Pages - Menu

Blogroll

Wednesday, March 31, 2010

luahan hati pengantin bajet...:O

salam..
kan semalam aku ade kate pasal hantaran tu ade kes skit..
mcm ni..
en As ade sorang sepupu name S..

S ni mmg ade bridal sendiri..
dia ade mcm2 pakej..
hantaran pun mmg dia ade buat..
mase abg ngah en As bertunang ari tu pun S yg buatkan..
cantik mmg la cantik...

gune fresh flower bagai..
aku pun kagum abis la ngan hasil keje tangan S ni..

tapi...ade tapi nye...
memandangkan kitorang berdua ni
kalau bleh nk jimat selagi boleh dlm hal preparation kawen ni..
pengantin bajet la katekan..
yelah..hidup lepas kawen lebih diutamakan...
huhu..

ari tu S ade cakap ngan mama en As..
nnt bile As kawen bolehla tempah ngan dia hantaran2 ni seme..
termasuk pakej sekali la ni..

tp en As mcm tak setuju sgt la..
sbb harga hantaran tu..
satu hantaran S charge dalam rm 60 - rm 70 inggit..
tp harga sedara S bagi rm 50 inngit...
bagi yg berduit, maybe harga tu dh ok kot..
tp bukan bagi aku..
aku tak rase worth it la bayar rm 50 - rm 60 inggit utk satu hantaran..
ke aku ni kedekut sangat...
uwaaaa...

mama en As pun dh rase serba salah ng S ni..
yelah..tetibe kitorg suruh org lain pulak yg buatkan hantaran..
tapi nasib baik hantaran abg ngah, S yg buatkan...
takdelah nampak sgt mcm kitorg ni tak nak tolong sedara..
kitorg bukan taknak tolong..
tp kitorng ni nk saving selagi boleh...
**ayat pengantin bajet mcm aku..**

lagipun takde mknenye hantaran gune fresh flower bagai kalau umah pengantin pompuan nye yakni aku umahnye dalam kampung ceruk utan..aku dok kt felda chini 2, pahang yg mmg dikelilingi utan semata2..

sekian...tq sudi bace sessi luahan hati aku yg merapu meraban ni..:O

Tuesday, March 30, 2010

citer pasal ahad kelmarin...

salam..
alhamdulillah..
selesai sudah bab serangan psikology pagi tadi..
haru betul lah..dan2 la sakit perut la hape la..
ntah pa pe..
padahal interview tak sampai seploh minit..
hehehe...

ok2..
tutup citer pagi td..
ni nk citer pasal ari ahad kelmarin..
pukul 1 tu en As dtg amik aku kt umah..
kitorg pegi kenduri member opis aku ni kt dewan komuniti ibukota..
dh makan, pastu tgk pengantin berarak masuk dlm dewan, pastu kitorg terus balik..
bukan taknak tggu pengantin, tp Ya Allah..ramainye tetamu time tu...
maybe sebab diorg buat satu majlis je..mknenye ramai la sedara mara rakan taulan dtg kenduri diorg nih..siap ade yg tggu belakang kite lagi sebab diorng nk duduk makan..bayangkan..
tp overall seme best..lauk2 best walaupun pedas skit..deko dewan cantik..kaler pink pepel..tp yg paling tak bleh tahan kerusi pengnatin kt pelamin...gojes tu...tinggi melangit..nk same tggi ngan pelamin..tp sayang..takde gambar langsung..

ni gift yg kitorang dapat..memula ingatkan coklat betul2..rupe2nye biskut yg disalut coklat..sedap tau..:)

pastu kitorg terus pegi umah kawan en As ni..
sebab wife dia ni la yg tolong buat hantaran en As nnt..
hantaran utk aku la..huhu..
wife kawan dia ni pun bukan org lain..
dulu mase sekolah satu kelas ng en As..
liyana namenye..

borak2 skit..bincang2 pasal harga skit..
pastu tgk hantaran yg dia tgh buat utk sape ntah..
cantik jgk..kaler itam merah..

harga satu hantaran rm30 inggit je..
dia sediakan segala mak nenek decoration, kite tinggal lagi beli barang ape yg nk diletak je..
dia kata kalau kt kedai tempat dia keje, harga satu hantaran rm 70 inggit..
kirenye ni harga kawan2 la..hehehe..
aku lupelah pulak dia keje kt mane..
takpe..nnt bleh tanye..

en As kate oklah harga rm30 tu..
kalau nk suruh wt sendiri sape plak nk membuatnye..
sebenarnye ade kisah di sebalik sape nk buat hantaran ni..
nnt lah aku citer ekk..

oklah..ni je utk ari ni..
nnt aku merapu meraban lagi..
mekasih sbb sudi bace tulisan ntah pa pe ni..:D

aku adalah nebes...:O

salam..slmt pagi..

saje update pepagi ni..
sbb jap lagi pukul 9.45 pg kang ade confirmation inteview..
aku ni ade darah gemuruh..
so skrg ni aku dh rase seram sejuk...
company tempat keje korang ade ke interview2 seme ni..
adoi laaa...
bagi org2 yg ade darah gemuruh cm aku ni cukup la tak suke interview2 ni...
ade ke...ke aku sorang je yg penakut??
huhu...

*sekadar gambar hiasan dr en gugel*

Thursday, March 25, 2010

citer biase je..:D

salam..

semalam aku cuti..
saje..letih la keje hari2..
waaa..boleh ckp cm tu??
takdelah..ade hal skit..

ape halnye..
aku pegi teman ( bace: aku beriya2 nk ikut) en As wat medical check up..
kt hospital Damai...
pnyelah lame gler..
servis nurse2 tu dh ok dah..
doktor pulak ntah pegi mane..
berjanggut la kitorg tggu kt spital tuh..

en As dpt keje lain..so, kenalah buat medical check up bagai..prosedur biaselah tu kan..

company baru kt AmAssurance kt area jalan ipoh tu..kt grand season hotel tu..bukan pegawai bank, bukan juga agen insurans ye..tp jadik driver CEO AmAssurance..keje biase je..janji dia hepi aku senang hati..so, sesape tertanye2 en As keje ape, tulah keje dia skrg ni..tp blum start lagi..1/4 ni baru start..

selamat jadik drebar ye en As..nnt bleh la tumpang naik merz pulak..hehehe..:)

Tag dr T

salam..
skrg dh pukul 6 ptg..tgh tggu en As dtg jemput..
td jenjalan blog
bakal puan T tetibe ter kene tag pulak..
ermm..
oklah..
memandangkan dh lame tak jawab tag, meh la aku jawab..

1) Siapakah diri anda di rumah?
- rumah mane ni..kt kg ke..kalau kt kg, aku ni anak sulung dr 8 beradik..4 laki2 4 perempuan..dh ade 3 org adik ipar and 2 org ank sedara yg comel..:)

kalau kt umah sewa ni aku salah sorang penghuni rumah yg tgh menyepahkan rumah ngan brg2 kawen..sori ye kengkawan..hehe..

2) Siapakah diri anda disamping rakan?
- ermmm..yg ni susah skit nk jawab..kene tnye diorg la kot..:)

3) 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
- nk ade rumah sendiri..

pastu bleh decorate ikut suke rase sendiri..
- nk ade kete besar skit..
senang bleh angkut adik badik sekali jalan..
- nk pegi bercuti tp tak mo pikir pasal planning,
tak mo pikir pasal budget, tak mo penat..boleh tak gitu?
- nk tukar kete dari manual ke auto..
aku dh jadik penakut bawak kete manual skrg..huhu..
- nk hidup sederhana dan bahagia smpai akhir hayat..

4) Siapakah nama pasangan anda?
- Mohd Asyura bin Mohd Ayob

5) Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
- sayang giler kt mama dia..

- sayang aku..muahahaha..
- sayang motor dia..
- tak penah ckp 'aku kau' dgn adik badik dia..
- suke n sayang kucing..

6) Bila tarikh anda couple?
- 9/9/2006..ni kire dr 1st date la konon2 nye..hehe..

7) Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
- bnyk sgt oooo...biaselah tu kan..
mane ade org bercinta hari2 senyum sampai telinga..
ke ade? tp yg manis lagi bnyk dr yg pahit..:)

8) Lagu tema cinta anda?
- lagu Dealova - Once tu kot..

9) Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
- Perubahan yg paling paling paling aku nk sgt
dia benti merokok..skrg ni dh kurang dah..
tp tulah..susah betul nk suruh dia benti merokok..
adoiii...

10.Tag 10 rakan anda yang lain.
- nk tag sape ni..sbb rase2 seme dh ade..
saper2 yg nk buat tag ni, sile2 lah ye..jgn sesegan..:)

Monday, March 22, 2010

sape pengapit aku???

salam..

aku nk tulis pasal pengapit plak ari ni..
sebab ape??
sebab aku tak tau lagi sape bakal pengapit aku time majlis aku nnt..
bole??

masalah berpunca...acewahh..ayat tak bleh tahan...
ok2..stret to da point..
ni seme sebab kebanyakan sahabat2 baik aku kawen awal sgt...
ehh..ke aku yg kawen lewat sgt..
so nye..skrg ni ari2 dok pikir sape la aku nk lantik jadik pengapit aku nnt..

Ajen dh kawen...anak tgh membesar..
Aen dah kawen..dh ada baby dh pun...
Sue pun dh kawen..potensi nk ada ank tinggi nih..heheh..sori Sue..
Daha comel sgt..ke aku yg tinggi benor ni...
Syikin je yg tggl...errr...yg ni potensi aku nk ambik jadik pengapit tinggi ni..
Kin, boleh tak ko jadik pengapit aku nnt..?
hehe..tu je nk ckp sebenarnye..

ha tu yg berbaju putih tu lah syikin...
ari tuh dh jadik pengapit Sue..

ermmm..boleh tak aku consider hal pangapit ni dh settle..?confiden je syikin dh setuju...heheh..
tp tu baru satu majlis...majlis bertandang nnt sape plak yg nk jadik pengapit aku...
adoii..

Pengapit en As aku tak kisah sgt..
bersusun kawan2 dia yg nk jadik pengapit..
tp mesti lah yg betul2 best frend en As pilih..
Dido namenye..
baik orgnye..kalau bercakap ngan aku, tak penah ber 'aku kau'..
mesti bahasakan diri dia 'orang'...
padahal dia sama umur je ngan en As tu...
takde pulak gmbar dia..takpe nnt aku curi2 snap..hehe..

oklah..ni je utk ari ni..len kali aku merapu lagi..cess..mcm pantun plak..:)

mcm takde tempat lain nk pegi...:)

salam..

ermm..semalam pegi JJ wngsa maju jap..
ramai manusia..tp still bleh jalan2 cuci mata jgk la..
mklum le..kan tgh sale skrg nih..

pegi semalam pun sebab nk cari seluar keje kt en As..
dalam pada sale tu pun still mahal jgk la..

pastu beli adiah kawen kt sorang member satu opis ni..
mjlis kawen dia 28hb ni..
kt dewan komuniti ibu kota..
same dewan majlis bertandang aku nnt ni...heheh..
dh beli siap2 dah..alang2 dh ke JJ ni..
pusing punye pusing rembat la adiah ni..

adiah biase je..yg mampu aku membayornye..
janji ikhlas...tgk la punye la budget smpai wrapping pun gune yg free punye...hehhe..

pastu masuk kedai buku..saje je nk cuci2 mate..kalau zaman dulu2 section yg wajib pegi mestilah section novel..aku dulu giler novel..hasilnye aku ade puluhan novel...hehe..skrg ni macam malas nk membace..bukan ape...baru bace 5 minit, 5 jam aku tido...haha..

pastu tetibe terpandang plak muke scha al yahya ni..nmpak mcm comel je pakai baju pengantin..yelah..org dh comel..bagi la pakai baju ape pun...so, aku pun terus la beli w/pun en As mcm tak suke sgt aku beli majalah tu..dia tahu bukan nye aku nk bace sgt tebal2 tu..tp takpelah kan..sekali sekala...

so nye malam tadi sesambil tgk citer jackie chan tu aku dh khatam sekali majalah nona yg tebal gedabak tu..aku tgk2 gmbar je..tak larat nk bace seme..tebal weh...sape2 rase nk tambah info kawen2 bleh la beli majalah ni..

ok..tu je..otak aku kacau bilau skrg nih..bnyk mende yg kene buat sebenarnye skrg ni..tp satu hapah pun tak jalan...
aku dah malas ....

Wednesday, March 17, 2010

dah cuak sikit..:O


salam...

alamak aii...
cuak aku tengok ticker aku tu..
semalam ade lagi 7 bulan ++..
ari ni dah 6 bulan ++..
sile takut wahai linda..huhu..

ok..meh nk citer skit..
dr 1st time jumpe Noni aka mak andam aku ari tu sampai la ke hari ni, aku tak de call2, tnye2 ape lagi email2 ngn dia..bukan ape..aku malas la nk kaco dia..nnt ape plak kate dia..nnt dia ingat aku tak percaye kt dia, tak pun dia ingat aku tak sabor2 nk kawen, dan yg paling teruk campur sadis kalau dia lupe nk buat baju2 tu..oiii..tak ke haru tu..huhu..baik tak aku..ces poyo..tapi tulah..takut jgk kan..manelah tau tetibe jadik pa pe kt baju2 aku tu..kang ade yg sanding pakai seluar jeans ng tshirt kang..tak pasal2 jadik cover depan Metro...ya Allah..mintak di jauhkan..

ok..dh cakap ng en As bulan 4 ni mesti balik kampung..nk pegi jengah tak pun pegi terjah mak andam..saje nk tengok ape progres skrg kan..bawak la buah buahan sikit..perlu ke?huhu..

ok..memandangkan aku mmg zero pasal design2 baju, zero pasal jenis2 kain yg mmg berlambak kt luar sana, aku mmg serahkan bulat2 pd mak andam aku..so nye mestilah harapkan yg elok2, yg cantik2 pada pandangan mate aku kan..di ulang..pada pandangan mata aku...walau pun tak vasss mcm baju pengantin2 lain, aku redha jelah...

:)

Monday, March 15, 2010

jalan jalan dapat penat...:D

salam..
tau tak ape yg aku rase skrg ni..
aku rse cm loya nk muntah...
jgn plak pikir yg bkn2 yer..
ni seme pasal preparation aku la nih..
pening la paler aku..
rase mcm tak cukup mase je..
padahal lame lagi kan..
tp tulah yg aku rase skrg..

ok..
semalam aku ajak en As pegi jalan tar..
niat nk carik kertas..
ala..aku kan kenkononnye nk diy kotak..
hhehe...
mane tau plak satu jalan tar tu kitorg rayau, ape kedai buku ke kedai ketas pun tak nmpak..
ke salah lorong ekk..
en As muke dh mcm cencurut dah..hehe..
yelah..name pun pegi sane ala ala terjah..
tak de google dulu mane tempatnye..
ingat nk ajak pegi brickfields sane, tp dh tau dh..
en As msti tak nk pegi punye...adehh..
pastu rayau2 kt area semua house tu jumpelah kedai bunga dan riben yg mmg dh terkenal dikalangan B2B ni kan..tapi...oooo..ade tapi jgk kan...TUTUP...tau tak kedai tu tutup...aku hangin je...ke aku yg pegi lewat sgt..aku smpai sane dlm kul 8pm...sabo jelah...

kesudahannye, balik lah kitorg berdua dgn perasaan hampa...ehehhe...sebenarnye aku sorang je yg hampa..en As hangin...hahahha...nasib baik jalan tar tu dekat je...huhu...

takpe2..lain kali aku terjah lagi dgn ilmu kawen2 di dada...hahah...ayat tak bleh tahan...:P
.
p/s : tghari semalm sempat pegi kenduri kawen en As kt gombak...mase jalan tu tetibe rase peha aku berlaga sesama sendiri...ape mksud nye tuh...adoi la...

Tuesday, March 9, 2010

tulun hakue...:p

salam..
nk jerit boleh tak...
tp kang terkejut plak bos kecik botak aku tu..
tetibe je staff dia ni menjerit..
sawan ke ape..
huhu..

bkn ape sebenornye..
td baru lps bace blog yg aku search secara rambang..
saje aku search pasal gift yg diorang bagi time kawen diorang...
perghh..pengsan jap...
takut weh..tp yelah..diorang bagi ikut kemampuan diorng la kan..
bkn gune duit aku pun...

so nye..
aku ni pun konon2 nk pening kepala la sikit2..
sbb tak tau nk bagi gift ape kt tetamu majlis aku nnt..
kt kedai mmg la bersepah..
mcm2 jenis..mcm2 bentuk..
yg menarik..tertarik ko mmg da bombbb la kan..
tp aku klu ikut mcm tu, alamatnye aku la yg kene bombb kang..
naya je...

puas la aku dok pikir2..
ape la aku nk kasi kt deme2 yg dtg nnt..
klu ikutkan hati yg poyo ni seme aku nk DIY..
cehhh..
bunga telor nk diy
bunga dulang nk diy
kotak kecik2 yg boleh letak gula2 tu pun aku nk diy
mcm2 lagi lah..
segala mak nenek aku nk diy..

tu seme angan2 minah jenin je aku rase tu..
aku takut jadik hot hot chicken shit je nnt..
adehhh..

contohnye mcm semalam..
lps balik keje tu aku terus pegi mkn ng en As..
pastu otw balik singgah jap kedai buku kt gombak tu..
ala..yg sebaris ngan ong tai kim tu..
konon nk beli ketas nk buat kotak tu lah kan..
tnye adik yg jage kaunter tu..
ketas yg tebal skit dr A4 tu ade tak?
1 ream rege dia bape inggit..
pastu adik tu jwb..
ade...tp jual selai2..yg dlm ream takde..

see..mcm tak nk bagi je aku buat kotak tu..
tp en As kate nnt kite pegi carik kedai buku lain plak...
halllamakkk....

moral citer ni adelah...
aku teringin nk buat...tp malas...
aku malas..tp teringin nk buat..
bole?
:D

Saturday, March 6, 2010

bakul kertas hakue...:p

salam

tetiba mcm nk update pasal bakul kertas surat kabar aku ni la..
rase2 nye aku mcm tak penah lagi citer pasal bakul aku ni..
yg aku buat utk sue dulu adelah..
lagipun td terbace n3 dayu pasal bakul ketas ni..
tu yg aku pun nk post pasal ni jgk...hehe..

mmg mase memula tgk bakul ketas ni rse mcm...alamak berbelit2 ni boleh ke aku buat ni..tp bile dh buat...alahai...senang nye..yg penting kena rajin je..bukan rajin ape..rajin melilit paper tu..part ni kene rajin sikit la..hehe...nk tgk cara gulung paper tu boleh tgk kt sini...

tp yg aku buat utk bulan 10 ni lain sikit la patern dia..saje wt bakul besor sikit..kengkonon nk ganti paper bag utk goodies la nih...cadang nye ari tu nk wat 50 jer..tp macam terlebih je tu..aku pun tak sure sgt dah bape bijik bakul yg aku dh buat...dah lame tak kire..sikit je lagi dh nk abih gulungan paper tu..

see..ni contoh yg dah siap ade tangkai la...pastu yg dah syelek tu Sue punye..dia dpat mase kenduri sape tah..aku pinjam wat contoh...heheh...

abaikan kesemakan ruang tamu umah aku tuh...huhu...kalau tak salah bantal kecik kaler biru tu bantal bucuk Sue...huhu...sori Sue...

ni yg belum ade tangkai lagi...mmg kebanyakkan belum ade tangkai lagi pun..nnt bile dah siap seme baru nk buat tangkai..
pas ni pulak aku kene pikir kos nk meng syelek bende alah ni seme...adoii..kopak duit hakue...huhu...

ok..sekian...mekasih sudi bace...:)

Friday, March 5, 2010

sesaje nk update...:P

salam..
skrg dh pukul 6 ptg..
tp still kt opis lagi..
tgh tggu en As dtg jemput..
adehhh..giler berjanggut..jalan mesti jem ujan2 ni kan..

sementara tu meh aku mengarut kt sini dulu..
saje2 gatal tgn amik gambar pc aku kt opis ni..
tgk lah wall paper aku tu..
penuh maksud tersirat tu..
heheh...
pastu perasan tak ade ticker kt situ..
mmg saje aku letak kt desktop bagi sentiase takut...
hahaha...bukan la...bg selalu ingat yg aku ni dh tak lame lagi dah nk idop secara solo or bujangan...hehe...
tgk lorong kecik tu..penuh maksud tersirat tu..tak nampak kan ticker aku tu..
meh sini..zooom skit...same je mcm kt dlm blog aku tu..malas nk buat bnyk kali...
ok..ni je buat kali ni..sekian terima kasih...:D

Monday, March 1, 2010

jalan² ke Nilai 3...

salam...
dh masuk bulan 3 dh kite ekk...
kejap je kan...
adehhh..
tahap gelombang nk risau pasal preparation kawen2 ni dh nmpak skit2..tp blum ketara sgt lagi la...klu masuk blog B2B lain, nk2 yg date lebih kurang cm aku pnyer date..aduhaiii..aku jadik takuttt...haha...

ok2..
aku nk citer pasal pegi nilai 3 ari jumaat hari tu..
alhamdulillah ade jgk kesempatan nk ke sana buat kesekian kalinye..haha..
mlm khamis tu aku ng en As tido kt umah pak ndak kt puchong..
esok pagi2 lagi dh gerak..ermmm..takdelah pg sgt pun..smpai sana dlm pukul 10.30 pagi..memula pegi nilai square dulu sbb nk beli kain langsir ngan kain pasang utk adik beradik aku nnt..jalan pnye jalan tersangkut kt satu kedai apek nih..tgk2 harga dulu..pastu dh puas nego ngan apek tu, aku pun amik la kain langsir yg mcm ni..pening kepala nk pilih kaler ape..yelah, tema aku nnt kaler oren itam kan..takkan nk beli langsir kaler oren plak kan..last2 kaler ni yg ter bekenan kt hati kitorg seme..hahah..

aku pun tak tau kaler ape sbnrnye..nk kate coklat, tak..nk kate oren pun tak..tp dlm gmbar kaler coklat plak..satu meter harga asal 12.50 inggit tp lps nego dpt 7 inggit semeter..yg ade corak tu aku beli 35 meter..so harga dia rm245 inggit...

pastu yg kain kosong tu harga rm4.5o semeter..lps nego dpt 3.50 semeter..aku beli 15 meter..

pastu beli plak yg ni..aku tak tau name bende alah ni..20 inggit segulung..dlm ade 50 ela..boleh la kan..apek tu kate kalau beli kt luar harge dia 0.80 se ela...ntah btul ntah tak...haha..

ape name bende alah ni ekk...
.
pastu pegi kedai sebelah dia plak..kedai ni bini apek tu pnye..aku ngan mak ndak malas nk pusing2 dah, so, decide beli kt sini jelah kain pasang utk adik bradik aku nnt..
aku sbnrnye dh pening tgk kaler bnyk..aku suruh mak ndak je yg pilih kan...
apsal nmpk mcm tak match je baju ngan kain dia nih..ke sbb aku gune henpon cap ayam??huhu..
so, nilah hasilnye..memula ingat nk beli baju tanah kaler krim pastu bunge kaler oren..tp tak cukup 6 pasang plak..hangin jerkk..pastu mak ndak suruh amik kaler ni je..tp untie kene bagi diskaun giler2 punyer...hahah..
kalau ikutkan sepasang baju tu rm 37 inggit, tp untie bagi rm 30 je..hahha..aku sukerrr...
rm 30 x 6 = rm 180
jadiklah kan..ni je yg aku mampu beli utk adik beradik aku..huhu..
pastu dah alang2 aku pun rembat la jgk sepasang baju utk aku ngan en As..
konon2 baju ni bleh pakai time pegi kenduri abg ngah dia kt ampang nun..
yg seminggu awal dr majlis aku tuh..
konon2 dah ade mood pengantin dh time tu..hahah...
giler meroyan dah aku..
pastu aku ckp bleh la buat baju raye tahun nih skali...
jimat duit..
pengantin bajet lah katekan..haha..
puas jgk la aku dok pujuk en As beli kaler purple nih..
memula dia tak mau...
dia nk kaler merah jgk...
utk pengetahuan...
4 tahun raye sesame 3 drpdnye baju melayu dia kaler merah...
kalau korang jadik aku, ape perasaan korang...
mesti rse cm errrr...adehhhh...
.
ok..selesai beli kain segala mak nenek kain..
dlm pukul 12 lebih tu baru pegi nilai 3..
sampai2 je terus carik tempat makan..
laporr wehhh..dah la panas terik..
giler terbakar kulit aku yg mmg tak putih sgt nih...
coklat2 cair je..haha..
kt sini aku tak beli pa pe pun..
just surver2 harga je..ingat nk beli beg jerut ngan gift..
tp tggu pegi lagi sekali lah..insyaAllah next week pegi lagi kot..
kali ni mama en As pun nk follow jgk...
mak ndak dh tolong survey harga gift kt satu kedai ni..
tokey kedai dh bagi harga baekk punyer utk satu gift..
nnt bile dh beli aku citer ape bende gift tu ekk..
pastu biler kaki pun dh penat, mate pun dh berat..ape lagi..balik lah..
tp mase nk patah balik cari parking tu, lalu pulak depan kedai tikar karpet segala nih..
aku pun rembat lah satu..
aku beli tikar buluh 7' x 5' dgn harga 40 inggit slps nego..
sbnrnya kalau amik yg tikar buluh yg berkilat tu dapat harga 35 inggit, tp aku amik yg tak berkilat..pastu buluh dia tebal skit..
nilah tikar buluh tu..belum bentang lagi pun kt ruang tamu..ade berdiri kt dlm bilik aku tu..syg pulak nk guna skrg..huhu..boleh?
oklah..settle dh beberapa percen kerja kawen2 aku..agak2 dh bape percen ekk preparation aku nih..
p/s : skrg ni kt opis pantang ade mase free skit, mulalah carik kalkulator ngan buku kerje kawen aku nih...tgk nombor2 pastu aku migrain sorang2..hehe...takpe...7 bulan lagi..lame lagi tuh...*ayat sedapkan hati*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute