Pages - Menu

Blogroll

Friday, July 31, 2009

k.ep.c lagi....

salam....

nk citer pasal lunch td...

kitorg punye bos kecik botak blanje makan kfc...

adoyaiiii...kfc lg...rsenye bru je mggu lps aku mkn...

saje bos kecik botak aku ni wat makan2...

wat simple2 jerk...

izma ngan shafie dh last day ari ni...

huhuhuhu...

ni lah izma...luper plak nk amik gmbor shafie td...sorri pie...heehe

ni lah menu kitorg td..simple je kan...maklum ler duit bos seme nih...

kitorg makan jer...hehhehe....

ni lah antara makhluk yg satu ofis ngan aku...aku keje bhgian mentenen...

sbb tu ler ramai laki dr pompuan....


aksi apakah ini wahai kak ct...kikikiki...malu2 mioewwww....


weh...rilek la wehhh...jangan la nangis kat sini....kang aku nangis same...
banjir plak UTAR ni kang...huhuhuh...

yg ni aku punyer la...sikit jer kan...diet tak aku...wakakkaka...

licinnnnn....pinggan siapakah ittewww....

sekian, wassalam....
.
.

.
p/s...jgn bagitau saper2 aku mkn nsik kul 4 ptg td tau...wakakkaka....

Thursday, July 30, 2009

frendly award....



Award ni dr cik cikin...ekceli cik cikin tak mention name saper2 yg bleh amik award nih..

dia kate award ni utk follower2 dia..so, aku ngan rse tanggungjawab, amik lah yerk...

sbb aku one of her followers....wakakakka....

mekacih la cik cikin yerk..susah2 jerk...

hehhehe...

pastu aku plak nk kasi award ni kat saper2 yg singgah, tersinggah,

tak sengaje singgah ke blog aku and pade saper yg blum ade lg award ni...

nih...hah...amek ler...aku ikhlas ni...hehehhe..

sekian...wassalam....peace no war..:)

Monday, July 27, 2009

bkn aku punye kad kawen....:)

aku tgh ber blog hopping td..tetibe Ida, ofis mate aku bg satu kad kawenn...

yeee...kad yg ditunggu2 dr mggu lps..bru smpai hari nih...

kad kawen kawan satu kolej dulu...Hilmi..tp kitorg pggl Abel...

kenduri belah pompuan dh settle ari Sabtu lps..aku tak pegi pun..

aku punye drebar keje ari sabtu...

kenduri umah Abel ni pun tak tau lg bleh pegi ke tak...kt Tmn Paroi Jaya, Soromban nu haaa...

adoyaiiii....

haaiiisssss......seme pakat2 dah kawen nih...aku bler lg.....

soalan cepu cemas utk En As.....

'abg, kiter bler lgiii...' huhuhuh....




pa pe pun tahniah la kt korang berdua yer...
.
Mohd Hilmi Bin Abdlah dgn isteri Haniza Abd Manan...
.
Selamat Pengantin Baru......
.
InsyaAllah klu tak de pa pe aral melintang kt tgh jalan aku smpai la Paroi tu...

MMS from angah...

salam...hai...tgh syok2 mkn kt dpn pc n tgh jenjalan kt blog2 org tetibe dpt mms dr adik

aku yg no. 2 tuh...dia send gmbor ank dia merangkap ank buah aku si Dania...ishhhh...

dh besor dh ank dara sorang nih...semalam angah tpon...borak2 pasal Dania ni lah...

sejak2 dh pandai merangkak ni, asyik hilang je...pastu pndai pulak main ciku cak

ngan mama n papa dia...

hehhehe...

pantang lepa mata tau2 dh ke dapur..abih seme piyok2 yg kt rak bahagian bwh tu

jadik mainan...pastu bile dh bosan kt dapur, masuk bilik plak...'kemas' baju...

wakakak..

layan jelah...ank saper tuh....hehehhe...


kt kfc ni katenye...mcm pndai mkn ayam kfc je...mama ngan papa dia mmg la pandai....

klu la Dania yg drive....ntah smpai mane lah hai...ni mesti kes mama dia pakse pose cam nih...
wakakakka...
.
.
sekian...wassalam....:)

Friday, July 24, 2009

n3 mengade...

***n3 ni adelah n3 mengade....***

smlm blik keje terus bkak tv2..nk tgk citer cine...

sambil dok menggulung paper nk wt bakul ketas utk sue tuh....

lps maghrib sue kuar pegi umah Yat pasang water filter...

aku mls nk ikut sbb aku mmg pemalas....huhuhu...

.................................................................................

aku boring....

aku ajak en as kuar mkn jap..tp dia kate dia ade hal ngan kwn...

so, aku pun teruskan keja menggulung paper itu...huhuu...cedeyyy....

lgpun kitorg mmg dh ade aggreement...

isnin - kuar n mkn same2

selasa -tak kuar sbb aku nk tgk tv...ari selase je cite best2...aku wat maraton tgk tv...

rabu - kuar mkn same2

khamis - dok umah jerk...

jumaat - kuar...sllunye ikut dia pegi main futsal kt wangsa maju

sabtu - kuar mkn mlm jerk...siangnye dia keje....

ahad - kuar mkn tghari same2....mlm dok umah diam2....

camtu lah rutin setiap mggu...boring kn...tp bg aku biase jerk...klu kuar ari2 pun

boring jgk...hehehhe....

tetibe.........rse teringin sgt nk mkn coklat..padahal aku bkn nye suke sgt ngan coklat2 bagai...

cepat muak...

skrg ni pun terbayang2 coklat lg...

biaselah..ble hormon bulanan ni dtg, mcm2....

td dh msg kt en as bagitau aku teringin mkn coklat...dia kate kite beli mlm ni jer..

ok...lebiuuu babehhh...

so, sementara nk tggu kuar mlm ni aku tgk la gmbor cokelat dlm tenet ni dulu...

mekasih en gugel....


adoyaiiii...terliur nyer....cehhh..mcm ngidam plak...

lmbt lgi ke nk mlm.....:(

TER berangan jap.....


salam...
tetibe terpkir jap.....
dh sampai ke blum kad besday yg aku pos mlm kelmarin...
nk call tnye, nnt ma aku tau lah plak...
hehehhe...sje nk wt surprise....pastu dlm n3 ari tu ade plak tukang komen yg bg cadangan
suruh aku gugel je sajak utk ibu...pastu copy tulis dlm kad tuh...sungguh genius org itu...
.
.
.
tp tak de sape pun tau kecuali DIA....
mlm tu aku terpikir klu lah aku btul2 buat ikut cadangan org genius itu...
hahahhahaahruuuuu...
bkn aper...aku takut nnt time aku blik kg ade plak yg wt persembahan sajak bagai ...
adik beradik aku bkn bleh caye sgt...
.
.
.
bayangkn....... (sambil pejam mate....)
.
.
.
aku smpai je dpn umah....letak beg dlm bilik....
.
.
pastu...
.
.
adik lelaki aku bgn berdiri pegang kad besday yg aku pos kt ma tuh...
.
.
.
lalu mandeklamasikan sajak tersebut...........
.
.
.

Ibu ( mesti dia tukar jd ma....)
pada mu aku berlutut (along berlutut...)
Kerna wajahmu mengingatkan aku (meningatkan along...)
zaman kanak kanak dan kebudakanku (kebudakan along...)
memberi ceria hidup ini

.
.
ibu (ma....)
Kaulah kekasihku (ma lah kekasih along....)
saling merindu di kala berjauhan
saling tersenyum dikala ku gembira (along gembira...)
dan berduka bila keresahan

.
.
ibu (ma....)
ku tetap ingat (along ttp ingat...)
syurga di tapak kakimu
berilah restumu
kejayaan hidupku
(hidup along...)
.
.
ibu (ma....)
jasamu terlalu mahal
bukan tandingku untuk menagih
hormat dan restumu
menjadi anak kesayanganmu

.
.
ibu (ma....)
dikala ini aku merindu (along merindu...)
dikala ini aku berjanji (along berjanji...)
mengingati nasihatmu
merapati hajatmu

.
.
ibu
(ma....)
kaulah kekasihku (kekasih along....)
***tq en gugel****
.
.
.
.
pastu mesti diorg pakat ckp ramai2....
aikkkkk.....bkn abg as ke kekasih along.....????
.
.
.
tidakkkkkkkkkk.....aku tak sanggup dengar gelak jahat diorg tu seme....
.
.
.

oooooo....makkkkk....tergezuttttt....
jauhnye aku berangann.....:)
tp yg pasti mmg aku takkan wat cam nilah....
aku tau perangai adik2 aku tuh seme......
huhuhuhu....


Thursday, July 23, 2009

lunch k.ep.ci....

cakkk...aaaa...

aku bru msuk opis nih..td takut2 nk msuk opis coz lame benor kuar lunch..

nsib baik bos takde..pegi setapak campus....fuuhhh...lega....

hehhehe...td lunch kt kfc jln universiti tu...aku, kak ct, sharon, izma ngan shafei..

sbb akhir bln ni izma ngan shafie dah nk resign..diorg dpt offer yg lg baik...

sanggup diorg tgglkanaku ngan kak ct terkontang kanting disini...

huaaaaaa....

takpe...

rezeki tu ade kt maner2..rezeki diorg ngan UTAR smpai takat ni jerk..

lps ni dpt gaji bsar bleh la blanje kitorg lagi...

hehehhe...aku sukaaa bangat...

layan gmbor2 yg tak brape senonoh nih...


sedap hingga menjilat pinggan...huhuuh...very the tak senonoh...

mntk maaf la yerkkk...bende alah ni takdelah sedap maner pun..agknye tak kena ngan tekak melayu aku ni kot..aku mkn ngan cili sos bru bleh telan...:)



meh mkn ayam k.ep.c....

licinnnn....mkn ngan tgn jerk...senang sket aku nk menggodek ayam tuh...barulah menjilat jari...org kampung aku kate it's finger licking good...
hehhehe..:)
-
byeee...len kali kitorg dtg lgiii....
daaaa....

Tuesday, July 21, 2009

nk tulis aper erk....

apsal skrg nih ssh nk cari kad besday utk mak ayah erkk...puas aku geladah

rak kad kt kedai buku dpn UTAR nih...utk pakwe makwe bnyk lah...mcm2 jenis...

siap ade bunyik lgi tuh...hangin satu bdn.....

duploh minit aku bertape kt kedai buku tu bru la dpt yg agk2 general skit..

bleh la kan...nk bagi kt mama aku...25hb ni besday dia...anto kad jerk...adiah nnt dulu ye ma...

hehehhe...

skrg ni masalah aku ialah.................................

aku nk tulih ape nihhh...haru sungguh la....

idea....idea.....idea......

tolong...................................


mlm nih kene pkir nk tulh aper...apsal ssh sgt nk kuar idea nih...

klu nk tulis msg kt en As tu, ade je idea.....hehhehe

ampun ma.....mlm ni along pikir nk tulis aper erk.....

daaaa.....

siriyes senang giler....

assalamualaikum....

aku nk citer pasal bakul zig zag yg aku try wt mlm smlm...

pn.nanonano kate bntk ni lg senang..so aku pun try la buat...

sireyes senang gler...bayangkn klu bntk yg aku buat mggu lps tu kaki tgn seme naik...

hahhaahharuuu...klakor pun ye jgk...

tp bntk ni aku bleh buat smbil dok atas kerusi siap silang kaki lg tuh...

so, pd sape2 yg teringin nk blajor buat, refer blog pn.nanonano tu jer...

senang paham....


ni bakul 1st yg aku buat bntk zig zag tuh...besor sket coz aku xleh nk agak lagi saiz tapak dia...
stkt yg aku paham ni, klu tapak dia terlebih besor bakul tu akn jd gemuk + pendek...

ni tapak bakul tuh...bkn tapak sulaiman...hehhehe..


ni yg dah siap...cumiiilll kn...huhuhu...

tak smpai sejam dh dpt 5 ketul bakul...janji paper yg dh siap gulung tu ade...

**nk wt utk sue skali nih...baper ratus ketul ko nk....huhuhuh...aku try buat yer..tp tak janji bape bnyk yg smpat siap...welll...ko tau aku cm maner kan...cepat boring...hehehhehe**

Monday, July 20, 2009

xtvt weekend ari tu...

ingat lg n3 aku ari tuh..betapa gigihye aku blajor wt bakul dr paper2 lame...

main buat jerk..pastu aku try tnye kot2 ade yg tau pasal bakul ni...

ade sorg kwn blog aku ni, iza bg info baekk punyer...mekacih iza yerkk...

and tak lupe mekacih jgk pd kak nano yg dah tak private lg blog dia...

sebnrnye aku sje suke2 nk blajr wt bakul ni..nk puaskn hati...

mmg perangai aku selagi tak dpt buat, selagi tulah tulah dok mimpi2...

mari menggulung paper...itam tgn aku main ngan paper2 nih...huhuhu..malu nk snap tapak tgn yg itam ituu...

pusing jgn tak pusing...sikit lg nk terbelit jari sndri...adoyaiii...

ni yg tak jd..tak tau bape bnyk yg tak jd...sikit lg nk putus asa...
ni bakul pertame siap...huhuhu...akhirnye setelah berhempas pulas....errrr...takdelah...
puas hati aku wlupun time nk wt ending dia tuh agk pening kepala aku nk selit cm maner...
dr seketul bakul dpt la 4 ketul bakul cenonet...gigih la katekn...hehhehe...
ni lah hasilnye klu boring dok kt umah...bcoz en as keje ari sbtu....tggl la aku sorg2 kt umah...
.
.
.
mlmnye bru kuar mkn jap ng en as..pastu pegi cc kejap...sajer abihkn duit yg tak berape nk ade nih...
blik tuh ade lg rse kegigihan nk wt bakul...mate pun tk mau pejam lagi...
tp wat yg besor skit...hehhehe...sajer nk test...bleh ke tak...
belit punye belit...wt tapak besor nih...time ni dh pukul 1 pg ok...
part nih agak mncabar skit bg amatur mcm aku...hehehhe..abih seme kaki tgn naik...nasib baik aku sorg2 jerk time tu...hehhehe...
skit2 lame2 jd bukit....ehh...lame2 tggi laa...sejam jgk la aku bergaduh ngan bakul nih...dapat la bakul cam nih...

plan nk wt size same besar dr bwh smpai atas...tapi....tetibe bakul ni mengecut plak...hehehe...
sebnrnya out of control dh tu...lantak la kan...cute jgk...muahahah....
.
.
.
sekian dulu report kali nih...akhir kata hendak seribu daya...tak nak seribu dalih...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute