Pages - Menu

Blogroll

Wednesday, May 26, 2010

26 mei 1982...

salam..
hari ni aku hepi..
sebab??
28 tahun yg lepas aku dilahirkan..
pada hari rabu same mcm ari ni jgk..
pada pukul 11.00 pagi..
kt kampung aku..
felda kg. awah, temerloh...
pahang..

**ihsan pakcik gugel**

aku nk ucapkan bebanyak time kasih kt seme yg wish besday kt aku...
time kasih ye korang...
tak lupe pd en As..
sanggup la pulak main PS sampai pukul 12 mlm td semata2 nk jadik org pertame yg wish...
padahal aku dh membuta awal2 lagi..huhu..

tapikan dalam ramai2 yg antar msg wish besday tadi kan..
msg form my mama paling syahdu sekali...tetibe rase mcm ade air panas je kt ujung mate ni...
huhu..sedih...

dan yang paling penting...
ni last sambut besday sebagai anak dara pakcik malek...
insyaAllah tahun depan kalau panjang umur, tetap sebagai anak pakcik malek jgk, tapi dah pegang title isteri...
uikksss...tetibe seram sejuk...
:D

Monday, May 24, 2010

DIY lagi...

salam..
ari ni nk sambung citer pasal kertas keras yg aku salah beli tu..
yg kengkonon nk diy kotak door gift tu..

ok..utk mengelakkan pembaziran yg nyata,
aku guna kertas tu utk buat bende lain...
tu pun lps kak siti yg bagi idea..
ting..ting..

ni lah rupe kertas keras tu lepas aku dok gunting bahagi kpd 3 bhgian...
sakit jgk la tgn aku ni...
gunting kt opis je..
sementara tggu en As dtg jemput, ni lah keje aku...
gunting sikit²...lama² siap sudah...
aku guna 50 keping kertas kaler hitam, 50 keping kertas kaler oren..
maknenye 100 keping lah kan..
darab dgn 3 bahagian, dapat 300 keping..
dah tau ke ape aku nk buat dgn kertas² ni...

tarrraaaa...aku wt kad kawen...
yg ni utk makcik pakcik jiran² aku nnt...
kak siti yg tolong design tu..
yg ni pun dh siap gunting dah..
semangat tak aku...
huhu...

bukan ape..senang bile dh siap bende yg kecik² ni..
lps ni boleh focus dkt bende lain..
bakul kertas aku blum syelek lagi..
deco pun of coz la blum lagi kan..
hantaran pun belum sentuh lagi..
ouchhh..bnyk lagi yg belum settle...

masalahnya skrg, korang rase mama aku terima ke tak kad kawen DIY aku ni..
takut dia tergezut plak nnt tgk hasil sebenar..
sbb mama aku suruh buat yg potostate tu je..
ala yg mcm biasa kite dpt dulu² tu..
alahai..mintak² diterima la..

oklah..tu je setakat ni..
next n3 aku tepek kad yang dh siap pulak ekk...

sekian....mekasih sudi bace...:D

Thursday, May 20, 2010

lollipop...:D

salam..
di kala korang bce n3 ni, aku lagi tekun bertraining..
aku tgh training skrg ni..
tgh kusyuk ni..
kot ye kalau kusyuk...hahaha...

oklah..
nk citer pasal lolipop pulak..
ekceli ni bukan aku yg punya..
ahmad albab yg punyaaaaa...
ehh..bukan2...
kak siti yg punya..
adik bongsu dia nk kawen bulan 6 ni..
so, dia mntk tolong aku belikan lolipop ni..

sebenarnye hajat di hati nk beli kt area bt 16, rawang nun..
sebab dh bnyk sgt aku bace dlm blog ckp, sane lagi murah...
lagi bnyk pilihan...lagi bnyk kaler..lagi bnyk bentuk...
tapi apekan daya...driver ku tak mau pegi sane...
aku hampe...

last skali beli je kt jalan gombak tu..
en As kata dekat pun dekat..
mmg laluan dia nk balik umah hari2..
name kedai tu LHL Wholesale Sdn Bhd..
sebelah ngan Shell tu..

so, ari tu aku singgah sane terus borong 10 pack..
kak siti dah siap2 bagi duit, sbb sebelum tu aku dh survey harge dia..
tp mase kt kedai ni aku bengang betul ngan mamat nepal yg jadik cashier tuh..
aku tnye baik2 bleh ke dpt diskaun ni..
kate beli 10 pack kan..cissss...mcm borong satu kedai je kan...hehehhe...
mamat nepal ni ngan muka takbur riak ckp..'no..no..fix price..' dgn slang nepal dia tuh..
pastu muke dia mcm nk ckp 'ek ellehh dia nih..tak de duit tak payah la nk amik bnyk2...'

cisss...mengenangkan beli utk kak siti je...kalau aku pnye, aku tinggal je lolipop tu atas meja cashier tu...bleh bagi alasan pegi beli kt rawang...huhu...


1 peket = rm6.20
dalam tu ade 40pcs
mknenye sebatang lolipop tu jatuh harga rm 0.15 sen..
boleh la tu kan...
yg jenis spinny lolipop ni aku saje je amik gambar..
mcm cantik jgk kan jadik gift utk budak2..
kan..kan..sile angguk...:D
1 botol = rm8.40
dlm tu ade 50 btg
mknenye sebatang lolipop tu jatuh harge rm 0.16 sen je...
yg ni pun saje je aku snap gambar...
nmpk mcm cantik je kaler oren dia tuh...
skrg ni nmpk kaler oren je mesti terteleng teleng leher ni nk tgk...
ntah pa pe..
hehehe..
aku pun ade jgk lah berangan2 nk bagi lolipop ni kt budak2 time wedding nnt..
tp aku nk try pujuk jgk en As bwk pegi batu 16, rawang nnt..
harap2 dia tak kisah..
oklah..tu je..sekian..
selamat bertraining utk aku..

Wednesday, May 19, 2010

kategori...

salam...

nk bagitau ni..
kalau korang perasan..
kt sebelah kanan blog aku ni dh ade kategori²..
baru nk buat..padahal org lain dh lame buat cam ni..
huhu..

so, korang dalam kategori yg mane ekk???

tu je..sekian...:D

Tuesday, May 18, 2010

tag from dNa...:D

salam..
camat pagi..
meh jawab tag dr pn dNa kite..
ade feeling mcm masuk rancangan fuhhh! je...
nak tau ape isi dalam bag ??
memula meh nk tunjuk skit gmbar beg yg aku bawak pegi opis skrg ni..
beg murahan je..beli pun kt pasar pagi taman melati..doploh inggit..
pasar pagi korang ade jual beg2 bagai??
hehhehe...
ekceli tu sling beg..tp aku tak penah pakai sling2 pun..
tali dia pun aku dh lupe mane letak..hehehe....
klu dNa pakai beg nk match ngan baju, aku takde mknenye...
seme baju aku guna beg ni..huhu..
intai skit ape dlm beg....waaahhh..berkecah...aku sorang je bleh carik barang dlm nih..klu suruh en As mesti mulut dia pot pet2 membebel...padahal beg keje dia lagi bersepah...
ok..skrg ni nk tunjuk isi dalaman pulak...
.
.
drumzzz rolll plssss
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tarraaa...ni je brg2 yg ade dlm beg aku..takdelah bnyk mane pun..aku bwk yg penting2 je..
.
.
meh nk citer pasal brg2 ni ikut pusingan jam ehhh..
.
1. digikem ngan kabel~~>haruslah kan..kate baru beli..harus lah aku usung kehulur kehilir...padahal bkn nye amik gmbor pun..
.
2. buku Asb~~>adelah sikit2 duit simpanan masa depan..mmg sentiase bwk dlm beg..in case ade emergency..senang...huhu..
.
3. beg henpon mickey~~> beli kt uptown je..ekceli ni dh mcm purse aku pun ye jgk..sbb aku dh lame tak gune purse besar gedabak aku tuh..ic, lesen kete, segala kad2 bank duit and etc seme masuk dlm beg henpon tuh...
.
4. henpon sony ericson~~> ade sejarah henpon ni..aku beli sbb nk bagi nmpk brg..ekceli kt opis lame penah dpt award best staff bulan tu..diorg bagi insentif rm400..so,aku tambah duit aku sikit, dapat la henpon ni..kebetulan henpon sabun aku dh nam jahanam time tuh...mcm tau2 je kan...
.
5. note book~~>buku kecik tmpat aku ngan en As buat kire2 bulanan..senarai bende2 nk kene beli pun ade dlm buku tuh..hehehe...
.
6. pensil picit kaler pink~~>sejarah pen tuh..beli time aku study tahun 2000-2002 dulu...syg gler sehh ng pensil nih...klu ade org pinjam cepat je aku carik balik...huhuh...
.
7. bedak compact maybeline~~> beli time sale kt guardian dpn UTAR ni..huhu...dh nk abih dh pun...
.
8. lipstick~~>yo yo je beli..padahal tak penah merah pun bibir aku ni pakai..pakai lite2 je...segan..hahhaa...
.
9. balm ngan vicks~~>yg ni biaselah kan..senang kalu sakit pening cepat2 amik bau..huhu..ubat migrain tak bawak plak ari nih...
.
10. kunci~~>kunci opis ngan kunci umah...yg ni pun kalau tertinggal, sendiri mau ingat la kan...
.
fuhhhhh...nasib baik skit je brg dlm beg aku nih..semput jgk ehhh nk pikir satu2..
ok.selesai dah tag ni...aku nk tag sape plak ekkk..
hah..korang plak jawab ehhh...nk tgk jgk ape dlm beg korang tuh...
.
► KTS
► juliet
► hajar asuar
► sarimah jaafar
.
haa...jawab jgn tak jawab...:D

Monday, May 17, 2010

edisi balas dendam...

salam..
nk review skit pasal ari sabtu mlm ahad lps..
kitorg pegi lps tensen pasal malaysia tak dapat pegi final piala thomas..
so, kitorg pegi balas dendam 4 jam kt dewan ibu kota, setapak...
huhu..4 jam kau..letih giler..
pak ndak booking dr pkul 8 mlm sampai pukul 12 mlm..
haaa..main lah sampai lebam...

mak ndak ngan aku mcm biase lah pom pom gurl yg berjaya..
memula aku mls nk main, sbb keadaan tgn tak mengizinkan..
tapi mane bleh tahan beb...
akibatnye sampai skrg tgn kanan aku still sakit lagi nih...
sorry la yek..gmbar aku dh berpeluh mestilah aku tak publish...
hahahha...

en As diapit oleh adik badik yg lain lain kaler..hehehhe..
errr..en As, nape terteling mcm tuh..nnt atas pelamin jgn wt cam tu ok..hahahah..
matik lah aku kalau dia bace ni...
ampun banggg...hehehe...

player2 yg keletihan..ape tak nye masing masing main feeling mcm nk kalahkan Lin Dan...yg pakai seluar merah tu paling semangat berkobar2...hehehe...
baju putih..baju itam...adik badik..tp.....lain bebenorrr...tp dua dua pun manisss..
ye pak ndak..ape yg berkibar kibar tuh...hehehhe..

tu je laporan sukan utk hari nih..
sehingga berjumpe lagi di lain waktu..
akhir kate majulah sukan utk semua..
ucapan ditujukan khas kpd pasukan badminton..
to BAM..sile wat sesuatu..kami dh rindu sama itu piala thomas..
sekian...:D

4...

salam...
alamak...
tgk ticket countdown kawen kawen aku tu...
bile nk masuk gear 4 ni..
ade lagi 4 bulan je lagi...
tolak bulan puase ng raye tggl lagi 2 bulan??
huhuhu..

**image from gugel**

pesanan utk en As..
mari kite takut bersame..
sesungguhnye adalah sgt tak aci aku takut sengsorang...
hahahha...:D

Sunday, May 16, 2010

selamat hari cikgu...

salam...
16 mei 2010..
dikesempatan ni...cewahhh..dh mcm raye plak...
aku nk mengucapkan selamat hari guru kepada sesape yg bergelar cikgu cikgi di seluruh mesia ni..
tak kisah la cikgu sekolah menengah ke..
cikgu sekolah rendah ke..
cikgu kt tabika kemas ke..
cikgu tuisyen ke...
di mane mane jua anda berada...

**image from gugel**

terutama kpd pakcik makcik aku yg keje cikgu tu..
hepi teacher's day...

teristimewa kpd 2 member baik aku yg keje cikgu jgk...
norul aen ahmad & maznah lajib..hepi teacher's day ye korang...

last but not least...happy admin's day tak de ke...
huhu...:D

Saturday, May 15, 2010

DIY : kotak door gift

salam..
selamat berhari sabtu ye kengkawan..
ari ni aku nk citer pasal kotak door gift yg tak jadi..

ekceli aku dh berangan² nk DIY kotak door gift ni..
dh siap beli kertas dh pun ng en As..
beli kt area jalan Brunei kt jalan pudu tuh..

mmg bnyk kedai kertas kt area ni..
kedai print kad kawen pun bnyk kat sini..
LH creative pun kt area sini jgk..

so, aku dgn semangat nk buat kotak ajak lah en As ke sini..
nasib baik dkt je..
pusing pnye pusing, jumpelah kertas yg aku nk..
haruslah warna hitam ngan oren kan..
yg kaler oren tu harge rm16.00/ream (100 pcs)
yg kaler hitam tu harge rm20.00/ream (100 pcs)
pastu beli kaler putih utk print TQ taq..harga rm5.50/ream (100pcs)

alkisahnye..rupenye2 ade jgk kesalahan aku...huhu..
pegi beli yg agak tebal...
sakit tgn aku weii nk gunting...
aku beli yg 230gsm..huhu..

tp try buat jgk lah seketul..
aduhhh...sgt la tak cantiknye...
bile kertas tu keras, so, susah skit la mase nk lipat2 tu..

nampak tak ade kesan lipatan kt kotak tu..
kalau kt luar lagi real...huhu..

pastu yg lagi giler biler saiz kotak tu same besar size dia..
mksudnye atas bawah same size..
huhu..cam mane nk masuk kan...

pastu biler aku pikir2 balik, cancel jelah niat nk DIY kotak door gift ni..
tapi kertas yg dh terbeli tu ttp aku guna jgk la..
tp aku wat bende lain..
nnt aku citer lagi ekk...

kalau ade yg still berminat nk DIY kotak door gift ni, bleh la rujuk kt blog missyanz
dia ade bagi sekali dgn template tau..
cume kite kena pandai adjust2 skit la template tu..

oklah..tu je nk citer pasal kotak door gift ni..
punah harapan aku nk DIY sendiri...
selamat berhari minggu...
:D

Monday, May 10, 2010

yeayyy..dah beli...:-)

salam..
saje nk citer pasal aku dh beli bende alah ni..
ari sabtu tu kuar pagi² pegi low yat ng en As..
survey pnye survey ter singgah la kt canon outlet ni..
kirenye seme gajet² canon je kt kedai ni..

pendek kan citer, rembat yg ini..
boleh la kan..
padan la dgn bajet aku yg ciput ni..
sebijik sejibon mcm dlm gmbar ni..
kaler merah itu wajib..huhu...

masih dlm mood try n error..
pastu sendiri amik gambor, sendiri delete..
malu tgk gmbor sendiri..
boleh??

pastu ptg sabtu ade kenduri doa selamat sikit..
ank mak ndak pnye besday..
ade la gambar sekeping dua..
tapi tak bawak pulak si merah aku tu..
so, tak dapek la aku nk tepek gmbar besday gurl tu..

ok..tu je nk citer..
berkat kesabaran menabung dpt la seketul kamera ni..
hahaha...sabar lah sangat...
adiah besday aku in advance..
huhu...:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute