Pages - Menu

Blogroll

Monday, December 16, 2013

asyraf yang dulu bukan lah yang sekarang..

Assalamualaikum..

takde ape nak update..
boring2 bukak instagram..
huhu..

nak share video Asyraf ni haaa..
kot la ade yang dah lama tak tengok Asyraf kan..
Asyraf sekarang dah kurus dah..
dah susut..
asyik demam je..
baru je demam minggu lepas, next week demam lagi..
adehhhh..
mana badan tak naik kan..



ni semalam ni..dia tak perasan mami tengah record dia..
kalau tak, takdenya dia nak..
ntah pa pe ntah..
dia tengok mami angkat camera ke ipad ke nak amik gambar, dia dah larik siap2..hadoiiiii..

tak tau sekarang berapa kilo..lama dah tak timbang berat..
tadi godek album FB, nampak pulak gambar ni..
huk alohhh..macam tak caya dulu Asyraf bambam macam ni..
yang lagi tak caye, mampu pulak mami dukung kan...hihihi..


































maafkan sarung bedding set itu..
dulu mami ingat awak gegirl, tu pasal mami tempah hello kitty..hahahha..
sekali keluar, bebird daaaa..
kalau tau, mami tempah gambar mickey mouse..hihihi..
tempah kat SINI..

ok..ni je entry tak ilmiah hari ni..
eh, ade entry ilmiah ke dlm blog aku ni..
semedang tak ilmiah rasenya..hehhee..

mekasih sudi singgah bace yer..
bye..:)


Friday, December 13, 2013

Big Bad Wolf Book Sale 2013

Assalamualaikum..

Semua orang dah update pasal BBW ni kan..
aku je terkedek kedek nak update..
lantak lah..bukan ade sesapa kisah pun kan..

semua tau kan pasal BBW ni..errrr ade ke yang tak tau?




Sumber FB BBW

kitorang pergi masa first day tu..tapi pergi pukul 12 tengah malam..
dengan harapan takde orang or kurang orang..
hurmmmmm..takde maknenya..
jalan nak kesana tu dah jammed hoiii..
nak masuk parking MIECC The Mines tu queue punya panjang..
sabor jelah..

aku pergi janji dengan Ros Anis kononnye..
tapi jumpe dalam 2 saat dah hye2 bye2 dah..kitorang dah nak balik baru berjumpaan dalam tu..
punyelah ramai orang..
padahal masing2 update FB cakap ade kat sana..
Achiek Anis, Aty Fared tapi tak jumpeee kate kooo..

masa sampai tu Asyraf baru bangun tido..
pastu masuk2 je punyelah ramai umat manusia dalam dewan tu..
terus lah dia buat drama swasta kat sana..
menangis tanpa henti..nasib baik abah sabar melayan..
abah kata, takpe, mami pergi carik buku laju2..
biar abah jaga..huhu..

ape lagi..terus jelah capai mane2 yang rase best tu kan..
eh, sebenarnya semua buku pun best tapi sebab aku budget dalam rm100 je kat sana, so, kena pandai2 la..
kang over badget, makan sup buku pulak kanggg..haru haru...
aku beli buku2 Asyraf je semua..
mami abah pun tumpang baca buku Asyraf jelah..huhu..
stok setahun kekdahnya..

masa kat sana, ade pulak jumpa buku yang aku pernah beli kat Popular..
masa beli rm18 tapi kat BBW harga rm8 je!!
oooo tidakkk..rasa ralat giler wehhh..
lepas ni, kite shopping buku kat BBW jelah..
mari simpan doposen sehari start hari ni..hihihi..

meh tengok hasil tangkapan hari tu..

14 bijik buku hard cover, eh dalam pun jenis kertas keras jugak termasuk 3 bijik jenis pop up..
total semua ni RM91 je weiiii..yang penting tak over budget..hihi..


































3 gambar belah kanan ni jenis pop up..rm5 je seketul..


































yang buku Toy Story 3 ni, kulit hard cover, dalam dia kertas biase tapi jenis keras jugak lah..macam kulit kite buat folio masa sekolah dulu..hihi..RM5 sajokkk..


















Chuggington..tengok lah tebal tak tebal isi dalam dia..huhu..

































ni buku size gabak ni..asyraf letak buku atas riba, nmpak asyraf kecik..hhihihi..
buku dinasour train tu rm12 je..ni lah buku paling mahal aku beli kt sana..
kalau kat kedai buku mau2 rm30-rm40 ni..

yang gambor haiwan tu rm10..
dah sampai masa asyraf tgk gambar real pulak..selama ni dok tengok gambor haiwan versi kartun..huhu..
nak bawak pergi zoo? ermmmm lambat lagi kottttt...huwaaaa i hate zoo...huhuhu..

ini je pun koleksi buku2 Asyraf..tak banyak mana la..
yang ni pun jenuh nak belajar ni hoiii..
yelah..asyraf ni jenis cepat boring..kite dok bace2 dalam 10 minit dia dah larik main kereta la, main ball la..
pastu datang hangin kus kus dia kang..tak bagi kite stop bace pun adeeee..
haaa yg ni boleh mendatangkan amarah mami ni..
sampai tak boleh stop baca utk dia....huwaaaaa...
kalau stop, dia bantai melalak macam kena babab..
kalau macam tu, baik aku babab je kannnnn....eh????
hahahhaha...

korang2 yang nak pergi Big Bad Wolf ni, masih ade masa sampai ahad ni tau..
bukak 24jam tapi last day ahad tu sampai pukul 9 malam je tau..jangan salah pulak..naya je..
berbaloi2 kalau dapat pergi..buku murah dan berkualiti..
bukan buku reject..buku baru hoiii..
insyaAllah kalau berkesempatan, next time boleh pergi lagi..

fuhhhh..siap pun..padahal dah draft dari minggu lepas..hehehhe..
mekasih pd yang sudi singgah bace tu yer..
bye..


Monday, December 9, 2013

Pureen Warehouse Sale 2013

Assalamualaikum..

Hahahaha..ni cerita minggu lepas hoiii..
baru nak update?

kisahnya sabtu minggu lepas, bulan lepas kitorang pergi Pureen ni..
pepagi buta dah keluar rumah..hantar Asyraf pergi umah pengasuh..
pastu pergi amik kawan kitorang, Nadia dgn asben dia..
singgah breakfast dulu kat kedai mamak kat masjid bulat kat PJ tu..
sampai Pureen dalam pukul 9 kot..

macam biase dah ramai jugak orang beratur depan gate tu..
lama jugak lah tunggu..aku siap muntah dalam beg Ikea yang aku bawak tu..
sebabnya depan aku tu, ntah suami sape la pakai baju yang dah bau kepam..
pening kepala aku hoiii..tolong la isteri2 sekalian alam yer..
biar suami kita biase2 je..tak hensem takpe..tak bergaya takpe..
tapi tolong la jaga pakaian suami kite yer..
jangan bagi dia pakai baju kepam..
nanti orang kate, isteri tak pandai jaga suami pulak..adehhhh

oklah, cut it short..
ni jelah hasil tangkapan hari tu..


sikit je pun..
wet tissue yang banyak tu, kakak ipar aku kirim..
nak beli baju pun, pilih kaler selamat je..
tapi ade jugak terselit sepasang kaler pink tu..
buat tangkal..wuuwuw..

yang lain2 macam detergen tu, untuk basuh baju Asyraf..
sama jugak refill sabun basuh botol tu..Asyraf punya dah tinggal sikit..

nampak tak yang kaler pink tu..hahaha..
yang lain kaler2 selamat..
ade lengan panjang, lengan pendek, singlet pun hadoo..

stokin murah2 je..hihihi..
kali ni jadi fobia nak beli barang2 baby ni..
nak beli yang ropol2 renda2 sangat kang, kuar boy..
tak pasal kena pakai mitten booties ropol2..hehhe..
macam Asyraf dulu..wakakkaka..

bila lagi Pureen Warehouse sale ni ekk?hehe

okbai..
mekasih sudi singgah bace..:)


Friday, December 6, 2013

singleton je dalam perut ni..

Assalamualaikum..

Eh eh..ade lagi hari ni?
kemain 2 hari berturut2 ade entry..hehe..
sementara roh rajin ade ni, kita update la..
kang dah datang malas tahap nauzubillah kang, ape pun tak boleh..

saje je nak letak gambor adik baby dalam perut ni haaa..
ni scan biase je ni..dari KK..
insyaAllah next month nak pergi skodeng scan 8d pulak..
hahahha..ada ke?


nampak tak tu?
otototootototo..ade sorang je dalam perut aku ni haaa..
mane tau kot2 masa scan doktor kate ade 2 kan..
kena mintak tips dari Pinky momma ni..hehehe..

dah 4 bulan dah weiiiii..
kejap je kan..
kang tau2 dah tunggu hari je..
huwaaaaa takutttttt...

oklah..nak sambung main Hay Day..huhu..
mekasih sudi bace yer..bye..


Thursday, December 5, 2013

kasi potong lagi..

Assalamualaikum..

Ehem ehemmm..enibadi homeeeeee...
hahahha..tenggelam timbul aku sekarang ni yek..
kejap ade..lamaaaaaaaa takde..aduhaiiii..

maklum lah dengan keadaan sekarang ni, walaupun belum sarat sebenarnya pun, tapi tahap kemalasan tu memang tak dapat dibendung lagi dah..
tapi kuatkan semangat, kuatkan hati nak jugak aku update pasal anak bujang nan seorang (setakat ni) hahhaha..
untuk kenangan dia jugak bila dah besar nanti..

al kisahnya, minggu lepas hari sabtu petang..
bawak dia pergi potong rambut yang dah super panjang tu..
aku memang fobia betul lah cakap pasal rambut si asyraf ni..
haaa ko tengok..bukan anak je fobia, dengan aku sekali fobia..
pasal asyraf ni memang tak suke betullah kat mamak tu..
haiyoooo..aku tengok anak orang lain, rilekkk je potong rambut..adehhh..

sampailah hari sabtu tu, aku hantar asyraf pegi umah pengasuh sebab aku nak pergi Pureen Warehouse Sale tu..so, memang wajib tinggal lah anak bujang tu kan..
sekali masa ambik dia petang tu, pengasuh siap ikat tocang pokok kelapak rambut dia..wakaakka..
aku tak tau nak cakap ape..pengasuh kate, dah panjang sangat rambut asyraf ni..huhuhu..


ko tengok gambar sebelum tu..siap boleh ikat pokok kelapak lagi tuh..
kalau gegirl, takpelah kan..ni boboiii...
cannot cannot..mami is tak suke...

tu baru lepas cabut getah ikat rambut tu..
rambut Asyraf ni jenis halus lembut je sebenarnya..
tak boleh pacak2 pun..tapi jenis cepat panjang..
ni masa tgh tunggu turn nak potong rambut..
umpan dengan biskut chipsmore dulu..hihi..



tapi umpan tak makan lah..hahhaha..
same je kekdahnya..
meraung tetap lah meraung...
bukan main lagi dia peluk abah dia tu haa..
mami is maintain record video..
untuk kenangan masa hadapan..kehkehkeh..

kali ni mamak tu potong pendek betul rambut asyraf ni..
moga2 bertahan lama..huhu..

oklah, sekian saje untuk hari ni..
saya sudahi dengan wabillah hitaufik walhidayah wassalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh..
hihihi..
terima kasih sudi bace yer..
bye..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute