Pages - Menu

Blogroll

Tuesday, November 30, 2010

SMS ngok ngek...

salam..
fuhhhh..fuhhhhh..
banyknye habuk..
siap bersawang..
kesian blog aku tak berupdate..

ok..
pagi tadi dapat satu msg ni..
ntah no sape ntah..
pelik semacam je nombor talipon dia..
tapi rase2 nye dr org seberang ni..
yg sibuk nk ganyang malaysia ni..

korang bace msg tu ekk..
gigih aku snap picture msg tu..
huhu..

pukul 8.07 am
tengok tu..kan panjang bebenor nombornye..
konon2 nk tipu aku lah tu..sorry sikit ekkk..ingat aku budak tak lepas tadika ke..
aku takde ayah ok..aku cume ade abah dgn papa je..
abah tu abah aku lah..papa tu bapak mertua aku..ayah2 takde..
style msg dia pun macam org2 sane..cube korang try bace ala2 Asyraf Sinclair..
mula2 aku wat dunno je msg ni..nk marah pun tak guna kan..
wat naik darah aku jek..

ehh ehhh..tak lame tu dapat lagi satu msg..ha.. yang ni betul2 naik darah aku ni..

pukul 8.57 am
yang ni nombor lain pulak..tp still nombor sane jugak lah ni..

haaa..kali ni bahasakan diri dia pakcik pulak..
ape diorang ingat aku ni ade bukak kedai jual topup ke ape..
senang2 hati nk suruh aku topup..rm30 inggit pulak tu..
aku pun dah tak ingat bile last aku topup rm30 inggit ni..
biase topup rm10 inggit jek..tu pun kadang2 share dgn en asben..
hehehe..

ade aku kesah ko ade kes kt balai polis ke ape ke..
yang buat aku naik angin ni ayat last dia tuh..
ni boleh mendatangkan marah..
pantang aku tu org bagi arahan2 macam tu kt aku..

aku nk tanye korang..
aku nk maki ke tak ekkk??
ermmm..takyah la kan..
buat dosa kering je..

ok..tu je nk tanye..
hehe..:D

Thursday, November 25, 2010

n3 org sakit kepala...

salam..

mula2 sekali nk minta maaf awal2 kalau n3 hari ni ayat berpusing2 ke ayat berterabur ke..
sbb aku sebenarnya sangat2 tak sihat..
tapi still pegi keje jugak..
sbb ade keje penting yg kene buat..
tapi dah settle dah..
ni time free lah ni..
**from Google**

sebenarnye dari petang semalam lagi aku dah sakit kepala..
migrain..perut pulak masuk angin..
sakit jangan cakap lah..
asyik dok uwekkk2..
nasib baik sempat pegi toilet..
kalau tak, habislah karpet opis ni kene muntah aku semalam..

balik keje semalam pun, aku jadik lembik giler..nk bangun mandi pun tak larat..
nk masak apetah lagi..
pastu en asben pegi beli sup ayam dgn nasik putih..
kesian dia makan sorang2..
aku mmg tak boleh dekat langsung dgn lauk2 yg dia beli semalam..
bau sup tu pun aku nk muntah..
macam mane nk makan?

lepas en asben makan tu aku suruh dia picit kepala dengan belakang leher..
aku suruh dia picit kuat2..
sampai dia pun tak sampai hati nk picit kuat2..
kesian tengok isteri dia ni dok merengek..
asyik cakap nk muntah je..

elok je en asben siap picit, terhambur lagi muntah aku..
masa ni rase macam nk pengsan pun ade jugak..
nasib baik tak muntah depan tv..
aku sempat lari pegi dapur..
so, kt lantai dapur la mangsanye..

alhamdulillah en asben pun paham kalau datang migrain aku ni..
dia yang tolong lapkan muntah aku semalam..
tolong mop lantai sekali..
huwaaaa..nangis aku tengok en asben buat semua tu tak merungut pun..
huhu..

hari ni dah ok sikit loya2 aku ni..
tapi kepala still lagi berdenyut..
setiap kali aku melangkah, setiap kali tulah berdenyut..
adoiii..

korang doakan aku cepat baik yer..:)

Wednesday, November 24, 2010

terima kasih....:)

salam..
terima kasih atas komen2 yg diberi utk n3 semalam tu..
n3 sekadar meluah kan rase je kt sini..
sebenarnya tak berlaku ape2 pada kami suami isteri..
tak de masam2 muka..
tak de gaduh2..
tak baik gaduh2 ni kan..
gaduh2 manja takpe..
hehe..

lagipun kitorang kan baru je kahwin..
still dalam proses nk paham diri memasing..
tengok ticker hari ni..
baru 1 bulan 1 minggu 1 hari kahwin..
suke pulak dgn no 111 ni..
same dengan duit mas kahwin hari tu..

ok2..
nk citer pasal makan malam semalam lah..
tak masak pun..
sebab aku sakit perut senggugut..
alasan terbaik utk tidak masak buat setakat ni..
en asben pun kata ok..
kite pegi pasar malam je..
hehhe..aku suka..

aku beli laksam..en asben pulak nasi kerabu..
pastu beli leher ayam ni singgit..
sedapppp..
ade sape2 ke yang tak makan leher ayam ni..
rugi tau sape tak makan..
hehe..
sue..tengok je tau..jangan meleleh air liur pulak tengok ni..hehe..
dan tak lupe pisang celup dengan coklat ni..
pastu salut pulak dgn kacang tanah..
ishh..teringat2 lagi kesedapannya..
hehe..

Sue, time makan semalam tetibe teringat kt ko..ko pun suke makan pisang coklat ni kan..:)

ok..tu je cerita pasal makan malam semalam..
nk sambung blogwalking pulak..
bye..:D

Tuesday, November 23, 2010

perlu ke aku terasa hati...

salam..

balik keje semalam..
baru je sampai rumah..
en asben dapat call dari budak perempuan yg nak ambik SPM hari ni..
aku dengar sebab en asben buat loud speaker..
tapi dengar sipi sipi je..
takdelah aku pegi nyendeng telinga aku kt tepi henpon en asben tu..

maybe budak ni nk mintak maaf ke ape ke..
yelah dia nk SPM..nk mintak org doakan dia boleh jawab periksa..
macam aku dulu2 jugak..
abih semua orang aku call..
hehe..

sebelum ni pun budak perempuan ni ade lah 2 3 kali call en asben..
aku pun pernah tanye en asben...
kenapa dgn dia ni..
en asben pun tak tau nk cakap mcm mane..
takkan dia nk marah budak tu pulak..
sungguh tak masuk akal..
so, aku pun takdelah nk push ke ape ke..

tapi tu dulu..
sebelum kahwin..
lepas kahwin ni rase lain macam pulak..
rase tergugat..yg dah kahwin maybe faham la kot..
ehhh..semua yg ade boifren / tunang pun paham kotttt...

sudahnye..semalam aku masak utk makan malam tanpa suara..
en asben tanya pun aku jawab angguk2 geleng2 je..
serius..aku tak marah..langsung tak marah..
tapi aku terasa hati..

ok..dah lah..aku nk sambung buat keje..

Monday, November 22, 2010

percaya tak?

salam..
kalau aku citer ni korang percaya tak ekk..
yelah..bukti tak de ni..
tak sempat nk snap gambar..
dah siap masak terus ngap..
lapar sangat..
hehe..

dengan ini dengan bangga nya aku nk bagitau aku dah berjaya masak gulai lemak labu tu..
campur dengan udang sikit..
pastu buat sambal belacan cicah dengan ulam kacang botol..
tu je lauk tengahari semalam..
ohh..tak lupe kicap cap kipas udang..
en asben makan bertambah..
aku pun..huhu..

memula macam tak percaya aku boleh buat..hehe..
ni 1st time tau aku masak gulai..
selama ni cume jadik assistant mama aku je...
tukang kacau orang kate..:)

en asben bagi 4 bintang dr 5 bintang..
bile tanye kenapa tak dapat 5 bintang?
dia kata takut aku riak..
apakah???

ehhh..korang percaya ke tak ni?

Friday, November 19, 2010

pregnant...?

salam..
lama tak berupdate..
ntahlah..sejak 2 menjak ni rase macam malas pulak nk menulis..
harus ke aku tutup blog ni..?
what say U..

rutin harian aku sebagai isteri macam biase je..
balik rumah, pikir nk masak ape..
dah siap masak, kemas dapur n sinki pulak..
kenapa takde gambar masakan?
alahai..takkan la aku masak sayur campur, sambal sardin dgn ikan kering pun nk tunjuk kot..
hehe...lain lah kalau aku dah berjaya masak gulai lemak labu..heheh..
boleh la aku meriak kt sini..cehhhh...
nawaitu dah tak betul...ampun..:)

pastu kalau terlebih rajin, basuh la kain 2 3 helai...
kalau tak rajin, mari bergolek depan tv bersama en asben..
sambil tgk berita, kitorg suami isteri buat ulasan berita..
hehe..
tabiat masa kini, bergolek dpn tv tp malas mandi..
apakah?

owhh..pada yang bertanya aku dah berisi ke belum tu, jawapan nye BELUM..
belum ada rezeki lagi..
tp sekarang ni tengah gian makan asam lah pulak..
mcm mane tuh..sbb tekak ni loya semacam je..
muntah2 tu takde lagi setakat ni..
muntah mase gosok gigi tu mmg biaselah..
hehhe..

ehh..dh panjang pulak n3 ni..
tak jadik lah aku nk tutup blog ni..
sayang pulak rasenya..
hehe...

oklah..bye..nk pegi carik makan ni..
jom lunch sesame..:)

Tuesday, November 16, 2010

satu...

salam..
selamat pagi..
n3 ni cume nk buat ucapan pada diri sendiri je..
hehe..
selamat ulang tahun perkahwinan yg ke 1 bulan..haha..
baru sebulan yer..
banyaakkkkk lagi dugaan cabaran hidup berumahtangga ni kan..

sekarang ni pun aku dgn en asben dalam proses belajar lagi..
belajar selok belok menjaga sebuah perkahwinan itu..
walaupun dah lame berkawan, tp semua tu tak menjanjikan ape2 pun..
alam perkahwinan 100% lain drpd alam bercintaa..
huhu..

aku sekarang tengah memantapkan skill memasak yang memang ntah pa pe tu..haha..
yelah..kalau dulu bujang, boleh la masak cincai2 kan..
masak nasi pastu goreng telur mata kerbau pastu taruk kicap cap kipas udang pun sepinggan licin aku makan..
kalau rase malas, turun je bawah flat..beli je nasi bungkus kt situ..
sekarang ni kalau boleh nk meminimakan makan kt kedai...
memang tak dinafikan makan kt kedai lagi syiokkkk..huhu..
semoga ikatan perkahwinan kami kekal hingga ke syurga..aminnn...
nak merajuk boleh, tapi jangan lame2 tau..pesanan penaja utk diri sendiri..hehe..

p/s: ade yang tanya aku dah ada isi ke belum....:D

Thursday, November 11, 2010

coklat from dsweetchoc...:)

salam..
taknak citer panjang2..
layan je gambar2 ni..:)
macam kotak kek pulak kan..
ekceli masa kenduri hari tu aku ade order coklat utk letak dalam beg door gift..
takdelah order bnyk mane pun..
oreo choc tu aku order 150 pcs
lolichoc tu pulak aku order 200 pcs..
aku order kat SINI..
saje buat tambah2 dalam goodies bag tu..
haa..yg 6 pcs ni free je kak lisa bagi..
aku saje je order kaler oren hitam ni..
kate nk ikut tema kan..
sape2 yang dok area kuantan tu boleh la order ngan kak lisa ni..
comel je org nye..baik pulak tu..
kak lisa ngan husband dia siap datang hantar sampai depan rumah aku ni..
terharu..hehhe..
paling aku tak sangka sekali, kak lisa dengan rajinnye dah siap deco coklat2 ni..
siap ade sticker name aku ng en asben tu..harga pun ok..boleh runding lagi..
jangan risau..murah je..
boleh la contact nombor tertera utk tempahan..
highly recommended..
sbb dpt respon dr adik beradik aku yg dh makan coklat ni..
diorang kate sedap..sayang nak makan pun yer..hehhe..
jangan tanye aku..
sebab aku tak sempat nk rase walau pun seketul..
adoiii..
yang ni pulak lollichoc rose..comel kan..yang ni pun aku tak sempat rase..huwaaaa....

oklah..
tu je nk cakap..
jangan lupe order kt kak lisa tau..
sekarang ni dia tengah buat promosi tu..
cepat pergi terjah blog dia..
hehhe..:D

Wednesday, November 10, 2010

penat dan merahnya...

salam..
dah petang2 cam ni baru ade peluang nk merapu meraban..
tadi bukan tak de peluang, tapi malas nk menaip..
boleh?
hehe..

ehh..nak citer ni..
tadikan ade sorang kawan..department lain lah..lelaki..
baru je bertunang bulan lepas..
tanye aku best ke kahwen..aku macam..errrr..mcm mane nak jawab ekkk..
sbb kebanyakan diorang ni suke tanye soalan2 menyakat mcm tu..

aku sempat lagi pikir tu..
kalau aku jawab best kahwin, nnt mamat ni ingat best bende lain pulak..
kalau aku jawab biase je kahwin, nnt mamat ni pikir aku macam kahwin paksa pulak..
adoiii..susah nak jawab soalan cepu cemas macam tu kan..

last2 aku tak jawab..aku cume cakap kt dia tunggu lah turn ko kahwin nnt..
baru tau best ke tak..
haha...rasenya aku dh bagi jawapan selamat dah tu..hehe..

pastu ingatkan dia dah abis soalan nk tanye dah..
tp rupe2 aku silap..hehe..
dia tanye macam ni..

' tak penat ke kawen..balik keje kena masak..basuh baju..kemas umah...banyak bende kena buat..ko tak penat ke...?'

aku jawab..

'penat tu mmg penat lah kan..tapi bile aku masak ikhlas, pastu tgk dia makan sampai licin pinggan, siap tambah pulak tu, rase penat memasak tadi semua hilang...'

dia diam..aku pun blah dari situ..

serius ehh..aku mengaku mmg aku penat buat seme keje2 rumah tu..
lepas memasak, kene kemas dapur lagi..
pastu kalau ade kain kotor, kene basuh..basuh tangan pulak tu..
walaupun kain kotaor takdelah banyak mane kan..
ehhh penat lah..

tapikan, bile kite buat tu dgn rase ikhlas, untuk kite dan suami kite, rase penat tu seme hilang..
betul tak kawan2 semua..yang dah kawen lah maksud aku..
lagi2 bile dah siap makan tu suami kite tolong basuh pinggan ke..
lap meja makan ke..ko rase tak ape yang aku rase..

walau pun setiap kali dia basuh pinggan, aku kene susun balik pinggan2 tu semua..
sebab aku susun pinggan mengadap ke depan, dia susun mengadap ke belakang..
adoiiii..nak marah kang, suami...
tapi dia kate semalam last dia susun mengadap ke belakang..hahah..
kite tengok kan aje...:)

ok..
dah lah..
selingan je ni..
meh tengok gambar pengantin merah ni pulak..

gambar terpakse edit macam ni utk menutup cela..haha..

tengok..merah tak abg long dgn kak long?
hehe..:D

p/s : bilelah nk dapat gambar dr OP ni...

Tuesday, November 9, 2010

tentang inai..

salam..
tak tau nk update pasal ape lagi dah..
tadi godek2 folder gambar, jumpe pulak gambar inai hari tuh..
takde yang spesel pun pasal inai aku ni..
inai pakai sendiri jek..

2 hari sebelum akad nikah tu, adik ipar aku yang rajin giler pegi tumbuk inai, siap pakai kan..
pakai kt jari je..tak nak lukis2 kt tangan tu..saje je..
aku pakai inai pukul 12 tgh malam..
biaselah time kenduri, mane ade yang nk tidor awal..
pastu bile inai tu nampak macam kering, dia jugak lah yang letak air asam jawa..
petua merah kan inai..katenye..
aku ikutkan je..

pastu, aku tertidor..
pastu nyamuk banyak pulak dok gigit2 aku..
taulah darah manis..huhu..
aku pulak jenis spesis tak tahan kena gigit nyamuk, mulalah nk mengamuk je kt nyamuk2 ni..
nk garu pun tak boleh..
adehhhh..tensen aku..
last2 pukul 2 pagi aku dah bukak inai2 tu..
senang sikit nk garu..
haha..

penyudahnye inai aku tak dan nk merah..
kate pakai inai 2 jam je..hehe..
oren2 pekat je..padan muke aku..
so, guna plan B..
pegi beli je inai tube..
touch up je inai yg oren2 tu..

malam akad nikah tu, pengapit bidan terjun aku, nadia tambah touch up kt kaki pulak..
adoiii..kalau ikutkan, aku tak suke sangat lukis2 kat kaki ni..
tp, dh namenye pengantin, tak boleh melawan cakap..
ikutkan aje..nasib baik dia lukis corak simple je..
see..tak de lukis2 pun..citer sebenarnye, takde sape yang nk lukis kt tangan aku tu..seme cakap tak yakin lah..takut tak lawa lah..nnt tak same corak lah..takut terlukis doraemon lah..yelah..aku nk upah orang lukiskan, tak mampu..haha..

pastu time majlis bertandang, adik sedara en asben pulak yang semangat nk lukis..
dia kate biar nampak lain2 dalam gambar..
mase kt pahang tak lukis, kt gombak ni kena lukis lah..
aku kate ok boleh, tp kene corak simple je..
takmo melarat2 sampai ke lengan..

pastu sepupu sepapat pakat2 la dok google corak inai..
aku layankan aje..
ni gambar dari google..tak tau blog mane..
aku rase yang ni paling simple..
so, aku suruh diorang lukis macam ni jugak..
hasilnye??
tarraaa...
boleh la..
hikhikhik...

sekian cerite tentang inai saye..
daaa...:D

Monday, November 8, 2010

sambungan nak masak ape...:)

salam..
amacam best tak cuti 3 hari..
ade ke sape2 cakap tak best?
mestilah best kan..
tak payah nk siap cun vogue2 masuk ofis kan..
boleh mandi lewat sikit..
haha..kantoi suke mandi lambat..

ok sudah..
n3 lepas kan aku ye ye oooo je pikir nak masak ape..
puas aku google resepi ni..
gigih nk masak..
gigih nk bagi dapur hadiah kawen tu berasap..
haha..

dalam kepala dah set nk masak gulai lemak labu..macam reti masak..wakakaka...
lawan pulak dengan ikan kering..
pastu buat sambal belacan cicah dengan ulam daum selom..
perghhh..mesti terangkat habis..

kalau MIL tanye masak ape tadi boleh la aku jawab dgn bestnye..
'masak gulai lemak labu tadi...'

hakikatnye..
dah sampai tengahari, dapur aku tak berasap2 jugak..
labu ke mane.
ikan kering ke mane..
sambal belacan ke mane..
sebab?
sebab banyak sangat kain baju yang kena basuh..
alasan kan..

bile tunjuk tangan lenguh basuh kain pada en asben sambil buat muke kesian,
en asben tanye, lenguh ke syg..?
perghhh..rase macam nk pegi kotorkan balik baju2 tadi...
huwaaaaa....

sambil kelip2 mate..
'abg, hari ni kite makan nasi kukus nak..lame tak makan...'

kesimpulan nye..
gulai lemak labu next n3 yer...
daaaaa...:D

Thursday, November 4, 2010

nak masak ape...

salam..
sejak kahwin ni kan dapur umah sewa kitorang tu belum berasap lagi..
ye..mmg la tak kuar asap..bukan guna dapur kayu..

**gmbar dr google**

guna je dapur gas hadiah kahwin hari tu..
kuali dah ada..siap dapat sudip, senduk bagai..
periuk kecik2 pun ade..
boleh la setakat nk masak sup 2 orang makan tu..
alhamdulillah and terima kasih kpd si pemberi hadiah..
kalau lah takde org bagi hadiah2 yang macam ni, ehhh banyak duit kena keluar kan ni..
statement berani mati..hehe..
terima kasih sekali lagi si pemberi hadiah..

aku bukan nk cerita pasal hadiah kahwin ni..
tapi kan hadiah kahwin hari tu ramai pulak yang bagi hadiah kuali periuk belanga kt aku..
apakah ade makne tersirat dah tersurat??

ok2..sebelum melalut..
esok nk start masak utk mengisi perut en asben dan perut aku sendiri..
kata nak jadi isteri mithali..kenalah rajin masak..
dan jangan lupe baca bismillah n selawat sebelum masak tu..
mudah mudahan masakan lebih lazat daripada biase..hehe..
dan yang penting berkat...

ok..esok nak masak ape ekkkk..
ehhh..bawang merah bawang putih semua tu belum ade lagi..
so, kena pegi beli dulu lah kan...
kenapa takde yang bagi hadiah bawang ekkk???
tetttttttt....
larikkkkkkk...


"SEORANG ISTERI YG SOLEHAH HENDAKLAH MEMASAK DENGAN AIR TANGANNYA SENDIRI KEPADA SUAMI"AIR TANGAN ISTERI YG MEMASAK LEBIH BERKAT DARI AIR TANGAN DI KEDAI MAKAN..BUAT BAKAL ISTERI BELAJARLAH MEMASAK ..SETINGGI MANA PANGAT DAN PELAJARAN SEORANG PEREMPUAN ITU ,KE DAPUR JUGA AKHIRNYA..WAHAI ISTERI YG SOLEHAH,BERWAJAH MANISLAH KETIKA MEMASAK,KELAK MASAKAN ANDA TETAP MANIS..JIKA WAJAH ANDA MASAM ATAU MOODY MAKA MASAMLAH MASAKAN ANDA..JANGAN MENGATAKAN TIDAK TAHU MEMASAK,DI PASARAN BERLAMBAK BUKU RESEPI MASAKAN..SEBELUM MASAK MULAKAN DENGAN SELAWAT..INSYAALLAH MASAKN ANDA MENJADI BERKAT..JOM MASAK..

Wednesday, November 3, 2010

n3 petang hari...:)

salam..
selamat petang..
rasenya lambat pulak waktu berjalan hari ni..
tak sabar nak tunggu waktu balik..

sila jgn pikir yang bukan2 ehh..
balik ni nk basuh kain baju yg melambak tu..
basuh laju2..
merase lah aku basuh baju pakai tangan..
huwaaaa...abg, bile kite nak beli mesin basuh ni..
den dah lamo tak basuh baju manual nih..
adoiiiii...

malam ni harus aku tidor awal..
nak qada' yang semalam punye tidor..
ngantuk wehhh..melayan en asben main PS2 sampai pukul 2 pagi..
ada hati lagi tu nk beli PS3..cehhhh..
say BIG NO to PS3...hahahha...

ohhh..lame tak cerita pasal BE kan..
sekarang ni ada 5 BE tgh running kt blog caca marba aku nih..
alhamdulillah..tenkiu NUFFNANG..
untung2 dapat topup duit beli mesin basuh..haha...
walaupun nilainye tak lah beriban macam blog otai2 kt luar tu, aku ttp bersyukur..
tenkiu pada korang yg sllu masuk menjengah blog caca marba aku ni ekk..:)
sayang korang...

oklah..mari countdown pukul 5.30 sama2...
haha...:D

hantaran utk en asben...:)

salam..
semalam citer pasal hantaran merah kan..
hari ni citer pasal hantaran oren pulak..
yang ni pun simple jugak..
tapi bagi aku dah abih cantik dah ni..
bersesuaian lah dengan aku yang keras tangan ni..
haha..
susun elok2 depan tv..

see..ringkas tapi padat..haha..memula memang nk buat oren hitam..
tp nmpak macam oren putih je ni..boleh la kan..janji ada oren tu..
hantaran jam tangan..jam couple dgn aku punye..tak mahal mane, tp rabak jugak lah duit kitorang hari tu..cap buaya je pun..hahaha..sampai sekarang jam tu belum berusik lagi..still elok lagi atas foam hantaran tu..tak sempat nk kemas and tak sempat nk pegi potong tali jam tu..hehe..ehhh..resit jam tu mane ekkk...alamak!!!!
kasut futsal..en asben yang pilih..aku tak terlibat dan tak berpeluang utk membantah cakap beliau..nak buat macam mane..layan kan aje..
hantaran belt + wallet..yang ni pun en asben pegi beli sendiri..ekceli mase tuh kitorang pegi Sogo nak carik handbeg utk hantaran tu..penat agaknye ikut aku pusing2 Sogo tu, tp beg nya tak beli2 pun..last2 dia suruh aku tggu kt beg2 tu, dia naik tingkat atas sorang2..tak sampai 10 minit dah turun dah..dapat satu paper bag..tgk2 dia dah beli dah..apo nk dikato..layankan aje...
yang ni pulak hantaran coklat..bekas besi tu dah selamat bagi kt MIL..huhu..
towel..yang ni aku bagi sebab nk cukupkan 9 hantaran..tak tau nk bagi ape dah..last2 mase pegi Sogo hari tu, masuk Alinas kejap, terus sambar towel Selamat Pengantin Baru ni..lipat2 je sudah...:)
yang ni kain pasang baju melayu..yang ni pun still belum berusik lagi..
tak de mase nk bukak..lagi satu malas nk main dengan jarum peniti yg banyak tu..
adoiiiii..
bakul buah..mase ni buah belum letak lagi..
yang ni pulak tempat letak cincin utk en asben mase akad nikah tu..

oklah..stop cite pasal hantaran serba simple aku..
sampai jumpe lagi...
daaa...:D

Tuesday, November 2, 2010

hantaran dari en asben...:)

salam..
sebelum jadi lebih basi lagi meh nk tunjuk hantaran daripada en asben hari tu..
kaler tema merah hitam dan oren hitam..kononnye...
aku tengok dah carca marba dah tu..hehe..
tp n3 ni nk tunjuk hantaran merah hitam dulu ekk..

hantaran kitorang simple je..
takde fresh flower pun..
bukan tak nak gune, tp memikirkan jarak perjalanan yang jauh tu, lupe kan je..
hantaran semua letak atas foam tu je..

so, decide ngan kawan yang amik tempahan hantaran ni, guna bunga dip untuk warna merah and bunga organza utk hantaran oren..
hantaran 7 berbalas 9..

tengok..simple kan..guna foam je..pastu letak bunga dulang seketul..
ok..kite mulakan dengan sireh junjung yang tak berapa nk junjung ni..
yang ni jiran aku yang buat..aku bagi tapak dengan bakul pastu upah dia buat..
dua dua sireh junjung jiran aku yang buat..sebab kalau buat dari kl nnt ntah mcm mane pulak rupenya..
guna bunga plastik je sudah..haha..kalau tak salah bunga kecik2 warna merah tu bunga betul..agaknya jiran aku petik bunga kat umah dia kot..:)
yang ni pulak bunga telur..meriah tak..bunga telur yg jadik rebutan makcik2 ku..
kalau ikutkan aku, bagi bunga telur yang biase tu pun ok je..tp en asben kata nk bagi yang ini..aku terima je..lagi aku suke..haha..
tiga gambar kt atas ni hantaran coklat..beli je macam jenis coklat, pastu ikat guna riben pastu letak aje dlm bakul..dah siap..nmpak tak kt sekeliling bakul tu ada bungkusan kecik2 tu..MIL yang suruh letak..dalam tu ade kuih tart kelapa..tempah khas dari sg choh, rawang..
yang ni pulak hantaran kain telekung..bunjut2 je pastu ikat riben and letak bunga dulang..siap..:)
yang ni pulak jam tangan..letak kotak jam tu sekali..ikat riben sikit pastu letak bunga dulang..:)
yang ni hantaran kain pasang dgn tudung..sebenarnye nk letak brooch sekali, tp tak sempat nk beli..boleh?
ekceli kain pasang tu bentuk keris, tp sape ntah amik gambar ni, maka tak nampak la keris nye..haha..
yang ni beg dgn kasut..kasut tu azab betul aku nak carik..maklum la nk carik yang takde tumit..last2 dapat la kasut tu..ada jugak tumit sikit..boleh la..murah je pun..dah la murah, time beli tu ade sale pulak..hahaha...
yang ni buah buahan la..aku tgh sibuk bukak hadiah kahwin, adik2 aku dok sental buah2 ni..sebijik pun aku tak dan tengok apetah lagi nk rase..adoiiiii...
yang ni dulang time akad nikah..ade duit mas kahwin rm111, cincin dgn rantai tangan hadiah dari en asben...:)

sekian, cerita pengantin oren pasal hantaran serba simple..
mintak maaf kalau kualiti gmbar tk berapa cantik..
ekceli bukan dari satu camera ni..aku kumpul2 dr segenap camera yang ade, compile kt sini..huhu..

daaa...:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute