Pages - Menu

Blogroll

Friday, October 25, 2013

cuti² Gold Coast Morib

Assalamualaikum..

Sebelum cerita ni jadik bertambah basi, baik aku lelaju buat entry..
walaupun ramai dah yang tau aku pergi mana minggu lepas kan..hihi..
tapi aku gagahkan diri yang super duper malas sekarang ni, karang jgk entry panjang lebor khas untuk kenangan dalam blog ni..
AWAS..entry adalah panjang dan banyak gambor..

okehh..19-20 oktober 2013 hari tu kan, kitorang pegi Gold Coast Morib Resort..
Morib je pun..bukan kat Australia nu ponggg..hehhe..
tapi alhamdulillah dapat jugak terjah kan..
selama ni dok bace blog orang je pegi sana..

pegi sini under AmAssurance company kerja asben aku..
diorang pakat 2 department pegi sini..ade lah big boss diorg sponsor sikit..
so, entry ni aku memang tak boleh nak bagitau berapa ongkos2 hotel, makan, ape semua tu..
siyesss aku tak tau..aku tau datang, tido pastu mandi kat theme park je..hehhe..

hari sabtu tu, kitorang bertolak dari Gombak pukul 12 macam tulah..
pukul 1.30 tghari dah sampai sana..sejam setengah jugak lah..
kematu jugak lah bontot..maklum lah sekarang ni mana boleh duduk lelama..
nak baring aje kejenya..nasib baik Asyraf tido je dalam car seat..aman di situ..huhu..

sampai2 terus makan tengahari yang dah disediakan oleh committee yang terlibat..
senang keja kan..takyah susah2 nak pegi carik kedai makan dah..daku suka..hehhe..
segala urusan2 check in bilik pun dah settle..committee jugak yang settle kan..
double suke..masuk bilik rupenya mengadap theme park..
ya allah triple suka lah aku kan..hahahha..
sebab dari rumah dah berdoa jangan lah dapat bilik view parking ke, view kilang ke..
alhamdulillah diperkenankan..

sementara asben pegi ambik segala mala beg kat kereta, aku dgn asyraf dah masuk bilik..
ape lagi kan..snap lah hoii lelaju..kang dah masuk beg, konfem sepah punya..apakah??
siap marah asyraf lagi tu..tepi tepi, mami nak amik gambor ni..wakakkaka.. 



so, inilah dia bilik studio suite yang kitorang dapat..
oklah..katil tu memang dah dirapatkan macam tu pun..











ade tv besor..walaupun channel biase2 je pun..jadilah..

















ade jakuzi besor..tapi tak masuk dalam ni pun..tak sempat..
saje test Asyraf masuk dalam tu..dibantai melalak tak ingat..adoyaiiii..
nampak tak tingkap tepi jakuzi tu..boleh nampak katil dengan tv terus..






















nampak tak ruang mandi dinding kaca tu..seram nak mandi..
maklumlah aku org kampung biase mandi dinding tutup kiri kanan..haha..


ni macam biase lah..tapi tak guna pun..
macam2 ade ni..sikat, berus gigi ubat gigi, sewing kit, shaver, sabun, syampoo..

okeh..ni dalam almari pulak..
ade peti besi..tak guna pun sebab tak reti..hahaha..
mini fridge pun adooo..boleh la nak letak air tin yang aku beli tu..
ade kettle jugak..






kat sini lah nak bancuh2 susu dak Asyraf tu haa..
aku memang tak bawak thermos sebab tau ade kettle kan..
cuma bawak air masak je dalam botol besar..
pastu aku bawak jugak kopi 3 in 1 senang kot2 nak minum kopi ke malam2 kang..
bawak jugak sudu sebab ade bace diorang tak sediakan sudu..
ternyata berguna sudu tu..sebab petang sabtu tu lepas mandi pool, perut terasa lapor yang amat, aku suruh asben pegi beli maggi hot cup yang harga rm2.90 seketul tu..mahal giler hoiii..
so, makan maggi guna sudu lah..aku tak suke guna garfu yang ade dalam cup tu..
susah nak makan..ngeeeee..


ni masa hari sabtu tu..lepas kemas baju dalam almari, asben ajak turun mandi..
Asyraf pun dah dok tenung2 kat bawah kan..kate bilik ngadap pool kan..hihi..
ni dalam pukul 3 kot..tak panas masa ni cuace redup je..
so, boleh lah mandi kan..
orang pun tak ramai lagi masa ni..sebab diorang baru nak check in kot..hihi..


mami pun taknak lepas kan peluang mandi..hahah..
bukan mandi pun..mula celup2 kaki..pastu ehh tak boleh jadik nihh..
kena jugak rendamkan badan sekali..alang2 dah sampai sini kan..
sepatutnya masa ni, ada acara bola tampar padang dengan dak2 opis asben..
boleh dia tak perasan..adehhh..


konon nak ajak Asyraf mandi bawah ni..
punnn dibantainya melalak takmo mandi bawah ni..
aduhaiiii..keja melalak jelah ko Asyraf oiii..
mami nak suruh dia happy..aptb..


ni asben nak try naik bende alah ni..
ko tengok Asyraf pegang leher abah dia kemain kejap lagi tuh..
punyelah penakut..sabojelah..
ade video masa diorg naik bende ni..
malas pulak nak upload..yang pasti Asyraf dari naik sampai lah turun gelongsor tu, dia melalak..sekian..
hahahahha...



ecececceh superdad sorang ni..
pastu dah Asar tu, naik bilik semula..
Asyraf pun dah kecut2 tangan kaki semua..
mandi2 bagi susu tido lelaju..penat la hoii main air kononnya..
tak lama tu geng2 opis asben panggil mandi lagi sekali..
aku tak join lah..Asyraf pun dah mentido..asben jelah pegi..
seronok lah dia dok ulang naik bendealah berpusing tu..
aku tengok jelah dari bilik..
kalau pegi pun konpom tak boleh naik jugak..
kena pakai proper baru lepas..ataupun bukak baju terus..
yang lelaki boleh lah nak bukak baju kan..
yang pompuan? ate, macam mana pulakkkk..huhuhu..


belah malam pulak, memang ade bbq dinner..
ingatkan kena lah bakar2 main asap2 ke ape..
rupenya bbq dinner memang dah disediakan pihak gold cost untuk AsAssurance..
hahaha..so, pegi makan jelah.
makan sampai lebam..punyelah banyak makanan..nasib baik lah dengan keadaan sekarang ni, tak boleh makan banyak..hihihi..

lepas dinner, aktiviti bebas..kebetulan malam tu, banyak game bola..
layan jelah..suruh staff kaunter tu bukak channel bola..
aku dok layan Asyraf jalan ke hulu ke hilir..adehhh..

ok, pendekkan cerita walaupun dah panjang dah ni..hahha..

esok pagi, lepas breakfast, mandi pool lagi sekali..
pukul 11 naik bilik, kemas2, pukul 12 checkout dah..

to Umie, siyesss tak sempat nak terjah umah ko sebab petang tu asben daku kerja..
kalau tak boleh jugak jumpe kan..

to Eira, pun sama tak sempat nak jumpe..sempat jumpe Alyssa dgn papa dia je kat pool bawah..
mama dia katenya tak sihat..rehat dalam bilik je..


ni gambar sebelum balik Gombak..semangat tengah2 panas tu turun bergambar..adoyaiiii...
yang Asyraf tak habis2 cakap anashh anashhhh..panas lah kononnye..hahahha..

















ni jelah 2 ketul cenderahati sempat beli kat sana..buat kenang kenangan katenya..hihi..
carik FM haram takde jual..nyampahhh tau..
kesimpulannya, Gold Coast Morib ni best je bagi aku..
maybe sebab semuanya dah disediakan kot..makan minum semua kitorang tak payah susah2 nak keluar carik kedai makan semua tu..
lagipun aku bukan jenis cerewet sangat..ape yang ade, bersyukur jelah..hehhe..
next time boleh pegi lagi..yahuuuuu...

oklah..sekian entry khas untuk memory sendiri..
yang singgah bace, mekasih yer..
jumpe lagi..
bye..:)


Wednesday, October 9, 2013

malas yang tak boleh ditanggung..

apakah tajuk gitu??huhu

Assalamualaikum..

Allahuakbar..lama nya aku tak update blog..
kesian kat blog dipinggirkan..
siyesss sekarang ni takde mood langsung nak update..
asal nak buat new entry je, aku dah start meloya..
pastu rasa macam malas yang amat..malas yang tak boleh ditanggung2 lagi dah..
punyelah penangan..hahah..

dalam last entry, aku ade cerita yang aku dah start uwekk uwekkk kan..
tapi ramai pulak yang salah paham..hihi..
aku bukan dok uwekk2 muntahkan isi perut pun..
takde pun..ntah jadik macam nak muntah tapi tak keluar ape pun..
loya2 macam tu jelah..smpai sekarang pun..

sampai kak Mimy hantar sms tanya sihat ke tak? pastu tanya mabuk ke? hihi..
hai kak..sorry kak..saya punya tahap malas sekarang ni, nak balas sms tu pun malas..
bukan sms akak je..semua org yang sms lah senang citer..hihihi..
sebab tu asben ku pun skrg dah tak sms dah..terus call je..
dia tau dah, kalau pagi hantar sms, smpai ke petang lah daku buat donno je..hahaha..

so, pagi ni, kasi update sikit lah..
modal tak lain tak bukan, anak bujang yang tak lama lagi nak jadi abang ni lah..insyaAllah..
pagi tadi bangun awal..aku tgh breakfast roti cicah milo..
dia pun nak makan jugak..
bangun tido dengan muka tak basuh terus makan roti..huhu..

pakai baju tido baru beli mggu lepas kat pasar malam..rm10 je..hihi..
dah balik umah, menyesal beli sepasang je..
takpe, mggu ni kalau pegi, nak beli lagi sepasang..

minum air masak jelah yer asyraf..
aku pelawa susu, dia takmo..
pastu tadi dalam kereta nak pegi umah pengasuh nak susu pulak..
aduhaiii..nasib baik umah pengasuh dekat je hoiiii..
sekejap jelah dengar dia nangis nak susu..sabo je aku..

banyak sebenarnya gmbor dia pagi tadi..
pastu semua pose muka masam je..takmo senyum langsung..
puas lah aku buat lawak cak cakk cakkk suruh dia senyum gelak..
sekali ini yang dia bagi..


































dengan mulut penuh dengan roti butterscotchnya..adoiiii..
rase nak sekeh je dahi tu..
mami suruh senyum la asyraf oiii..
ni bukan senyum..ni mintak sekeh namenya..huhu

oklah..
akhirnya nak siap jgk entry ni walaupun bukan entry ilmiah..hahah..
dari pagi aku dok karang hoiii..
baru ni boleh publish..

bye korang..
mekasih sudi singgah bace yer..
:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute