Pages - Menu

Blogroll

Friday, September 30, 2011

rutin mingguan pekerja..

yeayyyy...
ehsan: FB

giler lah..
tergelak aku nengok gambor ni..
hehhe..

yg hari Isnin punya org lidi, dtg kerja ala ala merangkak dah tu..
yg hari jumaat pulak bukan main happy lagi..
hehe..

sekadar lawak di petang jumaat...:)

Thursday, September 29, 2011

dengan kekuatan bulaaaannnn..akan menghukum mu..

pagi tadi sambil gosok baju kerja en asben, bukak 8tv..
memang tiap pagi gitulah kaedahnya..
nk dengar Hot.FM..
ye..umah aku takde radio..
kalau nak dengar radio sangat, bukak jelah Astro tu..
takpun dengar kt dalam kereta..hehe..

topik pagi tadi pasal kartun kan..
aku suka citer pasal kartun2 ni..
terkenang zaman budak budak dulu..
sekarang dah nak jadi mak budak pun suke tengok kartun jugak..
tetttttttt...

act, banyak citer kartun yang aku layan masa kecik kecik dulu..
layan dengan adik adik kan..
maklum lah adik berderet deret kan..
tapi yang paling aku suka layan sekali kartun Sailormoon tu..
sebab sailormoon dengan kawan kawan dia kan comel..
Usagi kecik tu pun comel jugak...hehehhe..
siap dengan lagu tema aku hafal..
hehe...

sekarang pun kalau tak salah aku ada ulangan kan..
tapi tak ingat pulak hari sabtu ke ahad pukul 10 pagi kan..
kalau teringat, aku tengok lah..
tapi sejak dah kawen ni, hari cuti tu dah kureng dah nak tengok TV pepagi tu..
banyak lagi kerja nak buat..
basuh baju, jemur baju..
kemas umah..adehhhh..
mana la nak sempat tengok kartun pepagi?

kt bawah ni saje aku tepek You Tube Sailormoon ni..
siap sekali dengan lirik aku bagi..
gigih aku Google tau..
meh la nyanyi ramai ramai..
hehe..
Maaf ku tak pernah berterus terang
Bukan ku tak mempercayaimu
Namun sebelum kuberganti rupa
Ingin aku menemuimu

Ku kan bermandi cahaya bulan
Yang cemerlang di malam yang cerah
Memang telah lama kurasakan
Ingin menolong yang lemah

Tiba-tiba keajaiban terjadi
Kekuatan muncul di diri

Untuk melawan semua kejahatan
Kekuatanku harus digunakan
Menegakkan segala kebenaran

Ini keajaiban alam
Aku mempercayainya
Ini keajaiban alam...

Dengan kekuatan bulaannnnn..akan menghukum mu..^eh^

Tuesday, September 27, 2011

mak, mama, ibu, mummy, ummi...

hari tu en asben dah bahasakan diri dia as 'abah' kan..
hehehe..

aku pulak since mak sendiri ngan mak mertua dipanggil 'mama',
so, aku takmo lah dipanggil 'mama' jugak..
hehe..
*lempang*

panggil bonda pun ok jugak kan..
*lempang lagi*

ermmmm..'mummy' je sudah...
en asben pun kalau sembang dengan baby ni dok bahasakan aku as 'mummy'...
mummy pun mummy lah..
nanti kalau abah dengan anak nya nakal² boleh lah aku bertukar jadik mamee monster kan..
hehehe...

sekian..:)

Friday, September 23, 2011

ayah, abah, bapak, papa, daddy...

yang mana satu pilihan kalbu..

en asben pilih 'abah'..
sebab selalu kalau dia sembang dengan baby dalam perut ni, dia bahasakan diri as 'abah'..
hurmmm..mana² lah kan..

'abah'...
tetiba teringat abah kt kampung...:)

Thursday, September 15, 2011

perihal check up..

pagi tadi pergi check up baby..
semua ok kot..
tapi macam biasa aku punya HB still low..
tu kire tak ok lah kan..
huhu..
bacaan maintain 10 je..
adehhhh..

tadi masa tengah tunggu giliran nak ambik darah, adelah sembang ngan sorang adik ni..
dia pun tgh tunggu turn nak amik darah jugak..
tanya aku dah berapa bulan preggy..
aku cakap lah dah 6 bulan dah..
terkejut dia sebab dia tengok perut aku kecik..
dah nk sama macam perut dia yang preggy 3 bulan lebih tu..
abih..nak buat cam mane..

tapi kalau ikutkan orang kate,
masuk je 6 bulan, perut kite cepat je membesar kan..
harap2 macam tu lah..
tapi jangan besar sangat ye baby..
sesungguhnya mak kamu ni sangat berharap untuk bersalin normal..
huhu..aku takut kena belah kat perut..
ok..mengarut..

ermmm..baru aku perasan..
satu entry pun takde pasal raya kan..
ish ishh ishhh..tak patut..

hurmmmm..bila nak start beli barang2 baby ni?
sekian, entry takde arah tujuan..:)

Friday, September 9, 2011

apabila terasa ditindas...

korang tak rasa ke kita ni kena tindas?

ape kes pulak aku ni..
time raya ni bukak citer kena tindas kan..
dah lama tak update, bila update tetibe citer pasal kena tindas..

ni kisah benar ye..

kes tertindas 1

hari tu Astro umah aku buat hal..
channel selalu hilang2..
lagi peliknya channel yg ada kena mengena dgn Astro mcm Ria, Prima, Warna, Sport ok je..
yg jadik problem masalahnya mcm Tv1, Tv2, Tv3 tu lah..
kalau dapat siaran pun, dah macam tengok DVD cetak rompak pun ye jugak..
gambar pecah pecah..sangkut sangkut..
mau tak hanginn kan..

en asben call Customer Service Astro..
diorang kata kena buat report bagai..
pastu nanti akan ada macam technician dtg umah la utk check pa pe kerosakan..
tapi nanti kena cas rm50..aku dah hangin time ni..
boleh pulak diorang kate kalau technician tu detect ada bende yg rosak
and kena tukar part kat decoder atau piring Astro tu, pun kite kena bayar jugak..
ape kess kan..bukan kitorg yg rosakkan..
aku dah double hangin dah..nasib baik bukan aku yg call..
kalau tak, memang aku sekolah kan budak customer service tu..
memang la bukan salah dia, dia cuma ikut procedure je..
tapi tak kire...aku tetap nk sekolah kan dia jugak..

Dah la mahal..
pastu sesuka hati nak naikkan bil..
kerajaan kata tak boleh naikkan, tapi naikkkk jugak..
pastu kite yg dok bawah2 ni, terpaksa bayarrr jugak..
aku kan, kalau tak sebabkan kesian kt en asben nak tengok bola tu, memang dah lama aku potong Astro ni..minta maaf cakap la..
sekarang ni Astro umah aku cuma ada channel yang basic + channel Sport je..
huhu..

kes tertindas 2

rasanya semua dah tau kot pasal ni..
mulai 15 september ni, top up dan pek permulaan akan dikenakan cukai perkhidmatan sebanyak 6%..
apakah???
heiiiii..tak tau nak halakan perasaan marah ni kat sape..
tapi yg penting aku memang rasa tertindas ni..
nak tak nak, sape2 yg pakai prepaid mcm aku ni tetap kena top up kan..
alahaiiii...

Saya Anak Malaysia..
'TERIMA KASIH' Malaysia..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute