Pages - Menu

Blogroll

Tuesday, May 26, 2015

GBSB Family Day: Last Day - Part Akhir

Assalamualaikum..

ok, last day #gojesbloggersupermomandbaby punya family day..
dah tak tau nk tulis apa dah..
rase macam nak tempek gambar je banyak2..

last day punya aktiviti
- family photo



















ni antara family photo yang ade..
rasenya ada yang tertinggal kot..

yeayyyy..asleenda family photo..walaupun asyraf dahlia tak pandang camera, jadik lah dari takda..hihi



















GBSB Group Photo
Supermom
Superdad
Superkids

ni masa dah nak balik dah..sebelum salam salam comolot apa semua tu, mari kite bergambar..hihi.



cilok dr instagram mimi..hihi
Ya Allah rindu dah kenangan ni...sobss

ni masa lps check out..sebelum lunch kat cafe..

ape lagi ekk..alahaiii..lupa sudahh..
ohh yer, kalau korang nak baca cerita family day ni dari blogger lain, boleh klik link2 kat bawah tu ekk..
jangan malu2..

GBSB Family Day 2015

☻Allene

☻Asleenda

☻Umi Pingu

☻Anez

☻Safura

☻Myzatul

☻DYatie

☻Ciknaa

☻Aznor

☻Hafizah

☻Eira Zainal

☻Kayrul 

☻Syamimi

☻Achiek Anis

☻Nadt

oklah..tenkiu korang yang rajin singgah sini baca aku dok pot pet2 yer..
jumpa lagi dilain entry ok..aku nk review pihak2 penaja yang sangat bermurah hati menaja GBSB punya Family Day..terima kasih banyak2..
bye..:)


Monday, May 25, 2015

GBSB Family Day: Aktiviti Malam BBQ - Part 3

Assalamulaikum..

Nak sambung laju² update pasal family day..
nanti lama² lupa pulak..
masa malam BBQ tu, selain daripada menyantap menu yang ditetapkan sebelum tu, ada acara sambutan hari jadi anak anak Gojes, Exchange gift dan agihan goodies..mmg kitorang dah setuju sesiapa yang celebrate besday malam tu, kena sediakan goodies..

kek atas, disponsor oleh Erina..
kek coklat with edible image robocar poli siap ada macaroons di sponsor oleh Achiek Anis..
Cup cake dress ni pun Achiek Anis yang sponsor.. 


tengok gambar pun tau semua happy masa ni..bukan anak² je suka, mak bapak pun gembira..
malam tu 7 anak2 gojes diraikan termasuk lah my lil girl cik bunga..celebrate besday setahun dengan kakak dan abang²..



Thanks Lin sempat record video nih..sangat² bermakna video ni..
tengok gelagat anak² tiup lilin..anak dara aku je belum tau ape apa lagi..tengok sana tengok sini pastu tengok mami..tapi mmg nampak malam tu happy kemain dia..


Bacaan doa oleh suami Anez..mohon Allah panjangkan usia semua..eratkan tali silaturrahim kami semua..
semoga persahabatan terus berkekalan..aminn
Lepas acara potong kek, kami teruskan dgn Exchange Gift pulak..memang dari awal dah setuju semua hadiah minimum RM15 je..sebab taknak membebankan lah konon..tapi mungkin rezeki dengan niat berkongsi kegembiraan, masing² punya hadiah tukar tukar nan hadooo RM15..harap Yatie suka dengan hadiah dari aku tu..huhu..aku dapat hadiah dari Safura..

dah selebet dah muka mami..haha..
Thanks Rara, ahkak suka hadiah ko tapi ntah bila dapat gantung..tunggu pindah umah dulu lah kot..yang entah bila tu..hukhuk






















sebelum terlupa, malam tu ada beberapa hadiah lucky draw yang ditaja khas oleh mak2 Gojes..
walaupun jarang sangat nak bertuah, tapi mungkin dah rezeki Asyraf, nombor mami naik utk hadiah lucky draw ni..yeayyyy..
Ade cerita kenapa aku pilih Chewable Vita-C Plus ni..
memula masa tengah susun2 hadiah ni, Asyraf ternampak botol ni..dia dah mntak nak Vit C.,dia ingat yang dia punya kat umah tu..mami kate, ni bukan Asyraf punya..dia ok pastu pergi sambung berlari..
Lepas tu, Dahlia dah start enjin nak nangis, so, aku bagi jelah dia pegang botol ni sambil gigit2..tup2 nombor naik, laju2 cakap nak Vit C ni..hahaha..terima kasih kpd Yatie yang sudi sponsor..
memang aku suka giler weiii sebab Vit C asyraf kat umah tu dah tinggah sikit je lagi..hihi
so, kalau korang nak beli barangan Shaklee, boleh terjah Yatie ok..

lepas settle semua tukar2 hadiah, laju2 agihkan goodies..sebab dah lewat dah pun..anak2 semua pun dah gelisah mengantuk ape semua dah..bila dikumpul semua hadiah besday dahlia, goodies dan exchange gift penuh satu plastik beg besarrr..Ya Allah, terima kasih utk semua mak2 Gojes yang murah hati..




jenuh nak bukak hadiah..hadiah besday Dahlia semua pun aku simpan dulu..sebab kebanyakkannya sesuai utk abg Asyraf..hahah..kang adik nak pegang pun tak boleh..so, simpan dulu..tunggu besar sikit boleh main sama2 dengan abang asyraf ok..

oooEEemmgiiii..dah panjang rupenya..ok2..stop sini dulu ekk..
jumpe lagi kalau aku rajin nk sambung..errrr boleh gitu?
tenkiu sudi singgah baca yer..
bye..:)

Thursday, May 21, 2015

GBSB Family Day: Pot Luck & BBQ - Part 2

Assalamualaikum..

Ok, jom lelaju sambung part 2 pulak..
orang lain dah nak abis dah weii..aku je kedek kedek update..
part 2 ni aku nak tempek gambar makanan je..
bengang jugak lah sebab aku tak sempat nak try semua makan masa potluck tu..
cisskek sungguh..kemain semua jadik piranha kan..
aku jugak tak sempat nak rase semua..

tapi takpe..aku nak tempek jugak gambar makanan kat sini..buat kenang kenangan..
oh yerr..konsep kitorang petang Sabtu tu, Potluck..memang dah bahagi2 kan org tu kena bwk apa..
org ni kena bawak ape..


puding triffle tu aku yang bawak..ehemmm..dengar diorang cakap, sedap..hahaha..
makaroni cheese tu kak Amy bawak..
Kek lumut kukus tapi berkerak ni Dyatie yang bawak..sesuatu sangat ni, kukus tapi berkerak?
kahkah..

puding jagung gedik² tu, kerol yang bawak..aku hanya mampu tengok jelah..tak boleh makan..
Dahlia kembung kalau aku makan berunsur jagung..cehhh
Kek lapis sarawak tu memang diterbangkan khas dari Sarawak oleh Umie..
so, mari makan tanpa rasa bersalah..nk beli banyak² macam ni, mahal weiii..
kuih koci labu, dengan kuih talam tu, Zihan yang bawak..
sedap dap dappp..

cheese kek - anez bawak walaupun order je..tp sedap melampau..Asyraf suka makan..
jambu batu - Umie 
bihun - Mimi..haa yang ni aku tak sempat makan..cepat giler habis..konpius aku..sedap sangat ke??
hahaha..ampunn mak mimi..
puding2 ni sapa bawak ekk..Allah lupe..
kuah kacang dgn nasi impit tu ciknad bawak..sedap kuah kacang tu..Allah..lapor pulak tengok gmbr ni..


nasib baik sempat menyelit kat depan tu..cahaya nur terlebih pulak..gasakkk..
ni sesambil makan potluck ni, sambil menjemah sambil anak2 mandi kolam..
anak bujang aku je sampai ke sudah tak turun mandi kolam..
elok jugak..tak payah susah2 nk peratikan dia..
bapak2 menjemah dengan bapak2 la..

Kredit Pic to OP : 

haa ni view dari jauh sikit..
kat pondok tu lah kitorg lambak kan semua makanan..
nampak tak tu bapak2 menjemah..yang lain2 tu mungkin tgh tengokkan anak mandi kot..

ok..dah settle bab potluck, dalam pukul 7 semua gerak masuk bilik..
mandikan anak2, solat ape semua..standby untuk BBQ pulak malam tu..
kul 8 semua kena berkumpul dekat cafe..

menu BBQ:-
- kambing bakar
- ayam bakar
- nasik goreng cina
- buah tembikai & oren
- fries
- air

aktiviti masa malam BBQ ni..
- celebrate besday anak anak bulan jan - may
- tukar² hadiah
- bahagi goodies untuk anak²
- hadiah utk anak yang sambut besday

tapi nanti aku cerita ekk..
panjang dah ni..letih dah menaip ni..huhu

last but not least, 

Kredit Pic to OP : 

Admins..bergabung errrr tak meletop kan? heheh

maaf kan mami, Dahlia..awak dah gosok² mata mengantuk, mami dok posing lagi..
tapi nasib baik la Dahlia ni very good girl..tak dengar pun dia bising nak nanges ke ape ke..
rilek rilekkk je..bagus adik..

bace yang lain

oklah..jumpe lagi nanti..adoyaiii..bila la nak abis ni..
tenkiu ekk yg sudi singgah bace tu..
bye..:)


Wednesday, May 20, 2015

GBSB Family Day 2015 - Part 1

Assalamualaikum..

Dah update teaser semalam kan?
so, hari ni nak update part seterusnya pulak..
ada berapa part? ntah la..hihi..

Event: GBSB Family Day 2015
Venue: Singgah Santai Resort, Hulu Langat, Selangor
Date: 16 & 17 May 2015

Lebih 20 keluarga yang join Family Day kali ni..
memang meriah giler lah..
bayangkan dengan asben, dengan anak anak lagi..
fuhhh..gamat sekejap..






pintu masuk menuju ke kolam kolam dan resort..


kolam dewasa..memang besar kolam ni..

























kolam kecik ni ade 2..yang sebelah sana tu, dalam sikittt..
yang dekat ni, budak 2, 3 tahun boleh berdiri kot..
memang seronok la..siap ade slide..
masa family day tu, asben siap bawak dahlia naik slide..
terus gedebushhh dalam kolam tu..nasib baik asben tak terlepas anak dara tu..
aku yang tengok ni, rase macam nak terkeluar jantung dah masa tu..
terus nanges la anak dara tu..tapi kejap je nanges nya..pastu rilek rilek lagi sambung mandi..
haishhh
































Dahlia dengan pelampung warisan dari abang Asyraf..hihi..



















































close up sikit..hehhe..ni lah banner Family Day kitorang..
banner ni disponsor oleh kak Amy..
terima kasih kak amy..lain kali boleh sponsor lagi..ehh??

Untuk Family Day yang julung kalinya ni, Alhamdulillah murah rezeki GBSB 
sebab selain dapat sponsor dari ahli Gojes yang memang ada bisnes sendiri, 
kami jugak menerima sponsor dari pihak luar..Alhamdulillah..
semuanya akan di review satu persatu..tungguuuuu..

Barisan gojes supermom yang hadir:

Leenda - http://asleenda.blogspot.com
Ciknaa - http://www.wifewillbe.blogspot.com/
Allene - http://www.mommylin.com/
Aznor - http://www.kesahceriterachenta.blogspot.com/
Khairul - http://www.sedetikilham.blogspot.com/
Eira - http://aienadhira.blogspot.com/
Sue Haida - http://www.suesukasusun.blogspot.com/
Kak Amy - http://amerislovely.blogspot.com/
Yatie - http://www.dyatie.com/
Erina - http://whitevincci.blogspot.com/
Umi Pinggu - http://www.dunialesungpipitumie.blogspot.com/
Ros Anis - http://dnatembamtomey.blogspot.com/
Achiek Anis - http://www.mamiairis.blogspot.com/
Mimi - http://www.cikpuanmimi.blogspot.com/
Mai - http://www.mylifesstoryblog.blogspot.com/
Anez - http://www.sweetlikewhat.blogspot.com/
Nadt - http://sayepunyebelog.blogspot.com/
Cik Nad - http://www.nadiah245.blogspot.com/
Pizah - http://fizmi.blogspot.com
Zarihan - http://sweetpea-pumpkin.blogspot.com/
Safura - http://safurara.com

oklah..lepas ni akan menyusul lagi beberapa part cerita pasal family day ni..
tak boleh nk lumpsum semua sekali..
sebab mami asyraf dahlia is excited nak cerita semua..
kalau boleh gambar dari OP Family Day ni pun nak tempek semua dalam blog ni..
harap korang semua tak boring yer nnt..huhu

tenkiu sudi singgah bace yer..
jumpe lagi..bye..


Tuesday, May 19, 2015

TEASER: GBSB Family Day 2015

Assalamualaikum..

Hari ni tersangat busy, kerja banyak..
tak paham aku..makin nak pindah kampus, makin banyak kerja..
haishhh...

oklah, disebabkan aku busy, maka tak dpt la nak karang citer pasal Gojes punye Family Day last week..
so, aku buat teaser je dulu..haha..
orang lain dah update semua, aku baru nak teaser??
ahhh lantak lah..biar lambat janji update..gituuu...

Yeaayyyy..ala, dah rindu semua..
Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..
walaupun timing ada lari sikit..hihi..

nanti ade masa, aku cerita panjang lebar ekk..
sementara tu, kalau korang nak baca cerita Family Day ni, korang boleh tengok dkt Fan Page Kelab GOJES..
kat sana ade kot yang dah share link diorang kat sana..
korang silalah LIKE Fan Page Kelab Gojes tu yer..:)

ok, to be continue...

Saturday, May 16, 2015

Doa semoga dipermudahkan..

Assalamualaikum..

Hari ni, jap lagi nak gerak pergi event Family Day GOJES Blogger Supermom and Baby..
ooohhh tak sabar...
barang2 semua dah ready tepi pintu tu..
tunggu asben balik kerja jap..
haishhh jgn la lmbt2 sangat balik kerja tu abang oiii...
huhu..

sementara kite berfamily day kejap lagi ni, meh la tatap gmbr anak dara hamba ni yer..
dah setahun dah umur dia ni..

gambar masa kat kampung awal bulan hari tu..

Oklah, korang doakan Family Day kitorang nanti berjalan lancar yer..
semoga dipermudahkan, berjalan seperti yang dirancang...
InsyaAllah..aminnn

Sampai jumpe lagi..bye..:)


Friday, May 15, 2015

GOJES Family Day 2015

Assalamualaikum..

InsyaAllah esok Sabtu (16/5/2015) akan berlansung event yang ditunggu tunggu..
yeayyyy..
logo rasmi family day nanti..

doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar, seperti yang dirancang..
doakan juga semua yang terlibat, anak anak, bapa bapa dan yang paling penting supermom yang join esok, sihat lah hendaknya..
aminnn..

Thursday, May 14, 2015

Happy 1st Birthday Hanis Dahlia

Assalamualaikum..

Alhamdulillah diberi kesihatan yang baik pagi ni..
hari ni happy sikit sebab hari ni besday cik bunga Hanis Dahlia..
rasa sekejap sangat tau2 dah setahun dah hari ni..
cepatnya awak membesar..

Walaupun kisah awak tak sebanyak kisah abg Asyraf dalam blog mami ni, 
percayalah kasih sayang mami tak pernah berbelah bahagi..
mami abah sayang abang Asyraf..sayang awak jugak..
giler tak sayang anak dara banyak akal ni..:)

dah setahun dah dia..sobsss

Alhamdulillah Dahlia membesar dengan baik..
walaupun perkembangan ada sikit perbezaan dengan Asyraf, tapi takpelah..
setiap budak tu kan beza2 tahap perkembangan dia..
contoh macam Asyraf dulu, genap setahun je dia dah boleh berjalan..
Dahlia ni, dia belum ade keberanian lagi nak menapak..
berdiri joget joget boleh..kemain lagi..
tapi bila mami kata ' takktehhhh' terus duduk..hahah..
takpe takpe..mami tunggu lagi..

ni kenangan yang palinggg tak boleh lupa..
awak punya batuk teruk sampai kena warded..
pakej 5 hari 4 malam kat Hotel Columbia Asia..hadoiii..
sudah cukup sudah lah yer..
















ni mami saje gatal Google nama awak tadi..
haaa selambak keluar gambar..:)
semoga awak membesar dengan sempurna..
dikurnaiakan kesihatan yang baik..

oklah..mami nak baca balik kisah bersalin awak dulu jap..
haishhh..sampai sekarang pun still lagi rase macam baru je bersalin..adehhh..
tu je cerita pasal anak dara Hanis Dahlia turn 1..
takde celebration besar²an pun..
kita sambut apa adanya je..ok..

tenkiu pada yg sudi singgah bace yer..
sampai jumpe lagi..
bye.:)


Tuesday, May 12, 2015

Jalan Jalan Bandar Kuantan

Assalamualaikum..

Laju² update sementara ada masa ni..
busy amat skrg..penat packing barang..huwaaaaa

ok2..nak clearkan draft ni..
sebelum jadik lebih basi lagi..
moh kiter..

masa cuti Hari Pekerja tu, aku balik kampung..
so, esoknya saje2 je ajak adik yang no. 2 tu jalan2 Kuantan..
dah lama giler tak pergi Kuantan..hihi..

Saje jelah pergi Mini Zoo Taman Teruntum tu..
nak datang melawat binatang2 yang tak seberapa nak ade kat sana tu kan..
adelah 4,5 jenis binatang..jadiklahh..masuk FREE, takyah nak complaint panjang lebar sangat..hihi




Nampak tak budak pakai baju belang tu..
kemain excited giler pergi sini..
kesian dia..kitorang memang tak pernah bawak dia pergi zoo..
sebab nya mami tak boleh tahan bau zoo busukkk!!..
kahkah..maafkan mami..nanti lah..kita pergi Zoo Negara ok..
bnyk sikit binatang boleh tengok..

anak anak buaya..suka Asyraf dapat tengok crocodile live depan mata..hihih

Iguana ke apa nama binatang nih..Asyraf kata cicak mami!..
kalau cicak besor ini, mami pun lari tak cukup tanah..kah!

Ostrich yang tak berapa nak cukup kiraan bulu nya..kesiannnn.. 
gigih asben nak bergambar dgn burung unta..pastu cover malu dengan dukung Dahlia..hahah




Mak anak dua..ecehhh

pastu kitorg singgah Teluk Cempedak pulak..
hazabedah punya jammed!..
Tobat tak pergi dah kot Teluk Cempedak lepas ni..
ehh yeker? tengok keadaan lah kot..

asben dah macam usung senapang pulak dlm gambar ni..
padahal tu beg sling dia..pastu belakang tu pokok kayu..
dah nampak macam sandang senapang..heheh..

oklah..tu je nk cerita..
kesimpulan cerita, mami asyraf dahlia bagi 3 bintang jelah..*tetibe*
tenkiu sudi singgah bace yer..
jumpe lagi..bye..:)


Friday, May 8, 2015

air tangan mak paling terbaekkk..

Assalamualaikum..

Penat sebenarnya sekarang ni..
penat packing barang..
ohh sekarang tengah busy yang amat sangat sebab campus Utar yang dekat Petaling Jaya ni semua akan berpindah ke New City Campus dekat Sg Long, Kajang sana..
so, kena lah packing segala mak nenek file² ni..segala harta karun kena kasi clear sebelum serah balik ke tuan punya bangunan lama ni..

ni amik napas jap sebab tangan macam dah nak terpusing angkat file berat giler..
dah la pakai baju kurung ni..tonggang tonggeng seal kotak..hadoiiii..

oleh itu..meh update blog..heeee
ala, update merapu je pun..
gambar masa kat kampung last week..
ni antara masakan mak yang selalu ditunggu, dinanti..
tapi frust sikit balik kali ni tak dapat makan patin tempoyak..
ikan patin nya takde..
kalau tak, boleh riakkan gambor kat sini..hihi

nasi lemak..
nampak macam biase je kan..
tapi sedapnya lain machiammm..
sambal ikan bilis tu..tak tau la ape rahasia mak aku tu..sedap melampau..
ala, jangan la kecam aku..
sapa lagi nak puji masakan mak kan..mestilah anak2 dia..


lauk tengahari..
nasi putih + asam pedas ikan duri dengan belimbing buluh..
perghhhh terangkat baq hangggg..
belimbing buluh tu dari pokok jiran sebelah..
kacang panjang dgn ulam kacang botol tu, petik je depan rumah..
memang abah ada tanam..
jangan tak tau, depan umah ada kebun tau..

heaven sungguh dekat kampung..tengah2 masak, terperasan daun kesum takde, ok, slow sikit api pergi belakang umah petik daun kesum..gituuu..

nasik goreng kampung pedas..
nampak macam biase je..tapi bila dah makan dgn ulam kacang panjang pastu cubit sikit ikan pekasam tu..
Allah..nikmat makan mana lagi kau dustakan..hahaha..
ikan pekasam tu pun mak buat sendiri je..
adik adik suka sangat pergi memancing..
so, kalau dah banyak sangat, buat ikan pekasam jelah..
dan aku ada bawak balik KL sikit buat stok masa puasa nanti..hihi

ini aku tak tau apa nama makanan ni..
nasi impit makan dengan ape ekk orang panggil ni..
dia macam inti semosa tu..
mak aku buat ni..ikan lebih..sedap hoiii..

dah tu, macam mana tak naik kilogram anak2 dia kalau balik kampung?
huhuhu..

oklah..nak sambung packing barang sikit lagi..
tenkiu sudi singgah baca entry tak bermanapaat ni yer..
sampai jumpe..bye..:)


Friday, May 1, 2015

Bila Gojes masuk paper Metro

Assalamualaikum..

Selamat Hari Pekerja semua...
ade yang bekerja ke?
hari ni mami asyraf dahlia cuti cuti malaysia..
tapi cuti balik kampung je..
dah lama tak balik kampung..rinndduuuu..

ehh ehh...
hari ni nak bagitau satu hal je..
satu je..hihi

ni hah..geng gojes masuk paper!
hahaha..sape yang pernah bace pasal gathering geng gojes hari tu, 
mesti tau pasal team Horlicks datang dekat group kitorang tengah gathering tu, mintak posing dengan props #hariharihorlicks..
ape lagi..sakan lah semua nya posing..
ingatkan just senyap macam tu je..
sekali semalam, si Rara bagitau yang gambar tu keluar metro..
laju2 wassap asben suruh beli..
nak frame..hahahah..

ni la gambar yang masuk paper tu..
walaupun takde sebut pun geng gojes dkt situ, tapi haruslah bangga jugak kan..
masuk paper kot..
maafkan lah kami yang jakun ni yer..hihi

ni gambar dari camera henpon asben..comel kan..*muntahhijo

oklah..tu je nk bagitau..
tenkiu sudi singgah bace yer..
jumpe lagi..bye..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute