Pages - Menu

Blogroll

Wednesday, July 15, 2015

Sampul Raya Limited & Special Edition Episode 3

Assalamualaikum..

Dah macam tradisi pulak aku ni..
tetiap tahun mesti nak order customade sampul raya/angpau..
saja suka suka..bukan nya selalu pun kan..





Pic Kredit to: Dida Zenal

ni sampul utk tahun ni..
takde penambahan doodle yer..
masih lagi berempat..hehe..

tahun ni memang saje request nak tema bunga bunga..
banyak sample yang Cuda bagi, sampai rambang mata..
last last amik yang bunga biru ni..hoho..



































koleksi sampul raya customade dari Dida Zenal..
harus simpan satu keping buat kenang kenangan..

ok, dah nama nya pun limited kan, maknenya tak semua la dpt sampul ni..
insan terpilih je yang dapat..tu pun kena ber silat pulut dulu dengan Asyraf..heheh..
ehh, takdelah..aku order sikit je pun..paling minimum..
kata saje suka²..selebihnya, guna jelah angpau dari Ambank yang melambak tu haa..
asben hari² bawak balik angpau ambank..adehhh..

oklah..mekasih sudi singgah bace..
jumpe lagi..bye..:)

Zakat Fitrah? Dah bayar ke belum?

Assalamualaikum..

Sempena nak sambut lebaran lagi 2 hari ni kan, InsyaAllah..
saje jelah kita sama ingat mengingatkan..
mana lah tau kot ade yang terlupa ke belum bayar zakat lagi..

masih berempat lagi tahun ni..heheh..
kadar bayaran zakat utk Kuala Lumpur RM7 ye adik adik..
ni jadual kadar bayaran zakat mengikut negeri masing²..

yang mana belum bayar tu, boleh la cari mana² amil zakat..
sekarang dah senang..pegi mall mana², rasenya ade kaunter zakat tu..
so, sesambil shopping baju raya kuih raya tu, singgah kejap bayar zakat yer..
jangan lupa..

oklah..mekasih sudi singgah bace blog sekadar di pinggiran ni..huhu
jumpe lagi..bye..:)


Wednesday, July 8, 2015

Rezeki anak anak

Assalamualaikum..

Saja nak update hari ni..
entry simple je..

semalam, masa ambik anak² dari umah Mak (pengasuh), Mak hulur 2 keping angpau ni..
satu utk Asyraf, satu utk cik bunga..
katenya salah sorang mak anak asuhan dia yang bagi..
saje bagi awal..takut lupe..heheh

rezeki anak anak..Alhamdulillah

memang setiah tahun, ade bahagian kawan² Asyraf Dahlia kat umah pengasuh tu..
walau isi dalam tak la meriah macam parents lain, yang penting ikhlas..
anak² happy, mak pak pun happy..
tak gitu..:)

#kongsirezeki

Tuesday, July 7, 2015

Raya Bergaya dengan Hijab Pins By mommylin

Assalamualaikum..

Hijab Pins..
Aksesori yang dah jatuh tahap wajib ada untuk pemakai shawl tegar kan?

ni dah nak raya ni, korang dah ade ke koleksi terbaru Hijab Pins?
takkan baju baru, tudung baru tapi pakai pin lama kot..
tak raya bergaya lah gitu..hoho..

takpe takpe..
belum terlambat lagi kalau korang nak cuci² mata sambil cuci poket sikit untuk beli pin baru..
meh tengok sini..


macam² set ada..korang pilih je yang mana berkenan di hati..
murah² je kan..


contoh packaging


comel tak?
alahaiiii..rasa macam nak makan je semua..
eh, tau lah tengah puasa..takkan la tengok pins ni pun nak ngap ye dak?
mami, tolong senonoh sikit..:)


ni lagi satu..comel giler..
dah macam nampak kuih donut pulak..
Astagfirullah..hehehe..

ohh yer..pins kusyen ni pun kena ade jugak sebagai koleksi korang ok..
yelah, dah ada banyak hijab pins, jangan la letak merata..
satu bahaya, satu lagi sayang la pins comel² nnt hilang pulak..
korang cucuk je kat pins kusyen ni..
baru lah semua nampak tersusun kemas kan..

dah sembang panjang lebar ni, mana nak dapatkan benda² comel ni..

boleh dapatkan di:

 Whatsapp / Telegram 019.252.3932

selamat raya bergaya ye korang..bye:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute