Pages - Menu

Blogroll

Thursday, December 30, 2010

fantasi vs realiti

'laaa..husband ko tak tolong ko masak ke kt dapur..
husband aku rajin tolong aku kt dapur..'

ataupun macam ni..

'nanti kawen, aku nk husband aku tolong aku masak..
mana boleh dia senang lenang depan tv, aku dok bersilat kt dapur sorang²..'

pernah dengar statement tu tak?
aku selalu dengar, tapi setakat ni tak pernah la org cakap macam tu kt aku..
harap² takdelah org cakap macam tu kt aku..
huhu..

berdasarkan pengalaman aku lah kan..
dulu, sebelum kahwin..memang aku mengaku pernah berangan nk ada suami yg selalu tolong aku kt dapur..konon² tak aci lah aku sorang2 kt dapur..suami syok senang lenang bace paper depan tv..aku sorang² berkungfu kt dapur..ini tidak adil..katenye..

reality selepas kahwin..
secara jujurnya en asben mmg tak pernah tolong aku masak pun..
satu sebab dia mmg tak tau masak pun..
anak emak lah katakan..
lagi satu aku tak suka lah ade org lain kt dapur time aku masak..
rasa macam diperhatikan..jaga² mak limah..
hahaha...boleh ke macam ni..
nnt kalau mak mertua dtg umah, apo nak dikato..

TAPI..
walaupun en asben tak tolong aku masak, dia lah yang tolong sediakan tempat makan..
tolong amikkan kicap..
susun pinggan..
susun cawan..
sendukkan nasi..
tuangkan air dalam cawan..

selesai makan..
kemas balik tempat makan..
simpan balik botol kicap..
and kadang² dia basuhkan pinggan..
walaupun aku kena susun balik pinggan² tu semua..
kadang² dapat bonus pulak tu..
en asben picitkan kaki..lenguh katenya masak berdiri..
hehe..

tengok..banyak tak yg en asben dah tolong aku..
aku masak je..
dia yg tolong buat yg lain² tu..
omputih kata give and take la..
haha..

'kadang kadang Allah sembunyikan matahari..
Allah turunkan hujan dan kilat..
kita tertanya tanya..
ke mana perginya matahari..
ohhh..rupa rupanya Allah nak berikan kita pelangi...'

ade kena mengena ke quote ni dengan entry aku ni..
ahh..lantaklah..janji korang paham ape yg aku nk sampaikan..
korang paham tak ni?

p/s: tahniah Malaysia..sebab korang menang, Malaysia cuti esok...gud job..
pstttt...ade sepasang suami isteri sakit tekak hari ni..hahha..

Wednesday, December 29, 2010

puding trifle..

salam..
balik kampung hari tuh sempat buat puding trifle ni..
senang lah sangat nk buatnya..
rasenya pun sungguh yummeehhhhh...
sungguh..try la buat..
ni bahan² dia..
abaikan swiss roll aku yg dh terpenyek tu..
jauh aku import tu..
beli kt Ong Tai Kim Gombak..
macam lah kt Chini tu takde kan..
hehe..

tapi aku takdelah pulak amik gambar step by step cara nk buat..
tak cukup tangan dikkk oiii..
mane nk potong swiss roll..
mane nk masak kastard..
mane nk pegang kamera..

tapi sape2 berminat nk try, boleh pegi SINI..
aku siap copy paste bawak balik kampung ni..
tak percaye?
tengok ni..
hehhe..Dina..pinjam resepi ekkk...

dan yg paling ralat sekali, aku lupe nk snap gambar puding trifle yg aku buat tu..
excited sangat..terus lupe..
huhu..
takpe2..lenkali boleh buat lagi..
lepas ni nk buat dalam cawan kecik2 pulak..
senang nk makan..tak payah potong2 dah..
ngappp terus..
:D

Tuesday, December 28, 2010

selamat datang...:)

salam..
baru ade kesempatan nk update blog..
semalam tak update sebab mata berpinar bace blog korang lah..
aku marathon bace blog korang sebab kt kampung line tenet lembab giler..
cehh..padahal tumpang jiran aku punye wifi..
dapatlah 2 bar..jadiklah kan..
hehe..

cerita balik kampung takde ke?
ermmm..takde kot..
balik ni sebab nk jumpa anak buah aku yg ke 3..
baru je lahir..
welcome sayang..
Nur Adellyn Sofea..
alahai..geram aku tengok kaki budak tecit nih..
rase nk picit2 je..
hehe..
terpaksa guna botol..
budak tecit ni lahir kecik sangat..
tak sampai 2 kg pun..
mulut pun alahai..kecik benor..
terpaksalah mama dia pam dulu susu, baru boleh bagi kt budak tecit ni..

sebenarnya aku try nk upload video budak tecit nih..
punyalah hazab aku nk tunggu..
dari pagi td smpai sekarang tak siap2 lagi..
sebelum aku panas hati lagi, baik tak payah..

bulan 2 ni insyaAllah adik aku yg no 4 pulak dapat baby..
tak sabar nk tunggu..
:D

Sunday, December 26, 2010

blog murahan?

salam..
hari ni nk cakap pasal blog aku ni ha..
nak tergelak pun ade jugak ni..
dah lama aku simpan..
bile ada je keyword ni aku save..
saje je suka suka..

disebabkan aku baru kahwin, so, keyword2 yg selalu ade pun pasal kahwin2 jugak lah..
walaupun takdelah banyak mane pun..
tapikan..yang aku musykil sangat tu, asal keyword yg murah2 je, mesti sampai kt blog aku ni..
hehe..

tak percaya?
cube tengok contoh2 kt bawah ni..
ni yang aku sempat capture lah..
pastu aku kumpul banyak2..
hehe..
keyword : bunga telur murah
keyword : bunga pahar murah
keyword : bunga pahar murah
keyword : diy bunga telur murah
keyword : kotak gift murah

act, aku tak kisah pun..
dah memang aku kahwin dulu, aku guna barang2 murah je..
majlis aku takdelah grand mane pun..
biase2 je..

janji lepas kenduri aku ngan en asben tak menanggung hutang keliling pinggang..
lainlah kalau kenduri mak ayah support..
ni serba serbi duit sendiri...
duit dah la tak banyak mana..
haha..

oklah..itu je cerita pasal blog murahan aku ni..
haha..
malam ni final bola malaysia vs indonesia kan..
harap2 menang..
mari kite sama2 sokong..
takmo gadoh2 yer..

p/s: takut nk tengok kt stadium..

Thursday, December 23, 2010

tahniah...:)

salam..
n3 ni khas utk adik pompuan aku yg baru je dapat result PMR dia hari ni..
alhamdulillah..
dapat 7A 1B..
walaupun tak straight A, kira ok dah tu..
alhamdulillah..

subject Sejarah dapat B..
alahai....aku paham sangat la kenape..
huhu..
takde gambar dia sorang2..
kalau adepun, tak pakai tudung..
tempek jelah gambar masa pegi Tasik Chini hari tu..
hehe..

buat budak pelat huruf 'r'..
tahniah along ucapkan..
syabas..

nama siti sarah tapi pelat huruf 'r'..
bila sebut siti sarah jadik siti saghah...
teringat time belajar bahasa Perancis dulu2..
hheheh...:D

Wednesday, December 22, 2010

kepada calon² PMR 2010...

salam..
selamat petang..
alhamdulillah hujan dah reda sikit..
tadi lebat giler..

ehh..esok result PMR keluar ehh..
ayokkk..ayokkkk..
aku pulak yang nervous nih..

dan aku amat pasti ada sorang lagi makhluk Allah yang tak boleh tido malam ni..
yakni adik pompuan aku..
kite tengok ada lagi tak babak macam UPSR dulu..
nangis setiap kali orang tanye dia dapat brape..
yelah..bestfriend semua dapat straight A, dia pulak kurang satu A..
rendah diri la adik aku ni..
huhu..

takpe..kite tengok esok pulak ekkk..
tak kisah la dapat ape pun, along tau adik dah study lebih kan..
yang penting tak GAGAL ok..
ehsan google..

kepada semua calon2 PMR 2010, gud luck ok..
wish u all the best..
olohhh..sepekang lah pulak..
:D

Tuesday, December 21, 2010

gumbira...:)

salam..
tengah makan goreng pisang TAK panas ni..
dah sejuk dh..
nasib baik sedap jugak..
sedap ke sebab aku yg lapar ni..
asyik ingat makan jek..
muka pun dah bulat..
macam mane orang dok teka aku ni pregnant?
adoiii..

pastu beli air tin soya..
nikmat tau dapat sedut air tin sejuk ni..
hehe..

sebenarnya hati tengah gumbira ni..
gumbira sungguh..
cuti pun dah approve dah..
pagi tadi apply, tghari dah approve dah..
pantas dan tuntas..
hehe..

act, aku nk balik kampung ni..
lame giler aku tak balik kampung..
sejak2 kahwin ni belum balik lagi..
ade je halangan..
en asben keje lah..
sedara en asben kawen lah..
duit takdelah...opssss..
hahhaha..

lagipun en asben cuti seminggu ni..
habis kan annual leave yg tak boleh carry forward tu..
aku jealous ok..

insyaAllah Jumaat ni balik..
sape nak ikut, angkat tangan..
lagipun angah aku dah bersalin..
aku belum tengok lagi ank buah aku yg ke 3 tu..
dengarnya putih sikit dari mama papa dia..
haha..

nama tak nak kalah..
Nur Adellyn Sofea..
aihhhh..dh nak dekat nama cik along dia je nih..
konpius jap..
ermmm..nk bagi present ape lah kt budak kecik tuh..

ok..nk bagitau cuti dah approved je sebenarnya..
bye...
:D

Monday, December 20, 2010

untitle...:)

salam..
korang dah lunch ke..
bagus..

so, macam mana weekend lps..
ada baik kah..
kalau baik, bagus..
kalau tak berapa baik, next weekend kasi baik ok..
heheh..
ape lah aku ngarut ni..
pang sebijik kang baru tau...

act, aku tak tau nk update ape..
takkan la semua n3 aku nk citer aktiviti aku suami isteri kan..
lagipun aktiviti kitorg takdelah happening mane pun..
setakat dok umah, main masak2..main pondok2..
takkan nk citer hari2 kan..
sekali sekala boleh lah..
hehehe..

ohhh..citer pasal bola best jugak kan..
walaupun aku tau ramaiiiiiii la yg dok kutuk Malaysia main macam ntah pa pe masa lawan Vietnam sabtu lepas, aku tetap sokong..aku tetap suka..
buat team Malaysia, tahniah dr aku..
buat keeper, Khairul Fahmi@Apek..
ucapan utk kau..
Goodddd Jobb...:D
en Asben suka kau..
apakah?

ahad tu pulak, en asben ade tournament futsal kt Segambut..
anjuran Pemadam..
konsep nye kalah awal, balik awal..
so, kitorg awal2 dah balik..
hahha..

sekian update dari kami suami isteri..:D

p/s: aku dah dapat diary@planner utk 2011..
cantikk..aku suka...

Thursday, December 16, 2010

skill KAK LONG..:)

salam..
hari ni dah masuk 2 bulan usia perkahwinan kitorang..
orang kata manis lagi..
jauh lagi perjalanan..
banyak perkara lagi yang kitorang kena belajar..
orang kata ilmu rumah tangga ni ni tak pernah habis kan..
semoga perkahwinan kami diberkati dan dirahmati Allah..

dalam 2 bulan ni jugak, dah banyak benda yang jadik..
suka duka semua ade..
aihhh..baru 2 bulan kahwin dah ada duka?
biaselah kan suami isteri gadoh2 manja..
sedangkan lidah pun kadang2 tergigit kan..
ni pulak kitorg yg baru nk hidup bersama ni..

tapi takdelah gadoh lame pun..
2, 3 minit dah baik semula..
pastu aku rase kalau gadoh tu bnyk punca dr aku kot...

yelah kan..
aku anak sulong..
adik beradik 8 orang..
memang aku ni along yg garang ye dgn adik2..
tp garang bertempat la..
takdelah tibe2 aku pegi terkam adik2 aku tu tanpa sebab..
kalau ada salah baru aku bukak skill KAK LONG..
hehehe..

bile dah kahwin ni, macam terbawak2 pulak perangai KAK LONG aku tu..
contoh macam bile aku tengah tengok tv, tetiba ada orang tukar channel..
haaa..mmg nk kena lah tu kan..
lagi satu pantang aku bile time iklan je, mulalah sibuk tukar channel tu, tukar channel ni..
aihhh..tak berkenan betul aku bile en asben buat macam tu..
mulalah nk bukak skill KAK LONG kan..
hehhe..

en asben selalu kecik hati pasal ni..
nasib baik aku ade skill pujuk memujuk ni..
alah..suami kite..kite tau lah nk pujuk macam mane kan..
betul tak para isteri sekalian..
korang pun mesti ada skill ni kan..
special skill..
haha..

tapi part yg best sekali bile en asben dah sign up jadik members drama tv..
nk join aku..aku ni hantu drama tv citer melayu..
tak kira lah slot lestari ke..akasia ke..samarinda ke..
kadang2 en asben pulak yg over..hehe..
dia dulu yg golek2 depan tv..
kalah MEM besar..aku lah tu..haha..

tapi tulah orang kate..
masam manis perkahwinan kan..
kadang2 suka..
kadang2 sedih..
kadang2 wangi..
kadang2 bucuk..
merajuk pun tak boleh nak lame2..
kalau sikit2 nk merajuk, lame2 bosan jugak wehhh...
pesanan utk diri sendiri..hehehe..

ehh..terpanjang pulak n3 aku ni..
last sekali nk wish kt en asben,
selamat ulang tahun perkahwinan yg ke 2 bulan..hehehe..
sayang abg kuat2..

sape tak sayang suami kan..:D

Wednesday, December 15, 2010

mohd asyura a.k.a abg botak..

salam..
hai abg..
sehari dua ni femes ehh..

sana sini orang dok cerita pasal asyura..
hehehe..
mohd asyura a.k.a abg botak..

asal nama en asben ku ini, nenek tercinta dia nk letak
nama nur asyura pada baby dalam perut mak mertua aku tu..
sekali keluar lelaki daaa..
tu yg letak jugak asyura..
tapi takdelah nur tu kan..hehhe..

cakap pasal asyura ni kan, teringat pulak masa kecik2 dulu..
kalau time buat bubur asyura ni, kitorg yg budak2 ni lah paling seronot sekali..
yelah, dah macam kenduri tu..
gotong royong masak bubur asyura ni..
rindu zaman kecik2 dulu..

lamenya aku dah tak makan bubur asyura ni..
yelah, makcik pakcik kt kejiranan aku seme dah otai2..
manelah larat nk kacau bubur asyura tu lagi..
nak harapkan 2nd genaration, lain jadiknya nanti..
hahaha..

ohh..harap2 boleh sampai umah awal sikit hari ni..
nak tengok bola malaysia lawan vietnam..
harap2 malaysia menang..
go Malaysia go..
hehe..
:D

cerita balik kerja..

semalam balik kerja naik lrt..
sbb en asben balik keje lambat..
kakak opis aku ni, kak siti dgn husband dia yg hantar..
aku tak sure sangat stesen ape..taman jaya ke asia jaya..
arghhh..aku tak kira dah..
janji stesen lrt..hehe..

masuk je lrt tu, aku terus carik tempat duduk..
lepas selesa2 kan duduk, terus aku pejam mate rapat2..
sebab ape pejam mate..
sebab tak nak serba salah bile nmpk org tua or ibu mengandung yg berdiri..

bile lrt tu stop setiap stesen je, aku bukak mata aku sikit..
konon2 ushar line lah..
mntak2 jangan lah ade org2 tua or ibu mengandung depan aku nih..

giler jahat aku..
tak de kesedaran sivik langsung..
meh lempang aku laju laju..

**************************************************************
hakikatnya..
aku TERnaik lrt yg takde seat tu..
yg ade pun 2, 3 seat je pun..ofcoz la dah ade yg duduk kan..
maka berdiri lah aku pegang besi tu sejauh 19 stesen..
siap kire tuh..

giler..
dah la seharian kt opis aku kena cir*t b*rit..
asyik duk ulang pegi toilet..
energy semua habis dalam toilet je..
pastu kene berdiri pulak..
ketar2 lutut aku semalam guna khidmat cengkaman lantai lrt..
paham tak maksud khidmat cengkaman lantai aku ni..
biler lrt tu brek je, aku pun brek pakai kaki aku..
huhu..

tulah cerita aku yg setahun berapa kali je aku naik lrt..
sekian merapu meraban aku pagi ni..
:D

Monday, December 13, 2010

kau kahwin lah dulu...

kau kahwin lah dulu..
baru boleh cakap perihal org2 dah kahwin..
ni tak..jangan kan belum kahwin..
awek pun takde lagi..

kau kahwin lah dulu..
baru boleh kate..
ehh..kena gari dengan bini ke..
hahhaha..ko takut bini ehhh...

aku menyirap giler kalau ade yang cakap macam ni pada lelaki yg dah kahwin..
lagi menyirap kalau yang bercakap tu kahwin pun belum..

n3 ni tak de kena mengena dengan yang masih hidup ataupun sudah meninggal dunia..
just my 2 cents...:D

Friday, December 10, 2010

lift punya pasal...

salam..
ari ni tak tau nk update ape..
sebenarnya tak tau nk update yang mane dulu..
banyak sangat dalam paler otak nih..
hehhe..

tadi jenjalan kt FB..
tetiba tersinggah kt FB kawan aku ni..
dia post macam ni..
nampak tak..?

1 - masuk lift jangan lah hisap rokok
yang ni memang aku marah ni..tak respect org langsung..
dibuatnya org dalam lift tu ade asma ke..sesak nafas ke..mengandung ke..
tak ke haru tu..memang makan sumpah org jelah..

2 - kalau jd org 1st masuk lift tu, tlg la tekan butang HOLD DOOR tu..
yang ni pun aku marah jugak..kang tersepit muka kt pintu tu sapo nak jawab?
sakit satu hal..malu satu hal..yang tersepit tulah..
tak pernah jadik kt aku..sile percaya...hahhaha..

meh aku nak tambah lagi satu..

3 - tolong jangan buang angin dalam lift
tak kirelah angin besorrr ke angin halussssss ke..
tak senonoh ok...
kesian org lain sesak nafas sebab angin kuss kussss ko tu..
**sekadar gambar hiasan dr google**

korang yang mane satu?
hehehe...

Thursday, December 9, 2010

see..murah kan...

balik kerja semalam terus pergi kedai runcit kt taman melati..
kenapa tak pergi kt area gombak je..
kan dekat sikit..
sebab aku dah biase dgn kedai2 area taman melati tu..
3 tahun aku dok sana..
dah tau dah kedai runcit mane yg murah..
kedai runcit mane yang cekik darah..

so, naik motor lah suami isteri ni semalam..
alah..bukan jauh mane..10 minit pun tak sampai..
sampai kt kedai runcit tu, aku ambik ikan 2 ekor..
size sedang2 je..takmo besar2 sgt..
bendi 6 batang..
cili padi segenggam..
ikan kering gelama sepeket..

ikan 2 ekor - rm 1.00
bendi 6 btg - rm 0.40
cili padi - rm 0.20
ikan kering - rm 1.00

TOTAl = rm 2.60

en asben bagi duit sepuloh inggit..bile bagi balik balance rm 7.40 kt dia, dia buat muke tercengang..dia tengok brg kt tgn aku..dia tgk duit kt tgn dia..
aku gelak je..
see..murah kan kedai nih...
esok kite dtg lagi..
hehe

tu je aku nk cakap..sekian.

selepas hujan...

salam..
selamat pagi..
time sejuk2 ni kalau lah boleh sambung tido, wahh alangkah syorgaaaa nya..
tapi apakan daya..ade lagi satu tanggungjawab dalam hidup ni..
KERJA...
selagi belum tutup mata..keje..keje..keje...
hehehe..

hari ni aku masuk opis pukul 6:51 pagi..
giler awal..
kau mampu?
kihkihkih..

en asben masuk kerja pukul 7:30 pagi..
dah tu pagi tadi hujan lebat giler..
terpaksa naik kereta..
tu yang keluar rumah awal..
utk elakkan jem..
**from google**

perut lapar..dah nyanyi2 ni..
oklah nak pegi carik sarapan kt umah korang pulak..
korang buat sarapan ape pagi ni...
hehe..

Wednesday, December 8, 2010

e-day kak lang ♥ abg ed


salam..
sebelum jadik pa pe baik aku kasi amaran dulu..

ekceli, ahad lepas kakak ipar aku bertunang..
dengan orang ampang je..dokek yoo..
setakat ni aku menantu yg kampungnye paling jauh la..
hehe..
kak lang dlm cermin..tak boleh expose sangat..
dah berpunye..
persalinan..simple je kak lang aku tempah..boleh pakai lagi lps ni..
hantaran drpd pihak perempuan..
hantaran drpd pihak lelaki..
semua hantaran dibuat oleh kakak sepupu kitorg jugak..
coklat..ramai yg ushar coklat lady bird tu..termasuk lah aku..hehe..
kuih tart sg choh..kuih wajib masuk dalam hantaran ni..
time aku dulu pun dapat jugak kuih ni..hehe..
tak percaye? tengok SINI..
kemeja & jeans..
sireh junjung yg tak berapa nk junjung..hehe..
kek
nasi minyak ke nasi beriyani ekk..lupelah..tp serius sedap..katering mane ntah..murah pun murah..ekceli, bnyk lagi makanan yg ade kt meja buffet tu..ramai yg sponsor makanan..roti jala, samosa, agar2, puding, cup cake..ehhhh macam2 lagilah...
sebahagian ahli keluarga tgh menjamu selera...
nasib pakai katering kan..kalau tak, semua ni kene singsing lengan baju buat kerja..
hehehe..
en asben tgh ambik pesanan dr wan..kihkihkih...
centerpiece...hasil kerja tangan maksu..
door gift..
last but not least...tarraaaa...
sepupu en asben..sepupu aku jugak lah ni..
gambar terpakse edit tahap melampau utk mengelakkan kontroversi..
hahaha...

ok..dah abih dah..tenkiu sudi scroll smpai bawah ni yer..
kepada kak lang and abg ed..selamat bertunang and selamat membuat preparation pulak lepas ni..tempoh setahun tu tak lame pun..kihkihkih..:D

Monday, December 6, 2010

takde tajuk...

salam..
since badan tak berapa sihat sekarang ni, mood kerja mmg down giler...
prestasi mmg out lah..cehhhh..
penat semalam pun tak hilang lagi ni..

ohh..semalam kak lang aka kakak ipar aku bertunang...
sebenarnya banyak gambar kak lang sempat aku snap..
tp malangnye aku lupe bawak cable kamera aku tu..

maklumlah..hari ni pakai handbag hantaran kahwin hari tu..
ingatkan dh habis semua barang aku transfer..
rupenya ade lagi yg tertinggal..
adoiii..
ni lah sbb nye aku malas nk tukar2 handbag..

rumah pun tak ubah macam kapal pecah..
jangan lah ade sape2 nk buat lawatan sambil belajar kt umah aku dalam minggu ni..
dengan kain yg menggunung tunggu masa nk lipat..
kain yang nk dibasuh lain..
yelah..aku kan basuh guna tangan..so, aku basuh sikit2 la..
tak larat oii nk basuh banyak2..
tupun towel dgn comfoter antar dobi..
kalau tak, tercabut terus agaknye tangan kanan aku ni..
huhu..

ok..dah2..
aku nk citer pasal kak lang aku bertunang ni..
tapi tunggu aku upload gambar sekali ekk..
baru lah best sikit..
hehe..
bye..:D

Friday, December 3, 2010

status..

salam..
rase happy sikit hari ni bile tengok status kt dashboard Nuffnang aku jadi Glitterati balik..
kelmarin tengok Ordinary..
konpius aku..
padahal aku tak usik pa pe pun blog aku ni..
sedikit sebanyak mood down jugak lah..
haha..

NUFFNANG nk gurau2 manje ngan aku kot..
hehe..
see..alhamdulillah..
kalau tak, earning yang tak banyak mane kt BE aku tu, terus jadik tak banyak langsung..
hehhe..
kini dah kembali ke sedia kala..

sekarang ni konpius jugak..
aku ada satu lagi BE..
tp dah lame tak nampak batang hidung..
dah sebulan kot..
kenape ekk..

pa pe pun tenkiu NUFFNANG and korang2 semua..
sudi jugak masuk blog caca marba ni..
pendek kate korang memang beshhhhh lah..hehhe..
lagi best kalau terjah sini..tengok korang ade dalam list tak..

oklah..nk BW jap..bye...:D

Thursday, December 2, 2010

25 perkara...

salam..
selamat pagi..
dah breakfast ke belum

pagi ni nk jawab tag pulak..
tag yg telah di tagged oleh cik norazianawahab..
time kasih yer awak..
25 perkara pasal aku yer..
banyak ni..
bismillahirrahmanirrahim...

R.U.L.E
"Once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 25 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to know more about you."

25 perkara tentang aku...:D

1) name penuh aku maslinda binti malek..family panggil aku along..kengkawan ade panggil along / linda / olind..en asben panggil aku syg / yayang

2) sayang en asben sangat2

3) anak sulung dari 8 beradik..4 lelaki 4 perempuan..

4) lahir 26 mei 1982..lahir kt temerloh tp membesar kt Chini..

5) kalau 1st time jumpe, mesti orang ingat aku ni sombong

6) baru je kahwin 16/10/ 2010 hari tuh..

7) adik pompuan aku langkah bendul aku..en asben pulak langkah bendul abg dgn kakak dia..heheh..

8) selalu kene mandi dulu dr en asben..sebab selalu kalah main one two just..

9) suke baca blog orang drpd update blog sendiri..

10) tak suke bile gastrik dgn migraine datang menyerang

11) 164 cm tinggi, 53 kg berat

12) ade sorang sepupu yang beshhhhh..

13) suku main kutu..kutu yg simpan duit tu lah..bukan kutu kepala..hehe..

14) bukan kaki wayang

15) anak jati Pahang..tp tak pernah pegi Cameron Highland, Genting Highland or Bukit Fraser

16) tak boleh tido selagi tak peluk patung Patrick..

17) suke tidor dgn banyak bantal

18) dah ade 2 org anak buah..2 lagi on the way..

19) dapat lesen kereta masa umur 23 tahun

20) tak de lesen motor sbb malu nk amik test..boleh?

21) tak boleh bawak kereta manual

22) takut hujan..

23) fobia dengar guruh

24) tak reti berfesyen

25) dulu giler novel sekarang tidak lagi..

perghhhh...payah jugak nk pikir pasal diri sendiri ni rupenya..
aku tak nak tag org lain boleh tak?
tp kalau ade sape2 rajin nk buat tag ni dipersilakan dgn hormatnya..
boleh jugak update blog korang kan..:D

Wednesday, December 1, 2010

under one roof..

salam..
petang2 ni kalaulah boleh baring2 golek2 depan tv sambil peluk patung patrick alangkah beshhhhh nyer...adoiiii...
ok..sudah...

ni nk habaq mai la...apsal tetibe keluar loghat utara ni..
ok2..kalau ade sape2 perasan kt side bar aku ni dah takde bloglist korang2 semua..
aku dah delete seme dah...
buat berat loading blog aku jek..
cessss..cepat lepuk paler aku..
budget blog aku ni visitors 10k sehari ke..
takde maknenye..

mintak ampun mintak maaf yer korang2 semua..
sebenarnye aku dah transfer korang semua kt bawah satu bumbung..
semua bloglist aku letak kt sane..
senang aku nk track sorang2..
tupun ade lagi blog2 yang tertinggal..

so, mntk sangat korang pegi terjah SINI
boleh check samaada blog korang ade ke tak kt situ..
aku letak korang semua ikut kategori yer..
so, pepandailah carik korang kt kategori mane..
jangan salah kategori pulak..

kalau aku salah letak korang punye kategori pun, inform aku yer kt komen tu..
kalau blog list korang takde pun inform aku jugak tau..
insyaAllah aku akan update cepat2..

so, terjah jangan tak terjah...
klik gambar ni kt side bar aku tu pun boleh jugak..terus sampai umah lagi satu..hehehe

Ambank Group Family Fiesta 2010

salam..
ni cerita sabtu lepas..
dah lame ade dalam draft tu tapi tak de idea nk merapu..
n3 ni banyak gambar ye..gambar en asben la..
sebab ni family day company tempat dia keje..
Ambank Group..
aku jadik tukang amik gambar je..
kupon makanan...
tengok tu...macam2 ada..sorang satu dapat..makan la ko puas2..hehe..tp kene cepat la..sbb kalau hot item macam satay ke cendol ke beratur bukan main panjang..adoiii..
yang ni pulak pasport utk game..
macam2 game ade..tp game simple2 jelah kan..kate utk suke2 hepi2..percume pulak tu..
en asben tengah beratur nak main game..kepala dah terjenguk2 dah..tak sabar dah tu..hehehe..
yea..mari main hoki acara perseorangan..nasib baik masuk lubang..dapatlah air kotak satu..jadiklah..hehe..
yang ni pulak baling dart..
zasssss..yeayyy..tepat2 kena bulatan tengah tu..dapat lagi air kotak..kihkihkih..
en asben yg dapat air kotak aku yang hepi lebih..apakah?
apelah yg dia dok sengih sangat tu..tengah tengok budak kecik main hoki kottt..kelakar..
lepas maghrib tu ade lah 2 3 artis buat persembahan..pengacara majlis Nabil dgn Syarifah Syahira..Pastu artis yang ade Atilia dgn monoloQue, Anuar Zain and Mizz Nina..Mizz Nina ni konpom la kene ada..kate anak pengerusi Ambank Gruop kan..Tan Sri Azman Hashim tu kan ayahnye..Noh Hujan pun ade..tp tak buat persembahan..dtg teman tunang dia yg hot tu kot..hehe..
sambil layan konsert, kite makan ais krim sampai lebam..sbb ape sampai lebam?
sebab banyak giler ais krim sponser..tp kitorg punye dua ni je..errrrr..sile percaya...hihihi..
yeayyy..antara hasil tangkapan kitorang..owhhh..rice cooker tu hadiah lucky draw en asben..
rice cooker yg ke 4..huhu..3 hadiah kahwin 1 yg baru dpt ni..sampai anak 4 tak payah beli rice cooker..haha..errrr..ade sape2 nak tukar suke same suke tak hadiah ni..aku nak blender..aku takde blender lagi nih..nasib baik mak mertua belikan lesung batu hari tu..haha..

and last but not least..terimalahhhh..kami bersama en unta..hehe...
sekian..mekasih sudi bace and scroll sampai bawah ni..:D

Tuesday, November 30, 2010

SMS ngok ngek...

salam..
fuhhhh..fuhhhhh..
banyknye habuk..
siap bersawang..
kesian blog aku tak berupdate..

ok..
pagi tadi dapat satu msg ni..
ntah no sape ntah..
pelik semacam je nombor talipon dia..
tapi rase2 nye dr org seberang ni..
yg sibuk nk ganyang malaysia ni..

korang bace msg tu ekk..
gigih aku snap picture msg tu..
huhu..

pukul 8.07 am
tengok tu..kan panjang bebenor nombornye..
konon2 nk tipu aku lah tu..sorry sikit ekkk..ingat aku budak tak lepas tadika ke..
aku takde ayah ok..aku cume ade abah dgn papa je..
abah tu abah aku lah..papa tu bapak mertua aku..ayah2 takde..
style msg dia pun macam org2 sane..cube korang try bace ala2 Asyraf Sinclair..
mula2 aku wat dunno je msg ni..nk marah pun tak guna kan..
wat naik darah aku jek..

ehh ehhh..tak lame tu dapat lagi satu msg..ha.. yang ni betul2 naik darah aku ni..

pukul 8.57 am
yang ni nombor lain pulak..tp still nombor sane jugak lah ni..

haaa..kali ni bahasakan diri dia pakcik pulak..
ape diorang ingat aku ni ade bukak kedai jual topup ke ape..
senang2 hati nk suruh aku topup..rm30 inggit pulak tu..
aku pun dah tak ingat bile last aku topup rm30 inggit ni..
biase topup rm10 inggit jek..tu pun kadang2 share dgn en asben..
hehehe..

ade aku kesah ko ade kes kt balai polis ke ape ke..
yang buat aku naik angin ni ayat last dia tuh..
ni boleh mendatangkan marah..
pantang aku tu org bagi arahan2 macam tu kt aku..

aku nk tanye korang..
aku nk maki ke tak ekkk??
ermmm..takyah la kan..
buat dosa kering je..

ok..tu je nk tanye..
hehe..:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute