Pages - Menu

Blogroll

Tuesday, August 31, 2010

♫♪ oooooo..balik kampung...♪♫

salam 1 malaysia..
yelah..
hari ni kan hari kebangsaan negara kite..
hari kemerdekaan negara yang ke 53..
alhamdulillah...bersyukur aku hidup dlm negara yang aman makmur ni..:)

aku nak citer pasal sabtu ahad lepas..
akhirnye dapat jugak aku balik kampung..
en As pun ikut sekali..
dapat la aku berbuka puase dgn family tersayang..
adik aku yang no 2 tu pun balik jugak..
riuh la umah dgn suara anak² buah..
padahal baru 2 org ank buah..
hehhe..
ni gambar masa en As tengah isi minyak kete kt shell taman melati..
sempat lagi tu..biaselah kan..
alah korang macam tak biase..
hehe..
kitorang gerak pukul 9 pagi..sampai chini pukul 12.30 tgh hari..
en As bawak 80 -90 km/j je..
dia mengantuk..tak boleh bawak laju²..
bahaya ok..
nampak tu Gambang lagi 47km..
ni signboard yang aku berjaya snap..
hahha..nampak sangat takde kerja kan..
habis semua signboard, highway, pokok² jadi model aku hari tu..
haaa..
dah nak dekat dah..
siap² duit tol rm16.90 ye kwn²..:)
yang ni rasenye en As slowkan kerete kot..
nak kasi chance kt aku snap gambor..
layan je lah bakal isteri dia ni..hehe..
dalam 30 minit tu baru lah nampak signboard nak ke Chini..
jauh tau rumah aku dengan tol exit Gambang tu..
maklum la..rumah aku tu dalam ceruk² ladang kelapa sawit nu haaa..
hehe..

alhamdulillah pukul 12.30 tengahari dah sampai rumah..
lupe pulak nak snap gambar rumah..
bukan ape..bukti dah sampai..
kihkihkih..

sekian n3 balik kampung aku..
mekasih ye korang² yang sudi bace sampai bawah ni ha..
n3 merepek je ni..
pa pe pun nak ucapkan selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 53 kepada semua rakyat malaysia..
salam 1 malaysia..
hehe..:D

Monday, August 30, 2010

harap housemate aku tak kisah..:)

salam..
ni n3 pendek je..
nampak tak kebersepahan barang² kahwin aku tu..
nasib baik la dapat housemate yang tak kisah..
yeker tak kisah..
hehhe...

pa pe pun semua barang² tu dah selamat aku hantar balik kampung kelmarin..
tapi takdelah bersepah² macam tu..
aku dah packing baik²..
ikat kemas²..
hah..
bayang kan semua tu aku sumbat dalam kete kenari..
en As geleng kepala tengok barang² tu semua..
dia pun ikut aku balik kampung jugak..
sebab nak settlekan borang pihak perempuan..

oopss..
pastu nak suruh korang bayangkan jugak macam mane aku ulang alik naik turun tingkat 3 flet aku tu nak turunkan semua barang² tu..
huh..macam nak tercabut kepala lutut..
berpeluh tak payah cakap la..
jantung macam nak terkeluar je..
hehe..

sekarang ni ruang tamu umah sewa aku takdelah bersepah dgn brg² kawen aku lagi..
errrr...ekceli ade lagi tu...
barang² hantaran pulak..
huhu..

kepada housemate² ku yang disayangi..
redhoooo jelah..

errrrr..pendek ke n3 ni...?
huhu..:D

Friday, August 27, 2010

my checklist..

**edit**

Wedding Checklist

1. tarikh tunang, nikah, sanding & bertandang

- tunang : 16/10/2010 pagi
- nikah : 16/10/2010 pagi
- sanding : 16/10/2010 tengahari
- bertandang : 23/10/2010

2. kursus kawen & legal docs

- kursus kawen - DONE
- hiv test - DONE
- borang kebenaran berkahwin - sebelah lelaki DONE

3. venue

- tunang, nikah & sanding : umah
- bertandang : dewan komuniti taman ibu kota, setapak.booked.deposit paid

4. catering & canopy

- nikah & sanding : gotong royong masak
- bertandang - along en As yg handle

5. pelamin

- nikah & sanding - booked.
- bertandang : book.deposit paid

6. photographer

- nikah & sanding - include dlm pakej mak andam
- bertandang - DONE - Deposit PAID

7. wedding outfit

- tunang & nikah : booked
- sanding : booked
- bertandang : booked. deposit paid

8. makeup

- tunang & nikah : booked
- sanding : booked
- bertandang : booked. deposit paid

9. gift

- nikah & sanding : 50% done
- bertandang - not yet

10. hantaran

- utk aku

1. sireh junjung
2. buah buahan
3. coklat
4. kain pasang + tudung - DONE
5. kain telekung - DONE
6. kasut + handbag - DONE
7. jam tangan - DONE
8. bunga telur - DONE

- utk abg

1. sireh junjung
2. buah buahan
3. coklat - sponsored by Cik Ana
4. kain baju melayu - DONE
5. kasut futsal + stokin - DONE
6. jam tangan - DONE
7. belt + wallet - DONE
8. towel - DONE
9. bunga telur - DONE


11. brg kemas

- tunang & nikah - not yet

12. kad jemputan

- DIY - half Done
- LH Creative - OTW

13. cake

- belum tempah lagi


14. tok kadi

- abah yang uruskan

15. handbouquet

- tunang & nikah - mak andam

- sanding - mak andam

- bertandang - mak andam


16. senarai jemputan

- 60% done

17. ceremony, entertainment & kompang

- PA System kt phg - blum tempah

- kompang kt pahg - blum tempah

- PA system & kompang KL - DONE

18. pengapit

- sanding - shikin & dido
- bertandang - erra & fairuz

19. baju utk family

- adik beradik pompuan and ma : done
- bertandang

20. wedding shoes

- sanding
- bertandang

21. wedding props

- payung
- bunga manggar
- penanda arah - phg DONE , Kl Blum
- TQ taq half done

22. honeymoon

- depends on budget..huhu..

goodies bag...:)

salam..
selamat hari jumaat..
errrr...ade yang kerja ke hari ni..
selamat bekerja ye..
hiks...aku cuti hari ni..
hehe...

oklah2..
aku nak tunjuk goodies bag utk majlis aku kat kampung nnt..
ye tau..aku still guna beg2 bagai..
banyak sebab aku still guna beg jerut ni..
harus mengikut kaler tema..hehe..
kredit to kak Siti..
dia yang tolong beli beg ni kt ayer hitam..
mekasih kak...:D

satu : mama aku tak bagi beli paper bag
sebab : makan ruang utk menyimpan paper beg tu ..kalau gune beg macam ni senang nak simpan walaupun dh diisi dgn barang..letak tindih2 dalam bakul besar pun takpe..takde masalah..

dua : banyak bende nak letak
sebab :

1 - telur ~ kt tempat aku kalau rumah tu ade kenduri kahwin, nnt semua kejiranan kt sekeliling tu akan pakat2 bagi telur, susu, gula, beras ngan macam2 lagilah..aku tak sure ape diorang panggil..pastu nanti kalau rumah diorang ade kenduri kahwin, nnt org lain pun akan buat bende yang same lah..

2 - kerepek ~ same jugak hal ni..2 3 hari sebelum majlis, nnt ade jiran2 dtg umah pengantin pakat2 buat kuih and mak nenek kerepek..pastu packing2 masuk la dlm goodies bag tu..

kebanyakan majlis yang pernah aku pegi kat area KL ni dah takde penggunaan beg2 ni..
diorang just bagi door gift macam coklat, bahulu dalam kotak tu, takpun telur sebijik masuk dalm beg jerut yang size kecik tu..
simple je kan..
tak payah susah2 nak pikir nak letak ape lagi dalam paper beg tu..

pa pe pun berbalik pada tuan punye kenduri la kan..
pilihan masing2..
tepuk dada tanye budget...
hehehe...:D

Thursday, August 26, 2010

nak BERTUKAR jugaklah...:)

salam..
selamat petang...
sekarang ni betul2 tak larat..
letih semacam je..

kalau kat rumah tu pantang ade mase terluang, cepat je aku bersile depan barang2 kahwin..
dah la rumah sewa aku tu kecik je..
maklum la umah flat 2 bilik je..
barang2 aku je dah makan separuh ruang tamu rumah tu..

ye..
bersila sambil buat keje la..
gentel2 tu..usik2 ni..
kadang2 kan..tgh pegang yang ni tibe2 teringat..
ehhh..alamak..yang tu tak siap lagi..yang ni baru sikit siap..
huwaaa..

haruskah aku BERTUKAR???
tengok..
ade 51 hari je lagi..

semalam aktiviti mengikat riben pada kad kahwin utk org2 kampung..
yang aku DIY dulu tu..
ikat riben biase je..
sekarang ni tgh menggunakan sebaik mungkin riben2 yang memang banyak tu..
kenapa ada banyak...?
sebab aku pantang keluar carik barang kahwin, mesti nak rembat riben..
tu sebab la banyak riben terlebih..
hehe..
ni kad utk orang2 kampung..
aku DIY sendiri je..
save budget..
hehe..

esok selangor cuti kan...
best..best..sbb aku dok setapak, tapi keje kt pj..
boleh la aku eksyen2 kamen dgn housemate aku esok..
hehe..:D

Wednesday, August 25, 2010

kad kahwin - dah ambik...

salam..
selamat petang..

minggu lepas kan aku sibuk la dok canang nak pegi amik kad kahwin..
kecoh je kan..

so, sekarang ni nak kecoh lagi pasal aku dah pegi ambik kad kahwin tu..
hehe..
dapat free 50 pcs..jadik la kan..
kang kalau dapat free banyak pun tak tau nak bagi sape pulak kan..
still dalam beg plastik lagi..
aku malas nak kire ape bagai..
utk en As pun belum bahagi lagi..

kad kahwin aku kaler hitam..
saje nak bagi nampak efek mahal walhal kad aku biase2 je..
hehe..
lepas buat full payment sempat lagi pegi jumpe Sri, designer kad kahwin kitorang tu..
saje ucap terima kasih...
senang kerja dengan dia..:D
ni envelop kad kahwin aku..
nampak tak ade crown ke ape orang panggil kt atas huruf P tu..
serta merta teringat kt Qis...:D

Tuesday, August 24, 2010

renung² kan...:)

salam..
tadi baru lepas chat ngan adik aku yang no. 4 tu..
saje je tanye2 khabar kan..
lagipun dia tgh pregnant sekarang..
dah bape bulan ekkk..
ehh..ntahla aku pun tak sure..
hehhe..
hampeh nye along...

ok2..
cube korang tengok 'hasil' chat aku ngan dia tadi tu..
hah..tu dia ade cakap due 16/2 tahun depan..
makna nye sekarang ni dah berape bulan dah ekkk..
aku failed la bab kire² ni..

kisahnye..
dia pegi klinik pagi tadi..
monthly checkup agaknye..
pastu scan ape semua tulah..
aku mane tau doc buat ape lagi kt ibu mengandung ni..
belum ade experience lagi..
hehe..

pastu bile nak print hasil scan tu boleh plak kertas habis..
takpe lagi..
aku gelak2 jelah kan..
cuba baca yang aku dah petakkan dengan pen magic kaler merah tu..
baca n fahamkan ape yang doktor tu cube nak bagitau..
tu doktor yang cakap..
bukan aku yang cakap tau..
hehe..
renung² kan...

ni kalau adik aku yang no 2 bace mesti aku kene maki ni..
sebab dia pun keje kt hospital kerajaan jugak..

ok..tu je aku nak cerita..
tenkiu sudi bace sampai habis n3 merapu aku kali ni..
sekian..:D

tiket bas dah dapat...:)

salam..
selamat pagi..
meh nak update edisi ringkas..
hehe..
saje nak tunjuk tiket balik kampung aku..
hari tu aku apply cuti rabu ngan khamis before raya kan..
tapi tiket dah habis..
so TERPAKSA lah aku awalkan cuti raya aku...
nasib baik bos approved..
hehe...
nampak tu 7/9/2010 pukul 9.00 pagi...
hentian putra -> chini..

ooooo..ari ni dah 2 minggu kite puasa kan..
maknanye lagi 2 minggu nak raya..
yahuuuuuu....
:D

Friday, August 20, 2010

cuti raya - approved

assalamualaikum dan selamat petang..
hari ni hatiku gumbira..
sebab cuti raya dah approved..
yahuuuu..
**gambar from google**

aku apply cuti 2 hari sebelum raya tu je..
hari rabu ngan khamis..
pastu hari ahad dah balik KL semula..

tak boleh nak cuti panjang..
sebab cuti pun tak berapa banyak..
nak simpan untuk cuti kahwin lagi..

so, misi esok nak ajak en As teman pegi beli tiket bas..
harap² tiket ade lagi..
jangan habis dulu sebelum aku pegi beli..
huhu..

owhh..tadi aku dah call LH Creative tu tanye pasal kad aku..
designer kad aku tu kate dia kene tanye kilang cetak dulu..
lepas tu baru dia call aku balik..

ok takpe..
aku tunggu berita gembira dari korang..
hehe..:D

**edit**

baru je dapat call dari LH Creative..
kad aku dah siap..
yahuuu..
petang esok dah boleh amik, tapi rasenye nak pegi amik pagi ahad la..
senang sikit tak terkejar kejar nak bukak pose petang esok..
~ tupun kalau aku dapat bersabar..hehhee.. ~

oh! kad kahwin...

salam..
diam tak diam dah 10 hari kite puase kan..
kejap je rase..
kang tau2 dah raye...:)

ok2..
aku sebenarnye tengah tunggu orang LH Creative call ni..
diorang kate nak call paling lewat hari ni..
kalau diorang kata dah siap cetak, maknenye esok boleh la kitorang pegi amik..

tak sabar nak tengok kad kahwin sendiri..
ade nama sendiri atas kad tu..
harap2 hasilnye memuaskan hati..
walaupun kad aku tu takde lah grand mane pun, aku tak kisah..
janji aku happy..

aku tunggu sampai tengahari ni..
kalau diorang tak call, aku yang call diorang..
hehe..:D

Friday, August 13, 2010

hantaran - kasut


salam...
n3 ni cume nak lepaskan perasaan and nak mintak pendapat korang...
ade satu bende yang aku tak habis pikir ni..:)

aku nak tanye..

kenapa kasut yang cantik2 semenye jenis tinggi2..maksud aku high heel tu...

contoh mcm dlm gambar yang aku cilok kt pakcik google ni..
haa..kan cantik tu..
tapi yang jadik masalah problem nye tak pernah lagi seumur hidup aku ni pakai kasut tinggi ni..
even yang ade tumit sikit tu pun aku tak pernah ini pulak yang tinggi cam gambar tu..
mau nye tergolek aku pakai nnt...
uisshhh..tak boleh nak imagine...:)

sekarang ni aku tengah cari kasut nak buat hantaran..
kalau boleh nak beli yang aku boleh pakai lepas tu..
takkan la nk beli yang tinggi2 macam ni semata2 nak nampak cantik dalam hantaran kan..
haishhhhh...

sape yang kenal aku kat luar mesti tau aku ni jenis macam mane..
sempoi serba serbi..
bagi aku bersandal flat tulah yang paling selesa setakat ni..
bukan tak teringin nak cube pakai sandal yang ade tumit tu, tapi belum masenye kot..
maybe satu hari nanti tergerak hati nak pakai ke..
sape tau kan..

so sekarang macam mane..
aku dah pening ni..
kalau sandal macam gambar kt bawah ni ok ke tak..
sesuai ke nak dijadikan hantaran..
mau nye aku kena maki 18 keturunan ni...
hehe..

tapi ok ape..
masukkan dlm kotak asal pastu ikat riben kemas2..
tambah bunga banyak..
orang bukan tau pun isi dalam macam mane kan..
jangan bagi diorang bukak..
biar keluarga pengantin je tau..
biar jadi rahsia kerajaan..
hehe..

hehe..
ye..aku mengarut je ni..
sile jangan kutuk aku..
peace..
:D

Thursday, August 12, 2010

borang pihak lelaki - DONE

salam..
dah 2 hari kiter pose kan..
lagi 28 hari lagi..
chaiyoookkk..chaiiyoookkk..
ni apehal tempek gambar resit rasmi pulak ni..
kerajaan malaysia ape bagai ni..
pastu ade name en As pulak tu..
hehhe..

ok2 sorry..
bukan nak buat suspen ke ape..
ni resit rasmi Jabatan Agama utk en As mengatakan beliau dah dibenarkan berkahwin dengan aku...dengan aku je tau..dengan orang lain tak boleh...haha...
sengal ke ape aku ni..rileks la..baru 2 hari puase dah ngok ngek...
haaa..bace betul2 tau..

Saya ___________ memberi kebenaran kepada en As no k/p __________ untuk berkahwin dengan MASLINDA yakni aku lah tu..

dah settle (bace: gaduh2 manja sbb ade salah paham sikit..biaselah tu kan..hhehe..) dah part en As..
part aku pulak..
nak kene balik kampung secepat yang mungkin ni..
baru tenang insang jiwa raga aku ni...
hehe...

alahai..barang2 hantaran belum beli lagi..macam mane ni..
haruskah aku shopping time puase2 ni...
kene tunggu dapat cuti bulanan baru boleh pegi kot..
hehe...:D

Wednesday, August 11, 2010

HIV test - DONE

salam..
selamat pagi..
semalam aku on leave..
en As pun sama..
sebab nak pegi buat HIV test..

citer pasal hiv test ni boleh buat kitorang sakit kepala kalau dikenang balik..
huhu..
yelah..orang lain buat appointment bagai..
kitorang guna konsep TERJAH je..hehhe..**jangan ikut**
last2 padan muka aku asyik kena marah je ngan en As semalam..
marah sebab semua klinik kesihatan area KL ni full booking...

habis kredit macam tu je..
call sana kate dah penuh..
call sini kate dah penuh..
kene buat appointment dulu kate nye..

last2 en As ajak pegi HKL..
kt sane sempat lagi buat aksi merayu kt MA tu..
tp still tak boleh jugak nk buat kt sane..
last sekali MA tu kasi list klinik kesihatan seluruh selangor..
haaaa...panjang ko list dia..huhu..

pilih pastu call..
tak boleh jugak..
last klinik yang kata boleh buat ialah KLINIK KESIHATAN SERENDAH..
punye la jauh kan..
tapi tak de pilihan, terpaksa pergi jugak...
dapat borang ni..memula ingatkan kena bayar macam yang aku baca kt blog sape ntah..rupenye FREE je..:)
bukti aku pegi klinik kesihatan serendah..
borang pun dah lengkap, mari kite tunggu giliran sama2..hehhe..
sekejap je dah settle..
result semestinya non reactive..
alhamdulillah..:)
.
mase nurse tu kate ok..dah settle, aku macam ehh..macam ni je ke..
bukan kena seal ke ape ke..
sbb bnyk yang aku bace2 tu result tu P&C..
bile nurse tu kate, iye dikkk..yang ni je..bagi kt jabatan agama nanti ekkk..
barulah rase lega sikit time tu..
hehhe..ntah pa pe kan..

ok..sebenarnye nak citer HIV test DONE..
tu je..
sorry ekk..tercerite pengalaman sadis pulak kt sini..
hehehe...:D

Tuesday, August 10, 2010

apa patut aku buat....

salam..
selamat pagi...
sihat ke pepagi ni..

ok2..
sabtu pagi lepas, lepas breakfast tu lepak2 la depan tv..
pastu belek2 pamplate (betul ke eja macam ni...) yang ade kt atas sofa tu..
sebab pagi tu mak ndak pegi beli barang dapur kt satu pasaraya yang amat2 lah femes nye di kalangan orang gombak ni..
femes sebab harga barang murah sikit kalau nak compared to lain2 kedai..

tapi ade satu yang buat aku terkejut sikit..
nak tau kenapa??
cube korang tengok pamplate ni..
yang aku dah kotakkan warna merah tu..
nampak tak...
aisehhh...
takpe2..
meh aku zooooommm sikit...
hah nampak tak...

beri perhatian pada gambar model tu..
ye..model ayam tulah..
tengok betul2..
bukan tengok cop jempul aku yang cute miut tu...

korang nampak tak ape yang aku nampak ni..
cube citer sikit..
apa patut aku buat lepas ni..
haruskah aku boikot pasaraya yang femes dgn kemurahan harga barang2 ni..
or boikot ayam2 nya sahaja..
hehe...:D

Monday, August 9, 2010

kad kahwin...

salam..
selamat petang..
hari ni rase mcm boring je..
rase mengantuk lain macam je..
takkan la mamak tu campur ubat tido kot dalam nasik goreng tadi...
tetibe nak salah kan mamak tu pulak..
hehhe..

ok2..
macam mane weekend korang..
ok ke suam2 je..
hehhe..

aku punye xtvt sabtu ahad, macam biaselah..
bnyk xtvt keluarga je..
petang sabtu tu ade BBQ..
ahad tu just berkumpul ramai2 kt umah nenek..

haa..
lupe pulak..
sabtu pagi tu aku ngan en As pegi LH Creative..
tengok 2nd draft..
tp takde gambar la nak tepek kt sini..
rase macam malas je nak snap gambar..
belum boleh jadi blogger tegar lagi ni..
hehhe..

kitorang punye designer tu name Sri..
ok jugak la keje dia..
tp still ade jugak error sana sini..
tulah gunenye kite pegi check kan..
harap2 mata kitorang tak 'kero' mase check draft tu...
hehhe..

dah confirm dah..
maybe lagi 2 minggu lagi dah siap kot..
insyaAllah..
sekarang ni rase tak sabar nak tunggu kad kahwin sendiri siap cetak..
hehhe..:D

Friday, August 6, 2010

akhirnya...:)

salam..
yahuuu...
baru jap tadi orang LH Creative call...
suruh datang tengok draft..
pastu baru boleh print..

akhirnye..
terjawab sudah teka teki aku ngan en As..
seminggu ni asyik nak cek email je..
padahal sebelum ni cukup malas nak bukak gmail tu..

last2 dapat call..
baru tenang hati aku ni..
aku suruh diorang email je draft tu,
tapi system email diorang rosak pulak..

takpe2..
kad kahwin punye pasal,
esok kitorang pegi sendiri..
check depan2 mata..

sape nak ikut??
:D

Thursday, August 5, 2010

kereta oh! kereta...

salam..
nak lari topik sikit ari ni..
nak citer pasal kereta kesayangan kitorang ni ha..
kitorang pakai kenari je..
standard punye..tayar pun size 14 je..
dah lame beli ni..
no plat pun WKA XXXX
tengok..lame kan..
hehe..
adoiiii...
macam tau2 je dah gaji pastu dan2 la tayar nak pancit kan..
poning den..

memula nak tukar tayar yang pancit tu je..
last2 bile apek kedai tayar tu cek2 rupe2 ade lagi dua tayar dah terkoyak...
huhu...nasib baik apek tu cek..
kalau tak, tak tau la ape jadikan..

maka pada hari sabtu lepas terbang melayang duit kitorang tukar 3 bijik tayar sekaligus..
huhu...sedih
tayar yang pancit tu...
ape name bende yang bergulung2 tu ekk..
absorber ekkk..tu pun dah rase tak best bile masuk lubang or langgar something...
rase macam keras je..
sape duduk seat belakang memang sakit pinggang la..
hehe...
owner kerete tengah merenung jauh...hihihi...:D

Wednesday, August 4, 2010

Borang 1...

salam..
petang semalam lepas balik keje en As terus je bagi kertas ni kat aku..
ingatkan ape benda..
rupe2 nye borang permohonan kebenaran berkahwin..
en As baru je ambik..

pulun la aku isi borang tu semalam..
en As kate tulisan aku cantik sikit dari dia...
hehhe...

ni lah borangnye..
dah siap isi dah..
tinggal nak ambik cop sape ntah...
aku pun tak tau..
lepas tu baru bleh antar balik borang tu sekali dengan dokumen2 yang diorang mintak..

baru settle satu part kecik..
banyak lagi bende nak kene buat..
kalau nak compare dengan b2b yang lain, memang lah aku jauh ketinggalan ni..
even majlis lambat dr aku pun dah settle banyak bende..
aku je yang lambat..
hehe..:D

Tuesday, August 3, 2010

kad kahwin...

salam..
selamat pagi kengkawan semua...
semalam dah citer pasal kursus kahwin kan..
ari ni nak citer pasal kad kahwin pulak..
dah pegi tempah dah..
tapi diorang belum email draft lagi kt aku..

aku pegi pagi sabtu tu ngan en As..
kul 10 kitorang dah terpacak kt showroom LH Creative tu..
giler semangat kan...
hehhe..bukan ape..sebab banyak sangat dlm blog b2b kate sini ramai orang..
so kitorang guna kelebihan yang ade la kan..
lagipun dekat je ngan umah...


malam sebelumnye tu pulak aku dok sorang2 dalam bilik melukis peta nak ke umah aku...
giler tension sorang2..
sebab en As nak peta tu dari EXIT tol Gambang...
senang katenye utk kengkawan dia nak datang dari KL ni..

masalahnye banyak kad2 kahwin kawan2 sekampung yang aku ade ni,diorang dah zoom peta..
maksudnye diorang buat peta kt kampung je...
takde yang dari KL ni..
ehhh...korang paham ke ni..
buat2 paham je lah ekk..

puas jugak lah aku pejam2 mate..
picit2 n kerut2 dahi nak mengingatkan balik ape landmark yang besar sepanjang highway pantai timur tu..
nasib baik aku ni penyimpan kad2 kahwin tegar..hehe..
so, boleh la dapat idea sikit...
pastu aku tiru je lah simbol2 yang berkaitan tu..

ni baru sebahagian je hasil ke 'sepah' an malam tu..
lukis2 aku koyak..
lukis2 aku keronyok..

dan inilah hasilnye...
ye..tau buruk benor lukisan aku...hihi..
yang penting peta aku tu ringkas tapi padat..
yeker...mintak2 diorang paham la kan..
peta yang ringkas tapi padat tu sebenarnye ambik mase 1 jam selepas EXIT tol Gambang...
takpelah nnt aku letak signage banyak2..
hehe...

gambar kad takde..
resit pun boleh kan..
bukti aku dah pegi tempah kad..
hehehe... D

Monday, August 2, 2010

kursus kahwin - DONE

salam...
meh masukkan citer pasal kahwin2 pulak ehh..
rase macam lame sangat tak de update preparation kahwin kan..
aku pun rilek je..
kalau orang yang tak tau, memang tak sangka la yang aku ni nak kahwin bulan 10 ni..
hehe..

sebenarnye aku pun gabra jugak mengenangkan preparation kahwin aku ni..
mau nye tak..
majlis bukan lagi 5, 6 bulan..
lagi 2 bulan je ni..
tolak puase..tolak raye..
hah..agak2 ade bape hari je lagi..

takpe2..
en As kate kite pelan2 kayuh...
nak kayuh ape pun tak tau..
hihi..

ni en As yang punye...

yang ni aku yang punya..tengok tarikh kt sijil tu...dah lame kan..
tapi still kt tempat kursus yang same..

lepas ni kene konsentrate kat borang permohonan nikah pulak..
tak ambik lagi pun...hehe..
HIV test maybe minggu depan sebelum puase..
pastu baru boleh antar borang nikah balik kampung..
yeayyyy...dah lame tak balik kampung ni...
rindu kt org kampung..
hehe...:D

Sunday, August 1, 2010

cerita training....☺

salam..

hari ni nk citer pasal pegi training minggu lepas la..
kalau korang nak bace, bacelah ehh..
kalau tak nak bace, nak tengok gambar je pun boleh jugak...
takde paksaan di sini..
hehe..
first aid kit..baru tau first aid malaysia je ade minyak cap kapak...huhu...

memula kite citer pasal makanan la ehhh..
makanan boleh tahan sedap..
free lah katekan..hehe..
2nd day training - my breakfirst
2nd training - lunch..
ayam goreng tu sedap giler...
teringat ingat lagi kerangupan ayam itu..
huhu...
kak Bib suker dapat jadik org 1st dapat makan..heheh..
yang ni aku punyer...lallalalala...
ok..
dah abis bab makan2..
kite masuk bab seterusnye pulak ehh..
model of the day..2nd day ni boleh pakai tshirt je..sebab bnyak kene buat praktikal..hehhe..
aku suker...
gambar2 kt bawah ni agak ekstrem..
tapi aku dah kasi blur2 sikit..
harap2 takdelah yang pening2 lalat pulak tgk gambar ni ehh..
aku snap sikit je...
buat kenang kenangan...
vincent oi...ko kene masuk kelas lakonan lah...tgn ko yang luke, apsal pegang ko punye dada...mane yang sakit sebenarnye ni...hehhe..
alamak..jari makcik ni putus sudah...huhu...
tgk depan2 nampak macam real..haishhhh..kalau lah betul2, aku yg pengsan dulu kot..huhu..
ni team training aku..
seme nampak sempoi je..
sebab pakai tshirt..
padahal yang baris belakang sebelah kiri tu seme lecturer...
nampak macam budak2 je...
termasuk lah sorang yang pakai tudung tu...
hehe...
ade yang tanye..
macam mane training..
aku bagi 5/5 bintang..
highly recommended...
huhu...
sekian cerita bergambar utk hari ni...
trimas sudi bace...
yang tgk gambar saje tu pun trimas jugak...
:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute