Pages - Menu

Blogroll

Friday, September 26, 2014

Video: Dahlia meniarap

Assalamualaikum..

Dah petang baru roh rajin masuk meresap..hihi..
saje je nak upload video pendek berdurasi 56saat kalau tak salah..
video cik bunge meniarap je pun..
last week ni..masa ni dia demam..selsema pulak tu..
kesian dia..



susah payah nak meniarap..
ok ehh ok ehh..
pastu kang kalau dah meniarap, marah pulak kalau kite betulkan balik position telentang semula..
amboiii sangat nih..babab nak?




sian dia..mata berair, hidung berair..
tapi sekarang Alhamdulillah dah baik demam..
selsema je ade lagi sikit..

tu pakai Headband baru dapat tu..
headband dari Qaisara Headband ..
kebetulan masa dia demam hari tu, headband sampai..saje pakai kan kejap testing katenya..
ntah pa pe lah mami ko ni dahlia oiii..

oklah..
sekian saja untuk hari ni..
mekasih sudi singgah bace..
jumpe lagi..bye..:)


Friday, September 19, 2014

asal jadi entry...

Assalamualaikum..

Hari ni boring..
tak tau nak buat ape..
tapi roh rajin ade datang ni..
maka upload gambar, tulis tajuk asal boleh, mari teruskan merapu buat entry..hahah..

ni cerita sabtu minggu lepas..
kitorang pergi kenduri kawen sedara asben..
orang dah jemput, kebetulan memang tengah free, pegi jelah..
boleh makan free, ye dak? hahah

datang, salam salam..
makan makan..
amik gambar dua tiga keping, dah jom balik..
cik bunga pun dah start engine..
tengahari kan..waktu tido dia..

lagi pulak sekarang ni dia dah kenal orang..
untung kalau orang dukung dia, dia tak nanges..
tapi memang dia tak senyum la..

owhh lagi satu..janganlah ko cakap kuat² depan dia..
tak pun ko tegur..DAHLIAAAA...panggil dia dengan nada suara high pitch..
jap lagi memang dia nanges high pitch lah jugak..huhu..
macam la orang marah dia..
adoiii..hati pink sangat lah cik bunga oiii..


senget pinggang mami dukung awak Asyraf oiiiii..
seyes bagai nak putus nyawa aku masa ni..
dah la banyak kali snap..
dalam banyak² snap, ini jelah nampak ok sikit..
takde sesapa parkinson..
tapi pinggang aku yang parkinson masa ni, takde sapa yang tau..huhu..

kesian pulak aku nengok gambar dahlia masa ni..
macam sakit je perut dia tu..huk alohhh abah nye punnn..

cik bunga dengan uncle² sado..kiri kanan tu cousin asben..
tetibe nampak asben aku kecik..hahah..

bersama adik adik tersayang..ahkak saaaayangg korang..hahahah..adik adik lah sangatttt...
tu nampak tudung dah tak terjun dah tu..sikit lagi tercabut tudung aku..
dengan dahlia buat aksi nak terbalik kuang bagai..
tu tanda² awal dia nak nanges lah tu..hadoiiii..

ok adik adik..perut dah kenyang..moh kite balik ke sarang..
golek² depan tv lagi elok..

sekian entry asal boleh utk kali ni..
mekasih sudi singgah bace..
jumpe lagi..bye..:)


Wednesday, September 17, 2014

Cik Bunga sudah 4 bulan

Assalamualaikum..

Selamat datang ke blog tenggelam timbul..huhu..
walaupun mood kelaut hari ni, mami still gigih update blog..
tu pun sebab nak cerita pasal anak dara dah 4 bulan ahad lepas..hihi

kebetulan hari ahad lepas abang ipar aku nikah..
tu yang pakai baju kurung bagai..
ni baju kurung yang pakai masa raya puase hari tu..
gedobohhh..dah gaya pakai jubah..heheh

perkembangan 4 bulan?
cik bunga dah meniarap..yayyy..

meniarap masa umur 3 bulan 3 minggu & 1 hari..
hahahha..poyo sungguh rasenya..
nasib baik la ade ticker..kalau tak..hurmmmm..

pecahkan record abg asyraf..
Asyraf dulu meniarap masa umur 4 bulan 5 hari..hihi..
sekarang ni, pantang letak, sibuk la  nak meniarap..
pastu tak pandai nak pusing badan semula..
pastu penat, mulalah nak bising..huhu

lagi dah pandai ape ekk??
tu je kot..ala, baru 4 bulan derr..
kang aku cakap dah pandai mengaji, ade yang keji aku pulak..
hihi


































sebagai penutup entry, nahhh tengok gambar ni pulak..
ntah ape gaya ntah..
marah kat sape pun tak tau..haha

oklah, ni je dulu..
mekasih sudi singgah bace..
jumpe lagi..
bye..:)


Wednesday, September 10, 2014

Asyraf - suka duka 2 tahun 8 bulan

Assalamualaikum..

Lama tak update blog sekadar di pinggiran ni..
tapi hari ni, mami gagahkan diri, gigihkan jari semata mata nak update perihal anak bujang nan seorang tu..
lagipun macam dah lama tak story mory pasal dia kan..
balik2 citer pasal cik bunga..

hurmmm..hari ni, Asyraf genap 2 tahun 8 bulan..
dah besar dah dia..tapi badan kurus je..
susah nya nak makan sekarang ni..
bila tanya pada Mak, (pengasuh), mak kate Asyraf okey je makan kat sini..
takde pernah dia menolak..nganga aje..
Mak kate mungkin dia suke makan beramai ramai gitu kot..
adehh..kat umah sendiri mana nak cari ramai ramai pulak kan..
yang ade pun mami abah & dahlia tu je pun..hahah..
pendek kate, susah la nak makan kalau kat umah..
memanjang nak susu je..

bab sayang adik tu jangan cakap lah..
sayang sangat lah kononnya..over sayang pun ye jugak..
pantang kalau dengar kita agah² dahlia..kang laju je dia datang sibuk nak agah sama..
kadang dia penyek² nya muka dahlia..dipicit² nya pipi dahlia..
cium bertubi²..yang peliknye, Dahlia tak pulak menangis..
adelah, sekali dua, cik bunga nanges..haaa tu mungkin dia rase sakit sangat la tu abang dia penyek pipi dia..
tapinya, yang si Asyraf ni pulak, memang la tak boleh kena tegur..
bile kite tegur, mula lah menggelupur atas lantai..
konon bengang lah tu..hahha..

sbb tu biasenya, aku biorkan aje..sambil tengok² lah jugak..
sbb bukan boleh kire Asyraf tu..
contoh macam ari tu..aku kat dapur basuh botol² susu..
pastu senyap je takde dengar bising² ape pun..
sekali tengok, nahh rilek je Asyraf landing atas perut Dahlia sambil silang panggung kaki tuh..
dibuatnya perut adik jadik bantal..mentarzan jadian lah mami..kahkahkah..
yang dahlia pun, rilekkkk je..sikit pun takde bunyi..hadoiiii..

bab bercakap pun dah boleh dah cakap sikit²..
tapi takdelah boleh buat ayat panjang pun..
kalau panjang² pun merepek jugak akhirnya..
contoh macam, 
mami, dahlia @#$%*^^ makan tangan *^^%*&*(^..jangan makan tangan *&^%$&&..basah tangan &^%%%&&..haaaa

hujung² ayat mesti nak ade haaa..yang ^&*^%$ tu aku tak paham la ape yang dia cube nak mengadu tu..
tapi paham la ayat dia tu..hihii..

bab belajar, Alhamdulillah..setakat umur dia 2 tahun 5 bulan dulu dah kenal semua huruf..
nombor pun dah tau..huruf hijaiyah pun dah tau..
ye, mungkin lambat tapi bagi aku tu dah cukup bersyukur sangat dah..
sebab aku tau setakat mana sangat masa dapat aku duduk dengan dia..
belajar dengan dia..sama² baca buku..
nak buat aktiviti homeschool pun tak menyempat..
aku memang tabik hormat la pada mak² yang balik kerja, boleh duduk buat aktiviti homeschool lagi malam² dengan anak..
boleh bace² buku lagi dengan anak..

seyes cakap, sebenarnya aku memang tak sempat pun nak buat semua tu..
balik kerja je, terus busy sampai lah ke tengah malam..
nak sekarang dengan ade Dahlia..
lagilah bertambah bz hidup aku..huhu..
kadang aku rase bagus jugak umah aku kecik je..kirenya semua aktiviti dia memang aku tau..
memang boleh pantau, cume nya aku tak boleh duduk join sekali dengan dia je..
huhu..sedihnya..

gmbr kredit to makcik miza..hihi

anak bujang mami..
makin besar makin banyak akal dia..
bab manja? memang dia  menang..

haishhhh..sebak pulak buat entry nih..hoho..
dah kenapa mami oiiii..
sedih bila pikir balik, sekarang ni selalu marah dia..
adik nak tido, dia bace A B C kuat² kena marah..
adik nak tido, dia nyanyi lagu 1 2 3 kena marah..
bukan la marah beria..cume suruh dia slow sikit volume tu..
sebab bila dahlia tak tido, maknenya takde satu kerja yang aku boleh buat selain menyusukan budak bertuah tu..huhu..

oklah..panjang sangat dah ni..
ini lah jadiknya bile dah lama tak update..
sekali update, terus naik sheikh..
nak kena sheikh kehhh kepala nih..hahhaha..

mekasih sudi singgah bace..
jumpe lagi ..
bye..:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute