Pages - Menu

Blogroll

Thursday, October 29, 2009

ape² je lah....♥

salam ptg khamis...
dh ptg dah?
yea...yea...
jap lagi bleh balik...
ari ni bz skit la..
larik sane....larik sini...
tp bkn nye aku tgh lumbe larik kt opis nih...
takde maknenye aku nk lumbe larik bagai...
lumbe jalan laju pun malas...
tp...
biaselah...
aku kan admin yg berjaye...
huhahuahuaaahhhaa.....

malam td kuar mkn ngan en As...
dia la yg mkn...aku diet...hehhe...
ble benti kt kdai mkn tu, dia turun sengsorang...
nk tapau katenye...
whateverlah kan...
dia yg nk mkn...
pastu ble aku tnye nk mkn kt mane, ikut jelah...
last² pegi titiwangse...
aku tnye lagi...
ape ke halnye nk mkn tp pegi sini...
nk mkn kt mane...
bangku² batu tu seme full ngan org dok bercintan cintun...
abih kite nk dok kt mane...

last² mkn kt seat blkg...
aku kt seat dpn tolong suluhkan gune torchlite kt henpon canggih aku ni...
bleh cm tu?
mcm² la abg nih...
kdg² pelik...
tp aku layan kan aje...
syg pnye pasal...
hahahha....♥

Wednesday, October 28, 2009

baju baru....☺

salam...
hahhaha...
merah nyer mak ngah...
tak kisah la...
sbb aku bkn mak ngah...
aku cik along...
hahhaha...

cmm ni lah jadiknye klu baru pandai tukar layout tanpa mnghilangkn gajet² yg kt tepi tu...
sblum ni, asal tukar je msti hilang...angin jerk...
mekasih yer kak eryn ajar aku td...
aku nk test je pakai kaler merahnye mak ngah ni...
walaupun merah ialah kaler feberet aku, tp cm sakit la mate aku ni ha...
esok² aku tukar yg lain plak...
huhuhu...

Tuesday, October 27, 2009

mesti buat sesuatu....♥

semalam...
lps mndi...
sesambil tggu citer sumpahan bunian nk start...
sesaje la try naik atas penimbang....

OMG!!!!
waaaaa.....
jarum penimbang tepat² tunjuk kt 55kg....
tidakkkk....

ini tak bleh jadik...
tak penah² aku seberat ni lps program diet aku 2 tahun lps....
tak bleh terima kenyataan..


so, tadik tghari aku aku mkn nasik sesenduk je...
pastu sayur² an penuh keliling pinggan...
kengkonon nk kurangkan kalori la....
tp skrg bru pkul 3.15ptg, perut aku dh nyanyi² nih...
cam mane ni....
ingat nk pegi cafe la...
nk order mee goreng....

nk ke taknak...

nk ke taknak...

nk ke taknak...


sbnrnye klu tgk dgn pndangan mata kasar, org msti kate..
'kau ni mane ade gemuk sgt pun...'
'kering je aku tgk kau ni...'
'toksah la mngade nk diet² bagai....'


ye...itu klu tgk dgn mate kasar...
hakikatnye...tidakkkk....
dh bnyk tmpat yg ade spare part...
aku je tau....

hahahah...


klu ikutkan aku pun tak kisah sgt klu berat aku naik sikit...
sbb aku dlm kategori tggi la jgk kan..163cm...
tp ble mngenangkan dulu mase berat aku 63kg,
susah payah aku disiplinkan diri nk diet...
alhamdulillah...2bulan akhirnye aku kering...
berat 50kg...
mase tu ramai plak yg komplen...
'apesal nmpak mcm papan lapis nih...'
'aku tgk dh mcm jerangkong...'
aduhhh...susah kan...
so, aku decide nk menten berat kurang dr 55kg...

tp skrg ape dh jadik nih....


msti buat sesuatu....

♥♥♥

Monday, October 26, 2009

weekend yg.................☻

salam...
rse mcm dh lame tak mngarut kt sini...
bz la lately...cehhh....bz la sangat....
hampeh....

ari ni pengantin baru kite, Sue dh start keje balik..
so, dlm kete td haruslah story berkisarⁿ kenduri kawen dia kan....
takkan knduri kawen aku pulak....
hhaha...

weekend lps bg aku biase² je...rutin yg same jgk mcm weekend yg lps...jumaat mlm tu teman en As pegi main futsal...balik main futsal pegi mkn jap, pastu balik umah, tido...ari sabtu tu en As tak pegi keje..MC..demam katenye...so, kitorg tak kuar pun..
satu hari aku marathon tgk tv...malam tu tgk bola Piala Malaysia live kt tv1...Selangor lwn Terengganu...tapi tukar² channel ngan tv3 la...tgk cerekarame Sepat Ronggeng...hahahha...
pastu ngantuk, aku tidoooo....

pastu ahad smlm lagi satu hal...kengkononnye nk pegi tgk wayang citer papadom...yelah kiri kanan dpn belakang org dok ckp citer ni bapak la bestnye...so, aku pun taknak la ketinggalan kan...nk tgk jugak...tapi...ade tapinye....en As kate kite pegi lps abih Motor Gp...memula aku ok jerk...

pastu tggu punye tggu smpai la petang baru abih moto gp tuh...mood nk pegi tgk wayang pun dh makin kureng dah nih...tp klu tak tgk ari ni, bler lagi kan...so, aku pun siap ala kadar sbb aku adalah sempoi...hahah...

nasib baik jalan nk ke Pavillion tak jem sgt...sekejap je dh smpai...
tp ble tnye kt adik jage kaunter tiket tu, aduhhhh...frust gler tahap gaban...mane taknye bru jap tiket abih dijual...huhu...rse nk guling² kt situ...waaaaaa.....

en As tnye..camne skrg...yelah..takkan nk balik kan...pastu kitorg tnye la ade tak citer melayu yg dkt² nk start..adik tu ckp ade...citer Lembing Awang Pulang ke Dayang...aku tetibe jadi hahhhh??? citer pe tu...tak penah dgr pun...ke aku yg ketinggalan zaman...tp siriyes aku tak penah dgr...pastu en As ckp boleh la dik...aku dgn rela dlm pakse pun angguk² geleng² kt dpn kaunter tuh...

ni lah jadik nye klu main terjah je kan..padan la muke kitorg...pastu taknak tgk citer omputih..sbb taknak ade sessi pikir memikir lps keluar panggung...kitorg ni mmg pemalas..klu bleh nk tgk citer yg ringan², yg takyah pening kepala nk pkir knape jdik cam tu, knape jdik cam ni...heheh...

nk tau bape org je dlm panggung smlm...10 org je...adoyaiii...3 couple trmasuklah aku ngan en As, pastu ade suami isteri ngan ank 2 org...tu jelah penonton citer Lembing Awang Pulang ke Dayang yg aku rse same nasib ngan kitorg ni...no choice...hahaha...
citer ni boleh la layan...bak kate en As, ade jalan cerita...tak delah merapu meraban habiskan duit org...☺

tp klu ade rezeki nk tgk jgk citer Papadom tuh...tak kire...nk tgk jgk.....huhu...
balik dr Pavillion tu terus pegi kedai mamak tgk bola...MU vs Liverpool...adoyaiiii....kalah la plak...hangin satu badan...

kirenye weekend lps tu weekend yg paling tak best la bg en As...
ape taknye...


Selangor lwn Terengganu = selangor kalah penalti
Velentino Rossi = no 3 kt litar Sepang tp still juara Motor Gp
Papadom = jd citer Lembing plak
MU lwn Liverpool = MU kalah 2-0 lagi tuhhhh...

♥♥en As adalah ank jati Selangor and hard core MU fan....♥♥

Tuesday, October 20, 2009

layannn....zassss....☺

salam...
kite layan gambar jelah ek...
seme gambar ni ehsan dr camera syikin...
macihhhh...☺







sekian, macihhhh....♥♥

selamat pengantin baru Sue....♥

sabtu....
17/10/2009
9.30pagi
majlis pernikahan norsuhada + shaiful faizal
tak tau nk citer ape...layan gambar jelah ekk...
ni gmbar time nikah je dulu...
time sanding len kali ok...
letak mane² patut je...
puas nk pilih pic mane yg nk upload...
bnyk sgt...
so, nilah hasilnye setelah bergaduh ngan internet yg dh tenat kt opis ni...
hangin satu badan...
adeh....
duit mas kawen....dua puloh dua ringgit setengah tunai..........
ni time tunggu pengantin lelaki tak sampai² lagi...pengantin pompuan dh hangin satu badan....
geng² yg setia menunggu...errrrr...sebenarnye geng² menyibuk...hahahah....
pengantin ngan pn Aen...mommy to be...Sue amik berkat...hahah...
ni mase make up....
pelamin angan ku musnah...hahahha...ni lah pelamin Sue....
batal air sembayang...
alhamdulillah...slmt sudah sah suami isteri....aminnnn....♥
aku ngan aen kongker pelamin...hahhaha....
aku ngan aen lagi....hahhaha....
lagi pic aku ngan aen...ade sape² kesah ker....hhuhuhu...

Friday, October 16, 2009

bilekah......????

hurmmmm....
balik keje nnt kene cepat² kemas beg baju nk balik kg...
dalam kul 8pm tu insyaAllah dah gerak dr kl...
kesian en As...balik keje penat² pastu kene drive plak 3 jam smpai ke felda Chini tuh...
takpelah...hope jalan tak jem la mlm ni...

aku ni name je ade lesen kete...tp dh lame tak drive kete sendiri...seme en As pnye pasal lah ni...dia takut gler klu aku yg drive...padahal aku dulu yg dpt lesen besar dr dia...hurmmmm...

esok Sue nikah...hopefully majlis dia berjalan dgn lancar seperti yg diorg rancang...esok pepagi aku kene pegi umah dia...jd peneman dikala status dr anak dara bertukar menjadi isteri org...aku plak yg risau...harap² seme ok...

lps satu...satu kawan² aku yg menamatkan zaman bujang diorg...aku, bler lagi...????tettttttttt....
insyaAllah dah sampai mase, ade jodoh kawen la aku...tapi biler?????
hahahhaha....question mark di situ.........☺
dalam ramai² sahabat baik aku, Ajen nilah yg paling cepat dpt jodoh..paling cepat kawen lah tu...ni gmbar tahun bler ek...aku pun dah lupe...2 3 tahun lps kot...aku yg kt sebelah pengantin lelaki tu...berdiri tegak mcm askar wataniah tu...hahahha...gmbar ni menggelikan usus aku lah...kelakor jerk tgk muke aku tuh....
hah...yg ni no. 2 kawen...bru² ni jer...aku still berdiri tepi pengantin lelaki...nape ek...ntah..aku pun tak pasan...bru jap td aku pasan...hahhahah...
nampak tak yg berdiri tepi pngantin pompuan tuh...yg aku dah kotakkan kaler ijo tuh...hah...yg tulah bakal melansungkan pernikahan esok nih...tak sabor plak rsenye...
nilah bdk² kelas aku dulu...tp ramai lg yg takde ni...aku pun takde dlm pic tuh...pasal aku tgh sibuk bekerje di hari raye...hahhaha...
√ = dah kawin
sekian, macihhhh.....☺

16♥10♥2009

salam jumaat...
ari ni 16hb october 2009..
bersamaan 27 syawal...

ari ni
besday en As...yg ke 26 tahun...

semalam call dia wish sikit²...ucap ape² yg patut...pastu aku tanye abg nk adiah ape...dia kate tak kisah la ape² pun...ekceli aku blum ade pa pe nk bagi kt dia pun...
hehhehe....

smlm balik keje sibuk pegi cari adiah kawen Sue...puas jgk la aku pusing² kedai lektrik kt jln gombak nun...last skali tnye en As bleh ke kalau aku bagi adiah ni...dia kate ok je...so, aku pun rembat jelah kan...
ape isinye???
biarlah rahsia.....☺

ermmm...pagi td aku bukak 8tv sbb nk dgr Hot fm...ari ni diorg wt segmen khas utk deepavali ni...so, ade la 2 3 lagu hindustan diorg pasang...layan jgk lah...hurmmmm...lame tak tgk citer kabhi kushi khabi gam...dolu² time study sllu tgk...lapan belas kali tgk, lapan belas kali la aku nanges....waaaa...bnyk nye air mate....tp tulah realitinye...citer tu mmg tangkap nanges la...☻
oklah...utk besday boy,
selamat hari lahir yg ke 26 tahun...
semoga abg dipanjangkan umur...sihat walafiat selalu...
dimurahkan rezeki...dipermudahkan perjalanan hidup...
dan sentiase dirahmati Allah...
aminnn...


last skali nk bagitau...aku syg bangat sama kamu....♥♥♥
hopefully ceritera ini berakhir dgn happy ending...

aminnn Ya Rabbal Alamin....

Thursday, October 15, 2009

n3 stressss...☻


**macih en gugel**

salam...
ari ni bru start keje balik...smlm aku mc...migrain dtg mnyerang hendap....kepala rse cam nk pecah....rse cam nk hantuk² je kt dinding...nasib baik aku waras lagi...klu tak ari ni kene smbung mc lg...klu tak pun dh ICU...Nauzubillah....
Dok umah sorang² smlm sebenarnye menambahⁿ berat badan rse tensen aku...sape kate dok umah tu best...hahha...dah la lapar...nk turun pegi kedai aku rse dunia berpusing²...takut lah plak...last² dok je diam² dlm bilik...tarik selimut lagi best....lagipun semalam kan hujan...huwaaaaa....syoknye tido.....

kul 8 pm baru en As amik aku bawak pegi klinik...sebenarnye bkn nk sgt ubat² tu...yg penting aku dpt MC...hahah...ubat aku dh ade bnyk..tak termakan...pastu baru lah pegi makan...kesian perut aku....☻

ermmmmm....esok dah jumaat dah...mknenye malam tu lps balik keje dh kene gerak balik kampung...en As pun ikut same...sbb Sue kate, klu As tak pegi kenduri kawen dia, nnt ble As kawen Sue tak mo dtg...mknenye tak mo dtg kenduri kawen aku lah tu kan...hampeh tul...bleh ke main ugut² cam tuh...hikhikhik...aku nk ugut cam tu jgk lah...bleh ke....☺

hadiah pun blum decide nk beli ape...balik ni nk kene pegi carik lah..klu tnye kt Sue dia nk ape...jawapan adalah hampeh....mcm² dia request kang....pening makcik...

kitorg balik kampung ni pun ade misi yg perlu dijayekan...misi yg perlu direalisasikan setelah tak larat dgr org asyik la membebel kt telinga nih...adehhhh....ayat tak bleh tahan...karam sigh walia kate sambil menyelam minum air...mcm tulah lebih kurang...harapan kitorang mestilah yg baik² je kan...semoga misi penting ni sukses lah hendaknye....aminnnnnn....

oklah...dh pjg dh n3 ni...esok² sambung lagi...aku pun dh nk stress semula tgk kuda belang tuh...klu aku jadik dia pun stress jugak....ape taknye....hurmmmm....pikir la sendirik....♥♥♥

Monday, October 12, 2009

mari membebel....☺

assalamualaikum...
waalaikummussalam...sendiri bg salam, sendiri jawab....

ari ni pepagi lagi dh terkene renjatan monday blues...
rse cam berat sgt badan nk bgn pegi kije...
ari ni bermule lah era jd minah rempit ngan en As pegi kije...
Sue dh start cuti kawin 2 minggu..so, penumpang² kete Sue berkeliaran la cr transport sndiri pegi kije...
kak Luth , kak fidah ngan Sulaiha naik tren...aku en As antor...dia malas nk antor naik kete...jem katenye...dh lame tak naik motor, kebas jugak la montot aku pg td...dh pakai ayu² pastu naik motor...nasib baik aku tak pakai heel...hikhikhik....
tp tadi, sepanjang perjalanan td aku tgk ramai je kakak², mak² org yg naik motor pakai vouge ngan high heel nye naik motor...cun je aku tgk...
adehhhh....apakah????

ermmm...nk citer ape ekkk....

aahhhaahhh...citer pasal weekend semalam la kan...
ptg sbtu lps en As balik kije, kitorg terus pegi Serendah...nk jemput mama en As balik umah Gombak...nk basuh kain baju en As kaedahnye...tetibe aku termalu di situ...ape gunenye syg ni abg oiiiii.....ble aku tnye en As, dia kate tak mo mnyusahkan aku....bagus²...aku suke klu camtu...hahahha...gler jahat aku....

on de way tu kene lalu Sg Choh mate aku dok melilau cari restoran Anjung Seri sbb dlm blog
cik Kak kiter ni kate kt sane mkn sodap² belaka...aku kengkononnye nk ushar la kt belah mane restoran ni...smpai pnjg laher aku ni, idok la jumpe juge....aduhhh...hajar, tak jumpe la restoran ni kt mane...huhu....cube bagi klu skit...restoran ni kt atas bukit tu ke....

kitorg smpai gombak dlm kul 8 mlm...dlm aku dok gelisah pasal aku period 1st day, en As dh siap² nk g mjlis tahlil cum open house umah Ketua Pemude area Gombak nun...tggl lah aku bertige ngan mama papa dia...adeh....aku suruh dia antor aku balik dulu, dia tak nak...then how?
terpakselah aku melepak ngan parent dia tuh....hahah...sabau je aku...

pastu tggu pnye tggu en As ni balik bertahlil kononnye smpai la perut kitorg pun dh berkeroncong, papa ajak gi makan mcD...aku dh macam....errrrr....ehhhh...takpelah...segan lah....padahal dlm hati dok maki hamun en As....dh pkul 10 lbih pun tak balik² lg...ntah ape dibuat lame² kt sane...tolong basuh pnggan ke ape....
last² utk tidak mnghampekan harapan my future father n mother in law ku itu, aku ikut jgk lah....padan muke en As kene tggl....

macih en gugel for this pic.....

mcD...here we come....hahah...
takde gmbor berjaye disnap...pasal aku mnjage kredibiliti sebagai future menantu diorg....wahhhhh ayat tak bleh tahan....
tgh dok melantak bubur mcD tu..en As call...pandai pun cari...aku ckp la kitorg kt mcD jalan karak nih...meh la sini...smbil gelak derhake....
hahah..dh mcm aku plak anak btul papa mama...en As bakal menantu....
dah kenyang baru boleh balik...tu kate papa....

omg...pnjgnye aku mmbebel...takpe...tak gune air liur pun....
oklah...adios amigooosssss....☻

Friday, October 9, 2009

puding koktel alahai...♥

salam....

ari ni dh 20 syawal ye kwn2...
kejap je kan...rse mcm bru lagi balik kg beraye ngan family...
hurmmmm.....

smlm balik keje mcm biaselah....
on tv terus cari 8tv pnye channel....
hahah...aku addict ngan citer cine lawan² tu...
en As sll marah...dia kate dr tgk citer cine tu baik tgk mari mengaji...
aku terus.....errrrrrrr.....

pastu smbil mate tgk tv, sempat lagi wat puding koktel...hahah...
tp lain yg aku dok berangan, lain plak hasil nye...
biaselah...buat terkejar²...sbb pkul 9 nk kuar ng en As..
teman dia pegi main futsal...

meh layan gmbor dulu la eh.....♥
hajat di hati konon²nye nk tuang dlm bekas kecik² tu...nmpk cam comel skit kan...tp hasil rushing yg tak ingat tu aku tuang jelah dlm bekas besor...dpt la 3 bekas....hahah...
dh namenye tuang dlm bekas besor, terpakselah potong kecil² ye tak...jadik la cenggini...sgt tak cumiillll sbb pisau tu kene lalu buah²an dulu....tp tak pe...yg penting cedapppp....hahah...ni bkn nk masuk bakul msuk sndiri ye...tester tetap aku cik sue ngan kak Ct pun kate cedapppp...ahhhhh...tak kire...sedap ke tak sedap ke, kene makan jugak....wahhh...giler zionis aku kan....☺

nk letak resepi ke ni....letak jelah ek...utk tatapan ank cucu aku nnt....hahah...aku mmg tak ingat resepi ni aku cedok mane...pasal aku salin atas ketas tp tak tulis plak sape pnye...ampunnnn....
.
bahan²

1 paket serbuk agar²
1 tin koktel
4 cwn air (aku gune mug)
1 cwn gula
2 biji telur
3 sudu tepung kastard
1/2 tin susu cair
piyok, senduk ngan tupperware ofcoz la kan☺
.
carenye
.
- masak air, gula ngan agar² smpai mndidih
- smbil² tu kacau telur ngan tepung kastard tu...klu berketul sile hancurⁿ and then tapis
- bile agar² dh mndidih, tuang je susu, koktel, telur ngan tepung tu...
- kacau jap pastu tuang dlm bekas...
- sejukkan pastu makan....☺

pesanan aku - koktel tu bukak siap²...jgn jdik cam aku...agar² dh mendidih tp koktel blum bukak lagi...kucar kacir kt dapur sorang² semalam....hahah...
.
sekian, macihhhh....

Thursday, October 8, 2009

n3 no pict....☺

salam...
ermmm....
kaku plak jari jemari aku ni...
tak tau nk mula dr mane....
nk kene nyanyi dulu ni....

♪♫ dimulakan dgn bismillah....disudahi dgn alhamduliilah....begitulah sehari dlm hidup kita...mudah² an dirahmati Allah.....♫♪

aminnnnn....

tetibe pepagi ni nk bernasyid plak...
ape salah nye kan...sekali sekala...
dah 2, 3 hari tak mngarut kt sini...nk kate bz sgt, tak jugak...
tp rse cm malas je..lebih suke pegi merayap blog2 org lain...
bce ape bende yg diorg tulis...luahan hati diorg...suke duke diorg....
hurmmmm...
ehhhh....ape aku melalut nih....

ok²...kembali berpijak di bumi nyata....
malam semalam around 9 pm, kuar jap ng en As...
bkn pegi mane pun..pegi kedai mamak tmpt kitorg sll lepak2 tu je...
smbil mkn roti kosong cicah susu ngan teh O suam...ni aku pnye...
en As plak roti kosong cicah gule ngan milo ais....
simple je kan...

sbnrnye bnyk cerite kt kdai mamak nih...kt sini lah tmpat lepak, time suke, time duke, time gadoh, even celebrate besday pun kt sini tau...Sue tau seme pasal nih...
lokasi dia kt bawah aprtment Prima setapak nun...org tak ramai kt sini..penghuni aprtmnt tu je..tupun adelah 2, 3 kerat kot...so, agak privasi la kunun² nye....hahah..

kelmarin ngan semalam.....
aku ngan en As asyik la bersembang....ade satu perkare besar dlm hidop kitorg sedang dibincangkan...cewah...ayat tak bleh tahan...☺..tp tulah realiti nye...kadang² slow nada suare...kadang² sedikit tinggi tp takdelah smpai mnjerit...pening jugak yer bincang pasal bende yg satu nih....haiiiiihhhhh....bleh ke mengeluh nih....tak kire..nk mngeluh jgk...☺

tapi whatever pun bende ni kene bincang btul²...bincang slow²...tak bleh main²...
♪ ini siriyesssss ♫
.....hahah..

dah la...pnjg plak aku mngarut nnt...
adios amigooooosssss.....
eh silap.....alhamdulillah......☺

Monday, October 5, 2009

weekend yg padat....

salam....

malas btul nk keje ari ni...
letih yg semalam tu tak hilang lagi ni...
bkn letih ape...letih makan...
kesian perut aku tak henti2 hadam makanan...
mcm2 masuk...

ari jumaat lps blik keje tu aku, sue, kak fidah, kak luth and sulaiha terus pegi sri rampai...pegi ziarah untie nab..receptionist Utar..husban untie nab dah pegi mnyambut seruan Ilahi...pegi utk selame2nye...
sedih ble dgr untie dok citer saat2 last arwah husban dia menghembuskan nafas terakhir...
pa pe pun Al Fatihah utk arwah uncle....

malam tu kul 11 teman en As pegi main futsal kt Ifc, Setapak...sepanjang bln puase ari tu diorg cuti main futsal...ble dh lame diorg tak main, penat lain macam...tu kate en As la...aku tak tau...aku kan pom2 girl yg berjaye...huhu..

sabtu

pepagi tu Sue dh bgn awal2...tgh pening dok pkir nk wt ape sementare dia nk kuar pegi antar kad kawen kt sedara mare dia...nk pegi kul 2ptg...pastu pkir pnye pikir last2 kitorg pegi kenduri kawen sahabat blog cik cikin...eh tak bleh pggl cik cikin lagi la ekkk...kene pggl Pn cikin la kan...hehehe...

memula cam segan nk pegi..yelah..tak penah jumpe pun...jumpe kt blog semata2...tp ble mngenangkan kad undangan pun dapat, kitorg pun pegi la terjah...hahahahha..sampai kt dwn tu dlm kul 2...ngam2 same ngan pengantin lelaki smpai...so dpt la tgk cikin ngan husben dia bersanding...same cantik same padan...


nilah cikin ngan husben dia...aku dok kacau pengantin tgh makan...hahahha..ni snap gune henpon cikai je...yg dlm digicam ade kt Sue...tgh snap ni smpat lg aku tnye cikin...kenal ke...nasib baik cikin kenal...klu tak, segan jgk aku...hehehe...

ni banner diorg...gmbr gelap sbb gune henpon cikai jerk...hahahha...
cik sue...senyum sokmo....
ni pinggan aku...amik sikit je padahal mase tu perut tgh berkeroncong gler babasssss...tp segan kt bdk2 catering pnye pasal, aku amik skit je la kan.....cover la kunun...bleh cam tu...
ni kt luar dwn mse nk balik dah...smpat lgi tu...
goodies from pengantin..bahulu lapan...dh selamat masuk perut aku malam tu mse tgh tgk doraemon...hahahah...

malam tu kul 8 lbh aku ngan en As pegi open house Pak Ndak dia kt tmn putra perdana, puchong...tp sesat pusing2 cari umah kul 11 lbih baru sampai...aku hangin satu bdn ngan As...umah pakcik sendiri pun tak ingat...last2 kene tidor sane..nasib baik dh standby bawak baju lebih...adehhh...

Ahad

blik dr puchong kul 12 tghari...pastu kitorg pegi open house kwn2 As dr kul 4 ptg sampai kul 9 malam...ade dalam 5, 6 bijik umah kot semalam kitorg pegi terjah..tak ke penat tu...ngan baju kurung nyer...sabo jelah....badan melekit tak yah ckp la kan..
balik umah kene basuh baju dulu...dh siap bru bleh tido ngan aman..tido sampai tak sedar diri..tau2 jam berbnyi kul 6.30 pagi tadi....harus la bangun kan....

adoyyyyaaaiiiiiii.........nk balik umah smbung titon bleh tak............:O

Friday, October 2, 2009

mandi pantai....:P

salam...
slmt ari raye ke 12...heheh..
n3 ni nk citer pasal kitorg sekuarge pegi mndi mnda kt pantai tanjung sepat kt daerah Pekan..
klu dr umah lbih kurang sejam perjalanan kot...
nk ikutkan bleh je pegi kt pantai kt Kuantan...lg bnyk pilihan...Teluk Cempedak ade, Pantai Balok ade...jarak perjalanan pun lbih kurang...tp kitrg suke pegi pntai ni...sbb takde org...so, bleh pakai bju nk mndi terus dr umah...klu nk mndi kt Teluk Cempadak, tak bleh la wt cm tu...malu la wehhh...turun kete seme berseluar pndek ape segale...
ooooo tidakkkk....huhuhuh....

mcm yg aku ckp, pantai ni takdelah cntik maner pun...pantai pun takdelah biru cm kt Teluk Cempedak nun...kt sini pasir pun itam...tp sbb org tak ramai, kire ok lah kan...
just utk suke2...sbb family aku ni mmg jenis suke mndi pantai....hahahha...


layan gmbor jelah ekkk....

bdk tecik ni mse memula tu takut konon2nye...lps tu takde mknenye lah....smpai bersile bagai dlm air....

basah lencun ko ehhhh...

angah aka mama dania...

berlobang air laut budak tecik ni tepuk....adoyaiiii...

auwww...seksi lah dania...nasib baik tecik lg...klu dh besor kena babab ngan tok ma...hahahha...

budak ni sbnrnye dh sejuk ketar2 tu...

cepat kejar ketam tu dania.....nnt blk umah bleh wt masak gulai ketam....hehhehe...

ape ko dik...dh mcm ape ntah along tgk...

adik aku yg bongsu...meh sini along tlg tanam ko...tp smpai nmpk kepala je...nak tak...klu stkt tanam kaki je, baik tak yah....hehehh..

org sakit tak bleh mandi ok...dok je kt darat....muahahahha...tolong abihkan makanan...

yg ni plak tak abih2 control cun...hikhikhik....sori chik....
.
dh abih citer mndi mnda...tp yg aku tau lps tu aku yg penat gler...sbb baju2 yg pakai mase mndi tu bnyk gler pasir2 halus...sile perhatikan pasir yg kaler itam tuh yer...adoyaiiiii...poning den nk bersihkan....time mndi best tak ingat....hambekkk ko....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute