaksa tutup cm ni..takut terkene virus2 cinta korang tu..hehehhe..

aku tau walaupun hodoh dipandang mata tapi kak siti kate tak per..kn preventive is better than cure...huhuhu..

kan kak siti kan...kak siti pun samer..pure pure bz cam aku jgk..dia dok bz upload gmbr ank dia kt friendster...heheheh..sorry kak siti..







Tuesday, May 5, 2009

mY babY....

hehheheeh...

ni lah makhluk2 yg sll kacau tido aku..sbb diorg ni lh tmpt beradu aku tu jd sempit..nk golek2 pun tak boleh..silap ari bulan tergolek atas lantai..huhuhu..lg best klu tergolek masuk sempadan org lain..saper lg klu bkn sempadan miss norsuhada anak dara pakcik amaran tu..sorry la sue TER mention name ko plak kt sini..jgn marah aaaa...




Sebelum tido cm nilah susunan diorng seme..tp ble aku bgn tido je merata2 diorg ni pegi..tak tau plak aku np jd cenggitu..last skali aku jgk la yg kena kutip sekor sekor susun seperti sedia kala..benda alah benda alah ni bkn seme aku beli pun..si Patrick perut boroi tu aku rembat adik aku pnyer..alasan nk wt bntal peluk sekejap je..tp smpai skrg tak pulang2 lg..klu dia bising2 mntk blik, aku wt2 tak paham..bengkek je hati dia..hehehhe




yg btul2 aku pnyer ni lah satu2nyer..bear yg pkai skirt pndek kaler pink tu..tu pun adiah si As kasi pasal aku merajuk dolu2..klu tak merajuk jgn harap dia nk bg..zaman skrg ni klu merajuk pun rase2nye dh tak dapat kot..cian aku kn..huhuhu..yg kt sblh bear aku tu kakak si As yg bg..dia kate ex-bf dia bg dulu..nk buang syg..so dia amanah kn kt aku suh jaga diorg tu seme..aku kn baby sitter yg berjaya..


anyway, time kasih kt korang seme sudi pose baeekkk pnyer kt tuan korang ni..wlaupun ade sekor dua yg yg muke seposen kt aku..tp aku pedulik haper..janji aku happy....aper korang nk kate..kate lh..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute