Pages - Menu

Blogroll

Friday, October 14, 2016

Chinese Look, Single & Rokok!

Assalamualaikum dan hai..

Saje nak merepek sikit hari ni..
Tadi masa nak turun pergi tapau lunch, saing2 dengan sorang colleague chinese dalam lift..
dari department lain lah..
mula2 oklah tanya keja macam mana sekarang pastu mula lah soalan2 merepek dia dah datang..
hahah

mula tanya U ada keturunan cina ke? atok or nenek?
aku tanya kenapa?
dia kata, sebab I tengok U macam ada darah cina sikit..
chinese look..
ahahhahaha phuiiii..
celah mana pulak dia tengok muka aku chinese look ntah..
maaf, saya melayu tulen..tulen bang..kihkih

pastu, tanya aku single lagi ke?
wahhhh of coz la tidak kannn..
aku kata, I dah ada 2 anak laaa..
dia pandang aku atas bawah..
kenapa? tak percaya ke?
haahhaha..tak percaya sudahhhh

pastu, sampai depan kedai mamak tu, kitorang ikut haluan masing2 lah..
aku order, nasik putih dengan tom yam campur melayu punya..
order dah siap, aku pun tunggu la depan kaunter tu..
sekali mamak cashier tu hulur kotak rokok Dunhill..
tergezuttt mami tau..
rupenya, mamak tu macam khayal..dia ingat customer lelaki nak rokok tadik..
hapekah???
terus bantai gelak kat situ jugak..hahahahah

tengah type entry ni pun aku dok gelak2 lagi..ahhaha
maka, tamatlah sudah entry asal boleh aku hari ni..
jap lagi nak tag admin besor..saja nak bagitau, yang I hapdate blog hari ni tauu..hihi


Monday, October 10, 2016

Pusat Konservasi Gajah Kuala Gandah, Lanchang Pahang

Assalamualaikum dan haiii..
Masa cuti Awal Muharram hari tu, kitorang kan balik kampung
kampung kat mana? kat Felda Chini, Pahang sana..

disebabkan, dah lama plan nak pergi tengok gajah dekat Kuala Gandah tu, so, asben kata boleh la singgah tengok kali ni..yeayyyy
sebab dah satu jalan kan..dah alang2 tu, marilah kita
kitorang bertolak dari Gombak pukul 11 pagi macam tulah..
Sampai Kuala Gandah dalam pukul 12 lebih..
kalau korang dari Gombak menghala ke Pantai Timur, sila exit Lanchang..

Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan, Kuala Gandah, Lanchang
sebenarnya, kitorang nak buat surprise kat Asyraf..
dia tak tau pun nak datang tengok gajah ni..

tapi tulah, sebab bila masuk je dalam kawasan ni, ko akan jumpa banyak la gambar gajah, replika gajah..
Asyraf dah excited..mami, gajah!..mami gajah!..hihi

sebelum masuk daftar, amik gambar dulu..hihi
masuk sini FREE tau..cuma kita kena pergi daftar nama lah sikit..
lepas tu, buat la sumbangan sikit untuk gajah2 tu..
nanti, kita akan diberi sticker menandakan kita adalah pelawat di situ..
nanti akan ada guard yang check kita ada ke tak sticker tu..

dan tampal lah kat mana yang korang suka dan senang dilihat oleh pakcik guard..hihi

































paksa asben posing kat sini..kihkih
ada video yang mami record sambil2 jalan sebelum sampai ke tempat gajah tu..
memang korang kena berjalan lah sikit sebelum dapat jumpa gajah tu..
kalau tak tahan panas, sila bawak payung..

bila dah nampak kelibat gajah, Asyraf punya la excited sampai menjerit jerit..
haishhh..
asben pergi beli tebu..rasenya seikat tebu tu RM3 kot..asben beli 3 ikat kot..
jenuh bagi makan..huhu


habis hati lah dapat tengok favorite animal depan mata kan.. 
kat tangan dia tu tengah pegang mainan gajah tu..

bagi gajah makan tebu..gajah gajah tu pun dok la hulur belalai tu ha..
lapar memanjang kekdahnya..
pastu kan, ada sekor gajah tu kencing..Subhanallahhhh...macam simbah air satu tong kemain banyaknya..
sempat lah mami meloya kat situ kan..hahahha



tengok kat tangan asben tu..selonggok tebu dibelinya..memang jenuh nak hulur satu satu tebu tu bagi gajah makan..
kiranya, memang puas lah hati Asyraf tu ha..
yang Dahlia macam biasa lah..takut memanjang..huhu

stop kejap..kepenatan dan kepanasan sebenarnya masa ni..memang tengahari betul..
masing masing dah berpeluh sakan habis basah baju, rambut semua dah..
nak tunggu waktu gajah mandi tapi lambat lagi..waktu gajah mandi 2.30PM..
so, kitorang tak tunggu la..







ni gambar wajib nih..nasib baik tudung tak kena sedut dengan gajah..nak bergambar depan gajah sangat kan..hahaha

ok, dah boleh balik..sebelum tu, singgah cafe diorang beli FM dulu..sebab masa kitorang pergi tu, kedai souvenir tutup sebab apa ntah..lupa.. 

pastu nanti, boleh la tempek sticker yang korang dapat tadi kat sini..nak tulis ke apa ke, boleh je..
tu adik aku siap keluarkan pen lagi tu..ada ayat hikmat dia tinggalkan kat sana..heheh

ok, jom kita balikkk..ehh tak balik lagi pun..
asben ajak singgah Deerland pulak..dah alang2 berpeluh ni kan..
yelah..mana2 lah..janji anak2 happy sudahh..
entry Deerland, nanti lah yer..
yang ni pun jenuh nak karang..hoho

bye..jumpa lagi


Friday, October 7, 2016

REVIEW: Sambal Hitam Ciknaa

Assalam dan haii..
Korang suka makan pedas tak? 
Tapi jenis kalau beli cili padi sebungkus tapi guna hanyalah 4, 5 bijik je..yang lain2 jadik hitam dan busuk dalam peti ais..
Haaa tu spesis aku lah tu..dulu2 aku rajin jugak buat sambal kelantan tu..
Blender cili dengan cuka, garam dan gula sikit..pastu simpan dalam botol..
Nak makan just amik je..sedap jugak tau..
Tapi sekarang ni pemalas yang amat..lagi2 bila ada kawan terdekat yang bisnes sambal..
Sedap yang amat pulak tu..memang habis cerita la kan..

Lagi satu, ko dengan asben je makan pedas..anak2 tak makan..ni pun masalah negara..
masa kat dapur terhad..lagi2 kalau hari bekerja..
masak satu lauk, satu sayur jadiklah..
mami dengan abah bertabah makan tak de rasa pedas..huhu

Tapi sekarang tak lagi..aku akan pastikan kat rumah tu sentiasa ada stok sambal pahang..
so, senang nak masak untuk diri sendiri, just tambah je sikit..janji ada rasa pedas tu kan..

Sambal Hitam Ciknaa nama diberi..blogger ciknaa yang buat sendiri tau..bersengkang mata masak sambal ni setiap minggu berkilo2 sekali masak..
Menggunakan ikan bilis berkualiti yang dikopek sendiri sebab ciknaa kata ikan bilis yang dah siap kopek tu membuatkan sambal tak tahan lama..cepat berkulat katanya..
Kalau dah tokei sendiri cakap macam tu, tak payah la kita argue lagi kan..

tak tau dah berapa puluh kali repeat dah..sebab sedapppp..
semua cukup rasa..cukup pedasnya..kalau nak extra pedas, boleh request tau..

petai dengan sambal hitam..since aku peminat petai, gabungan 2 ni memang meletop..just masukkan petai dengan sambal hitam tu je..Allah..makan pulak dengan nasik panas2..fuhhh tak perasan dah anak ko menangis kat depan tv tu haa..hahaha

kalau nak tengok lagi, review pasal ni kan, klik #sambalhitamciknaa ni..
pastu cepat2 order dengan ciknaa ni tau..sebab dia buat setiap minggu kecuali diberitau la..

oklah, sekian review ikhlas dari custemer tetap sambal hitam ciknaa ni..hihi
benda sedap memang kena war2 kan..
korang ape tunggu lagi..cepat lah order..

jumpa lagi..bye


Thursday, October 6, 2016

Farm In The City, Seri Kembangan

AWAS: Entry Banyak Gambar :)

Assalamualaikum dan haii..
Baru ada masa nak buat entry pergi Farm in The City 2 minggu lepas kot..
pergi hari Sabtu, 24 September 2016..
kononnya nak bergerak awal pagi..tapi biasalah kan..
malas nak cerita..pukul 10 lebih baru keluar rumah..
lepas tu, singgah sarapan dulu..
kenyang perut baru senang hati..ye dak?

kitorang sampai sana pukul 12 lebih kot..
sekali pusing je dah ada parking, sebab pelawat sessi pagi dah nak balik..
budak2 tadika yang datang sessi pagi pun dah nak balik..
so, tips pergi Farm in The City ialah, kalau nak datang awal pagi, make sure betul2 awal pagi yer..
kalau tak, sila datang tengahari..
sebab parking limited tau..tak banyak sangat..

Yeayyy..akhirnya dapat jugak snap gambar papan tanda keramat ni..

mana gambar mami? 
mami scared ke? no lah..mami photographer..mami not scared lah..hihi..
tak berkilat pun kura kura ni..dalam Lara Oh Lara kemain berkilat kau yer..
yang besar tu umur 33 tahun tau..dah sebaya dengan asben..hahah

Asyraf tu suka sangat la dengan kura kura..
nanti kalau ko pergi sini, memang akan jumpa kura kura di mana mana sahaja..
tepi pokok, tepi tangga, tepi kolam..ehh banyak la kura kura..
cuma tak glamer macam yang besar ni lah..kesiannn



Antara haiwan2 yang ada dekat Farm in The City.
gambar pun berterabur..tak ikut susunan dah..takpelah yer..
tu pun ada gambar haiwan yang takde ni..

tengok la asyraf tu..mami pun takut nak pegang anak ayam tu gitu je..walaupun mami ni orang kampung, tapi idok ler nak pegang anak ayam weiii...hishhh
setakat pegang ular tu, memang dia no hal..rilek je muka macam takde apa2 berlaku..
mami macam biasa..photographer of the day..hihi

yang putih macam kambing tu bukan kambing yer..jangan salah..
tu Llama/Alpaca..tapi ada iras kambing kan..cousin kambing la agaknya ni..





haa ni kambing..kot la ada yang tak kenal kambing kan..hihi
dah la jinak jinak semuanya..lapar memanjang pulak tu..
asyraf keja bagi makan kambing tu..
ulang alik mintak sayur kangkung dekat brader yang jaga tu..
berbulu je brader tu tengok asyraf..hahahha
dia kata, balik2 muka budak ni dok mintak kangkung..

bergambar dulu seround..mujur bawak adik..boleh la jadik potographer..hihi

menyengih je kejenya..suka sangat la mami tak marah dia pegang haiwan2 ni..
kalau kat kampung masa adik ada beli arnab dulu, jangan harap la dapat pegang macam ni..
memang kena jerit la kan..hahha mami nye punnn..motif sangatttt

mami acah2 berani je tuhh..tu yang bahagian tangan tu jadik parkinson..hahaha

ni part yang paling best sekali..kemain gigih semuanya try tangguk ikan dalam longkang ni..
ingat senang? dah la penangguk kecik..geram je aku tengok ikan tu berenang laju kemainn..
Dahlia siap cakap, mami, ikan terbang laju sangat..kihkih..


fish feeding timeeee..suka la budak budak ni tengok ikan kemain banyak hoiiii..semua gemok2 pulak tu..
makannn je kejenya kan..


kebetulan masa kitorang sampai tu, ada parrot show..penuh dengan budak2 sekolah sekeliling parrot2 tu..

terpaksalah abah dukung macam ni..
mujur abah gagah perkasa..itu pun, dahlia merengek nak jugak duduk atas bahu abah macam tu..hihi

sebenarnya, asyraf tu berhajat nak letak burung tu atas bahu dia..sibuk dia zikir nak letak bird atas bahu..
mana lah boleh..nasib baik tak buat perangai lepas mami cakap tak boleh tu..

dalam Lara Oh Lara, kereta Volkwagen ni warna putih kalau tak silap..
tapi masa kitorang pergi, dah bertukar rupa dan yang penting..makin cantik lah kan..
warna pink siap ada lukisan bunga2 lagi kat situ..boleh jadik prop bergambar 

cubaan bergambar dengan anak dara nan seketul..

Lepas tengok parrot show tu, kitorang pergi makan jap..
ada cafe kat tepi kandang kuda kecik tu..
cafe air cond..best la sebab masing2 dah kepanasan kan..dapat pulak minum ice lemon tea, perghhh..
sejuk nyaman tekak..order fish n chips, kongsi makan ramai2..
nasi goreng kampung tak makan pun..sebab dah kenyang..so, tapau je makan kat rumah..

lepas kenyang perut, bawak budak2 ni pony ride pulak..
satu round, rm7 which is mahal la kan...
sebab selalu naik kat Titiwangsa rm1 je..hihi
tapi takpelah..kasi chance laaa..


nampak tak beza tu..sorang happy kemain..dah ala2 YB dah tu
yang sorang tu, dari awal sampai habis pony ride pun nangis..adoi laaa..

jadiklah..buat kenang kenangan..
overall kalau orang tanya, nak pergi lagi tak Farm in The City?
of course nakkkk..kalau boleh nak pergi tiap2 bulan..sebab apa? sebab besttt..
anak2 suka sangat dengan haiwan2 ni..

Alamat
FARM IN THE CITY
Jalan Prima Tropika Barat 1, 43300 Seri Kembangan, Selangor
hari tu kitorang just Waze je Farm In The City..depan2 pagar sampai..hihi

Harga Tiket (Mykad)
Dewasa - RM32
Kanak Kanak - RM27
Bawah 90cm FREE

Tuuudiiii..jenuh nak siapkan entry ni..punya lama tulis tak siap2..akhirnyaaa baru dapat publish..
sorry la entry penuh dengan gambar..hihi
oklah..jumpa lagi lain kali..
bye..

Tuesday, October 4, 2016

Asyraf Dahlia

Assalamualaikum dan hai..

Lama tak story mory pasal 2 beradik ni kan..
dah besar dah masing2..
Asyraf pun dah nak masuk 5 tahun 2017 nanti..
so, akan sekolah lah tahun depan..
mami dgn abah dah decide nak hantar sekolah dekat je dengan rumah..
harapnya, dapat la sesuaikan diri nanti..

dulu mami risau gila sebab asyraf ni memang makan bersuap sampai la umur 4 tahun ni..
baru sekarang je belajar makan suap sendiri..itupun pakai sudu..
surprisingly, dia makan kemas sangat..
elok je semua nasik masuk dalam mulut..
takde sepah2 langsung..
nasik sebutir pun takda tumpah..
haaa lega lah mami tengok kalau macam tu kan..Alhamdulillah..

sekarang ni, duduk dengan Wan (MIL)..
pagi2 asben antar kat umah Wan..petang nanti mami amik..
macam tu lah hari2 sejak pengasuh dia (Mak) meninggal..
dia terus taknak pergi sana walaupun anak menantu mak still mengasuh budak2 lain..
bila tanya kenapa taknak pergi umah pengasuh, nanti dia jawab,
Mak dah takde..Asyraf taknak pergi sana..
hurmmm


Dahlia pulak sekarang dah 2 tahun 5 bulan dah..
dah anak dara sangat dah..mulut pot pet pot pet non stop..
umur setahun lebih dah bercakap ni..tanpa pelat pulak tu..Alhamdulillah..
tapi penatnya nak melayan sembang dgn dia..
macam orang tua! kihkih

Hari ni, start duduk dengan pengasuh baru..
pengasuh lama pindah rumah..jauh pulak tu..sampai ke Bukit Beruntung sana..adoiii
sedih memang la sedih kan..sebab dia yang jaga budak2 ni, dari lepas pantang dulu..
tadi masa hantar dekat pengasuh baru (Ibu), terkebil kebil dahlia pandang Ibu..hihi
nasib baik tak menangis..hihi
sebab mami abah dah 3 hari berzikir kat telinga tu..
lepas ni adik dah tak duduk dangan Kak Intan tau..
adik kena duduk dengan Ibu..agaknya dia paham la tu kan..
Alhamdulillah..balik nanti kena tanya Ibu la..
ok ke tidak jaga dahlia..sebab anak dara sorang tu pun, boleh tahan jugak peel nya tuh..
kekadang mengundang jugak..hoho

oklah..ni je untuk entry ni..
esok2 jumpa lagi..
bye


Friday, September 30, 2016

GIVEAWAY MANGKUK TINGKAT BY EL DARWENA

Assalamualaikum..

Yeahhhh lama gila dah rasanya aku tak join giveaway ni..
dah lama dah pencen..
ini kalilah aku join sebab hadiah dia mangkut tingkat!
hoiii aku sukaaa..hahaha

Saje jelah cuba nasib kan..mane lah tau ade rezeki menang boleh tambah buat koleksi..
ceyyy padahal baru ada satu je kat rumah tu..hukhuk


jom2 semua cuba nasib..
kalau korang nak join, klik je banner tu yer..

oklah..bye..jumpe lagi..


Thursday, September 29, 2016

REVIEW: Silicone Car Key & Alarm Cover by Casing_Street

Assalamualaikum dan haii..

Hari tu, masa tengah skroll FB, ada la lalu iklan dari FB Suhaida Supalio ni..
atau semua kenal dia dengan Umie Sue je..
Umie Sue ni kan buat design..macam2 design la dia buat..semua cantik2..
murah pulak tu..korang cube terjah FB ni..
confirm cair tengok design yang Sue buat..

tiba2 muncul design ni..

Design by Umiesue Studio

design cantik..lepas tu aku berkenan dengan iklan tu..hahah..
aku memang suka benda2 comel ni..
terus je wassap owner IG Casing_Street tuh..

senang sangat deal melalui wassap je..
bagitau berkenan yang mana, ko pakai kereta apa, pastu bayar..
ko tunggu paling lambat 2 hari la, dah sampai depan mata..

dah sampai apalagi..pasangkan jelah dekat kunci kereta ko tu..
macam aku ni haa..

cantik ke cantik tu..
heee..saja je suka2..
yee..kereta Proton Saga Plus je..Alhamdulillah ada jugak kenderaan yang boleh bawak pergi kerja, bawak family jalan2 kann..
aku tanya ada tak untuk kereta kenari? sedihh sebab kenari takde..hihi

ok, kalau ada yang kata, alah kat uptown banyak mende ni..ye memang banyak..
kalau ada masa, pergi lah beli..takda sapa yang larang kan..
ini untuk orang2 yang susah nak pergi uptown macam aku ni walaupun Uptown Danau Kota tu sejengkal je dari rumah..
hari tu pergi pun sebab asben nak urut kaki..tak sempat nak cuci mata pun lagi2 kalau pergi dengan 2 budak panjang akal tu..memang tak boleh leka kalau pergi tempat2 crowded..

Design by Umiesue Studio

yang takda masa nak keluar beli tapi suka benda2 comel cute macam aku, boleh la beli dengan Casing_Street ni..
dijamin puas hati sebab nanti kunci kereta korang yang mahal2 tu nampak sangat comel..hihi

oklah, jumpa lagi next entry..
bye

Wednesday, September 28, 2016

Hotel Bajet yang best - Hotel Taiping Perdana, Perak

Assalamualaikum dan haii

Dah bace entry semalam..kalau nak bace, klik SINI ekk..
kisahnya, hasil Waze dan Google walaupun tak banyak membantu sangat pun sebenarnya..
of course kitorang cari hotel bajet yang mampu poket..hihi
sebab tak banyak sangat review pasal Hotel Taiping Perdana  ni..

kitorang pun main gamble je..
sampai dalam pukul 4 lebih, singgah hotel pastu tanya reception ada bilik kosong tak?
Alhamdulillah ada satu je lagi sebab masa kitorang datang tu, ada company apa entah tengah buat team building kat sini..
so, dapat la Bilik Superior..harga 1 malam RM205 included breakfast untuk 2 orang masa tu..
tapi kena bayar deposit RM50..
boleh la kan..sebab dah malas nak cari lagi dah..
lagi pun dekat dengan Hospital Taiping tu..boleh nampak dari view bilik..

sumber: Google

reception counter..simple je..


sementara tunggu abah check in..moh kita ambik gambar dulu..

dalam bilik..bilik agak luas..ada balcony..lupe pulak nak snap..
bagi aku, dengan harga yang mampu poket tu, okey sangat dah hotel ni..
aircond tv semua berfungsi dengan baik..
iron pun ada siap sekali dengan board..
sejadah pun ada..senang kan
staff2 pun baik friendly sangat..

pool pun ada..dekat tingkat 2..
tapi sebab kitorang kejar masa, makanya takde la aktiviti mandi manda ye anak2..
diorg pun tak nampak pool tu, sebab bilik kitorang dekat level 5..
cuma dengar je bunyi bising budak2 tengah mandi..hihi
nak pergi melawat pakcik dekat hospital tu lagi..waktu melawat sampai pukul 7 je..
tu yang kelam kabut sangat tuh..

lepas siap anak2, terus shot pergi hospital..
lepas isyak kitorang singgah Zoo Taiping and Night Safari tu..
pukul 10 setengah baru keluar..
semua dah penat keletihan..
balik just basuh kaki je kat anak2..
terus tidor tak ingat dunia..

esoknya, pepagi lepas subuh kejut budak berdua ni bangun..
nak breakfast pastu check out..



budak2 punya breakfast senang je..
habis semangkuk sorang, dah kenyang..
nampak tak ular getah yang Asyraf pegang tu? 
baru beli masa dekat Zoo Taiping semalam..
sabor jelah..


mami pulak yang meremang bulu roma tengok ular melingkar gitu..
walaupun dah tau itu cuma ular getah je..haishhh

kemain lagi dahlia pun..padahal belum mandi lagi tuh..hahha

lepas breakfast laju2 siapkan anak2 mandi sebab dah nak checkout..
kena gerak awal sebab asben banyak lagi urusan yang kena settlekan sebelum dia nak ke Singapore Ahad esoknya tuh..huhu











































sama sibuk nak tolak troli..
Ya Allah tengok la apa ada atas troli tu..beg nya satu je..
tapi bantal busuk masing2 punya banyak..hadoiii..



















































mintak tolong adik bell boy tu tolong snapkan gambar..
ada budak tengah merajuk tu..mami pun lupa dah sebab apa merajuk..
opsss, maafkan mami kalau nampak gemokk tu..tu semua effect camera murah..hahahahhahah

oklah..sekian entry hari ni..
jumpa lagi..
bye


Tuesday, September 27, 2016

Hargai sebelum terlambat

Assalamualaikum dan haii

Masa cuti Hari Malaysia tu kan, cuti 3 hari kan..
patutnya kitorang takde pegi mana2 pun..sebab asben kerja hari ahad tu..
kena pegi Singapore bawak bos dia ke sana tengok F1..
so, takdelah plan ke mana2 pun..even balik kampung pun tak..

tapi hari Jumaat tu, pagi dalam pukul 9 lebih kot, abah wassap..
bagitau pakcik Jaien sekarang ICU kat Hospital Taiping sana..
aku macam, perghh jauh jugak tu Taiping..
dengan tengah bulan pulak tu

Pakcik Jaien ni, pakcik se ibu susuan..
eh, macam mana nak cakap ekk..nenek aku punya anak susuan lah..
haa gitu..tapi aku sebenarnya terhutang budi lah dengan dia dulu..
dia la orang yang bertanggungjawab masa aku mula2 datang KL ni..
keje dengan dia..sebab dia Area Manager 7-11 area Gombak kot..eh, yeker..lupe pulak aku..
so, dia suruh aku kerja dengan salah satu store bawah jagaan dia la..
so, ke mana2 pun aku pegi dengan dia la..dulu2 rapat la..

pastu 2, 3 tahun dah tak jumpa..
Hari Raya pun tak usaha pergi rumah dia..padahal kat Rawang tu je pun..
sebab tu masa abah bagitau dia skrg ICU, aku jadi sedih sangat..
sebab masa tengah sihat tak pernah usaha nak jumpa..hukhuk..

nasib baikla asben willing jugak nak bawak pergi sampai Taiping sana..
so, aku terus siap2 beg baju..siap2 Waze dari rumah..3 jam perjalanan..phewww
bawak baju lebih jugak in case perlu check in kat mana2.

dan seperti yang dijangka, highway ke utara tengah jem giler masa ni..sebab cuti 3 hari kan..
haruslah jem..yang bestnya, lupa pulak nak beli makanan apa2 masa kat Petronas tu..
kesian kat Asyraf dok merengek lapar ni mami..sobss

selalu kalau nak pergi mana2, mesti ada bekal dari rumah..
nugget ke roti ke..ini apa pun takde..
yelah, kata emergency kan..

akhirnya sampai dekat RnR Tapah tu..
singgah Tuuu...Dia Pak Tam makan kat sana..
nasib baik sedap walaupun makan laju2 sebab ramai orang dah queue nak duduk..
Public Holiday kan..ramai la orang..

pukul 4 baru kitorang sampai Taiping..bayangkan bertolak pukul 10 lebih sampai pukul 4..
letihhh badan..tu yang decide kena check in la kat mana2 ni..
Waze je hotel paling dekat dengan Hospital Taiping tu..
sambil2 Google hotel with reasonable price..penting nih..tengah bulann..hihi
dah check in semua, mandikan anak2, solat apa semua  baru pegi Hospital tengok pakcik..
dapat la jumpe dengan Opah, makcik2, sepupu sepapat semua..
diorang pun terkejut yang aku boleh ada sekali kat situ..
wakil mak dengan abah..huhu

dapat tengok pakcik dari luar je..bergilir2 tengok..asben tak ikut..jaga anak dalam kereta..
Dahlia tido masa ni..
sedih sangat masa tengok pakcik dengan koma..wayar berselirat atas badan..hukhuk..
Esok paginya, dalam pukul 8 lebih, dapat wassap bagitau pakcik Jaien dah takde..
dah pergi meninggalkan semua..

Innalillahiwainnailaihirajiunn..
Berehat la..semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..
Aminn

Alhamdulillah dapat jugak tengok buat kali terakhir..
walaupun masa tu dah tak boleh nak bercakap
tak boleh nak bergelak ketawa macam dulu..
tapi sekurang2 nya, dapat jugak tengok depan mata walaupun sedang terlantar sakit..

Pengajaran pada aku..selalu2 lah jumpa dengan saudara mara, kawan2 
kalau ada masa, pergi lah jumpa..
lagi2 kalau time raya kan, usaha la pergi jumpe diorang..
jangan bila orang dah tak ada, baru nak menyesal..
masa tu, dah terlambat..menyesal pun tak guna..

oklah, tu je update hari ni..
jumpe lagi..bye..

Monday, September 26, 2016

Teh Tarik Place, Setapak Central

Assalamualaikum dah haii

Hari tu ntah bila tak ingat dah, kebetulan asben balik kerja awal..
takde la awal mana..pukul 9 pm kot..
pastu dia kate lapar..so, suruh aku siap²..
ala, aku siap² pun pakai seluar track, amik tshirt, pakai tudung dahhhh..

masuk kereta tanya nak pergi mana?
takde jawapan spesifik..so, pusing² area Danau Kota tu masuk kawasan Platinum Walk tapi parking nan hadoo..
kereta penuhh..
so, pusing² lagi sekali kebetulan ada parking kosong depan restoran mamak ape nama ntah..
tapi yang pasti, dekat dengan Setapak Sentral tu lah..
Asben kata, jom lah masuk Teh Tarik Place..kite cube..huhu















sekali sekali boleh la makan kedai macam ni..
kalau selalu sangat kang, makin botak abang botak mami nanti..kihkih


sementara tunggu makanan sampai, abang waiter baik sangat melayan budak berdua ni..dapat la sumi sorang satu..
pastu request tengok cerita kartun pulak kat tv..
nasib baik diorang memang ada DVD cerita kartun..ntah cerita ape ntah..
tapi, asalkan kartun, ok dah boleh la diam 5 minit budak² ni..

Asyraf pulak memang kalau pegi kedai makan macam ni, kalau tak bawak buku pensel sendiri, memang dia akan mintak kertas dan pensel..
sebab memang jenis Asyraf ni dia suka menulis melukis tak kira tempat..huhu

boleh lah kan..daripada duduk saje² mengusik adik tu kan..sempat lukis zebra sekor..hihi
nanti, dalam entry lain, mami tunjuk lukisan² yang pernah Asyraf lukis ekk..
Asyraf ni dia suka berimaginasi..
dia ni macam permerhati yang hebat..hihi

order simple je..sebab dah lewat kan..
maggi  goreng telur mata, roti bakar


mango cheesecake dengan mee rebus..
makan kongsi 4 beranak..kenyang Alhamdulillah..

mango cheesecake..budak2 berdua tu dok kutip gula2 berjalur tu..haishhh
oklah, sedap jugak la mango cheesecake ni..
1st time makan..huhu
sejuk2 nyamannn je lalu kat anak tekak..
tempat pun best..rilek je..asalnya, Teh Tarik Place ni sunyi je..
ada couple2 je tengah bercinta kot..
tapi suara budak2 ni, habis jadi kalut..
tambah dengan suara mami dah macam tarzan tapi still cover lagi la..
dia jadi tersekat tak keluar habis..hahahha

oklah..ni je untuk hari ni..
jumpa lagi lain kali..
byee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute