Pages - Menu

Blogroll

Saturday, October 30, 2010

kami pengantin oren..:)

salam..
selamat pagi..
dah sarapan ke korang2 ni..
pepagi dah merayap..hehehe..

meh nk tunjuk sikit gambar pengantin comot kaler oren ni..
ni gambar dari unofficial photographer yer..
aku kutip sana sikit..kutip sini sikit..kutip dr FB sikit..
masa tengah berarak ni..berbekas jugak la tangan en asben aku dok cengkam..
takut giler mase ni..rasa tak pijak tanah dah time ni..dengan nk kontrol jalan lagi..
maklum ler kasut mak andam tu kecik..size 7 kot..kaki aku size gajah..
kalau tak size 8, size 9..huhu..
mak andam kata tak nampak kasut kecik tu pasal terlindung ngan kain meleret aku tuh..
tapi dia suruh aku jalan elok2 time berarak tu..
giler takut terpeleot..tu yang aku cengkam tangan en asben kuat2 tu..
dengan harapan kalau terpeleot pun ade jugak lah tempat bergantung..haha..
ni tgh bersanding..en asben tak habis menyengih je..yang aku ni tak hilang2 lagi gabra..haha..
aku punya pengapit tu pengapit bidan terjun..nasib baik pakai sedondon dengan pengapit lelaki..yelah..BF dia jugak..hehe..aku punya pengapit, tak sampai lagi..apakah??
ni dah petang hari ni..muke pun dh berpeluh habis dah..make up dah cair..tp demi tak menghampakan tukang2 amik gambar, kami redho..hehehe...

oklah..jumpe lagi next n3..jgn muntah oren pulak ehh..hehehe...
daaa...:D

Friday, October 29, 2010

perihal pelamin...

salam..
diam tak diam dah nk 2 minggu aku kahwin kan..
sekejap je rase..
tp citer kawen tak habis2 lagi ni..hoho..

korang semua layan jelah ehh..
beri laluan kt aku nk mengabadikan dalam blog aku ni ha..
hari ni nk citer pasal pelamin pulak..

sebelum tu aku nk bagitau..
aku mmg serah 100% pada mak andam aku..
satu pun aku tak campur tangan..
aku serah bulat2 bukan la sebab aku ni tak bertanggungjawab ke ape ke..
tp mmg aku malas nk pening2 kepala pikir nk hias bilik macam mane..
nk kepala bulat ke nak kepala petak..
pastu pening kepala nk deco pelamin macam mane..
nk ade berapa panel..nk bunga kaler ape la whateverlah..

bukan aku tak suke tengok ade orang pening2 kepala pikir macam mane nk hias pelamin sendiri kan..aku suke..suke sebab diorang2 tu semua kreatif..ade daya usaha sendiri..
dan yg penting ade sokongan kuat keluarga dan kawan2 rapat..
aku cakap macam ni bukan lah bermaksud family dan kengkawan aku tak sokong aku..
TIDAK sama sekali..

tp cube lah korang fikir..
aku sebagai pengantin pun balik kampung nk kahwin hari khamis tu..
sampai umah dh malam..bayangkan kalau aku berangan nk deco sendiri bilik pengantin ngan pelamin tu sendiri..mau nya tak cukup kaki tangan aku nnt..ok..aku tau..hendak seribu dalih kan..

tp sebab aku serah semua pada mak andam aku tu, aku sampai rumah je, semua dah settle..pelamin dah siap..bilik pengantin pun dah siap..tinggal lagi nk kemas rumah sikit2 je lagi..tu pun bukan aku yang kemas..hahaha..pastu pakai inai..inai pun adik ipar aku yg tumbuk dan tolong pakaikan..aku cume tadah tangan n kaki je..hehe..

tetiba panjang pulak mukadimah aku..hahha..
nk citer pasal pelamin je pun..
ok..cut it short..
ni lah pelamin mase majlis aku hari tu..takdelah grand mana pun..biase2 je bagi orang2 kebanyakan macam aku..haha..mmg aku nak kaler putih. tapi aku tak kata pun nak yang 3 panel..tup2 mak andam bagi yang 3 panel..apo nak dikato..terima saje..hehe..ni malam sebelum kenduri tu kot..bunga pahar pun belum letak lagi..
ni time bile aku pun tak sure..bunga pahar pun tak susun betul2 lagi..tp bagus jugak dapat pelamin besar mcm ni..banyak ruang...haha..
abaikan bahagian kaki pengantin perempuan yer..fokuskan pada keluasan pelamin..
time ni dah petang sangat dah..make up pun dah cair..tudung pun dh senget benget..lagi satu bukti dah petang sangat kan cube tengok pasu bunga pahar tu..bunga telur dah licin derrr...hehe..
ha..kan ramai boleh masuk dalam gambar tu..satu kampung boleh masuk..ni semua geng2 en asben datang jauh dari gombak..semangat diorang ni konvoi motor masuk ceruk hutan felda chini tu..

ok dah..panjang dah ni..penat aku nk bace balik..
jumpe lagi lps ni..

p/s : to xora, selamat pengantin baru esok yer..semoga majlis anda selamat semuanya dan berjalan lancar seperti yang dirancang...aminnn..

Thursday, October 28, 2010

cerita pengantin comot..:)

salam...
selamat pagi..
hari ni sampai ofis awal giler..
pukul 7 pagi dah terpacak depan ofis..
sebab en As kena masuk ofis awal..ehhh..boleh lagi ke panggil en As ni ekkk..
nk tukar name lah..mulai hari ni, aku tukar jadi en asben la pulak..
boleh kan..:)

nk sambung citer lagi ni sebelum jadik basi..hehehe..
tp sebelum tu nk inform awal2 la eh..jgn la pulak ade yg rase jengkel ke ape ke bile masuk blog ni..tak abih2 citer pasal kawen je..dah la pengantin tak berape nak cun melecun sangat..comot je..
tapi tulah kenyataannya..ni muke 1st time kena make up..seumur hidup ni lah pertama kali muka aku dah macam tepung gomak..hahaha..korang terimalah seadaanye..
kalau ade yg terlintas di hati kate..'eleh..takdelah cun mane pun..biase je...'
aku kate alhamdulillah..betul lah tu..tak salah mate korang pun..hahaha...

ok..meh sambung tgk gambar..semua gambar adalah dicilok dr FB..gambar2 yg telah ditembak oleh Pn Aen and husband..

kegarisan..sedia..mula...
Aen, Suhada and Syikin..syikin tu single lagi...tetttttttt....hehehe...
diorang ni siap sedia tunggu dr awal sampai habis majlis..maka tak hairan la kalau gambar diorang lagi banyak dari gambar pengantin...hahaha..
sebelum akad nikah..gabra adalah ditahap paling maksima..duduk tak kena..berdiri tak kena..sebenarnye kalau ikutkan aku malu segan giler nk kuar bile diorang suruh pengantin pompuan keluar bilik..aku rase macam make up tebal sangat la..baju ketat sangat la..
ehhh..serba tak kena lahh..

bila keluar bilik tu aku rase macam terawang awangan pun yer jugak..yang lain aku tak nampak dah..yg aku nampak mase en asben sorang je dok menyengih tak abih2..

pastu abaikan tudung aku yg senget benget tu..tension betul..tp salah aku jugak..serah 100% kt mak andam..mane aku tau tudung dia tu lembut giler..susah nk bentuk..jenuh jugak la aku nk meniup tudung..adoiiii...
mase ni baru lepas sah jadik suami isteri..kesian pulak aku tengok suami ku macam tersepit je kat tengah2 tu..
perasaan?macam tak percaya dah bertukar status..haha..
haa..korang tengok lah tu..sape yg sakan posing ni..pengantin ke kawan2 pengantin??
takpelah..janji diorang semua happy..:)

hidup berdua selepas kahwin?belum tau lagi macam mane..
sebab kitorg belum duduk serumah lagi..aku sekarang masih lagi duduk rumah sewa kt taman melati setapak, en asben pulak kt rumah family dia kt gombak..
dekat je pun..hari2 boleh jumpe..tp berpisah bila malam menjelma...hahaha..
sabtu ni baru pindah masuk rumah sewa kitorang kt gombak setia..
lepas ni baru boleh cerita kehidupan selepas berkahwin pulak kan..

ok..nk start keje dah ni..jumpe lagi lps ni..
daaa...:D

Tuesday, October 26, 2010

dia terima nikahnya..:)

salam..
tak tau nk start cerita kahwin dari mana..
kalau boleh nk cerita sekali gus..senang cerita..satu n3 je dah settle..tapi macam tak best pulak..aku try buat n3 satu persatu ekkk..so, jangan pulak ade yang muntah darah masuk blog ni nanti..cerita kawen tak habis2..hehehe..

semua gambar2 kahwin, bukan dari camera aku..ade yang aku cilok dr FB kengkawan, ade yang aku mintak ihsan simpati dr sepupu sepapat en As yg dtg time tu..hehe..yg dalam camera aku ade berape keping je..

untuk pengetahuan, majlis kahwin aku serba simple..takde malam berinai besar mahupun berinai kecik..takde makcik2 marhaban..takde majlis khatam al quran..bukan tak nak buat, tapi sebab ada masalah dgn masa dn kos, family aku buat yang perlu dan yang penting je..

rombongan lelaki sebanyak 17 bijik kereta bertolak selepas solat jumaat dalam pukul 3.30 ptg..masa en As call time tu aku tgh comot2 main dgn bunga telur..hehhe..mase tu kat umah aku bz giler..aku tak sempat pun nk tolong makcik2 kt luar rumah tu..yang mampu aku tolong tak lain tak bukan jadik AJK axion kt dapur..tu jelah..asal masuk dapur je, tgk sinki penuh..aku mmg tak boleh tgk sinki penuh ni..mulalah rajin nk basuh pinggan mangkuk periuk belanga..hehehe..at least nampak jugak muka pengantin kat dapur kan..hehe..

ok..elok2 lepas maghrib, rombongan lelaki pun sampai..nasib baik homestay dekat je dgn umah aku..diorg jalan kaki je dtg umah aku..yg lelaki join org masjid tahlil kat umah aku..
ha...mcm nilah lebih kurang..dekat je kan..nk berarak pun senang..dekat je..hehhe..

ok..cut it short..
sampai lah waktu yg ditunggu2..haha..
tempat cincin..tp cincin tak nampak pulak..
mas kahwin rm 111...
pengantin lelaki tgh bersiap di tepi padang..apakah?
en As muke ketat je..ni pengapit dia..Dido..
en As tgh berdebar2 tu..bile aku tanye balik tok kadi tu cakap ape dengan dia, dia kata tak ingat ape dah..mase tu dia rase macam terawang awangan je..ikut je ape tok kadi tu suruh buat..hehhe..abg..abg...
'aku terima nikah Maslinda binti Malek dengan maskahwin rm 111 tunai...'
alhamdulillah..dah sah jadi suami isteri..
hadiah dari suamiku..cewaaahhh..hehhe..sebentuk cincin dan seutas rantai tangan..
sepatutnye aku yang bagi hadiah sebab kitorg nikah pada hari jadi dia..hepi besday abg..
takpelah..dia dapat hadiah seberat 52kg hari tu..hahhhahaa...
bile aku tanye nk hadiah ape, dia kate takpayah..dia dah dapat hadiah seorg isteri pd hari lahir yg ke 27..syukur alhamdulillah..:D
ni selepas akad nikah..bukan main suke lagi tuh..gelak sampai tak nampak mate dah..mate dah la kecik cinonet..hehe..

ok..ni je dulu..sorry kalau kualiti gambar tak berapa clear..nk lagi clear, tunggu dr en OP..ok..
terima kasih sudi bace..daaa...:)

Monday, October 25, 2010

Alhamdulillah...:)

salam..
selamat pagi..
lamanya tak berupdate blog caca marba aku ni..
rasa rindu pulak..

ok..
ni n3 pertama setelah bertukar status..
aku kini seorang isteri..
kadang2 rase macam tak percaya...boleh?
hurmmm..
perjalanan hidup berumahtangga baru je bermula..
semoga kebahagiaan mengiringi...
doakan kami..:)

jutaan terima kasih kepada semua yg telah terlibat secara langsung atau tak langsung sepanjang majlis perkahwinan kami..terima kasih banyak2..semoga Allah membalas jasa baik anda semua..

kepada geng2 B2B yang dah selamat berumahtangga, aku ucapkan selamat pengantin baru..semoga cinta mekar hingga ke syurga..InsyaAllah..

kepada geng2 B2B yang akan mendirikan rumahtangga minggu ni, aku doakan semoga perjalanan majlis korang semua berjalan lancar..Amin...
selepas akad nikah...
wif one of my bestfrenz...:)

tu je dulu setakat ni..
lepas2 ni aku update lagi..
sekarang ni nk pegi terjah blog korang pulak..
daaa...:D

Friday, October 8, 2010

on leave...

salam..
selamat pagi..
hari ni aku amik cuti..
cuti bersebab..bukan cuti saje2 or cuti suke2..

lepas Asar nanti abg ngah en As nikah..
mestilah aku kena pegi kan..
meraikan dn meramaikan rombongan pihak lelaki..
hehe..
pastu malam nye ade berinai besar pulak..
siap ade kompang bagai..
tu pun kene pegi jugak umah bakal biras aku tuh..
boleh jugak aku tengok pengantin berinai besar macam mane..

yelah, majlis aku nanti takde malam berinai ke ape..
inai sendiri2 je..
niat dihati nak pakai inai daun tu..
konon2 nak inai tu tahan lame kt jari..
tapi, tak berani nak cakap la..
sape pulak lah rajin nk tolong tumbuk inai tu..

takpe2..
aku dh sediakan plan B..
kalau tak dapat inai daun, terpaksalah gune inai tube tu..
tak kisah la kena touch up 2 3 kali pun..
tapi tulah..aku tak beli lagi pun inai tube tu..
huhu..sekian...:D

Thursday, October 7, 2010

BE lagi...?

salam..
dah makan malam ke korang2 semua..
saje je nk kecoh2 lagi pasal BE ni..
mintak2 jangan lah ade yang menyampah ngan aku ni..
yelah..asyik la dok citer pasal dapat BE ni..

ok..cut it short..
dapat BE yg ke 4..
pun nk kecoh kan..bukan BE yg ke 40 pun..hehe..
time kasih kengkawan yg sudi masuk blog caca marba aku ni..
yelah kejap citer pasal kahwin..
kejap citer pasal pokok..
kejap citer pasal buah rambutan..
pastu nanti citer pasal kahwin lagi..

and yang paling penting sekali..
terima kasih kepada NUFFNANG dan pihak pengiklan..
time kasih daun keladi..lepas ni bagilah BE lagi...
hehe..

esok aku cuti..
yeayyy...:D

nikah di mana...

salam..
selamat pagi..

aku nk tanye korang...mane lebih afdal?
nikah di masjid or di rumah?
orang kate kalau nikah kat masjid ni lebih berkat..
yelah..masjid kan rumah Allah..
tempat kite beribadat..
mestilah rumahtangga nanti lebih berkat..
lebih mendapat keredhaan...
adakah itu bermakna nikah kt rumah tak berkat..
ataupun kurang pahalanya?
macam tu ke..

hurmmm..bagi aku lah kan..ni pendapat aku yer..
nikah kt mane2 pun sama je..yang penting nawaitu kite..
berkat tak berkat tu lain cerita..
senang citer, kalau ko buat jahat dibalas jahat..
kalau ko buat baik, insyaAllah dibalas yang baik2 jugak nanti..
bak kate Ustazah Siti Nor Bahiyah, anda buat anda dapat..
hehehe..

lagipun bukan kita tak pernah tengok orang nikah kat masjid, tapi jodoh tak panjang, last2 bercerai jugak...
huisshhh..nauzubillah..mintak simpang la kawan2 semua..
semoga ikatan perkahwinan kita semua diberkati Allah dan dipanjangkan jodoh hingga hujung nyawa..InsyaAllah...

hurmmm..aku nnt nikah kt mane?
insyaAllah nikah kt rumah je..:D

Wednesday, October 6, 2010

10 hari...

salam..
selamat pagi..

lame tak update pasal kahwin2 kan..
dgn berbaki lagi 10 hari ni aku rase dah banyak bende dah settle..
alhamdulillah..
ahad lepas kt kampung mak abah aku buat kenduri dudukkan orang..
ala..kenduri yang nk tentukan sape yang masak..
sape yang buat air..sape yang jaga bahagian makanan..
sape pengantin..ehh..ehhh..tak..tak..hehehe..

malangnye aku takde time tuh..
dan yg lagi sedih aku tak tau pun ahad tu ade kenduri dudukkan orang..
hurmmm..bagus tak dapat mak abah cm nih..
kebetulan aku call lepas asar tu nk cakap ngan mama..
aku call bnyk kali baru mama angkat..
ingatkan tido..rupe2 kt umah tgh bz daa...

tetibe rase terharu..
yelah selama ni mama ngan abah aku buat kenduri ni utk majlis adik2 aku..
utk pengetahuan aku dah dapat 3 adik ipar..:)
kali ni kenduri tu utk majlis aku..
semoga majlis aku nnt berjalan lancar..
insyaAllah..
tetibe teringat kat Maher Zain..:D

Monday, October 4, 2010

4 hari lagi...

salam..
selamat pagi..
4 hari lagi..
ehh..bukan..bukan..
bukan majlis aku..
lagi 4 hari majlis abg ngah en As..
abg ngah nikah hari jumaat 8hb ni..
lepas Asar..
bersanding esoknye 9hb tu..
huwaaaa..aku pulak yang nerves nih..

ape tak nye..
seminggu lepas tu turn aku pulak..
maunye tak nerves..
huhu...:D

Saturday, October 2, 2010

2 minggu n 2 BE..:)

salam..
selamat hari sabtu..
hehehe..

lagi 2 minggu je lagi ni..
aku dah start cuak dah ni..
rasa macam serba tak kena..
buat tu salah..buat ni salah..
huhu..

ok2..
hari ni nk citer pasal NUFFNANG je..
boleh kan..
minggu lepas dapat lagi 2 Buffered Earning (BE)..
dapat serentak pulak tu..
alhamdulillah..rezeki nk kahwin kot..
hehehe..

BE yang lame tu dah jadi metered earning dah pun..
naik lah sikit duit tabung aku tu..
tp still tak dapat lawan korang2 punya kan..
baru dapat 3 BE dah kecoh..hehehe..
bintang bintang pun dah bertambah..walaupun tak berkerdipan macam korang punya, aku tetap kata alhamdulillah..
tima kasih NUFFNANG and kengkawan yg sudi menjengah blog merapu meraban aku ni..
hehehe..

akhir kata, say NO to fraud click...hehehhe:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute