Pages - Menu

Blogroll

Thursday, March 31, 2011

dah tak boleh nak pacak dah..

adam sudah botak..
tadi call adik aku kt kampung..
dia kata hari ni ade buat cukur rambut anak dia..
tapi buat kecik2 je..
mama buat pulut kuning, pastu panggil nenek bidan yang urut dia hari tu..
adam masa 21 hari..
rambut banyak sampai boleh pacak..
sape punye kerja lah ni spike kan rambut si kecik tenit ni..
kehkehkeh..gelak jahat..
ni gambar yang adik aku MMS..
maaf, gambar kurang kualiti, sebab adik aku pakai HP tak berapa canggih..
takpe..dia tak tau aku tulis mcm ni..hehe..
tapi still boleh nampak si Adam dah botak..

adik aku kate Adam tak nangis pun..
tapi nenek tu sibuk cukur rambut,
dia sibuk buat 'projek'..
ish ish ish...sabor jelah Adam oiii..

so, no more spike..kehkehkeh...

Wednesday, March 30, 2011

Hadiah pengubat hati..:)

dah makan semua?
guddddd...
ni saje aku nk tunjuk hadiah menang GA..

tadi lepas makan tengahari, dapat satu surat ni..
memang dah agak ni hadiah dari puan penganjur GA ni..
tapi cara balutan tu suspen sungguh..
huhu..
rajin puan penganjur tu membalut yer..
kalau tak salah, ade 30 orang pemenang GA tu..
aku salah seorang..hehe..
ha...amacam?suspen tak?
ooooo..rupe2 nya FM from Cameron Highlands lah..
aku sukaaaaa..
kirenya terubat sikit hati ni..
tak dapat pergi Cameron Highlands, dapat FM dr sana pun alhmdulillah..
huhu..
taraaaa..cantikkan..terima kasih puan penganjur..
hadiah selamat diterima dalam keadaan baik..
len kali boleh lah buat GA lagi..kehkehkeh...
tak sabar nk balik ni..
nak lekat kat peti ais..
hehe..:D

Asleenda 1st GA ~ Hadiah ~ update 3

ok..
hadiah utk pemenang Asleenda 1st GA dah pun selamat sampai kt tangan aku..
macam yang aku cakap, hadiah takdelah mahal sangat pun..
tapi aku ikhlas nk bagi kt pembaca blog picisan aku ni..
harap pemenang GA aku nanti sudi terima hadiah kecil ni..
huhu..
FM yang di order dari SINI..
kepada sesiapa yang berminat, boleh la klik link tu..
pastu ushar hasil kerja tangan owner blog, pastu order terus ok..
jangan malu2..jangan segan2..

ye..hadiah GA aku nanti FM..
tapi ni FM frame gambar tau..
so boleh lah letak gambar pastu tepek la kt peti ais umah korang yer..


ok..
tu je update pasal hadiah utk GA aku kali ni..
walaupun tak semahal mane, tapi aku ikhlas tau..
hehe..:D

Tuesday, March 29, 2011

titwangsa yang serabut..

boleh ke tajuk cenggitu?

sambungan entry en asben pergi memancing tu..
sementara nak tunggu pengumuman hadiah tu,
sempat lagi tengok kereta kereta yg dah di modified..
giler lah..
berapa lah duit habis nk buat kereta sampai macam ni sekali..
ni poket bukan sebarangan poket ni..
hehe..

meh layan gambar..
nampak kt depan kereta tu..
segala macam piala dgn sijil ade..
comeiii kan..adoiiiii...
tengok sound system kereta ni..
pastu bayangkan semua kereta pasang lagu yang berlainan..
sakit jantung dibuatnya..
opsss..abaikan model pakai baju hijooo tu..
hehe..
masa ni tengahari tengah terik giler..
betul2 atas kepala..dalam pukul 1 kot..

pastu pulak, ada 2 majlis kenduri kahwin..
memang jammed giler lah Titiwangsa..
bagi aku agak serabut la time ni..
mane tetamu majlis kenduri..
mane pengunjung karnival..
mane peserta memancing..
mane peserta futsal..
ehhh..pening lah..

kesian aku tengok pengantin berpeluh2 kepanasan..
yelah..kalau dah ramai manusia, mane lah ada angin lagi kan..
serabut lagi adelah..
adoiiii..

asleenda 1st GiveAway ~ update 2

ok..
ni update kedua senarai nama peserta GA aku ye..

53) nadiah
55) anim
59) juniza
60) azie
61) mastina
67) lelord
69) shida
74) munna
75) nisa PG
76) noraim
78) huda
79) aanie
81) axelida
82) syawal
84) eT
87) aizyan
88) polaris
89) aenn
90) bun
92) atiey
96) cik maz's
100) zalina

tengok update pertama nama peserta GA..
klik SINI..
kalau nama korang takde, bawak bersabar lagi ye..
ade lagi update lepas ni..
ooo..hadiah yang aku order utk GA ni pun dah sampai kt tangan..
nanti aku update ehh..
sabar..:)

Monday, March 28, 2011

seharian di Titiwangsa..

semalam seharian aku, en asben, papa mertua ade kt Taman Tasik Titiwangsa..
ada Karnival Belia Gemilang 1Malaysia..
banyak la aktiviti..
kalau tak salah aku start dari hari jumaat tu kot..
memang jammed giler lah Titiwangsa..

en asben dengan papa join pertandingan memancing..
aku pun join sekaki..
tapi takdelah join memancing..
join diorang pergi hitamkan kulit..
huhu..
ni tag en asben yer..
bukan penyanyi Syura yang punyer..
hehe..

kitorang sampai sesudah subuh..
pukul 6.45 pagi dah terpacak kt sana..
sebab papa nak carik port nak letak joran..
dalam kepala aku ni, ingat papa nk carik lah port yang bawah pokok ke kan..
sekali kt tengah2 tasik tu..
sape biase dengan tasik titiwangsa ni tau lah..
dekat tapak Eye on Malaysia tu..
tengah2 panas ko..
sabor jelah..
hari baru nak cerah..
masa ni sejuk lagilah..
ohhh..en asben yang makin gemuksss..
hehe..
amik gambar dari port kitorang memancing tu..
en asben sibuk dengan joran, aku sibuk sarapan..
kehkehkeh..

pertandingan memancing tu start pukul 9 pagi..
9.05 pagi en asben dah dapat ikan toman..
kirenya peserta pertama berjaya menaikkan ikan lah ni..
tak sempat nk amik gambar,
sebab aku tengah sibuk makan nasi lemak sotong time ni..
hehehe
nampak tak?
jangan tak percaya ye..
tak sampai setengah jam, en asben dapat lagi sekor ikan..
yang ni kecik sikit..
sticker pada joran..
anak bapak..
ikan yg pertama : rm 200
ikan yg kedua : rm 100
total : rm 300
jadilah kan..balik modal katenya..

dan yang paling best, ni percubaan pertama en asben masuk pertandingan memancing..
lagilah member semangat nk join..
aku dah risau dah ni..
adehhhhh...

pancake melayu..

n3 ringkas di pagi hari..
hehe..
ingat tak hari tu aku ada buat pancake?
tapi tekak aku ngan en asben ni tekak melayu,
nmpknya lepas ni lambat lagi lah aku nk ulang buat pancake tu..

pagi sabtu tu, aku tanya nk makan pancake macam hari tu ke nak lempeng?
cepat je en asben jawab nk lempeng..huhu..
aku ok je..kalau lempeng lagi senang kerja..
hehe..
lempeng di pagi sabtu..
cicah susu pekat je..
sedappppp...tapi manis sikit la..

aku ingat nk kongsi resepi lempeng ni..
tapi kemungkinan nk kena lempang tu tinggi, so tak payah lah ekk..
hahaha..

Sunday, March 27, 2011

asleenda 1st GiveAway ~ update 1

ok kat bawah ni aku listkan nama2 peserta GA aku..
aku update 50 nama dulu yer..
yang ni aku dah pegi cek..
and dah lulus periksa..
mata aku pun dah berpinar..
hehehe..

kalau nama korang takde, takpe..
bawak bersabar..
tunggu next update ok..

9) suhada
10) azni
11) jieda
13) mariah
14) umiliza
16) nana
18) zuneta
22) deqlis
27) ariffda
31) fieda 32) zai kulim
33) zie
34) suzie
39) jannah
40) maizura
43) pzah
49) firas ct

ok..
cube tengok nama korang tersenarai ke tak..
kalau tersenarai, inform kt komen tu yer..
time kasih..
have a nice weekend..:D

Friday, March 25, 2011

sate tersedap...

wahh..tajuk tak menahan..
kehkehkeh..

balik kerja semalam ajak en asben pegi pasar tani..
dekat je dgn umah..niat nak beli sayur..
kt sini best..macam2 sayur kampung ade..
ulam ulaman tu tak yah cakap lah..
pendek kate semua ada lah..

pastu nk beli bawang..
maklumlah..beli bawang sebulan sekali..
kehkehkeh..

aku suruh en asben pegi beli makanan..
tak kisah lah apa pun..
janji dia suka..aku pun suka..

tengok2 en asben beli sate..
tak banyak pun..beli 6 daging 6 ayam..
cukuplah utk kitorang..
kang beli banyak2, tak habis..
membazir itu amalan syaitoooooonnnnn..
hehhe..
sate yg sedap marveles..
aku siap makan dengan sudu..
habis semua kuah sate tu aku bedal..
hurmmm..minggu depan boleh beli lagi ni..
hehehe..:D

jom diet..

pepagi nak ajak korang diet..
hehehe..
tak tau lah sampai pukul berapa tahan ni..
adoiii..

nak pelawa korang pun, aku ada satu jek..
act, ni en asben punye..
aku cilok bawak pegi opis..
hehe..

Thursday, March 24, 2011

achik along..

nama watak

1) adik aku (achik)
2) aku (along)
3) anak buah 1 tahun lebih (amar)

achik dalam usaha memaksa amar utk menyebut perkataan 'achik'..
tapi tak membuahkan hasil..
dan lagi mendatangkan marah,
amar cume pandai sebut 'along'...
aku lah tu..hehehe..

bagus bagus..
tak sia sia aku bagi singgit setiap kali balik kampung..
budak kecik mane boleh pegang duit banyak2 kan..
hehe..
gambar raya tahun lepas..hehe..

anak buah yang lelaki tu, amar
anak buah yang pompuan tu, dania

nnt raya tahun ni cik along bagi duit raya 2 inggit...eh..

Wednesday, March 23, 2011

Nuffnang dah balas surat aku la...

macam tak percaya je kan..
baru pagi tadi aku email NUFFNANG..
tup tup pukul 1 pm td dh reply..
pantas dan tuntas..

ni aku kopipes dr email aku ehh..

Hi Maslinda,

Actually, you're referring to CPM campaigns, not Buffered Earnings. Buffered Earnings, Metered Earnings, etc are merely terms for CPM campaigns.

Well, firstly, it is very important for you to know that it is entirely up to the advertisers of whether or not they want to advertise in your blog and that the advertising industry is also highly seasonal, therefore there might be times where there are no advertisers looking for a particular group of bloggers for a while. Advertisers always have a target audience for their campaigns to address to, and they will usually choose which blogs they want to advertise on based on their target audience, desirability of ad placement, style of writing, availability of ad units, membership exclusivity and etc. Also, everyone registered on the Nuffnang network has equal chances of displaying CPC/mCPM ads. Therefore, it is safe to say that priority is given to blogs that have never gotten any mCPM campaigns before, or blogs that haven't been receiving any mCPM campaigns for quite some time now.

However, not to worry though, like we mentioned before, everyone registered on the Nuffnang network has equal chances of getting the ads, it's just a matter of time. So be patient, do continue blogging and you will get CPM campaigns again in due time!

Cheers,
Thara Sofian
Blogger Relations

Nuffnang Sdn Bhd

ok..memula nk ucap terima kasih kpd pihak NUFFNANG sebab sudi layan surat aku tu..
tak sangka secepat ni diorang reply surat aku tu..
aku dah bace and dah paham..

lagi2 yang aku dah bold tu..
sejuk hati bile bace..
kuikuikui..

ok..mari ber blog seperti biase..
walaupun belum ade BE, update tetap update..
tetiba semangat lebih..
hahaha..:D

hantar surat kepada Nuffnang..

pagi tadi kan..
tetiba je aku pegi antar surat kt NUFFNANG..
kehkehkeh..

bukan surat cinta..
bukan surat mintak kerja..
ape lagi surat benti kerja..

act, aku hantar ticket kt NUFFNANG..
saja nak tanya diorang kenapa aku dah lama tak dapat BE..
adakah blog aku bermasalah..
asyik tengok orang lain je dapat kan..
mane boleh tahan..
bukan lah dengki atau iri hati..
no no no...

kalau tak salah, tahun ni sebijik BE pun tak dapat..
huhu..sedih..
walaupun tujuan sebenar ber blog ni bukan lah nk kejar income semata mata..
tapi kalau peluang dah depan mata, kenapa kita nk tolak rezeki kan..

walaupun income yang masuk takdelah lebat kencang seperti anda anda anda semua..
tapi bagi aku dah syukur Alhamdulillah dah..
at least BE tu jadik pembakar semangat untuk aku update selalu kan..
walaupun sekarang ni aku memang selalu update walaupun isi nya merapu..
kuikuikui...

harap pihak NUFFNANG perasan lah surat aku tu..
aku tulis BM jek..senang paham..
kang aku tulis BI, tunggang terbalik, terus langsung NUFFNANG tak nak kasi aku BE..
hehehe..

so, tunggu dan tunggu jawapan daripada NUFFNANG..
:D

Tuesday, March 22, 2011

aku yang boring...

aduhhh..
lamenya tak berupdate..
tak de pa pe yang aku nak repek kan di sini..
tu lah punca utama..
hehe..

sebenarnya, aku ade je..
busy buat lawatan sambil belajar kt umah peserta2 GA aku tu..
pastu, kalau boring2 aku pegi SINI pulak..
saje cube nasib..
mana tau mengena kan..
hehe..

ni saje nk citer pasal en asben buat julung2 kalinya
join kawan2 ofis pagi memancing..
memula memang aku tak bape nak bagi sangat,
sebab risau en asben terus jatuh cinta dengan memancing ni..
sah2 aku kena tinggal banyak kali lepas ni..
hehe..
kat kelong ape ntah tak ingat..tapi kt Kelang sana..
muka macam cuak je tu..
kehkehkeh...
ni diorang dah nak balik kot..

kalau ikutkan banyak je gambar en asben ni..
tapi semua censored..
tak sesuai utk tontonan umum..
hehehe...

ok..tu je nk citer..
time kasih la sudi bace yer..
hehhe..:D

Friday, March 18, 2011

ni n3 mengidam..

kehkehkeh..
nak kata pembawakan budak, aku tak de or belum bawak budak lagi pun..
ni namenye teringin tahap tak boleh nak kawal lagi ni..
aku nak pergi sini..
name je orang pahang, tp sekali pun tak pernah pegi..
hampeh..
tak tau kenape minggu ni keje aku dok Google pasal Cameron Higlands ni..
siap dah tau tempat2 best kena pegi..
hotel mane yg murah..
yg mahal taknak tau..
hehe...

kalau nak pergi kena ikut Simpang Pulai..
diorang kate jalan tak bahaya sangat berbanding kalau ikut Tapah..

apa lagi ekkk..
pasar malam yang best tu..
hari isnin ada ladang teh yang tutup..

kalau nak beli cenderahati kt mane..
nk makan sedap kt mane..

ehhh..banyaklah yang aku dh Google..
pastu makan hati sorang2..
kehkehkeh..

pastu dok terliur tengok diorang tempek gambar makanan yg super lazatttt...
contoh macam ni haaa...
waffle strawberry..
strawberry sundae..
yang ni paling tak boleh tahan tengok ni..
strawberry coklat..
adooiiiiii..

sehingga menjilat screen...
huhu....
opss...semua gambar ehsan Google..

en asben, jom lah kite pegi Cameron Highland ni..
lupekan kebizian anda tu sekejap..
ambooiiii..bz memanjang..
ade je kejenya setiap minggu..
huhu..

oklah..
nak sambung Google pasal Cameron Highland lagi ni..
bye..

Thursday, March 17, 2011

Peserta asleenda 1st GA..

sile amik perhatian yer adik² kakak² ibu² yang dah join GA aku ni..
setakat hari ni aku dah terjah 40 penyertaan..
kebanyakkan semua ok..
semua ikut syarat..

dan rasenya syarat GA aku ni teramat lah mudah nye..
sebab ni kan 1st GA aku..
aku kalau boleh taknak la sampai syarat GA tu membeban kan..

tapi ada 3, 4 penyertaan yang aku dah pegi terjah ade sikit kesilapan..
ada yang aku dh komen bagitau..
antara kesilapan:-

1) takde banner GA di side bar
2) tak tag rakan2
3) banner tak link ke n3 GA aku
4) takde dalam bloglist

ok..yg no 4 ni memang ade sesetengah blog takde bloglist..
ok takpe..yg tu aku boleh terima..
tp yg ade bloglist tu, sile masukkan blog aku dalam bloglist sepanjang GA ni berlangsung..
lepas tamat nnt, terpulang lah nk remove ke tak..
aku no heart feeling punyer..
hehehe..

ni saje je aku buat n3 supaya peserta GA aku ni boleh la check dulu entry tu, betul ke tak..
mengikut syarat ke tak..
hari ni je dah berpinar mate aku ni..
esok esok pulak aku sambung..
ok..peace..:)

Wednesday, March 16, 2011

puding caramel..

dah petang baru nak update..
hehe..

tetibe teringat masa balik kampung hari tu, en asben request nak puding caramel..
kalau ikutkan hati, aku dah boring dah makan puding caramel ni..
bukan sebab ape..sebab ni makanan manis..

tp sebab en asben dah request, pastu adik2 pun pakat tokok tambah,
makanya mengkukus lah aku hari tu..
kesian aku kan..
kalau nak buat pa pe yg guna periuk kukus ni, kena tunggu balik kampung dulu,
baru boleh buat..
aku belum ada periuk kukus lagi..
huhu..

ni lah hasilnya..
taraaaa..
warna gula hangus tak berapa nak hangus lagi tu..
adoiii..teringat ingat lagi kemanisan puding caramel ni..
ishhhh..tak boleh makan banyak ok..
tak pasal pasal kang penyakit datang..
sekali sekala takpe lah..
ehsan : Google

nk periuk kukus macam ni la..
tapi nak yang size sedang2 je..
besor2 mcm ni aku pun tak larat nak angkat..
hehe..
walaupun nampak old school, tapi yang macam ni je aku reti guna..
canggih2 sangat nanti, tak reti nak guna pulak..
haha...

so, ape lagi..
sile lah derma sorang 4 sen kt aku yer..
klik lah banner ni..
boleh jugak aku tupop duit beli pengukus..
ehhh..berapa harga pengukus ni ekkk..
mahal ke?

Tuesday, March 15, 2011

kadang² kene jadik masyarakat penyibuk...

kadang kadang je tau..
bukan selalu..
huhu..

kisah nya macam ni..
time kt kampung hari tu lah..
mama aku tgh dok lepak kat tepi sliding door umah tu..
tetiba dia nampak satu kereta ni bukan main laju lagi lalu depan umah..
pastu mama nampak macam ade kertas melayang keluar dari kereta tu..

mama panggil aku..
dia suruh aku pegi tengok..
aku memula malas lah kan..
yelah, tetibe je nk pegi jenguk kertas apa yg terbang melayang tu...

tapi perasaan nk tau tu ade..
kehkehkeh..
tau tau aku dah pegang kertas kertas tu..
nilah dia..
kertas yg melayang layang tu..
buku pink dengan borang pendaftaran baby..
yang nak buat surat beranak tu kot..

nasib baik kt situ ada no talifon bagai...
boleh la call owner buku pink tu..
nasib baik kan..

kan..kan..kekadang kena jadik penyibuk jugakkan..
bayangkan kalau takde sape yg peduli pasal kertas ni..
pastu kena hujan pulak..
aku dapat bayangkan banyak masalah yg timbul nanti..
mesti mak bapak budak tu susah hati kan..

so, selalu lah jadik masyarakat penyayang..
kadang kadang je boleh jadik masyarakt penyibuk...
hehe..

Monday, March 14, 2011

korang tak salah umah la...

haii..
ehhh...ehh..dah betul dah ni..
korang tak salah umah la..
hehehe..

hari ni aku mental sikit..
sebab ape jadik hijooo ni..
sebab aku dah loya tengok kaler blog aku yang terang pink menyala tu..
kesian korang yang dah lama loya tengok kaler blog aku selama ni..
heheh..

ni pun aku rase tak lame kot..
silap silap esok bertukar kaler lagi..
ampun kan kami penunggu gua..
hehe..

Friday, March 11, 2011

Muhammad Adam Rayyan..~video~

hai..sejak dah jadik geng dengan You Tube ni banyak pulak entry guna video ekk..
hehhee..
ni lagi satu video anak buah yang ke 4 aku ni..
muhammad adam rayyan..
masa ni baru 21 hari..
tapi besor macam 2 bulan dah...

layan jelah ekk..
sape rajin, boleh klik button Play tu..
kalau tak rajin, tak yah..
huhu..
aku tengok syok dok record budak ni, dia pun tengah syok 'buat projek'..
sabor jelah..
adam..adam...

migrain lagi..

semalam aku MC..
kena serang migrain..
dah lama tak kena, sekali kena haaa hambikkk ko..
siap muntah segala..

so, lunch time semalam en asben balik jap hantar aku pegi klinik panel..
dapat MC..
hehhe..
ni lah segala jenis ubat yg memang dah banyak jadi koleksi..
tiap kali jumpe doktor, ubat yg same je dapat..

hari ni keje..
tapi still tak boleh jalan laju laju lagi..
kepala masih berdenyut lagi ni..
perut pun tak boleh biar lapar lama lama..
nnt gastrik berjangkit jadi migrain..
huhu..

oooo..
update sikit pasal GA aku ni..
giler laju geng geng GA ni ekk..
baru 2 hari, tapi dah 60 lebih penyertaan tu..
syabas korang2 semua..
terima kasih sudi join GA aku ni ekk..

oklah..nak breakfast dulu..
perut tak boleh biar lapar..
hehe..:)

Wednesday, March 9, 2011

GA cekodok pisang..hehehe...

teringat ingat pulak cekodok pisang mama aku ni..
adoiiii...
cekodok pisang yang kaya dengan pisang..
bukan kaya dengan tepung..hehe..

ni makan petang masa balik kampung hari tu..
kalau kat kampung kan, makan aje kejenya..
tak stop stop..
macam mane nk kurus..
adoiiii...

ade ke yang perasan aku dah pasang Heart Beat kt blog aku ni..
hehhe..saje je join..pendapatan pasif katenya..
so, sape2 yang dah klik HB aku tu, inform ye..
tapi tak mo tipu tipu tipu klik ok..
klik secara jujur, amanah dah fatonah..
amboiii...

p/s : jom join ramai² GA aku..
mana tau rezeki korang ke..
sape tau kan..

Tuesday, March 8, 2011

alahai....

tak tau nak letak tajuk ape dah tu..
hehehe..mintak ampun...

selamat pagi..
sape mengantuk angkat tangan!!!
boleh geng ngan aku lah pagi ni..
hehe..

aku baru start keje hari ni..
sampai KL petang semalam..
penat pun tak hilang lagi ni..

banyak mende nak citer ni sebenarnya..
kt kampung langsung tak boleh online..
bukan sebab tak de line..
tapi laptop nya takde..
hehe..

abah tak bawak balik laptop dia..
tinggal kt kem..
utk pengetahuan, abah aku jurulatih PLKN kem Tasik Chini..
no laptop, no hupdate lah..
hehe..

p/s: aku ingat nak buat GA lah..
ade sape² nak join tak?

Saturday, March 5, 2011

Chini menjerit...hehehe..

masa korang tengah bace n3 ni aku otw nak balik kampung ni..
nak balik Chini..
hehe..
doakan aku and en asben selamat pegi and selamat sampai yer..
nnt kalau kt umah ade line, aku hupdate..
kalau tak..nan adoooo lah nk hupdate nye..

ok bye..
adiosss..:)

Friday, March 4, 2011

ingatkan Gary manelah tadi..

semalam masa tengah masak tu tetibe nampak sekor siput ni..
bukan siput babi tau..
siput yang size kecik sikit tu..
ala..yang biase kt kebun² sayur tu..

sesat agaknya sampai masuk dalam umah aku tu..
aku ni jenis tak boleh tengok, cepat je nak sprayy...
hahaha..giler kejam kan..

pastu en asben tanya..
'spray ape tu yang..'

aku jawab..
'ni siput ni..tetibe masuk dalam umah..syg spray la..
dah mati dah..'

en asben datang tengok..
'laaa..nape spray dia..kesian la kt dia..'

aku terus jadik sedih kt situ..
huhu..
en asben pegang tisu and buang siput kecik tu..

pastu tau en asben cakap ape masa nak buang siput kecik tu..

'kesian Gary kena spray...'

aku macam...
'Gary..? Gary mane..?'

'Gary lah..kawan Sponge Bob tu...'
sumber : Google

cissss...
langsung aku tak jadik sedih..
adoiiii..suami ku suami ku..
sejak bila terjebak dengan Sponge Bob ni..

aku yang suke kartun ni pun, tak ingat nama kawan kawan Sponge Bob tu..
kecuali Patrick...sebab ade patung Patrick tu..
hehe..

belum layak jadi blogger tegar lagi ni...:)

semalam jiran sebelah umah baru balik dari kampung...
kelantan nun..
alhamdulillah dapat buah tangan dari diorang..

walaupun bukan buah yang aku dapat..
tapi dapat sayur sawi satu ikat, timun pendek selonggok,
asam jawa yang ada gula tu satu botol,
keropok ikan satu peket besar..
alhamdulillah..murah rezeki akak ngan abang sebelah umah ni..

memula tengok sayur sawi tu, akak tu cepat² cakap..
'sayur ngan timun ni tanam sendiri..'
hehehe..

lepas akak tu balik je, aku ada la snap gambar buah tangan dari kelantan tu..
kate blogger tegar kan..
ahhahhaa...
tapi datang opis pagi ni, tengok² camera tertinggal kt umah..
ade cable je ni..

biase orang tertinggal cable kan..
aku tertinggal camera..
hehehhe..
memang lah tak boleh jadik blogger tegar..
tak layak lagi..hahhaha...

Thursday, March 3, 2011

Pancake

malam tadi punye juadah ni..
saje je nak try..
gigih pergi Ong Tai Kim..
beli benda alah ni..hehe..

Pancake

Bahan²

1 cawan tepung gandum (aku guna mug)
1 tin susu cair
2 sudu marjerin / butter (cairkan dulu)
1 biji telur
1 sudu kecil serbuk penaik

cara²

Blend kesemua bahan tadi..
kalau rase² pekat tu, tambah la air sikit..
masak atas non stick pan baru cantik rupe pancake tu..
tapi aku mane ade kuali tu..
guna satu²nya kuali yang ada kt umah ni..
pastu tabur sikit choclate chips..
macam ni..

masak sehingga naik buih sikit baru korang terbalikkan..
dah siap..
boleh la makan..
ikut suke lah nak makan cicah dengan ape pun..
aku cicah dangan susu pekat je..
haha..
jadilah macam ni..
tak hensem sangat sebab pakai kuali biase kot..
kalau pakai non stick pan tu payah letak butter or minyak sebelum goreng tu..
yeayyy...mari salahkan kuali..
hahaha..

misi baru..mari beli non stick pan..
errr..ade sape² nk hadiahkan tak..
lalallalalala...

bengang aku pasal tipu tipu tipu tipu tipu klik nih...

aku kan dah lama peratikan benda ni tau..
cukup la tak berkenan..
tapi aku biar je..
malas nak kecoh² sebenarnya..

akhirnya keluar jugak entry pasal tipu² klik ni..
tak kisah la tipu klik ape pun..
NUFFNANG ke..
HEARTBEAT ke..
saya dah follow, follow saya balik yer..
padahal takde pun pic profile dia kt follower tu..

memang selama ni aku tak kisah pun..
lantok lah deme nak tipu ke ape ke..
nak marah?
lagilah takde..
siapelah aku ni..cume blogger picisan atau lebih tepat lagi blogger-ikut-suke-hati-aku-kadang-update-kadang-tak..haha..

cube kamu kamu semua tengok gambar bawah ni..
yang ada anak panah tulah..
segala maklumat terpaksa dirahsiakan utk kesejahteraan sejagat..
amboiii ayat...

ape ke heyyyy nya..
dah bile masa pulok teman ada Heart Beat (HB)..
nampok sangat kome menipu teman..
deyyy yennadeyyyy....

katelah aku memang pasang HB tu, aku pun jujur lah klik dia balik..
aku ni jujur orangnya..
sila percaya..ngeeeee...

akak² makcik² adik² abang² yang pasang HB tu hati² lah..
sila jujur dengan setiap ape yang anda lakukan..
memang tak semua buat benda tak elok ni..
yang betul² klik tu, SYABAS Inspector Shahab...
kehkehkeh...

tu je nk cakap..
dah tak bengang dah..
hehehe..

Wednesday, March 2, 2011

kad nikah dah siap..:)

mama aku baru je call tadi..
kata kad nikah dah siap dah..
giler lama ko baru nk siap kad nikah aku ni..
lama tak lama lah kan..
dah 4 bulan lebih dah kawen ni..

selama ni kitorang guna salinan fotostat sijil nikah ke apa name kertas tu..
pegi mana pun bawak la kertas sekeping tu..

hari tu ada orang masjid datang rumah pun dah standby nak bagi kertas fotostat tu..
padahal orang masjid tu tak tanya pun apa status kitorang..
diorang datang cume nk ajak dengar ceramah kt masjid tu je..
ntah pa pe ntah..
aku punya kerja lah tu..
huhu..

yelah, manelah tau kot2 diorang dapat laporan yang tak betul ke..
aku kan baru je menyewa kat situ..
tu yang gelabah ayam bile orang masjid 4, 5 orang datang umah..
hehe..

kebetulan memang aku nak balik kampung hujung minggu ni...
sebenarnya nk tengok anak buah yang baru lahir tu..
kira oklah tu..
hehe..

tak sabar pulak nak tunggu jumaat..
ngeeee...

sejarah sudah berulang..

entry basi..hehe...

sabtu (26 february 2011)
Sport Planet Ampang
Kelab Ambank Group (KAG) Futsal Tournament 2011
yang main ni staff² Ambank area KL je kot..

aku macam biase la haruslah ikut..
penjaga beg yang setia..
hehe..

aku tak tau nak cerita macam mana..
tengok gambar jelah ekk..
en asben yang botak..
en asben pakai jersey no 22 tu..
ni masa semi final kot..
sepak mula dari pihak lawan..
main punye main, last² en asben dapat jaringkan satu gol..
tapi terus terduduk dah..
sejarah lame berulang lagi la..
cepat² kawan² en asben angkat keluar..
budak² Mahamas tengah rawat kaki en asben..
langsung tak boleh main dah lepas tu..
tengok kaki dah berbalut..
masa ni tengah tunggu majlis penyampaian hadiah..
walaupun tak sampai ke final, jadilah main suka² kan..
team Pemistar dari AmAssurance Jalan Lumut..
satu company tapi lain² department..
rm 900 utk semi finalist..
divide 8 orang..
dapat lah seratus lebih sorang..
jadilah kan..
beserta ini juga..
ape orang panggil ni ekk..
en asben dah siap² letak dekat rak TV..

tu je..
mekasih sudi skroll sampai bawah ni..
hehe..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute