Pages - Menu

Blogroll

Tuesday, March 24, 2015

roti canai kari kambing champion

Assalamualaikum..

Update pantas petang hari..
belek henpon jumpe gambar lama ni..
takde lah lama mana pun..last month kot..muahahha



























roti canai kari kambing champion..
tengok gambar ni pun rase nak repeat pergi beli lagi..

champion tu bukan aku saje² tambah..memang begitu nama kedai nya..
dan memang terbukti champion pun..

pagi Ahad ntah minggu bila, pak sedara en As call ajak breakfast sama..
laju je kitorang sampai..bukan sebab ada orang nak belanja breakfast, tapi tak elok buat orang yang nak belanja tu tertunggu tunggu lama..gituuuu..hahah

order roti canai dengan kari kambing..series sedap giler hoiii..
roti canai lembut je..kari kambing tu pun cukup rasa..
ni bukan sedap sebab orang bayor tau, tapi memang sedap..
padan lah kedai pakcik tu penuh je memanjang..

lokasi kedai? belakang stesen LRT Taman Melati..kedai deret² berhadapan construction new building tu..
cari je kedai roti canai pastu ade banner besor kat kedai tu..ROTI CANAI CHAMPION..
parking agak hazabedah sikit lah..tapi apa ade hal..aku kan penumpang je..ehh??

harga pun aku tak tau..sebab orang belanja kan..takkan la aku nak tanya berapa mak teh bayor tadi? hahaha..kang mak teh mintak claim balik tak ke susah tu..ehehhehe..
pa pe pun, mekasih la sudi belanja kitorang makan roti canai sedap..next time boleh belanja lagi..hahahah

oklah..terima kasih sudi singgah bace..
jumpe lagi..bye..:)


Heaven's Park Fried Chicken

Assalamualaikum..

Update lelaju..
Pagi tadi bukak FB, nampak post ciknaa gambar cheezy wedges beli dekat Heaven's Park terus teringat belum update lagi pasal Heaven's Park ni..hihi..

Kitorang pergi Heaven's Park Fried Chicken ni sebelum raya cina hari tu lagi..
lama dah..hoho..
pergi pun dah petang..dengan belum makan tengahari lagi hari tu..
tak ingat sebab ape..
tapi sampai² je sana, terus telek menu terus cari menu nasi..
yelah..perut dah berkeroncong mintak diisi, nasik jelah yang dicari..
perut melayu kaedahnya..
dan yang paling best, ada! hahahha..
seronok bukan kepalang..terus order 2 set..
sorang satu la..abah satu mami satu..lapor2 ni takde maknenya nak share..giler tak senonoh..

tapi yang tak best, lupe nak ambik gambar dulu..
sedap jugak set nasi ayam dia..ade nasik, ayam goreng, dan sambal..
sambal tu sedap hoiii..rase macam asam pedas pun ye jugak..

pastu ape lagi ekk..ooo beli jugak cheezy wedges tu..
sedap dapp dappppp..
untuk asyraf amik set kanak² je..ade burger kecik, air milo dgn mainan ape ntah..
lego kecik² tu kot..sampai sudah tak pasang lagi..

malas nak pasang, sebab part dia kecik² sangat..
nanti tercabut, ada sorang lagi budak kecik seronok kutip bawak masuk mulut..
yang itu memang semua pun nak masuk mulut..
ibu jari kaki abah pun nak masuk mulut dia jugak..aptb..hahah


































gambar pelapik tray je sempat amik..hahah..jadiklahhhh..

Our hensem cheeky boy..hensem ke?
mestilah hensem..takpelah tak hensem kat mata orang lain, yang penting abah mami tengok awak hensem walaupun hari² buat perangai mengundang aje kerjenya..
dah la kedekut mainan..tak pandai share mainan dengan adik..bersabor je mami menengoknya..hasihhh

seronok dapat minum air milo..

ecececeh..sayang sangat lah konon adik dia tuh..padahallllll..
tapi sekarang dah pandai takut kalau mami acah² nak bagi adik dekat jiran sebelah..
berguling guling menangis tak bagi..hoho


review: kedai baru, bersih lagi..
makanan sedap lah pada tekak aku yang tak memilih makanan ni..semua pun aku sebat..
kepada sesapa nak try, boleh la datang makan sini..
alamat penuh tak sure lah pulak aku..
tapi kedai ni belakang Pasaraya Ong Tai Kim, Gombak..
berhadapan dengan kedai barangan bayi, Manjaku..
try lah..support perniagaan orang Muslim..
mami asyraf dahlia bagi 4 bintang..heheh

oklah..terima kasih sudi singgah baca..
jumpa lagi..bye..:)


Thursday, March 19, 2015

GBSB - Gathering di Taman Layang Layang, Kepong

Assalamualaikum..

AWAS: Entry ini banyak gambar. 

Kenapa kena letak banyak gambar? sebab aku excited nak masukkan dalam blog la..
maafkan saya..
Orang lain dah update semua dah..aku je terkedek kedek nk update..
busy la..ni pun dari pagi Isnin dah edit sikit²..kite tengok hari ape dapat publish entry ni..hahah..

Oklah..sebenarnya Sabtu 14/3/2015 lepas, Gojes Blogger Supermom and Baby (GBSB) ade la buat gathering kecil kecilan sikit..
sebab ape kecil kecilan je? sebab tak semua dapat join..
yelah, konsep gathering ni, siape free masa tu, silalah datang jelmakan diri..
yang mana ade komitmen tu, kite tak paksa suruh datang pun..
next time boleh jumpe lagi kan..

Gathering kali ni, 12 family je yang dapat join..
tu pun dah havoc Taman Layang Layang, Kepong tu..
Program start pagi pukul 9 katenya..tp macam biase lah kan..
kalau acara berkaitan anak² ni, mesti jadi drag jugak masa tu..
takpe..no hal punya..janji datang yang mana dah janji nak datang tu..huhu..

Acara santai² je..datang jumpe..borak²..makan²..
dah lama tak jumpe kan..last time punya gathering pun, aku tak dapat join..
so, kali ni dapat jumpe..abah mami happy..asyraf pun mmg obvious la nampak dia happy..
suka la dapat main tembak² pistol bubble tu..dapat lari² kat padang..
balik dari gathering tu, mandikan pastu terus ketiduran sampai petang..penat sungguh gayanya..

Layan gambar jelah ekk.

sampai je susun² makanan dulu..oh yer..kitorang buat potluck je..
ada bihun goreng, lasagna, nasi lemak, chicken finger, roti sosej, kuih muih, pavlovarara, roti ape lagi ekk..
macam² lagi lah..dan aku hanyalah mampu BELI vitagen je 2 pack..hahaha..
tak sempat la nak masak² bagai weiii...








the foods


Anak bujang kesayangan..
happy betul dapat main pistol bubble tu..kemain dok tembak orang..
sampai pegi tembak satu kumpulan makcik² ni tengah duduk lepak tepi padang tu..
sabo jelah mami pergi say sorry..

dengan Afiq anak bujang Ciknaa..kemain aktif la anak bertuah Ciknaa ni..
sampai tembak bubble dalam mulut adik dia si rania..hahah

cap anak dan bapak..mekasih asben sudi melayan permintaan isteri ajak pergi gathering..

ohh my anak dara..
baik sangat mood dia hari tu..diam je..perati ke kelakuan mami dia bergethering..hahah..

Contohnya macam ni..walau kaki dah kene kenyet akibat kegeraman auntie mimi pun, rileks je dia..hahah

ni sebab team ni paling bising kot kat Taman Layang Layang sabtu lepas, maka datang la kumpulan Horlicks ni mempromosi flavor baru Horlicks iaitu ChocoHorlicks ni..siap dapat sample chocohorlicks, dengan bergambar dgn props bagai..dengar nak masuk contest..ntah la betul ke tidak..hahah..



ni acara wajib la kan..dah nak balik dah time ni..
acara bergambar..

Turn abah² daddy² gojes pulak bergambar..tulang belakang para isteri masing² ni..
terima kasih la sebab sudi melayan karenah isteri dan tolong kejar anak..hihi

disebabkan entry aku ni tak lengkap mana, caca marba pulak rasenya, maka aku tempek sekali link entry yang mommies lain dah update pasal Gathering ni..utk bacaan masa depan jugak ni..hihi..

1- Ciknaa
2- Allene
3- Kayrul
5- Safura
6- Dyatie [part 1] [part 2] [part 3] [part 4]
sape lagi yg dah update ekk? nnt ku update semula..

oklah..ni je dulu..next time jumpa lagi..
terima kasih sudi singgah bace..
bye..:)

Wednesday, March 11, 2015

Riadah Indoor je di Kidzoona, Aeon Au2

Assalamualaikum..

Riadah petang hari Sabtu lepas..
kakak ipar yang ajak..kitorang on aje sebab memang tak plan nak pergi mana² pun..
paling tak pun, pergi umah mak mertua je..
lagipun dah lama gila kot tak pergi kidszoona sejak Dahlia lahir..
maknenya nak dekat 10 bulan dah..hoho
pergi pun dah lewat..pukul 6 baru bertolak dari Gombak..

Yuran masuk pun dah naik..
dulu kalau weekend, RM10 je..
sekarang RM13..baby bawah 9 bulan masuk percuma..
masa adik kat kaunter tu tanya anak berapa bulan, ku cakap la 9 bulan nak masuk 10 bulan..
pastu dia kate, ok takpelah..tak payah bayar la..
adik tu siap pesan, kalau org tanya, cakap je baru 9 bulan..hahah..
terima kasik adik kaunter yer..

Susunan pun dah berubah..pastu ada tambahan yang bola kecik² tu..



ni haaa..ade tambahan ni la..
terpinga pinga Dahlia masa letak dia dalam ni..
nangis tak, senyum pun tak..
blur je muka..hahah..
sorry lah dik..mami excited lebey..

Hanif Asyraf..dah 3 tahun 2 bulan dah anak bujang nan seketul aku ni..
suka dapat tengok dia happy masa kat sana..
yelah, dah lama betul tak bawak pegi sini..
sebab memikirkan Dahlia kecik sangat lagi..

kelakor tengok rambut dia..
dah macam kena gigit tikus..
pagi tu abah bawak pergi gunting rambut kedai mamak..
balik umah, mami macam nak pengsan tengok rambut bertingket tingkek gitu..sabo jelah..


kami kazen..
khaleef anak kakak ipar..














suke gambar ni..
Dahlia tengah tengok abah buat ape..
abah tengah tengok asyraf buat ape..
mami tengok semua orang buat ape..hoho

oklah, tu je kot..
terima kasih sudi singgah bace yer..
jumpe lagi..bye..:)



Tuesday, March 10, 2015

Singgah Santai Resort, Hulu Langat

Assalamualaikum..

Lagi entry nak clearkan draft..
sebelum jadik lebih basi, moh kite perah otak recall balik ape yang dah jadik..hoho

Ok, masa raya cina last month, kan cuti panjang..
kitorang tak balik kampung sebab baru je balik 2 minggu sebelum tu..
lagipun memang nak elakkan jem..
lagi² menghala ke Pantai Timur..jem menggila..
Kebetulan, ada cousin asben kawen cuti tu..

Pendekkan cerita..
Korang pernah dengar Singgah Santai Resort dekat Hulu Langat?
kitorang 1st time dengar..
ingatkan sungai..rupenya private resort..
kat sana ade kalau tak salah 4 bijik kolam kot..eh, yeker.
ade banyak pilihan bilik jugak bagi yang stay kat sana..

Location dia, dekat Batu 14, Hulu Langat tu lah..
masuk ikut Felcra Semungkis tu, pastu terusssss je sampai jumpa signboard Singgah Santai Resort..
dan sepanjang jalan tu, korang ade jumpa Lembah Azween, Laman Nur Kasih..
tak sure pulak ni ape..resort jugak kot..macam kem tempat team building pun ye jugak..

Bayaran masuk dia kira RM35 per kereta..
Owner kata satu kereta dia kira dalam 5 orang la..
so, murah ke tak tu? bagi aku murah lah tu kot..
kalau korang datang pagi, lagi untung la kot..
boleh berendam dari pagi sampai petang..hoho

pintu gerbang menghala masuk ke pool..
ade 4 pool kalau tak salah..dapat info, air pool tu air sungai yang ditapis..
so, no klorin at all..


kitorang pergi 2 family je..dengan family abg ipar..
memang pergi umah diaorg kat hulu langat tu dulu..
biras aku, kak ana siap masak nasik lemak mavelles untuk santapan..hahaha..
nampak tak gambar tu? bukan anak² je happy..bapak² nye pun happy sekali..




























budak bertuah ni takmo masuk kolam..
kalau dah dia kate NO, maka NO lah..duduk lah kat bibir kolam tu dari mula sampai ke sudah..
haishhhh..tapi basah tetap basah..hahah




























berlari lari dari hujung ke hujung..sebab kat lantai tepi kolam tu pun ada air jugak..
so, dia main kat situ jelah..
masuk dalam pelampung pun takmo..aptb..























tapi budak kecik kemain lagi ni..tak padan dgn kecik..
kemain happy bawak masuk dalam pool..tersengeh sengeh..
sekali dengan kaki terkuak kuak..macam la besar sangat..















ehh mami pun nak enterframe jugak..hahah..
mami mandi dah last² dah..sebab ingat taknak mandi walaupun baju persalinan memang dah standby bawak..tapi bila pikir balik, ishh tak boleh jadik ni..harus terjun mandi jugak..rugi je masuk berbayar tak mandi sama..hahaha..alasannn..

korang yang rase nak try pergi sini, recommended la..
insyaAllah selamat untuk mandi manda..
orang tak ramai sangat..
ruang dia pun tak besar sangat so senang nak pantau anak²..

phewwww...lap peluh jap..
akhirnya siap jugak entry ni..
dah berminggu dok edit, pastu save masuk draft..
so, Publish..

Terima kasih sudi singgah bace..
bye..jumpe lagi..:)

Thursday, March 5, 2015

Jalan² cari carseat

Assalamualaikum..

Entry clearkan draft..heheh..
dah tak ingat dah hari ape pegi Aeon Wangsa Maju tu..
gasak lah..janji siap entry ni..hoho

dah lama sebenarnya nak beli carseat baru utk cik bunga tu..
yang jenis carrier tu, dah tak boleh guna dah..
dia taknak dah baring dalam tu..stress mami..

memula singgah Manjaku Gombak, banyak choice tapi harga, aduhaiiii..
urut dada dibuatnya..pastu agaknya staf sibuk ke ape ntah..
acuh tak acuh je layan..
nak tanya pun susah..
sebab kite nak beli carseat, nak kena try dudukkan dulu cik bunga tu..
ok ke tidak..
dah la diorang letak carseat tu atas para..so, memang tinggi la kan..
memang kite perlukan staff diorang turunkan ape semua la kan..
tapi, dah diorang busy sangat gayenya maka jom la abah..
kite pegi Aeon..dah sah² senang nak try test duduk..hoho

sorry dik..mami lupe nak pakaikan stokin..
nampak macam togel pulak..hihi..


aku ambik gambar yang murah² je ni..
yang mahal², mak enchekk tak mampu..
rakyat marhean je..huhu



yang ni saje je amik gambor..heeee

cuba teka aku beli yang mana?
alah, tak yah nak berteka teki sangat la hoiii..
takde sape heran pun..ye dak?
of coz la yang paling murah tapi bagi aku rakyat marhean ni, tak lah murah mana pun..huhu..
mahal la jugak..tapi dah itu yang PALING MURAH masa tu, beli jelah..huhu
malas dah nak ulang alik..sebab carseat tu memang nak guna..
dah tak boleh postponed lagi dah..

aku beli yang warna merah tu..
harga asal rm339.00
less 20% jadik rm271..
huhu..


































owner carseat merah tersebut..
gambar dalam carseat baru belum ade..
eh, ke ade?
nantilah share kat sini..hihi

Asyraf tu kemain suka duduk dalam trolley, sampai taknak turun..
best agaknya kena tolak macam tu..hihi

Oh yerr..saje nak share jugak kat sini..
MY DEAR tengah buat sale sekarang kan..
sape2 yang tengah mencari carseat ke, stroller ke, baby cot ke, boleh la terjah..

dari 5 March sampai 15 March..

oklah, ni je dulu..
terima kasih sudi singgah baca yer..
bye..jumpe lagi..:)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute