Pages - Menu

Blogroll

Thursday, May 30, 2013

Medical Card Prudential untuk Asyraf

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..akhirnya..
segalanya untuk Asyraf..
perlindungan plus simpanan pendidikan..

nak story lelebih, aku pun masih blur2 lagi Prudential ni..
buku gedabak besor tu tak khatam bace lagi..
yang penting Asyraf dah ade insurans..
aku amik plan murah2 je..
ikut kemampuan orang kata..
sebab nanti kot2 ade anak lain pun nak masuk insurans jugak kan..
biar adil dan saksama..

untuk klinik panel pulak still guna under Ambank Group lagi..
sementara asben keja Ambank ni kan, gunakan sepenuhnya..
andai kate, lepas2 ni asben dah tak kerja Ambank, boleh lah tambah PruClinic pulak untuk Asyraf..

Kita takkan pernah tahu masa depan, jadinya, mami ambil inisiatif untuk sentiasa bersedia. 
Mana tahu, satu hari tiba-tiba Allah menduga kita, sekurang-kurangnya dengan adanya perlindungan insurans ni, sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban kewangan waktu itu.

aku amik insurans ni dengan daddy annaila tu haa..
kalau ade nak tanya pa pe, boleh la call / PM daddy annaila ni yer..
jangan call/PM aku pulak..
aku tak reti nak citer kat korang..huhu..

Hakim Zakaria
01116272203 (call / sms)
mhzmohdh@yahoo.com

atau

sekian..


Wednesday, May 29, 2013

kesiannnn...

Assalamualaikum..

Kesian Asyraf..
semalam ambik dia kat umah pengasuh dia tengah sedap mentido..
pengasuh kate Asyraf batuk muntah2..
ye memang lepas balik dari kampung minggu lepas, Asyraf ade batuk sikit..
berjangkit dengan sepupu dia kat kampung nun..huhu..

pastu pengasuh kate, tadi Asyraf berebut mainan dengan sorang lagi anak asuhan dia..
kena cakar kat pipi..alamakkk..kena cakar??
aku nak tengok memang tak nampak sebab Asyraf tido dalam buai..
takpelah..nak buat macam mana..
budak2 kan..sebab Asyraf ni pun boleh tahan jugak perangai taknak share mainan yang dia pegang tu..
kena pulak dengan budak yang takmo beralah tu, memang kena lah..
adeyyyyy..

dah sampai umah, tu diaaaa calarrr..
tapi tak dalam lah..siap ade 2 lubang pulak kt tepi kesan calar tu..
ini bukan kena cakar dgn kuku ni..tapi mungkin dengan mainan..
takpelah..mami is redho..
sebab ini 1st time Asyraf luke selama duduk dengan pengasuh..
selama duduk dengan mami abah, dah banyak kali luka dah..hahahhaha..
bukti sahih..huhu..
nampak tak macam ade lubang 2 bijik tu..
kena cakar mainan apakah ini?
zooommm..

oklah Asyraf tengah batuk2 muntah tu..malam tadi tak tau berapa kali dia bangun batuk2 pastu muntah..
pastu menangis meleret2..dah habis idea nak pujuk macam mana..
asben pun mati akal dah nak pujuk..
biasenya Asyraf ni cepat cair kalau abah dia pujuk..
last2 tertido dalam esak nangis..kesian..
agaknya dia tak selesa sebab batuk muntah tu kot..
mungkin sakit tekak ke kan..
Asyraf, mami doakan awak cepat sembuh yer..
Jumaat ni kite nak berjalan jauh..


Monday, May 27, 2013

Mommies Gathering @ Besday Airiell Nufael

Assalamualaikum..

Badan adalah super penat..
semalam sampai KL pukul 3 petang..
jalan jammed sikit kat Karak Highway tu..
dah sampai umah, letak je beg2 baju kotor kat dapur..
tak sempat nak dobi terus sebab nak attend besday party airell nufael anak anis ni haaa..

besday start pukul 3, so kitorang terpaksa la datang lambat..
dengan Asyraf tido takmo bangun nye..
bila dia bangun, laju2 mandikan dia, siap2 terus terjah Simpang 3, Greenwood..
































pic cilok kt FB anis..
sebab masa kitorg datang tu, kek dah potong dah..
ate, datang lambat kan..hehehe..








































ni budak bertuah semalam nyaris2 buat mami dia bertukar jadik mami monster..
taknak duduk diam..nak berlari main turun bukit..
geram betul..penat mami semalam Asyraf oii..
yang asben pulak boleh enak makan macam takde pa pe berlaku..
adoiii..sabo je..
sorry CK, gambar dari tepi jek..hehhe..
Kiri: Wawa, naila & anak Azie Yusoff, baby dhea adellea..
Kanan: Hannah anak Anez Zamri ..
ni sebahagian yang datang besday Airell semalam..
serius memang tak banyak gambar semalam..
aku busy semalam hoiii..
busy kejar Asyraf..
sape datang semalam tau lah macam mana Asyraf buat perangai..
mencabar sungguh..

semua gambar kat atas tu sebelum hujan yang sangat lebat diiringi petir ngan kilat yer..
hujan rahmat katenya..Alhamdulillah..
tapi kitorang okey je..boleh lagi sambung makan, minum..
eh, Anis..bakso semalam sumpah sedap giler..
sampai umah teringat ingat lagi..huhu..

oklah..sekian
mekasih sudi bace..:)


Saturday, May 25, 2013

Toiletries Asyraf untuk rumah pengasuh

Assalamualaikum..

Mami Asyraf kat kampung sekarang ni..ni schedule entry yer..
kelmarin pegi beli barang dapur kat Ong Tai Kim..
pasaraya terbest sekali kat Gombak ni haaa..kahkahkah..
beli barang dapur yg tak seberapa tu..
beli sekali toiletries untuk umah..
tak lupe jugak, sabun dengan bedak untuk Asyraf kat umah pengasuh dia..

pengasuh memang tak mintak pun..sebab diorang mmg ade sediakan..
tapi tak sedap lah kan..sekali sekala apa salahnya belikan..

aku sendiri pun bukan lah sebulan sekali beli..
sbb kalau ikut logik, tak habis nya sebotol sabun besor gabak tu kalau Asyraf guna sorang kan..
so, 2 3 bulan sekali aku beli letak kat umah pengasuh..
kadang2 belikan jugak minyak Yu Yee tu bagi pengasuh sebab Asyraf pakai minyak tu kalau kt umah pengasuh..
dengan aku je aku guna minyak kayu putih..hehe..

ok bye..
mekasih sudi bace..:)


Friday, May 24, 2013

Papa John's Pizza, KL Festival City

Assalamualaikum..

ni 1st tme makan Papa John's Pizza..selama ni asyiklah dok ulang makan Pizza Hut..
kalau tak pun, Dominos Pizza..
sekali sekala tukar selera apa salahnya kan..
lagipun bukannya selalu makan macam ni..
boleh bankrup oiii..
sebelum tu pusing2 festival city..masuk FOS beli baju asben..
nak beli baju asyraf tak sempat, dia dah mengamuk nak susu..
baru nak belek baju dia..
takpe2, kite pegi makan dulu ekk..
tukang bayor pada hari kejadian..heheh..
budak bertuah tu makan biskut tiger je 4 keping, pastu minum air masak, dah senyap..
































ni abah & mami punye food..
sharing is caring yer..
asben makan nasik ape bende ntah nama dia..
bawah tu nasik goreng, atas tu ade ayam pastu cheese pastu bakar kot..hehe..
mami makan pizza..sedap hoii pizza dia..
tak ku sangka sedap rupenya..hehekk..

dah settle makan, pusing2 jumpe pulak sales baju2 baby kat bawah tu..
ape lagi..laju je kaki ni kan..
yelah, kalau tak sales, tak mampu lah nk beli mahal2 tu..
dapat lah sepasang baju Asyraf..
tak sempat nak tinjau lebih2, Asyraf dah start cranky..
sabo jelah mami Asyraf oiii..

ok..bye..
mekasih sudi bace yer..:)


Thursday, May 23, 2013

Wooden Toys Music - Bajubaby Atasrak

Assalamualaikum..

Saje nak share mainan baru Asyraf ni haa..
alaaa..mainan biase je pun..
aku je yang jakun baru nak beli..hahaha..
kehendak mami semata mata ni...

mainan ni bila ko ketuk2 ade bunyi..
boleh lah mami asyraf pun tumpang feeling nyanyi lagu sambil ketuk wooden toys ni..hehe..
aku beli dengan Piyah Osman ni haa..
boleh la kalau mengkeme mengkeme nak beli barang2 baby ke, mainan ke, baju2 baby ke, boleh lah terjah blog beliau..

ni masa baru tunjuk menan ketuk2 ni..
semangat lah konon mengetuknya..
sampai bingit telinga aku..tapi takpelah..layan kan aje..


tengok lah tu..ketuk pun guna tangan kiri..
tapi kalau bagi pegang pen elok pulak guna tangan kanan..

yang ni pulak 10 minit kemudian..
hahaha..
biaselah..budak2 memang cepat boring kan..


sekian..
mekasih sudi bace yer..:)


Wednesday, May 15, 2013

JJCM @IKEA

Assalamualaikum..

Sebelum jadik entry basi untuk kesekian kalinya, meh la daku gagahkan diri merapu merepek yer..
kejadian berlaku pada hari sabtu lepas..
kak lang ajak kitorang pergi Ikea..
dia nak carik barang2 untuk baby dalam perut tu..hihi..
kitorang ok je..sebab asben daku tu tak pernah makan meatball katenya..
teringin lah nak makan..hihi..

kitorang sampai Ikea dalam pukul 10 pagi kot..makk aihhh parking dah penuh hoiii..
nasib baik ade rezeki, sekali pusing je dah jumpe parking..
jalan2 dalam Ikea tak beli ape pun..
dah kate pergi sbb nak teman aje kan..huhu..
dalam 3 troly tu ade 2 barang je kitorg punye..
jam Ikea pastu tempat isi toys Asyraf..tu jek..
selebihnya cuci mata je, sebab poket dah lama cuci dah..hahaha..

layan gambar jelah ekk..




Asyraf tengah tulis barang ape yang nak beli..tulis jelah yer dulu..nanti mami dah masyukkkk baru datang beli ekk..hhihihi..
alamakkk..laporrr lah pulakkk..
ape nama menu pun tak tau..yg aku tau meatball jekk..hihih..
Asyraf makan fries dengan salmon sahaje..


atas: kak lang dgn biras aku, abg Ed..
bawah: kak lang, mak mertua dgn asben daku.. 
mami asrap mane? nan adoooo..
bagi asyraf main kejap, sementara pergi amik barang kat rak..
comot habis lah anak bujang sorang ni..mana taknya..6 jam kat Ikea hoiii..
nasib asyraf bagi kerjasama yg baik..tak mengamuk, tak menangis..
ohhh ade jugak menangis..dia marah asben amik kerusi hijau ni nk simpan..hehe..

oklah..habis jugak entry ni..
mood blogging dah ke laut skrg ni..
mekasih yer yg sudi bace tu..
bye..:)


Tuesday, May 14, 2013

basi sudah

Assalamualaikum..

Alamakkk..dah seminggu blog ni terbiar..
busy lah sekarang ni..busy lah sangat *mate ke atas*
gambar dah ade dalam draft, tapi bab nak merapu merepek tu yang takde mood..
so, marilah kite clearkan ape jugak yang ade dalam draft..
hihi..sorry ekk korang terpaksa bace entry basi..:)

minggu lepas, sepupu kitorang kawen..
buat kat dewan yang sama masa aku kawen dulu..
macam mengimbau kenangan lah jugak sikit2..hahhaha..
best sebab kali ni bukan aku yg jadik pengantinnya..
boleh lah aku huhahuha kat sana kan..hihi..

gambar adelah banyak, tapi aku dah letak kat FB sana..
ade yang dah tengok, tapi takpelah..tengok lagi kat sini ekk..
ini gambar anak bertuah sebelum dan selepas..

































sebelum : baru 5 minit duduk dalam dewan.sengih.rambut pacak.
selepas : selepas 3 jam kat dewan.nangis.rambut dah runtuh.hahaha..

dah mengamuk nak tidor..
bagi susu sebotol,
anak bujang tidor sambil peluk bantak bucuk nye..adehhh..
asyraf yang sangat2 hardcore sayang bantal busuk..
macam mana nk buat ekk??
ingat nak kasi chance sampai 2 tahun je..
boleh ke tak?
































buktinye..
bergambor kat pelamin pun pegang bantal bucuk..adoyaiii..
tu mummy asyraf pun nak enterprame sama..
kakak ipar kite yang sekarang tengah pregnant 7 bulan..hihi..

sekian, entry basi dah ni..
mekasih lah sudi bace..:)


Tuesday, May 7, 2013

ayooookkk hah...

Assalamualaikum..

Saat2 mood nak menulis merapu dalam blog tengah down ni, aku nak tepek video budak ni...
sabauuu ajelah..
ayooookkkk hahh..ayoookkkk hah..
suka sangat tekan2 remote astro tu kan..
pastu dok ayookkk ayokkkk..
pastu suruh kite betulkan..
pastu buat lagi...huhuhu..

p/s: abaikan background video yang semak tu yekk..hahaha...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute