Pages - Menu

Blogroll

Wednesday, September 30, 2009

citer raye lagi...:)

salam...

pagi ni cuace tak bape ok...
ujan turun mencurah2...
jalan pun bleh tahan jammed pagi td...
tp still bleh smpai ofis on time...
best je bleh tido dlm kete td...
cian kt sue drive sorang2 pastu penumpang lain syok2 tido...

huhuhu...

td bkak folder dlm pen drive jumpe plak gmbar2 raye yg mmg bnyk aku amik tuh...tp nk publish gmbr yg ni dulu lah...bleh kan...ni raye ke 2 ari tuh..mmber2 baik aku sue ngan syikin dtg beraye kt umah aku...sebenarnye raye tahun ni kitorg tak cukup korum...ketua rombongan cik kiah kitorg dh kawen...so tahun ni turn dia balik sebelah husben dia kt kedah nun....kitorg jadi mcm hilang arah pun ye jgk...tak tau nk pegi raye umah sape...pastu tahun ni plak ramai mmber2 lain balik kg masing2...
adehhh....kesian kt kitorang...ke hulu kehilir tanpa arah tujuan...hahahhaha...

aku ngan syikin...baju biru yg aku pakai tulah kain pasang aku beli tp makcik yg jual tu salah letak tag harga...hahahha...syikin berbaju merah...ceria disebalik duka...kin, u owe me one story...

mempersembahkan si comelll cik sue kiter...berbaju coklat...bakal menamatkan zaman bujang pada 17 oktober ni...ni last beraye dgn status bujang....hehhehe...

ni kt umah Pn Kelly...tgh pregnen tp tak ingat plak baper bln...4 bulan kot...

cube teka ni aper murid2....ini tapai ye murid2...aku 1st time jumpe tapai bungkus mcm ni...tetibe aku jd jakun kejap..biasenye klu mama aku wt bungkus gune daun pisang tu je..ni kt umah kwn lelaki kitorg..Azam si firestone...mse skolah dulu suke jd batu api...hahahhaah...sori azam..slmt ari raye...

oklah...ni dulu setakat ni..len kali jumpe lagi...

adios amigoooosssss......
:)

Tuesday, September 29, 2009

citer raye....

salam...
skrg bru ade mood skit nk citer pasal ari raye...
blum terlepas tren lagi kan...hehehhe...
al maklum la..nk mngarut ni kene ade mood yg baik...
klu tak nnt, tak pasal2 jd n3 emosi...

kitorg raye sederhane jerk...tp ttp meriah...
takde over2 cam family lain...huhuhu...
seme adik badik ader kecuali angah...
dia kene kerja...
raye ke 4 bru balik...

malas la mmbebel pjg2....tahun ni kaler tema baju raye ialah warna warni...seme kaler lain2...yg dh kawen tu ofcoz la sedondon ye tak...aku ngan en As pun kaler lain2...dia merah...aku krim...huhuhu...

abah ngan ma di pagi raye...

ude ngan wife dia, nurul....

achik ngan husben dia, sani...

ni aku...hahhaha...tp bkn ngan en As ok...tu adik ipar aku...nmpk tak ang pau kt poket bj melayu dia tuh....aku tggu sampai la skrg tak dapat2....wehhh...gler kejam korang ehhh...along pnye ang pau mane wehhhh...huhuhuh...tak pe..raya aji ni along tadah tgn lagi...kot2 nk dapat kan....:)

achik...skit lagi ko same tembam la ngan sani tuh...huahuauahhaua...

sape amik gmbor ni ek...along kt mane mase nih...aduhhh...tensen aku sbb takde dlm gmbor tuh...klu tak mesti lg cantik gmbor ni kan....ngeeeeee.....
slmt ari raya bah...
slmt ari raye ma...meh sini nk cium sket...
gmbor ni adalah eksen semata mate...rse mcm salam tgn time batal air semayang plak...heheheh...
okeyyyy....dh setel salam2 seme...jom kite makan dulu.....:)
sekian dulu utk kali ni...esok2 aku smbung lagi....

Monday, September 28, 2009

ntah la.....:O

salam...
ermmmm...
ari ni dh 9 syawal...
bersamaan raye ke 9 la kan...
aku dh start koje dah today...
tp body aku je yg ade kt opis skrg nih...
roh ngan fikiran aku ntah mane2 pegi ntah...
separuh tertinggal kt kampung, separuh lagi tgh syok2 baring atas tilam...
adoiiii laaaa....
ntah ape aku mngarut skrg pun aku tak tau...
somebody call 911...
shawty fire burning on the dance floor...ooooohhhh...

Friday, September 18, 2009

Tag Persiapan Raya

Salam..
yeay yeay..mlm ni blk kg..
tgh boring2 kt opis meh kite layan tag persiapan raye from kak gee nih..

Baju Raya
tahun ni bju raye ade 3 helai..tp baru siap 2 kot..satu kaler krim, satu lagik kaler biru mude..beli kain murah2 jerk..pastu antor kg mama aku yg bayarkan upah jahit tuh...gler jahat aku kan...hehehhe...

Untuk Baby/Anak
hahahah..yg ni tak bleh nk jwb la yek..pasal aku blum kawin lagi..cam no nk ade anak pulak...kt anak buah plak....errrrrrr.....tak nk jawab jgk lah...huhuhu...

Family aku
ermmm..utk family pun rsenye aku tak sediakan pa pe pun kt diorg ni...hahhaha...aku juz beli kerongsang je kt mama aku ngan adik aku yg pompuan yg bongsu tu..kt abah plak tak tau nk beli ape...bleh tak cam tuh...hahaha...

Family Mentua
yg ni pun tak bleh nk komen jgk...blum ade family mentua lg..bakal family mentua ade la..insyaAllah..klu kt mama abah aku pun aku tak beli pa pe, tak kan kt family bakal mentua aku belikan...ye tak...mane bleh cam tuh..sungguh tak adil...berdose lg adelah...

Kasut Raya
kasut raye aku beli yg multi purpose je..sandal biase jerk..lps pakai raye bleh pakai pegi keje..huhuhu...jimat kan..sandal tupun yg flat je..tak bleh pakai heel...tak sesuaiiiiii...padahal takut nk pakai high heel...klu tak terpeleot, tersungkur aku nnt...hahahha...aku mmg tak reti pakai heel...sekian, time kasih....

Kuih Raya
taun ni 1st time wt kueh raya..konflek madu je pun..yg lain2 tu tempah jelah..aku tempah tart nenas, almond london, tart blueberry ngan karipap cekonet...pastu kerepek2 ubi aku pakse kak siti jual skit kt aku...dia ade bnyk stok...hahahhaha...macih kak...

Perabot baru
aku blum kawen lagi..so, takde mknenye nk beli perabot2 bagai..tggu lps kawin bru beli...bleh??

Duit Raya
duit raya pun dh tukar siap2..tak bnyk pun bajet taun ni..tp ok skit lah dr taun2 sebelumnye..tggl nk masukkan dlm ang pau je..errrrr...ade saper2 nk bg ang pau kt aku ke..ehhehe..ang pau yg ade isi yer..yg kosong takpelah ehhhh...mekacih...

Balik kampung
haruslah blk kg aku kan..selagi pegang title solo but not available ni msti la blk kg sendiri kan..dh kawin nnt lain la citer..insyaAllah, mlm ni gerak balik kg...harap2 perjalanan dipermudahkan, lancar tanpa halangan2 yg tak diingini...aminnnn....

Ok, dah siap..harap kak gee yg mengetag terima jawapan subjektif aku yg merapu ni..
sile cari point jawapan aku yer...bg la markah lebih skit..markah kesian pun tak per...hehhee...

saper aku nk tag ni erkkk...saper2 yg tgh boring tu sile lah buat yer..tak de paksaan di sini..hehehhe...

bye...adios amigooosss...:)

Thursday, September 17, 2009

mood keje dh tak de...:(


**macih en gugel..**

salam....

ari ni dh 27 hari kiter berpuase kan..

lg 2 hari dh nk rayer..

skrg ni aku mmg takde mood lngsung nk wt keje..

bos pun mcm paham je ngan staff muslim dia..huhuhu..

UTAR ni pun dh sunyi skit..sbb student tgh exam...

klu tak, pening kepala aku klu lalu sebelah group2 diorg nih...

paham2 jelah klu student cine ngan india ni bersembang cm mane..

sepelaung bleh dgr...student melayu sorg pun takde kt campus nih..

adehhh...

td adik aku yg no 4 tu msg..bagitau dh on the way blik kg..

blik phg la..sbb dia pun mmg dok umah mertua dia skrg nih..

so, raya kt kg kitorg la kan...huhuhu...

lg lah bertambah takde mood aku ni ha...

adik2 aku yg lain ari sabtu ni bru blik kot..

tak sabar nk balik kg...saper2 tersesat smpai ke felda Chini 2 nnt

jemput2 la umah...hehehhe..

dah la...pnjg plak aku mengarut nnt...

adios amigooooosssss.....

Tuesday, September 15, 2009

pagi yang sejuuukkk....

salam...

ari ni sejuk je kan..pagi td pegi keje pun ujan renyai2..

mood pun tak brape nk ade sgt..pnyakit bulanan aku dtg lg..dh 3 ari dah..

sabojelah..

semalam bukak pose ngan As kt nasi ayam mancongkam..

sape2 dok area gombak ni tau la kot kedai ni kt mane..

ermmm...td As call..bgtau dia dpt duit raye kompeni bg..

rm450..oklah kan dr lngsung tak dpt mcm aku nih..huhuhu..:(

abg...jgn lupe duit raye syg tau...hikhihhik..

ari ni nk bg butang bju melayu kt As lah..

dh lame sgt smpan kt umah since kwn Sue balik from sabah ari tuh..

aku kirim belikan butang baju melayu..pearl katenye...


presentation nk kene baik...harap2 As suke lah kan..lagipun pedulik hape aku..suke tak suke, kene suke jugak...kejam nyer aku..hahahhaha...gelak kuat sbb tak pose...:D

Monday, September 14, 2009

nasib baik jadik...:D

salam...ermmmm salam 24 ramadhan...kejap je kan..

pejam celik, pejam celik dh nk raye

dah...bab ni aku suker...tak sabar rsenye nk balik kg..cuti seminggu...

tggl lah en As kt kl nih...

dia lg suker aku takde kt kl ni kot..hahhaha..single seminggu...

aku pun single seminggu jgk...huhuhu...

skrg ni ari2 berbuke ngan As ni lah..

ari2 jgk la kitorg pegi bazar ramadan bndr baru sentul tuh..

tp skrg ni ramai gler manusia kt sane..

maybe dh ujung2 puase ni, mak2 dh malas nk masak

or dh ketandusan idea nk masak ape kan..

senang citer suh ank2 pegi beli jelah..

lauk2 pun aku nengok cepat je licin..

ade satu ari tuh mama As ni pesan suh beli

gulai lemak cili padi keladi ngan siput sedut tuh..

pusing dr ujung sini smpai ujung sanun takde...klu ade pun dh tggl kuah je..

hampeh btul...padahal mse memula pose ari tuh aku tgok tak laku2 pun...

ermmmmm....

ari sbtu lps, dok sorang2 kt umah aku mulakan projek wat cornflake madu...

1st time wat nih..alhamdulillah nasib baik jadik ko...

tp kelam kabut skit la..ngan panas nyer..

sbb saper ntah kate nk wat cornflake madu ni tak bleh kena angin sgt...

so, aku pun off la kipas...kesudahannyer berpanas la aku...

pastu nsib baik aku dah lerai2 kan paper cup tu..

so, tggl lagi nk sudu masuk dlm paper cup tu je..

klu tak, msti lagi kelam kabut...huhuhu..

satu lagi mase nk tabur coklet rice tetibe terpikir...

klu wt kt kampung kan senang...mesti adik2 aku

suke bab2 mnyibuk nih..bleh gak aku suruh diorg tolong taburkan coklet rice tuh...




nilah rupe bentuk cornflakes madu yg tak berape nk hensem tuh..

maklum lah amatur...hahahha..

yg pnting As kate sedap...dia kate bleh la utk aku yg bru 1st time buat ni...

lain kali wt hensem2 skit cam dia...huhhh...poyo...:)

Thursday, September 10, 2009

nk letak tajuk ape ekk....


salam...ni citer ari selasa ari tuh..pegi bukak pose ng As kt sentul..

sepanjang bln puase ni mmg

dah bnyk kali berbuke same tp ni 1st time bukak kt luar...

biasanye beli lauk2 ngan kuih2 skit

pastu kitorg bukak pose kt umah je...ngan family As ni lah...

family aku jauh nun kt pahang...aku

menumpang kasih la ni konon...huhuhu...

name kedai mkn ni klu tak silap aku Halllooooo Abemie Station...hhehhe...

klakor pun ye jgk ngan name nih...tak rancang ni pegi kedai ni pun memula tuh..

tp kedai ni decoration dia cantik jgk la...

kitorg main terjah je sbb dh dekat sgt nk berbuke time tuh...

kul 7 bru smpai...

popia mabelesss ni pengganti kurma mse berbuke...smpai kedai tu pun

dh lmbat, mknan pun smpai lmbat jgk la kan...popia ni As beli kt Setapak..

kt situ popia ni mmg best gler lah...


ni air kitorg...fresh oren utk aku..tembikai utk As...

simple je kitorg order..kembung masak 3 rase..kailan ikan masin,

telur dadar ngan udang celup tepung...

sos/kuah ikan ni kan lain dr lain aku rse..tp mmg sedap lah...

As pun kate sedap..lain dr tmpat yg sll kitorg pegi tuh..

lps ni bleh la pegi lagi...kan abg...hehehehhe...


ni lah rupe ikan tuh setelah dikerjakan kitorg...errr...kitorg ker...

ni yg best klu mkn guna tgn kan...setel ikan tu dibuatnye....

tp nape tulang2 seme dlm pinggan aku nih...

konpius.........................:)

Wednesday, September 9, 2009

3 tahun sudah....


Daisypath - Personal pictureDaisypath

salam...
ermmm...ari ni 090909...
mknenye ari ni anniversary yg ke 3 kitorang...
bkn anniversary perkahwinan yer..huhuhu..belum lg...
anniversary hubungan yg terjalin antare kitorg ni lah...
ceh..ayat tak bleh tahan...sile muntah...
n3 ni ade unsur nk muntah...sape rajin bace, silelah bace...
klu taknak bce pun tak per..tak de paksaan di sini...
.
sbnrnye bnyk sgt suke duke selame 3 tahun berkawan ngan en As ni...tak tau dh baper bnyk baldi air mate ni klu dr dulu aku tadah..huhuhu..bkn air mate aku je..air mate en As skali lah...pasal dia tak bleh tgk aku nangis, dia pun sibuk nk nangis same...adehhhh...tp takdelah dia nangis beriya..setitik dua titik je kuar..klu tak nnt, aku jgk yg konpius...tulen ke laki aku ni...hahahhaha...


mase memula kwn tu rse hepi..rse bahagia...mklumlah bru kwn...sape2 pun cm tu jgk kan...dah msuk setahun tu mcm2 hal jadik...aku plak jenis yg jeles gler...org kate cemburu bute..hahahha...
.
aku tak kisah la ape org nk kate..mmg aku ni jeles tahap gaban..smpai en As pening ngan perangai aku..bayangkan eh...dulu As ni bnyk gler adik2 angkat ni..tp 3 tahun kwn ngan aku, sorang pun dh takde..hahhaha..jahat tak aku...aku ckp kt dia klu nk sgt tmbah adik, pegi ambik adik2 aku yg ramai lg kt kg tuh...gler jahat aku dulu...
.
dulu2 seme call in call out aku tapis...huhuhu...dia pun same jgk...suke check henpon aku...
.
selame ngan As ni tak tau dh bape kali aku bukak pintu kete time dia drive..nk terjun la konon..tp aku blum gler lg nk terjun kete bagai...saje je berlakon...
pastu klu time gaduh, aku tak suke bende tu tak setel seblum blk umah...
mcm mane pun msti setel sblum antor aku blik...
padahal gaduh pasal bende kecik je pun..pasal dia tak bls msg...lmbt bls msg..bkn pasal ade pompuan lain ke ape...
tp sbb dlm kepala hotak aku ni suke pkir bkn2...
aku suke pkir cm ni dulu2..
dia ni lmbt bls msg knape ek..ntah2 tgh msg ngan pompuan lain...
.
huahuhau..padahal org tu dlm toilet tgh melepas...
tu seme punce2 nk gaduh kan....
.
dulu ade satu kes yg kitorg hmpir nk putus yg kali ke berapa aku pun tak ingat dh...
sbb dh bnyk kali putus sbnrnye...satu ari tuh kitorg dh janji nk kuar mkn kot..time tuh blum ade kete lg..naik moto je time tuh...aku dh siap dah time tuh..tggu dia dtg je..
tetibe dia msg...
'syg..kt sini ujan lbt lah...cm maner nk kuar...'


haaiihhhhhh...aku terus pndang kt luar tgkap...cm ni pnyer terang bleh dia kater ujan lbt plak...
aku muler naik angin setan time tuh...huhuhu...
aku tak prcaye terus tipon kwn dia...pastu yg best nye kwn dia kate mane ade ujan kt sini...terang je...
ahahhh...aku lg la naik gler..terus call as pastu aku mngamuk2 cm org gler...
smpai nk putus la...sabor jelah...pastu esok nye jumpe kwn dia tu aku tnye la..
rupe2nye time tu dia kt tmpat lain..kt area kg mmg ujan ptg smlm...
.
so, smlm pembaziran air mate berlaku dlm semangkuk besor...hahahha...


ini cerite 2 tahun yg lps...skrg ni alhamdulillah dh ok skit..gaduh pun jarang2 je..pasal tak tau nk gaduh sbb ape..majuk skit2 tu biase lah kan...seme org pun cm ni jgk...
.
klu ikutkan pjg lg citer ni, tp tgn aku dh letih type pjg2...sempena ulang tahun kitorg yg ke 3 ni, harapan kitorg semoga semua ni diakhiri dgn perkahwinan la kan...saper la tak nak kawin kan...jgn kate aku gatal eh...sbb umur aku skrg bkn umur nk mggatal lg..dah 27 thun ok...dh elok sgt klu kitorg ni kawen kan...so, korang seme doa2 lah kitorg ni ade jodoh and dipercepatkan jodoh..aminnn...
gaya org tgh lapor tggu time nk bukak pose semalam...hehhehe
ni gaya org trcekik tulang pastu kene renjatan letrik...hahahha..ni time bukak pose kt bagan lalang 31 ogos lps...
ni plak gaye mentadak mentadu tggu giliran nk baling bola boling...pokoknyer mmg susah nk amik gmbor As ni...tak penah nk ddk diam...
aku tak ingat gmbor ni mase bler..bnyk sgt gmbor yg aku snap cm ni...snap dlm kete..huhuh...
abaikan jelah tudung senget benget aku tuh...:)
.
**disebalik kisah benar ni, aku nk bg jongkong emas seketul kt sue la..bleh ke...hehhehe...dia lah yg sll dgr aku mengadu pasal As, marah kt As, mmbebel pasal As, nangis sbb As and mcm2 lglah..smpai satu tahap bler dh marah sgt aku pegi cubit lengan yg gebu sue itu...lebam ko...ampun sue...tak sengaje...huhuhu...

Tuesday, September 8, 2009

popia pisang...

salam...
ade saper2 penah mkn popia pisang tak...
aku tak ingat la amik kt mane resepi simple ni..
dh lame simpan, baru2 ni je try wat...
sedap..rse cm mkn roti pisang kt kedai mamak tuh...
senang pun senang nk buat...
yg penting adik2, sue ngan en As sukerrr....:)

pisang emas belah 2...tabur gule skit...jgn bnyk sgt, nnt pecah mase nk goreng...

gulung cam biase...cam nk wt popia tu lah...


dh bleh mamam...hehehhe...ari tuh buat mse blik kg, adik2 berebut mkn popia pisang..diorang kate cedappp...:)

cobaan pertame...:)


salam...ari ni aku nk mngarut pasal ari tu mase kt kg ade try wat puding karamel ni...1st time buat ni..hehehhe...rse cm klakor pun ye jgk...tp bleh la tu kan...name pun 1st time buat...mama ngan adik2 aku seme suke...termasuk lah en As...huhuhu...en As pun ikut aku balik kg ari tuh...
tp nipis skit la pasal aku tuang dlm loyang size besor...tp ma kate ok lah tuh...adik2 ramai ni...klu wat tebal2 nnt sekejap je dh abis...hehhehe...
nnt balik raye ni nk wat lagi lah...:)

resepi penuh bleh tgk kt sini...

Friday, September 4, 2009

terima kaseh.....:)


salam...
bru ade mood nk mengarut kt sini...sbb ari ni terasa happy skit...
td mse tgh bz kt mesin potostate sbb bnyk quotation nk kuar smpai tak perasan ade smpul kaler oren atas meja...terpikir jgk...saper plak yg kasi bungkusan nih...
ble tgk je name pengirim, terus tersenyum...hehhehehe....
time kasih kak iza...tak sangka plak terpilih utk dpt t shirt from HK nih...
ari tu pun sajer2 je test nasib....macihhhh...:)

kebetulan plak, red kaler is my feberet kaler...aku sukaaa....
klu ikutkan size kt tshirt tu M..tu mmg size aku dh tu....tp np cam besar je ek..org HK besar2 eh kak iza...
agak2 bleh ke aku nk antor kedai resize blik tshirt tu jd size M org malaysia nih...hehhehe...
harap2 bleh la kan pasal aku taknak tshirt tu sekadar tergantung di hanger sajer...cehhh...
aku nk pakai...
pa pe pun, macih skali lg kak iza eh....susah2 je....hehhehehe....:)

Tuesday, September 1, 2009

mari menabung....:)

salam ramadhan ari yg ke 11....

ari ahad lps aku pegi jalan2 abihkan duit ngan As...

pastu saje masuk kedai serbaneka...

lbih kurang cm kedai 2 inggit tulah...

jumpe plak ngan tabung nih...

dh lame sbnrnye cari tabung besar cm nih..

bajet bleh smpan bnyk sket...hahahahha...

so..skrg ni seme syiling2 aku dh transfer masuk dlm pos box kaler biru tu...

sblm ni aku smpan dlm bekas kecik2 jer...

agk2 klu penuh satu tabung ni dpt tak aku beli iPhone sebijik...

hehehhe...berangan tak abih2....

ok..tu je nk citer.....:)

ketawa dan air mata...

itu sebenarnya cinta...

kalau kau sedih, pasti ku rasa...

begitu sebaliknya....

adehhhh...jiwa kacau nih.....:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute