Pages - Menu

Blogroll

Tuesday, June 30, 2009

1st time jwb tag...



TAG FAKTA @ AUTA

Dapat dari sarimah jaafar

Setiap blogger mesti menyatakan 10 AUTA diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya :

Auta tu fakta tersembunyi di sebalik nyer ek..

1. saya xpernah teringat langsung akan zaman anak daraku
cm maner tak penah teringat plak...sbb skrg ni aku masih lagi anak dara....huhuu


2. saya suker bekerja...kalu boleh saya nak keje sampai mati
hehhehe..tgk time jgk...klu tgh rajin, suke la..klu tgh malas...ermmmmm


3. kalu saya sedih ker..tensen ker..kecewa ke...saya xder selera nak makan
maner aderrr...mkn ttp mkn...hidup utk mkn maaa...

4. saya amat berdikari..kalu xdak sapa2 nak tolong pun saya leh wat sowang2
uihhh...dh 3 thun bercintann cintunn ng en asyura ni rasenyer terlebih manjer laaa...rse cm ssh je nk berdikari sowang2 skrg ni....huhuhu..


5. saya seorang yang tenang...walaupun duduk kat ngan dinding yang dah retak ni
ermmm..yg ni btul kot..aku bleh berkawan ng dinding tu klu tak kuar pegi jenjalan...ader saper2 percaye..korang wajib percaye...ni kisah benar...


6. saya sangat tabah.. saya xkisah orang nak kutuk saya..saya akan diamkan diri
asalkn aku tak dgr org nk kutuk tu, takpe...lantak dia lh...


7. saya sangat kedekut
aku bkn kedekut...cumer kekurangan duit jerk...kui..kui..kui...


8. Everybody loves Linda hehehe cam Everybody Loves Raymond lak
weiii..Raymond tu member opis lamer aku...tp rasenyer bkn seme org love kt raymond tu...huhhu...terjawab tak soklan ni...mcm tak jerkkk...


9. saya xcengih .. saya pun xsuka nangis2 ni..membazir je air mata ni
tgk citer cina ptg2 kt tv2 tu pun aku bleh nangis...malas nk citer klu mmg tgk bende2 sedih dpn mater...lg teruk aku banjir...

10. saya menjawap tag ini dengan pantas
takde maknenyer..puas aku nk pikir nk jawab aper..1st time jwb tag ni...


Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

1. CIK SUE ( jwb..jgn tak jwb sue...)

2. NAZREEN ( kak eryn...ko kn aktif...jwb ler...)

3. KAK SITI ( member satu opis aku...)


tiga je bleh...sbb aku tak tau nk bg saper...hehehhe...

teman tp mesra...

ni lah teman tp mesra aku...

tp mama aku mmg marah klu nmpk aku amik teman tp mesra aku ni...

dia kata takut jadi pa pe nnt..

aku pun klu dah sakit tak hingat baru mkn ubat..

selagi bleh tahan..aku tahan la...

Our Gurl..

hai...

cam lame x update..

ak mc smlm..migrain ku dtg menyerang....

ni gmbor latest ank buah aku...dania...

geram tgk pipi...rase cam nk cubit..tp mama dia marah cubit selalu...

takut pipi ank dia labuh nnt...

hihihih...






Friday, June 26, 2009

akhirnya...


2.30 pm

en as : abg kt hentian putra ni..syg nk balik mane ekk..Tasik Chini ker?ke Tasik TTwngsa??

(eh laki aku ni wt lawak plak...pukul kang...)

aku : nk blk CHINI la..ape lak Tasik Chini...kt sane mane ade saper..bdk2 PLKN ade ler...

en as : acah je ler...tiket ade ni..esok kul 9 pg...

aku : yeaaaaa....balik kg...

(aku suker nih....)

yeahhh....dgn ini dimaklumkn esok aku balik kg...naik bas ok...dh lame tak naik bas ni...

so maknenyer mlm ni aku kene bergaduh ng mesin basuh la jwbnyer...

bnyk siot baju aku blum basuh lg...tak per..mlm ni aku settle kn semenyer....

chaiiyokkk...chaiiyokkk....

syukran2...


ari ni en izma dah msuk opis..

dia selseme biase je..bkn selsema babi ok...

alhamdulillah...nasib baik ko tak kena kuarantin kt sg buloh nunnn...

tp name ko dh ade kt spital sane kan...

uihhh..wt naye je klu kene kuarantin...cian kt anak bini hang....

huhuhu...

esok klu jadi aku balik kg..kg aku kt felda CHINI...ade sape2 tau ker..

biasenye klu aku ckp CHINI je mesti diorg tnye kt tasik yg ade naga tu ker...

aku pun dgn konpiden nyer jawab.."yerrr a'ahhhh...mmg bnyk naga kt sane...

kitorg siap main polis sentri one two janggut lg"....nk mampus ke ape main kejar2 ngan naga...huhuhuhu

seumur idop aku dok kt sane idok ler penah nengok menatang naga tuh yer kawan2...

diulang...TAK PENAH....

ari ni en asyura pegi runner ticket...klu tiket ade maka balik ler aku..

klu takde..minggu dpn aku balik...balik tetap balik...

malas nk naik kete...ongkosnye enggak ada...

klu naik bas ni saving ler skit..pastu rilek je bleh goyang2 kaki dgr lagu...bleh bace2 buku...

klu drive sendiri mane bleh nk bace buku...lgpun en asyura tak bagi aku balik kg drive sorang2...

"bahaya lah syg..." kate en asyura

sbnrnye dia takut aku racing kt highway tu klu drive sorang2...huhuhu

so...tunggguuu....

Wednesday, June 24, 2009

hallamakkkk..takutnyer hakue...

.
INI SIRIYES...
.
.
.
ari ni En Izma cuti..kak ct kate dia MC...
pastu td en izma ni tepon kak ct bagitau dia kene kuarantin...
.
.
.
HAHHH....!!!
.
.
kuarantin ok...
.
.
takutnyerrrrr....
.
.
pastu kak ct kate lg bkn kuarantin yg kt sg buloh nunnn...
.
.
.
alahaiii...same lh tu ye kengkawan....
.
.
meh kiter samer2 takut....
.
takut...takut...takutnyer....
.
harap2 en izma tak kene kuarantin yg kt sg buloh tuh...
.
silap2 satu UTAR ni tutup...
.
tak ke haru tuh....
.
meh kiter same2 haru...
.
haru...haru...harunyer....
.
so..kengkawan sile lebih berhati2 yer...
.
amik tau sikit pasal symptoms H1N1 ni..
.
klu rase mcm tak sihat tu cepat2 la pegi jumpe doktor...
.
jgn tangguh2...
.
klu rase kene pakai face mask tu pakai jelah..
.
tok sah malu2...
.
.
tapiiii.....
.
.
aku malu....
.
.
ngeh...ngehh..ngeh....

Monday, June 22, 2009

xtvt ahad semalam

PERTANDINGAN BOLA SEPAK 9 SEBELAH
TEMPAT : PADANG BOLA TMN DATO' SENU, SENTUL
TARIKH : 21 JUNE 2009
MASE : 8 PAGI - 6 PTG ( cpt kalah cpt la balik )
smlm pg2 lg en as dtg amik aku kt umah..
aku kn pom2 gurl team sg merali..
pom2 gurl yg berjaye lh katekn...hehhehe
kirenye smlm aku berjaye meng 'burn' kn kulit wajah ku yg mmg dh sedia
burn ini...
sekilas pandang dh mcm satay kene bakar...
bleh kate berjayelh..maleh nk ckp la kn...
.
.
.
8:55am
merali fc vs setapak garden fc
(sg merali fc menang tnpa bertanding sbb team lawan tak dtg lg..blum bgn tido lg kot...)
menang percume lh tuh...
.
.
10:45am
merali fc vs tmn dato' senu fc
1 - 2 (kalah...huhuhu)
.
.
1:00 tgh hari bute
merali fc vs TOT fc
1 - 0 (bangga gler sbb TOT fc ni bkn calang2 team)
aku plak yg bangga...ngeh...ngeh..ngehh...
ok...disbbkn merali fc dh menang 2 game
team kitorg jd juare kumpulan B..
lps tu merali fc vs G Unit selaku juara kumpulan A...
kirenye suku akhir la ni..penentuan tmpt ke 3 & ke 4
.
.
3pm kot..
merali fc vs G Unit
0 - 0
(merali fc kalah dgn agg 2 - 3 sepakan penalti)
kire ok lah tu kan...dpt pegi suku akhir pun dh bersyukur sgt2
hari pun dh nk ujan...jom kite balikkk...
pegi minum kt kdai mamak jap...
flash back balik game2 td...biaselh la tu kn...
anyway..congrats to merali fc...
cube lagi next time yerrr....chaiiyokkk...chaiiyokkk....
nota kaki...
merali fc team
en as, apit ronaldo, imran, mamat, nabil, samsul, paie', jijie, zaidi, jawe n apit kulit (keeper)
klu ade yg tertnggl tak tersebut name korg kt sini tu sory la ekk...
meh la kite nengok gmbor yg tak semenggah korang ni...huhuhu...


cari perbezaan gmbor2 ni...heheheh
aksi2 keletihan sementara tggu turn...mamat penat sampai bertilamkn rumput berbantalkn bola...huhuhu
warm up dulu skit2 sblm msuk padang...tibe2 ade sorg sesat pakai jersi no 18...tulah apit kulit...imported player from UITM..hehehhe
en asyura - slps jadik satay daging...hehehhe..ampun banggg....
ish..ish...ish..hanguihhh laki aku...
penyokong2 merali fc..yolah sgt sokong...apit ngan petak...korang tgk pe tuh..
tgk nombor ker???hehhehe...along acah je...
ni kt kdai mamak lps abih game..slps kalah sbnrnyer...hehhehe
report jgn tak report kt awek n wife masing2...paie pkai bju biru tu pun tgh pegang henpon
sebenarnyer...
sekian laporan utk mggu ni...sehingga jumpe lg lain waktu....
akhir kate MAJULAH SUKAN UTK NEGARA..

Friday, June 19, 2009

my niece...

ari ni ofis aku sunyi jerk..

kak ct on leave...izma tak tau pegi maner..tak masuk ofis lngsung..

pastu skrg ni bos2 tgh meeting..tggl la aku kesunyian...hehehe..

sbb tulah aku wt n3 ni..sbnrnye aku nk upload gmbr ank buah aku ni kt fs..

tp network cm bingung jer...so aku upload la dlm blog aku ni...

huhuhu...

inilah dia si cuummmiiiillll NUR FARISHA DANIA....

ank adik aku yg no 2..ank sedara aku merangkap cucu pertama ma ngan abah aku tuh...

gmbor ni adik aku yg no 4 tu mms ptg semalam...

diorg bwk dania pegi taman agknye...

hai dania...meh la dtg kl...cik along nk cubit pipi tembam tu...
hehhehhe...

Monday, June 15, 2009

story mory sabtu ahad lps...

assalamualaikum...

nk citer skit ape jadik weekend ari tuh...

jumaat mlm sabtu itu....

aku n en asyura n the geng pegi membowlingkn diri kt Mutiara Compleks kt Sentul..

1st time main bowling kt situ..n 1st time jgk main bowling wktu mlm...

ekceli aku tak main pun..mcm biase aku sebagai pom2 girl yg berjaye la...

hehehhe...start main kul 10.30 pm blik kul 12 lbih kot...

kurang ingatan la pulak..



sekian story main bowling..malas nk citer pnjg lebar...tgk jelah gmbor2 tu yer...
wlupun tak se best main kt Times Square tp aku tgk diorg enjoy je...
entahler...aku pun tak tau nk ckp aper ng diorg ni seme...
buntu dibuatnyerrrr....
adoyayyyy...
sabtu malam itu....
aku kuar lps insya' ng en as ni...sbb siang tu dia kijer...
kuar mkn jap pastu kitorg pegi cuci kete singgit kt jln genting kelang tuh...
sajer je sbb tak penah try...so kitorg pun pegi lah...mse smpai tu tak bnyk lg kete Q...
seronot jgk eh basuh kete cenggini...kite dok dlm kete pastu ader org cuci kete kiter tu..
hehehhe...klu ikutkn bknnyer bersih sgt pun..tp sbb nk try....layan jelah...lgpun singgit je kn...
ape salah nyer...klu tak salah promotion tu smpai ujung bln 6 ni...lps ni bleh la pegi lg...
hehehhe...
ahad....
smlm kuar dlm kul 3 kot...sbb pg tu en as ni jd penanggah kt kenduri kawen kwn dia..
ntah ye ntah tak jd penanggah...ntah2 jd penanggal....huhuhu..sory bang...acah jerr..
pastu amik kete sue kt perodua srvc centre tu, kitorg pegi kdai kete jap..nk tinted kete sue dulu..
dh antar kete kt sue, bru kitorg pegi jenjalan...jalan2 cari cendol...
teringin nk mkn air batu cendol...sblum tu pusing2 titiwangsa jap...sajer amik angin...
snap gmbor jap...huhuhu...nmpk tak bebola tu..ntah aper namer bebola tu...
ader saper2 penah naik ke...klu aku yg naik sure muntah ijau pnyer....tergolek golek...
terguling guling...ntah aper yg best pun aku tak tau...
bru tgk org naik pun aku dh pening loye2...
eiiii...idok ler teman nak naik menatang tuh...
ok...jom mkn air batu cendol plak...besttt glerrrr dpt mkn time cuace panas cam skrg ni...
gerai cendol ni kt AU Keramat...cendol ng kacang merah...
very delisyesss.....lazat berkrim....

en asyura mkn mee goreng tak tgk kiri kanan dh...lupe aku kt seblah...

tp tak sedap mane pun...rse kapor lg mee tu...last skali mee goreng tak abis

cendol aku plak dia sental...sabo je aku...

**kualiti gmbor tak baper ok sbb gune camera henpon jer...**
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute