Pages - Menu

Blogroll

Friday, April 30, 2010

heiiiiiiii..........


**from en gugel**

salam...
aku tgh bengang ni...
bengang sangat²...
apsal gaji tak kuar² lagi nih..

lagi aku tambah bengang bile dgr² khabar angin diorg hold dulu gaji staff sebab diorg syak ade bebarapa staff nk benti keje cam tuh je..
so...ape motifnye hold gaji staff yg still nk keje lagi ni..
ape kejadahnye kan...
bikin gua panazzzz je...
haaa..kan aku dh marah...

bab² gaji ni jgn wat memain...
bnyk bende tergendala pasal duit...
yg bujang² tu takpelah kot..
ape kesahnye yg dh berkeluarga tu...
ape kesahnye yg nk membina keluarga mcm aku ni..
huhu...

tolong lah..
tolong la jgn memperlakukan kami begini...
tolong la jgn bagi aku mkn megi lagi ari nih...
muahahhaha....kesian aku kan...

sekian...time kasih sbb sudi bace n3 merapu aku ni...:D

Thursday, April 29, 2010

update bakul kertas aku...

salam..
saje nk update pasal bakul kertas aku tuh..
aku dh siapkan dia punye tangkai..
alhamdulillah..
settle satu keje...
ade lagi berpuluh puluh keje lagi..
huhu...

sambil² buat tangkai bakul tu, sempat la aku kire balik bape sebenarnye total bakul yg aku buat tu..
humanggg aiiii...
sekali sampai 101 ketul daa...
konon dulu mase memula buat bajet nk cukup kan 50 ketul je..
tup² sampai 101 ketul plak..
adoiii...bape tin syelek aku kena beli ni...

lame sehhh aku nk siapkan bakul² ni..
aku start menggulung paper ni dr bulan 10 thn 2009 lagi tau..
pastu aku start buat sikit² la..
yelah..aku bukan jenis suke hadap sesuatu mende tu lame²..
cepat boring...
nasib baik ngan en As aku tak boring...
walaupun dh lama aku hadap dia...
muaahhahaha...

oklah..sekian..mekasih sudi bace...:D

Monday, April 26, 2010

yg mane satu....

salam..
yg mana satu..pilihan kalbu...

Sony...
Canon...
Nikon...
Olympus..
Samsung...



nk dpt yg ini mau nye aku kene menabung sampai anak dua kot...huhu...

hampir tercapai....

salam...
selamat ari isnin ye kengkawan..
diharap anda² seme tak mengalami tahap kemengatukkan yg teruk mcm aku..
huhu..

ok..
meh nk citer pasal duit tabung aku yg dh kosong semalam..
aku dh korek dgn jayanye menggunakan tenaga tambahan from my kazen...
sbb aku malas gler nk kire syiling sorang²...
so, aku paksa dia tolong aku...hehe..
macih Ilah...

kire punye kire dapat la jgk dalam rm300 inggit..
ingat nk realisasikan impian aku tu..
cewahh..
nk beli kamera digital sebijik utk diri aku sendiri sempene adiah ari jadi aku bulan 5 nnt..
muahhaha..
kesian aku kan..
sampai menabung bagai nk beli digicam...

en As marah sebenarnye..dia kate nnt dia belikan utk aku...
aku kate..no..no..no...
duit dia tu aku simpan buat beli bende lain...
huhu..
tp ofcoz la kene tambah duit sendiri skit nnt..
aku nk yg biase² tp puas hati nk pakai..
org kate alah membeli, menang memakai...
ade kene mengena ke???


skrg ni tgh pikir kt mane nk tukar duit syiling ni..takkan nk bayar gune syiling plak nnt kan..mau nye juling bijik mate tokey tu kang...so, kene tukar la dulu..:D

Saturday, April 24, 2010

bakul kertas aku....

salam..
ni n3 auto publish..

maybe time korang bace ni aku dok tgh sibuk menggulung paper..
cisss..bajet mcm ramai je bace blog merapu aku ni...
sebenarnye dh lame stop buat..
bakul2 nye dh siap dah..
tinggal lagi tangkai je blum buat..
bkn tak nak buat, tp mcm susah je nk simpan lps siap..
nnt msti tangkai dia terpenyek2 kan..
aku agak2 je..
huhu..

so nye..
aku kene sambung la buat sampai siap..
mane boleh half way je..
takkan nk bagi bakul without tangkai ye tak..
lagipun lps ni mesti bnyk bende lagi aku kene buat..
mane nk syelek lagi..
mane nk buat hantaran lagi..
adehhh..bleh ke aku buat hantaran sendiri ni..
ntah ape la jadik nnt..
risau aku...

so, meh layan gambor2 bakul yg separa siap nih..
dah tak ingat berapa total bakul yg aku dh buat ari tuh..nk kire semula, cam malas je..

dulu...kt tepi dinding hall umah la bakul2 ni tersadai..buat semak je..tp skrg ni aku dh bungkus dlm plastik..pastu letak kt belakang pintu bilik aku..semak dalam bilik la pulak..so, kpd kazen ku..harap bersabar dgn keadaan bilik kite yg bersepah itteww..hehehhe..
dh ade beberape ketul yg dh siap bertangkai..yg dh syelek tu, contoh bakul yg aku tiru buat...muahahha..

oklah..nk gulung kertas ni...bye...:D

Thursday, April 22, 2010

semalam...:O

salam..

semalam..
lps balik keje terus pegi makan ngan en As kt port biase..
kedai mamak je..
order megi sup share 2 org..
huhuhu..apekah??
belum kawen lagi dh mkn megi..
**sekadar gmbr hiasan dr en gugel**

lps kawen nnt camne..
sape nk jawab tu..
takde..order megi sbb kitorg tak lapar sgt time tu..
hehehe..alasan yg asalan.. (kts, aku pinjam ayat ko ekk)

pastu tgh best2 tarik megi masuk mulut..
sluuurrrpppp...sluuurrpppp....
tetibe...
en As ckp cenggini..
'nnt ble syg peknen, kite beli baju peknen yg mcm akak kt opis abg pakai tadi..comeiii je abg tgk..'
aku terus..
'hah??'
'ok..ok..'

terus ckp ok yg tak tahan tu...
huhu..
apakah???

tu je nk citer..sekian mekasih sudi bace...:D

Friday, April 16, 2010

angan angan...:D

salam..
td time rehat borak2 la ngan kak siti..
tetibe terkeluar la satu topik ni..
rasenye aku blum citer kt sape2 lagi kot..
tak tau la kot aku ter cerite ke ape sebelum ni..


citer ape plak ni kan..
takde..
dulu2 mase aku kecik2 selalu la berangan..
berangan tu kan indah..free plak tu..
dlm bnyk2 angan angan mat jenin aku tu adela satu angan2 yg sikit lagi nk jadik kenyataan..
cewaahhh...


tau ape dia...hahaha..
dulu selalu berangan bile besar nnt, aku nk kawen ngan org KL je..
muahhaaha..ngade2 jek bunyik nye..
ape sebab musabab pun aku tak tau..
maybe sbb nk dok kl la kot..
ntah pa pe..
yelah..aku kan dok kampung..
selalu la berangan nnt bile besar nk dok bandar..


ok..
meh nk stori skit..
time blajar dulu aku kawan ng budak selangor..
kawan gitu2 jerk..
matik la aku kene gelak ngan kawan2 kolej aku lps nih...
mase tu pikir..oooo..takpe la..selangor kan dh dekat ngan kl..
oklah tu...
tp tak de jodoh..putus di tengah jalan..
dia pun dh kawen dh..


pastu penah gak kawan ngan org ipoh..
sekejap je..tak sampai setengah tahun, dh putus..
ade masalah skit..
mase kawan ngan bdk ipoh ni sempat lagi pikir..
ala....ipoh bkn jauh mane pun ngan kl..
ahahha..bole?


tak lame lps tu jumpe la plak ngan en As ni..
kawan punye kawan, dh sampai nk kawen dh pun..insyaAllah..
dan alhamdulillah satu drpd angan2 aku tu dh nk tercapai dah pun...
huhu...

en As mmg asal KL..mama papa dia mmg org KL..nenek ngan uwan dia pun mmg org KL..
abih satu keturunan aku dapat org KL...
hahaha...

ok..tu je nk citer..sekian...:D

Monday, April 12, 2010

6 bulan?? tak lame dh tu...

salam..
lagi 6 bulan je..
nampak cam lame je lagi kan..
tp jgn lupe..
tolak puase bulan 8 ni..
pastu dh raye pulak..
kirenye tinggal lebih kurang 4 bulan je lagi..

tapi..
setakat ni takde progress yg memberangsangkan..
hantaran pun satu pun belum beli lagi..
adoiii la...
susah jgk ehh kalau kite bergantung ngan org ni ehh..
nk pegi sendiri mmg la aku tak reti..
nnt ntah smpai mane aku merayap..

contoh mcm weekend semalam...
dh janji baekkk punye ngan en As nk pegi cari kain pasang kt area jalan Tar ari sabtu tu..
tup2 kawan dia mntk tolong hantar pegi shah alam..
cancell akhirnye..
tipulah kalau aku kate aku tak hangin..
abih nk wat cam mane..

ari ahad pulak..
dah janji nk pegi kenduri kawen adik kawan opis..
last2 kawan dia call..
kawan dia ade tournament bola sepak..
mntk tolong jadi player gantian..
player team diorang injured...
cancell jugak...

so..boleh ke kalau aku kate aku tak marah??
en As janji lagi buat ke sekian kalinye...
nk pegi mggu depan..katenye...
hurmm..kite tunggu jelah ape kesudahannye..

Friday, April 9, 2010

cerita dulu...:)

salam..
tetibe teringat satu kisah mase kt ofis lame...
camni..
dulu mase aku keje kt company buat cheque processing..
mknenye buat cek clearing la..
sape2 yg deposit cheque tu, kitorang process, pastu esoknye duit masuk dlm akuan korang..
cam tulah lebih kurang..

dulu...
adelah sorang mamat courier ni, asyik la dok kacau2 aku..
bukan la aku perasan ke ape..
aku pun pelik jgk ngan mamat ni.
lagi aku buat2 donno kt dia, lagi dia usik...
kadang2 bengang jgk aku..

satu hari tu..
dia mintak no phone aku..
aku pun ckp la cam ni..
lebih kurang cm nilah..

aku : tak boleh bagi..nnt husband marah..aku blum kawen lagi ok..
mamat tu : hurmmmm...cam nilah pompuan...lekas je bagitau dh kawen...padahal kalau org lelaki, walaupun dh kawen, selagi boleh cakap dia single...

moral of the story??
cerita ni takde kene mengena ngan sape2..kisah benar semata mata..

Friday, April 2, 2010

n3 campur²...

salam..
memula skali nk thans to dNa coz bagi award kt aku baru2 ni..
dNa, tak tau nk forward kt sape award tu, tu yg takde n3 pasal award tu..takpekan...

kalau ikutkan bnyk bende aku nk rapukan kt blog aku ni..
mcm2 aku nk citer..
tp disebabkan mcm2 bende dlm pikiran aku skrg ni,
jadiknye tak tau nk mula dari mane..
huhu..

tp yg pentingnye esok aku ngan en As nk balik kampung aku nun jauh di sana...
haha..
kete dh antar service dah..
antar kt adik sedara en As je..
dapat harge sedare...
aku suke sbb bleh save kt situ..

esok gerak dlm pukul 9 or 10 pagi..
brkfast dulu, pastu terus gerak..

bnyk agenda ni..
nk jumpe mak andam..nk amik ukuran badan...
nk antar balik kain langsir ngan kain2 pasang yg aku dh beli kt adik badik aku nih..
nk antar jahit kt mak kawan aku ni...
kelly...aku mntak tolong mak ko jahitkan ekk...

for info, baju2 kurung aku seme mak kelly ni yg buatkan..
pendek kate seme adik badik aku antar kt mak dia jelah..
siap dah ade ukuran dah..
mak aku antar jahit langsir pun kt mak dia..
mmg oklah servis mak dia ni..
thumb up kt mak ko..heheh...
ehh..ape aku dh melalut ni..
ni le jadiknye kalau otak pikir bnyak bende...

ohhhh...lupe...
ade lagi misi penting bali kampung ni...
nk pegi tengok kawan baik aku..
cikgu Aen dh selamat bersalin ari tuh...
dpt baby girl..kalau tak salah name anak dia Nur Danisa Irdina..
uihhh...sedap sungguh nama anak ko...heheh...

oklah..sekian hasil merapu meraban utk ari ni..time kasih sbb sudi layannnn...:)

**sekadar gmbar hiasan dr pkcik gugel**

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute