balik kampung hari tuh sempat buat puding trifle ni..
senang lah sangat nk buatnya..
rasenya pun sungguh yummeehhhhh...
sungguh..try la buat..
ni bahan² dia..
abaikan swiss roll aku yg dh terpenyek tu..
jauh aku import tu..
beli kt Ong Tai Kim Gombak..
macam lah kt Chini tu takde kan..
hehe..
tapi aku takdelah pulak amik gambar step by step cara nk buat..
tak cukup tangan dikkk oiii..
mane nk potong swiss roll..
mane nk masak kastard..
mane nk pegang kamera..
tapi sape2 berminat nk try, boleh pegi SINI..
aku siap copy paste bawak balik kampung ni..
tak percaye?
tengok ni..
hehhe..Dina..pinjam resepi ekkk...
dan yg paling ralat sekali, aku lupe nk snap gambar puding trifle yg aku buat tu..
excited sangat..terus lupe..
huhu..
takpe2..lenkali boleh buat lagi..
lepas ni nk buat dalam cawan kecik2 pulak..
senang nk makan..tak payah potong2 dah..
ngappp terus..
:D
jeles la hehe
ReplyDeletealolo,tu la same la kadang2 lupe nak snap gmbr msk2
--> pia
ReplyDeleteheheheh..siap masak je terus ngappp...hhehe..
Allah!
ReplyDeleteaku baru nak negok ghupenya pudding ko!
eii..
ngape tak amik gambo nyer?!
ish..berasp jer lubang idung koi gini!!!
--> SM
ReplyDeletehehehe..tulah pasal..dah otw balik KL baru teringat takde gmbor puding tu..adehhhh...
Sedapnya...
ReplyDeleteAkak suka yg takpakai crystal jelly tu..Makan sejuk2..bestnya...
--> kak yan
ReplyDeletetulah..rupe2nye bnyk cara boleh buat trifle ni kan..ikut suke kite nk adjust cm mane..asalkan sedap di anak tekak..hehhe..
ala...... tak ada gambar ke??? nak gak tengokkkkkkkkk
ReplyDeletebaru nak tengok puding tu cmne..nsb baik xde, kalau tak kuar airliur dah =P
ReplyDeletewaaa
ReplyDeletemesti sedap kann
ingatkan akak ade tepek picnyer sekali... rupernyer nan ado...
ReplyDeletesedap la puding triffle..hihi :)
ReplyDeletesaya suka buat puding triffle ni guna jeli kaler kuning cthnya mangga/oren. bukan saje cantik tapi sedap. selalu org buat kaler merah je. nape ek....
ReplyDelete