Pages - Menu

Blogroll

Wednesday, December 21, 2011

kesian kucing tu...

sumber: FB

milik siapakah kasut itu...
huhu..
tak pasal pasal fengsan itu kucing lah..
hahaha..

Tuesday, December 20, 2011

guna jari pun boleh...:)


Sumber: FB

kehkehkeh..
saje pepagi ni..
ok dah..
jom start keje..

Monday, December 19, 2011

Perihal Breastfeeding..

Assalamualaikum..
fuhhhh..bercinta nak update hari isnin ni yer..
mata tu nak terpejam jek..
hukhukhuk..

Act, memang tak tau nak cerita pasal ape..
tapi tadi dok belek² folder gambar, ada pulak gambar breastpump yang aku dah beli dulu..
aku beli bulan lepas..
beli yang manual je pun..
sebab tak tau lagi penghasilan susu badan nanti macam mana kan..
hehe..
harap harap adalah rezeki untuk baby kecik ni nanti..aminnn..

aku beli kat SINI..
pastu siap ambik by hand je kt Sri Gombak sana..hehe..

penat survey sana sini..
nak cari yang murah punya pasal..hehe..
Aku beli manual breastpump Medela Harmony tu RM190.00..
Bumble Bee Storage Bottle yang ada 10 botol dalam tu RM30.00 sebab masa ni blog tu ada sale..
Autumnz Breast Milk Storage Triple Pack (75 bags) RM30.00 pun tengah sale jugak masa tu..
dh jimat duit aku..hehe..
so, total up RM250.00..

tapi nanti nak naik kerja kena tambah beli lagi tu..
nak kena beli cooler bag, ice pack..adehhh..
takpe..slow slow tambah..
kalau ada rezeki lebih, boleh lah upgrade pump electrik pulak..
satu letak kat opis, satu letak kat umah..
tak payah nak usung bawak balik umah tetiap hari kan..

ni perancangan aku jelah..
sekarang ni kena kuatkan mental dan fizikal..
sebab dari bacaan aku pasal breastfeeding ni banyak cabaran dan dugaan..
kalau tak kuat semangat, boleh terhenti separuh jalan..

tak tau lah berjaya ke tak misi aku ni..
harap harap di permudahkan..aminnnn...:)

Friday, December 16, 2011

ada macam tengah pregnant 9 bulan tak?

tak de kan..
hehe..
gitu lah..
kot kot ade yang nak tengok perut aku dah besor mana kan..
kate dah menunggu hari nak bersalin ni..
ni masa malam kakak ipar aku dah selamat jadik isteri orang..
recycle je baju kurung ntah kurun ke berapa ntah..
sebab aku dah fedup pegi cari baju mengandung tapi apa ke hal nya semua nak seksi je yang ade jual kat Danau tu ekk..
sebab Danau je yang dekat dgn umah aku..
nak pegi tempat lain, mak yong dah surrender..
last last pakai je baju kurung tu..
huhu..
peace tu dah jadik trademark aku dah..haha..
baju ni pun tak tau dah berapa kali recycle pakai..
gambar ni pulak masa kitorang pergi menghantar pengantin pompuan..
kiranya majlis sambut menantu kat Bora Ombak, Ampang seminggu lepas tu..
ada yang tanya dah berapa bulan ni..
pastu bila aku jawab tengah tunggu hari je ni, mulalah pandang aku atas bawah..
maafkan saya..saya tak bersalah dalam hal ni..
huhu..

owhh..
hari ni genap usia kandungan 37 minggu..
makin hari makin terasa getarnya..
wakakka..lempang nak??

oklah..
sekian..
mekasih sudi bace yer..:)

Thursday, December 15, 2011

kotak hikmat baby kecik..

pasal box barang baby ni pun nak cerita jugak ke..
hehe..
takpe kan..
semangat nk update tengah berkobar kobar ni..
siap buat schedule entry lagi ni..
sbb sekarang ni aku kat KK..
ada check up..
sekarang ni kena datang check up seminggu sekali dah..

memula nak beli bakul biasa tu nak letak kain baju baby..
tapi en asben kata takde penutup..
nanti habuk pulak baju baby..
alahai..nak kata kat kampung aku tu banyak nau habuknya lah tu..
huhhh..

takpelah..duit dia kan..
ikutkan aje..
yang pink ni buat letak segala kain baju, lampin, mitten booties dan segala mala perihal kain lah..
tak bersusun pun lagi..
aku just letak mcm tu je..
ni beli kt Jusco Wangsa Maju..
rm 35.90 pastu less 50% dapatlah rm 17.95..
see..yakin confident aku beli box kaler pink..
suka sebab ada roda..
boleh tolak tolak guna kaki je..
haha..
yang ni pulak kecik sikit size dia..
yang ni en asben kata tempat letak stok bedak, sabun, lotion dan segala mala barang2 kering..
harga rm 17.90 sebab takde less..
yang ni takde roda..
tapi boleh je kalau nak tolak tolak guna kaki..
haha..

ermm..
tu je kot entry pasal storage barang barang baby kecik ni..
kesian..main simpan dalam box je..
hukhukhuk..
oklah..bye..
mekasih sudi bace yer..:)

Wednesday, December 14, 2011

Bedding set baby kecik dah sampai...

errrr..
sebenarnya dah lama sampai..
tapi akmaklum lah mummy baby kecik malas nak update dalam blog merah ni..
malas tahap tak boleh nak bendung dah ni..
ingat nak tukar template blog baru lah..
kot kot datang semangat baru nak update hari hari sampai muntah darah..
huhu..

oklah..
meh nak tunjuk tempat tidur baby kecik nanti..
ni je yang mummy dgn abah dia mampu sediakan..hehe..
tilam kekabu..
beli online kat SINI..
pastu aku dengan penuh yakin kondifent pilih corak hello kitty..
padahal jantina baby kecik pun tak tau lagi..
suspen weh anak aku ni..
scan tak nampak..
last last aku beli je ikut naluri hati..
haha..
baju bajan, hooded blanket, mitten booties pun banyak kaler pink dah ni..
gasak lah kan..

sarung tilam dengan sarung bantal aku dah basuh siap siap..
tilam dengan bantal kecik kecik tu pun aku dah jemur kasi kena matahari sikit..
sekarang ni tengah tunggu pemilik sebenar nak tidor atas tu je..
hehe..

oklah..
tu je nak bagitau..
hukhukhuk..
time kasih la sudi baca yer..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute