Pages - Menu

Blogroll

Thursday, December 31, 2009

azam?sape tuh???

salam...
ari ni last day 2009 kan..
rata2 seme blog yg aku singgah td seme dok citer pasal tahun baru...azam baru...pakwe baru..makwe baru...seme nk baru lah pendek kan citer..
aku cam mane plak...
hurmmm...
td en as call...
dia tnye mlm ni nk tgk bunge api kt mane...
aku jwb kiter tgk dr gombak jelah...
nampak jgk kan...
bleh ajak mama dia skali...
hahhaa...
sebab aku ng en As mmg tak bape gemar nk pegi tmpat yg ramai manusia nih..poning kepalo den ni haaaa....
sbb seme mende2 tu aku dh rse time aku mude2 dulu..maksud aku time aku study dulu lah..dulu nk kate jahat sgt tu idok lerrr..nk kate baik sgt pun idok jugekkk...yg sedang2 sajaaa....
skrg ni dh nk masuk umur penghujung kalender dah...dh nk masuk 28hari bulan dah pun bln 5 2010 nih..hahhaha...
mane2 yg dh kawen tu bleh la sambut ngan pasangan masing2 kan...aku yg blum kawen ni, smbut jelah kt kedai mamak ngan en As mlm ni...pekena teh tarik ngan roti canai pun dh best sgt dah...

ape azam tahun baru aku plak??
klu ikutkan list mmg pnjg lebar...
tp yg aku nk sgt2...ermmm ape ekk...haaa...aku nk beli digital camera...skrg ni dlm proses menabung lagi...lagi skit bleh la beli..ingat nk beli yg canggih skit la...tp tak tau lagi..bergantung pd budget..klu bleh nk sblum besday aku bulan 5 nnt..hadiah besday utk diri sendiri...bleh gitu...kesian aku kan..nk beli digicam pun smpai menabung bagai...huhu..kalau ikutkan bleh beli ngan duit gaji tp sebulan tu aku kene makan roti lorrr....hahahah....

bnyk ni azam aku nih...
hah...insyaAllah kalau takde pa pe aral melintang kt tgh jalan, nk kawen kot...hikhikhik...giler gatal ank dara pakcik malek nih...yelah..smpai biler aku ngan en as tu nk bercintan cintun kan...rugi mase je tau...org lain umur 27 ni dh ade ank 2, 3 org dah..aku ade ank tekak, anak mate ngan anak sedara je...rugi2....insyaAllah kalau sampai seru kawen tahun ni, kitorg kawen laaa....doa yg terbaekkk utk kitorg yer...aminnnn dulu siap2...hehhe....

azam yg seterusnye...cis dan cisss...
nk merealisasikan azam2 yg kt atas tu mestilah kene berjimat kan...dahulukan mane yg penting je skrg nih...mane2 yg tak bape penting tu, tolak tepi dulu..aku dh ckp kt en As semalam...lps ni no more tgk wayang...no more fast food...memula di bantah oleh en As...tp lepas aku bagi hujah2 bernas, idea aku diterima pakai on the dot...hehehhe...takpelah...berkorban sikit ape salahnye...kalau aku sanggup berkorban, apsal dia tak bleh kan...patut nye dia kene bersyukur dpt calon isteri mcm aku nih...hahhaha...

oklah..sebelum aku melalut and mengarut dgn lebih panjang lebar, baik aku stop kt sini...pa pe pun selamat mnyambut tahun baru...jgn buat mende2 yg tak elok..jaga diri hiasi peribadi...cis dan cisss lagii...hahhaha...

H E P I N E W Y E A R

Wednesday, December 30, 2009

macam-macam.....:)

salam..
aku ade bnyk sgt bende nk citer..
sampai tak tau nk mula dgn yg mane..
kirenye seme bende yg aku nk citer tu berlegar² kt kepala otak aku nih...
oklah..aku nk kecik skit kan skop...
cehhh...

ok..
yg pertama..
aku dh tukar layout umah aku nih...dr kaler merah aku tukar semula mcm memula aku ade blog dulu..kembali kepada warna hitam..saje je..

pastu skrg, sempena nk masuk tahun baru ni aku pun dh pasang azam baru skit la...ceh..azam yg dulu2 pun tak lepas2 lagi...

ok2...aku dh pasang azam biler setiap kali aku pegi jengah blog kengkawan aku, aku ingat nk wat amal jariah skit la kt diorg..bleh ke pggil amal jariah?? aku nk klik la iklan nuffnang kt blog diorg tulah...kalau kebetulan time tu nuffnang diorg idop, aku klik la..klu tgh tido, nk klik cam no kan..walau pun blog aku ni tak de iklan2 bagai, tapi takpelah..lagipun bkn ssh sgt..klik2 jerk...
ni seme ikhlas from the bottom of my heart...hahah...

ok..
yg keduanye..
aku tension gler blik umah semalam bil api dh sampai...tergezuuuttt aku tgk bil api sampai rm35 inggit...OMG...mmg la sesetengah org akan ckp..ape lah sgt bil bnyk tu klu nk compare ngan bil api umah diorg kan...padahal selama nih bil api dalam rm10 - rm15 inggit jerk...mane aku tak angin satu badan...mmg la bayar same2..tp aku rse mcm tak berbaloi-baloi la kan...aku tak guna sgt lektrik, tp kene bayar bnyk..ape hal kan..so, smalam aku dh tulis nota kecik kt tepi bil2 umah tu..aku tulis "same2 kite start jimat bln dpn"....bleh ke tulis nota cenggitu...huhuhu..abis klu nk cakap nnt ape plak kate diorg kan...
so...mari berjimat lektrik....hahhah...
**gmbr form gugel**
ok..
yg ketiga..
yg ni lain kali je aku tulih..
letih plak aku nk bace balik ni karang...:)

Monday, December 28, 2009

cuti-cuti...

salam ari isnin...
aku mengantok....
bos² plak takde...
tak abih lagi cuti kismes...
so, tggl la staff² dlm opis nih...
perghhhh...ngantok gler nih...
tp sempat lagi update blog...
hehehh...

ermmmm...
nk citer pasal cuti la...
cuti yg tak seberape je...
ari jumaat tak pegi mane pun...
kuar mkn ngan en As je..
ptg jumaat tu pegi jusco wngsa maju jap...
cari adiah utk kawan opis lame aku nk kawen...
dh rembat adiah, balik lah...

ari sabtu pegi kenduri kawen kwn aku kt Desa Aman, Pantai Dalam...
gambar dlm kamera bdk umah aku..
blum transfer lagik...
esok² lah aku uplaod gmbar kawen diorang...
best jgk lah...
sbb jumpe ramai bdk² opis lame yg dtg...

ahad semalam aku ikut pak ndak ngan pak uteh en As pegi Ulu Yam...
tp en As tak ikut...bleh cam tu??
tp takpelah...aku pun dah biase ngan pakcik makcik en As nih...
saje je pegi bawak sepupu sepapat en As mandi manda...
lagipun cuti skolah kan dh nk abih...

pepagi lagi en As dh dtg amik aku...
antar aku pegi umah nenek..
pegi 2 bijik kete...
satu avanza..satu wira....
kul 7.45 dh gerak...
kul 8.10 dh sampai...awal kan...
pak ndak kate kene cepat sbb nk cari port yg luas skit...
sbb pak ndak nk pasang khemah...
yolah pak ndak...

tp klu dh namenye bdk² tu kan, sampai je terus terjun dlm air...
aku tgk jerk...sejuk wehhh....terketar² kepala lutut...
aku just tolong susun² barang ngan tolong makan...
hehheh...

sonok plak tgk bdk² ni main air...aku ade sebab tak turun mandi same...
klu tak aku pun nk berendam dlm air jgk...huhu...
tp sedih jgk lah sbb kul 12 lebih tu ujan turun mencurah²...
kesian kt bdk² tuh...tak puas main air...
tp pak ndak kate nasib baik kitorg sampai awal...
kira oklah tuh...lain kali bleh dtg lagi...
bkn nye jauh pun...nk dtg ari² pun bleh...
yelah tu nk dtg ari²...

biler dh ujan ape lagi....
kemas la barang...kelam kabut...
bleh kate seme barang basah lencun...
nasib baik ade khemah...
bleh la selamatkan beg² baju...

pastu bler kitorg smpai je gombak, tengok ari elok je panas...
tak ujan pun...huhu...
takpe²...lain kali kiter plan pegi tempat lain plak ehhh...

oklah...panjang sgt dh nih...penat aku nk bace balik...:)

Thursday, December 24, 2009

hepi besday to Dania...:)

**edit**

angah baru mms gmbar nih..hahha...bru nk pandai jalan katenye...tupun dh mcm zombie kg pisang pnye jalan...terketar²...hahahhaha...bkn aku ckp...mkcik nye yg sorang lagik cakap...hehheheh...

semalam...
23hb 12..
1st besday ank buah aku...
si cinonet Dania...
hurmmmm....
dh setahun jadi mak cik nih...
dh setahun jadi cik along...
huhuhu...
angah wat memakan kecik²..
wat kt kg...
jemput anak² jiran..
merangkap kengkawan adik² aku lah tuh...
yg semenye lelaki...
ye...lelaki...
ni gmbr mms semalam sbb aku takde di tempat kejadian..
huhuhu...

kek pun sengaja beli yg besar...
sbb kwn adik² aku tu ramai...
lelaki plak tuh...

anyway, hepi besday ye Nur Farisha Dania..
semoga jadik anak yg solehah..
amin Ya Rabbal Alamin...:)

Wednesday, December 16, 2009

merdeka....:)


salam...
ari ni aku rse macam ade sikit merdeka...
keje aku dah abis dah...keje utk mggu nilah...mggu dpn keje lain plak menanti..takpelah..yg penting keje mggu ni dh settle...bos pun takde nih...bos kecik ngan bos besar pegi meeting...hehehe...

td dh khatam dh seme blog² kengkawan yg dh lame aku tak jenguk...bnyk jgk n3 yg aku ketinggalan nih..

yg mane nk kawen tu, dh kawen dh pun...
tahniah...

yg mane baru kawen, dh pregnen dh pun...
tahniah...

yg mane wt contest, dh ade pemenang dh pun..
tahniah pd yg menang...

ishhh...ishhhh..ishhhh...
kesian kt diri sendiri...
harap lps ni takdelah keje yg menggiler...
so, aku bleh la jalan² kt umah kengkawan blog aku sllu..
oklah...nk sambung jalan² lagi nih...:)

Tuesday, December 15, 2009

Nemo pindah umah???

salam...
ermmm...
nk citer pasal Nemo lah...
kesian Nemo...
dh kene pindah umah...
pasal umah dia dh kene pecah..
ehh...
pecah sendiri...
ehh...
tibe² pecah...
ehhh...
ntahlah....

memula tgk tu rse sedih jgk la...
klu ikutkan mmg tak caye sgt la balang kaca tu pecah sndiri kan...
tp en As kate, kite kene sangka baik...
mane tau Nemo terkejutkan pa pe ke...
tu yg smpai pecah umah dia tuh...

last² Nemo kene duduk dlm tuperware je skrg ni..huhuhu...
tak tau biler nk beli umah baru kt Nemo...

umah baru....sementara je ni...kot....:)

umah Nemo retak dr ujung ke ujung...ish..ish..ish...

Saturday, December 12, 2009

mcm tak percaye....:)

salam...
ari ni aku dgn rajinnye dtg opis wt keje...
huhuhu...mcm tak percaya jerk...
tu pun sbb ade bende urgent nk antar ari isnin nih...klu tak jgn mimpi la aku nk dtg...muahahha...

hurmmmm...tgk kt ticker...
dh 3 tahun, 3 bulan, 3 hari dah kawan ngan en As...
ishhh...ishhh...ishhh....lama jgk ekkk...
♥♥♥

Thursday, December 10, 2009

cerita karangan....weeeee....☺

salam...
pejam celik pejam celik dh ari khamis kan..
cepat btul mase skrg ni kan...
klu dulu² time sekolah, nk tggu time rehat je rsenye lame...
sampai dh berbunyi² perut, berkeroncong pun loceng rehat tak jgk berbunyi...
ape lagi time nk balik, lagilah rse lame gler loceng tu nk berbunyi...
skrg ni je...tau² dh khamis...rsenye bru semalam ari isnin...
hurmmm...

ok²...sblum aku melalut lebih pjg, aku nk bagitau...

AKU SAKIT MULUT...

hhuhuhu...ade org pnggil mate ikan, ade pggl ulser, ade org pggl pecah putih²...
whateverlah...yg aku tau aku sakit mulut...dah 4 ari aku sengsara nih...nk mkn pun payah...sanggup bgn awal semate² nk masak bubur...makan roti pun kene cicah ngan air milo dulu...bru bleh ngappp...klu tak, mau bergenang air mate aku nih...minum air pun pedih...adehhhh...

org kate bnyk pnyebab kene mcm aku nih..
ade kate sbb tension...rsenye aku takdelah tensyen mane pun..
ade kata sbb panas...aku ni jenis sentiase sejuk...
org lain tido nk berkipas, aku tido berselimut litup..
dh mcm mayat..selimut tutup dr kepala smpai ujung kaki...
huhuhu...
nk kate kurang air, dh bergelen² minum air bio aura...
sbb ape ekkk...

pastu ade plak saranan suruh letak majerin kt tmpat pecah tu...
tak sanggup aku...
ade jgk yg suruh kumur ngan air garam....
OMG....lagi tak sanggup....
pedih la woiiii...

takpe²...
aku akn bersabar smpai la btul² sembuh...
lagipun bnyk hikmah sakit mulut nih...
aku dh kurang bercakap...
aku dah kurang makan...
ok lah tu kan...
muahahaha...

pa pe pun, esok seme warga selangor akan bercuti...
sempena besday Sultan Selangor...
w/pun aku dok kt KL...tp aku kn keje kt PJ...
so...cutiiiiii....
yahoooo...cuti panjang....☺

Monday, December 7, 2009

slmt ari isnin...:)

salam...
slmt ari isnin...:)
ari ni rse cam tak best je keje...
opis pun sunyi jerk...
ramai plak yg MC...
takpelah...cepat² sembuh ye...

cuti sabtu ahad pun rse cam sekejap je...tup² dh isnin balik..adeh...rse cam tak puas cuti...heheheh...
ermmm...ari sabtu tu cm biaselah aku jadik pom² girl..en As ade friendly futsal kt wangsa maju...main sejam pastu sambung tgk bola pulak..tgk M.U game..nasib baik menang...huhuhu...

pastu ari ahad pagi² lg en As dh jemput aku pegi umah dia...
dh ramai sedara mara berkumpul kt umah gombak...
pastu pkul 10 lebih bru gerak pegi Ampang Tasek..
abg ngah en As bertunang...
10 buah kete jgk lah ikut rombongan pertunangan tuh...
seme nk ikut...
nenek, uwan, makcik, pakcik, sepupu sepapat seme nk ikut...
aku?? haruslah ikut.....hehehhehe...
aku kan dayang pemegang dulang yg wajib ikut...
hahahah...

dh settle bincang² tu, ape lagi...sessi bergambar la kan...tp gmbr seme dlm kamera mkcik pkcik la...pastu kt photographer...so, takdelah gmbr pngantin nyer...aku mcm biaselah, menjage kredibiliti sbgai bakal menantu, takdelah amik gmbr gune henpon canggih aku tuh...sogan den ni haaa...

dh abih sessi mnggediks ngan pengantin, makan la pulak....dlm kul 1 barulah rombongan pertunangan balik ke destinasi masing²....
yg bestnye seme hantaran pihak pompuan diorg letak dlm kete papa mama en As...dan aku sbg penumpang tetap kete papa mama en As tu telah menyetelkan separuh dr coklat
hantaran...mama pun same join the group...☺

ni je gmbr yg aku snap gune henpon canggih aku...tupun sbb aku yg pegang sireh junjung ni...daun sireh tak berape nk ade...bunge je penuh satu bakul...fesyen zaman skrg katenyer....
hurmmmmm....

ni pulak kek dr pihak pompuan...

hhahaha...nmpk tak ape aku dh buat ngan hantaran sireh junjung tu...mama en As suruh ambik, aku amik la 2 tangkai..nasib baik aku tak amik satu bakul...hheehhe...aku letak sebelah umah Nemo...Nemo cam suke jerk...huhuhu...mama suruh letak panadol dlm cawan tuh...aku bantai letak ubat migrain aku...takpe kot...muahahahah...

pa pe pun slmt bertunang to abg ngah ngan kak Ana...ade jgk yg dok tnye aku bler lagi...tp cm biaselah...aku wt tak paham soalan mereka itu...boleh??

Friday, December 4, 2009

jom mengarut.....♥

salam...
lame tak mngarut kt umah aku ni...
asyik pegi tinjau umah org jerk...
biaselah...pegi melawat kawasan...
pastu sibuk kat fesbuk...
hehhehe...

alahai...
malam ni nenek kebaya takde kan...
addicted gler aku ngan citer nenek kebaya nih...
kesian kt en As..
smlm mkn kt kedai sorang² pasal aku tak mau kuar selagi tak abih citer tu...
boleh cam tuh...
ampun bang....

ermmmm...
ari ahad ni abg ngah en As bertunang...
bakal tunang abg ngah en As tu org Ampang...
dekat jerk...
klu kate tertinggal satu dulang pun, bleh patah balik ambik...
huhuhu...

balik ni nk pegi pasar malam..
beli brg dapur...
ececece...
ye ye oo je...
maklum la....
proses penjimatan telah bermula...
ermmmmm....

♥♥♥

Tuesday, December 1, 2009

sajer je nih....☺

fuhhhhhh....
perghhhh...
lega....

bru bleh duduk dgn tenang....
ari ni gler² pnyer bz...
mklum sajelah...
admin a.k.a kuli...
wakakakka...

balik keje nnt nk singgah pasar malam jap...
nk beli stok barang basah...
cewahhhh...
mcm rajin no masak....
hahhaha....

pastu lps abih citer nenek kebaya nk pagi carrefour palk ngan sue...
nk beli brg kering plak....
adehhhh...
duit melayang.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute