Pages - Menu

Blogroll

Monday, February 28, 2011

apa lagi nak dikata?

sabtu lepas en asben ada tournament futsal..
main dekat Sport Planet Ampang..
en asben tengah ikat tali kasut..
perhatikan kasut en asben yer..
masa ni kalau tak silap, main utk semi final dah kot..
budak² Mahamas Medic tengah rawat kaki sape lah ni..
tapi kalau tengok kasut tu, anda tau jawapan nye..

adoiii...
tak tau nk marah ke tak..

Thursday, February 24, 2011

takda pancake, snek ku pun sedap..:)

Petaling Jaya Seksyen 13 sekarang hujan..
tapi tak lebat sangat..
cume guruh dok berdentum dentam kt atas langit..
sekian, saya melaporkan..
hehe..

petang2 gini kalau kt umah kan best..
dapat makan pancake cicah susu pun best jugak ni..
oiiii..kecur air liur aku...

tapi kalau takde pancake, ada Snek Ku pun dah best sangat dah..
dari tadi dok ngup ngap benda alah ni..
tengok..tengah buat kerja ni tau..
tolong lah percaya..
hehe..

p/s: errr...malam ni nak masak ape ekkk??

jom Google blog masak memasak...

wahai ibu² dan kakak² di luar sana..
pernah tak tetibe blank nk masak apa hari ni..?
sumber Google..

patut lah dulu selalu dengar mama mengeluh..
nk masak ape pulak hari ni..
sebab tu mama lebih suka tanya anak² nk makan apa..
at least mama dapat idea nk masak ape..
hehe..

ok..
aku mengaku sekarang ni hari² mesti tanya en asben..
hari ni abg nak makan ape..
tp tulah..en asben memang senang pasal makan makan ni..
jawapan dia kadang kadang tak membantu pun..
huhu..

sekarang ni baru 4 bulan kahwin, dah tak tau nk masak ape dah..
takde idea..
macam mane lah ekk akak² mak² kt luar sana yang dah kahwin 5 tahun, 10 tahun, 20 tahun tu ekkk..
mesti penuh ilmu memasak di dada kan..
hurmmm..

ok..misi baru mulai sekarang..
penuhkan ilmu di dada pasal masak memasak..
jom Google blog masak memasak..
banyak giler kan..

tapi aku sekarang tengah meng khatam blog Cik Mat Gebu..
tgh dok sibuk klik Older Post..
kekekke..
jumpe di sana sana sanaaaaa....:)

Wednesday, February 23, 2011

go Apex go...!!

harap² en asben tak kerja lebih masa hari ni..
kalau dia balik lambat, automatik aku pun kena balik lambat jugak lah..

balik ni nk masak laju - laju..
makan laju - laju..
pastu nk golek - golek depan tv tengok bola..
malam ni perlawan pertama kelayakan Olimpik 2012..
Malaysia vs Pakistan..
sumber Google..

kt stadium ni mesti ramai mat mat pakistan kan..
sape nk carik jodoh mat pakistan, boleh la pegi stadium Shah Alam..
hehehe..

lagi satu sebab nk tengok Apex..
kehkehkeh..
en asben menyampah je dengan aku kalau sebut pasal Apex ni..
tahniah la Apex ye..
dah naik pangkat jadik kapten skuad muda bola sepak negara..

akak sokong kamu ye Apex..
go Apex go...tetibe...
kehkehkeh...

my big boss..56 tahun sudah..:)

23 february 1955..
hepi besday utk abah...
ehsan Google..

yang ke berapa dah ekkk..
jap..nk amik calculator jap..

tekan..tekan..tekan...

ohhh..yang ke 56 dah tahun ni..
alhamdulillah..setakat ni abah still sihat lagi..
cume makin kurus je..
mama aku je kejap kurus kejap kang gemok balik..
apo apo yolah ma..janji sihat walafiat mereka berdua ni..
aminnn...
takde gambar terbaru..
ni gambar time raya tahun lepas..
takut tak tengok misai abah aku tu..
kihkihkih..sila takut...

semoga abah and ma dipanjang kan umur..
sihat and happy selalu..
takyah stress²..
awal bulan depan insyaAllah along ngan As balik Chini..
kite jumpe di sana sana sanaaaaa...
kekekkekke...

p/s : en NUFFNANG, agak² bila nak bagi saya BE baru pulak ni..
dah lame rase nya BE baru tak muncul..
hehe..peace...

Tuesday, February 22, 2011

ada ke orang mandi pakai softener?kihkihkih...

semalam takde idea nk masak ape..
en asben tetiba pulak nk lauk sardin makan ngan nasik panas..
yelah²..
tak de masalah sebab memang ade setin lagi stok sardine..

aku tengah masak..
en asben dalam bilik air tengah mandi..
tetibe..en asben jengah kepala sikit sambil pegang botol shower cream..

' yang, softener dah abis ni..tolong refill..'

aku blur..
pastu pandang tepi mesin basuh..
softener ade kt situ..
sekadar gambar hiasan..
dari Google..

en asben dah sedar dia salah cakap..
'ehhhh..shower dah abis..tolong lah..'

aku dah gelak durhaka..
kahkahkah..

'mane ade orang mandi guna softener abg oiiii..'
kihkihkih...

en asben tutup pintu, pastu gelak kuat² dalam bilik air...
langsung tak bershower..
rupenya dia shampoo terus satu badan...
kekekkee...

aku sambung gelak lagi sambil goreng ikan kering..
hehe..:)

Monday, February 21, 2011

puding trifle..

atas permintaan ramai..
ehhh..
atas permintaan anak tekak aku jek..
hehehhe..

aku repeat buat Puding Trifle ni sekali lagi..
itupun selepas jenuh pujuk en asben pegi beli swiss roll tu..
sebab bahan² lain memang dah lama beli..
hehe..
guna balik gambar ni..

cerita banyak tak guna, meh tengok hasil yang tak seberapa..
kekekekke..

kali ni aku dah standby camera kt dapur..
hahaha..bukan ape takut korang tak percaya aku dah buat..
hehe..
taraaaaa..
sape² kurang yakin pada aku tu, sila lah yakin sekarang..
hehe..
mintak maaf la..
presentation kureng..tapi rase terbaaekkkk..**lempang**

hari ni bawak bekal puding trifle pegi kerja..
masa kt umah, puding ni semua berdiri..
tapi dah sampai ofis, ade pulak yg dah terbaring..
mengantuk kot...
hahah..:)

Friday, February 18, 2011

apa nak dikata?

selamat pagi..
ni nak sambung n3 semalam..
kenapa dengan kaki en asben tu..

pendekkan cerita..
macam ni..
en asben tanduk bola tu masuk gol..
nasib baik masuk kan..hehheh..
tapi masa nk landing tu, salah step lah pulak..
tetiba aku tengok en asben dah terbaring dah..
referee terus stop jap game..

aku yang dok kt tempat penonton ni dah cuak dah..
ingatkan muke dah tersembam kt padang..
tak pun lutut ke..
ishhh..cuak jugak lah kan..
rupe² ankle yang kena..
macam ni lah rupenya..
nampak macam bengkak giler kan..
tu sebab PBSM letak ais kt tempat bengkak tu..
merasa jugak lah en asben naik stretcher..
hehehe..
ni masa kt Damai Service Hospital..
nk x-ray..
yelah kan..takut jugak kalau ada pa pe ke..
crack ke..
muka tensen menunggu..
motif letak gambar ni..
kitorang datang pukul 9 pagi..
pukul 12 lebih baru doktor panggil..
sabo jelah..
alhamdulillah doktor kata tak retak or patah..
cume ada satu urat tu dah lari sikit..
ntah aku pun tak tau urat ape..

21hb ni ada appointment dengan doktor lagi..
en asben pun dah start keje dah..
yang lagi aku hangin, petang semalam balik keje dia pegi main bola..
ape nak di kate?

sabo jelah..

Thursday, February 17, 2011

kalah tapi dapat faedah...

ni cerita sabtu lepas..
harap maklum..
saje je peram lame²..
kekekeke..

sabtu tu kan en asben ade tournament 9 sebelah bola padang..
anjuran company dia lah..
Ambank Group..
main kt padang bola maktab perguruan teknik, cheras..

aku ofcoz la ikut..
kata pom pom girl yang berjaya kan..
bukti aku ikut?
ni aku..
terpaksa edit utk elakkan kontroversi terlampau..
hahaha..

sapa kata rugi bawak isteri pergi main bola..
ada faedah tau..
contoh..
tukang jaga beg kawan kawan satu team..
aku charge 1 beg = satu hinggit..
hahaha..acah je..
FOC la..
ni kawan kawan satu team dengan en asben..
satu company tapi berlainan department..
meh..bergambar dulu sebelum bertarung..
en asben pakai jersey no. 10..
budget Safee Sali a.k.a SASA..
cehhhh..

padahal..
kalah dan dapat faedah..
seperti ni contohnya..
nnt aku cerita kenapa jadik macam ni..
sampai hari ni cuti main bola or futsal..
aku bangkang sekeras keras nya..
boleh kan..
tak berdosa kan..:D

Wednesday, February 16, 2011

bertambah lagi...

alahai..
bertambah lagi sorang anak buah den..
ni anak achik..
adik aku yg no 4..
Muhamad Adam Rayyan..
lahir 14 February 2011..
berat 3.2 kg..
kusss semangat..
sampai ke saat aku post n3 ni, achik still kt Hospital Kuantan lagi..
sebab baby lahir ceaser..
mama aku kate baby dah buang air besar dalam perut..
uishhh..bahaya sungguh la...

alhamdulillah..
achik dengan baby sihat..
maybe esok lusa boleh keluar hospital..
insyaAllah..

tak sabar nak balik kampung ni..
nk jumpe anak buah baru..
nk gomol budak tecit yang bam bam..
hehehe..

asyik gomol anak orang je..
anak sendiri bila lagi?

Saturday, February 12, 2011

mungkin...

tajuk macam nak mintak penyekeh...
kekekekekeke...

mungkin dikala korang tengah baca n3 ni aku tengah sibuk jadik pom pom girl kpd en asben..
hari ni en asben ada tournament bola padang kt maktab perguruan cheras ni..
secara automatik nya aku kena ikut..
hehe..
sumber: Google

terpaksa letak gambar kartun ni..
sebab tak gamak nk letak gambar real bila Google..
Astaghfirullah hal azim..
:D

satu lagi nk bagitau..
blog pink-menyala-sakit-mata aku ni dapat award lagi..
sorry lah kak ngah..
lambat ambik..
hehe..

1. copy gambar atas ni letak atas sekali di entry
- tak mo letak atas sekali..aku ngikut org yg bagi award ni..hehehe..

2. nyatakan dari mana dapat award ni
- oooo..dapat dari kak ngah..katanya sebab nama kitorang same..:)

3. listkan 5 blog yg menjadi favorite dan sebabnya
- ni yang lemah ni..tapi yg pastinya blog kak ngah mmg tak boleh miss la..tetiap hari mesti masuk punye..hehehhe..saje je nk stalker kehidupan kak ngah tu..semoga satu hari nanti, aku pun boleh ada banglo sebijik..hehehe..aminnn..
aku saje tak mo panjangkan award ni..hahaha..
jangan marah yer kak ngah..

4. tag blog tersebut dan tinggalkan link
- tak payah tag la kot..kekekekke..

sekian entry berjadual dari aku..
hehe..

Friday, February 11, 2011

cepatlah malam...

tak tau tajuk ada kena mengena ke tak..
hehe..

dah jadik tabiat pulak update petang²..
pagi² sibuk merayau sana sini..
alasan..
padahal aku ngantuk giler ni..
dok menguap sakan..

malam tadi aku tido awal..
sebab perut sakit..
period pain..
tetiba terkejut pukul 12 depa dok main mercun..
mak aihhhh..
punyelah kuat..
macam main kt tepi telinga ni..
hangin jekk..
sumber Google

last² aku join en asben tengok astro..
tengah syok layan Anda Ada 60 Saat..
aku pun join jugak la..
drpd aku hati panas kt depa dok main mercun tu, baik aku tengok tv..
hehe..

penyudahnya hari ni aku ngantuk tahap gaban..
tak sabar nk tunggu hari malam..
nak qada' tidur..

hurmmm..
esok pagi en asben ada tournament bola padang kt maktab perguruan cheras..
aku sebagai pom pom gurl yg berjaya, harus lah ikut..
hahaha...

ni lagi satu pic free utk sape² yg sudi bace n3 merapu di petang hari aku ni..
hehe..:d

Thursday, February 10, 2011

kak ngah penyebab segalanya..

kak ngah, aku tak tau nk letak title apa..
ni je yg terpikir dalam paler otak..
hehe..

adoiii..
dah petang baru nk merepek kt sini kan..
tak tau ape lagi yg aku nak repek kan,
aku tepek gambor makanan..
haha..

ni malam tadi punya supper..
sambil² layan bola Malaysia lawan Hong Kong tu en asben request nk kunyah²..
tetiba teringat kat kak ngah..
kebetulan dalam peti sejuk ada crab stick ni..
tapi kulit popia takde..

takpe..kite buat dia..
amik telur sebijik..
tepung kentucky tu sikit..

celup crab stick tu dalam telur dulu sebelum humbankan dalam tepung kentucky tu..
pastu baru humbankan dalam kuali..
hehehe..
dah siap..
dah abg..jom makan..
cicah sos cili aminah hassan dengan mayonis..
cedapppp...

kak ngah, nasib baik en asben tak komplen apa²..
kalau tak, aku sentap sorang²..
hehe..

Wednesday, February 9, 2011

sudah² la fasha oiii...

ehhh..ehhh..
ni bukan gossip pasal Fasha Sandha dengan Jejai tu..
takde kena mengena..
ni pasal 2 keping gambar yg di tag oleh mak sedara aku kt FB..
adoiii..
pening tengok gelagat sepupu sepapat kecik² ni..

diorang pegi mandi manda kt Bukit Gambang Water Park nun..
amboiii..sempat lagi kome² semua yer..
bagus..bagus..
boleh mengeratkan lagi silaturrahim..
caption gambar:
fasha sendat dan fasha buncit bergambar bersama jijai...

kengkonon kt Bali..hehehe..
caption gambar:
fasha buncit sedang melenyek jijai...

kekekekke...
oiiii farhana..mentang² la budak tu kecik, ko buli² dia yer...
ko lenyek² kan dia yer..
amboiiii..biase dia tuh..

hurmmm..
bilelah aku nak sampai sini..
padahal dekat je dengan umah..
ada sape² dah pernah pegi sini?
best ke?

Tuesday, February 8, 2011

walaupun dah nak basi...

tak kira..tak kira..
nak update jugak walaupun citer lama..
takde lah lame sangat..
29/1/2011 hari tu..
sepupu aku kahwin dekat temerloh..

time tu kan hujan je..
aku ngan en asben sampai dalam pukul 12 lebih..
family aku dari Chini dah sampai lame dah..
nasib baik masa pengantin nak berarak tu, hujan stop sekejap..
alhamdulillah..

ehh..malas nk cerita lah..
tengok gambor jelah ehh..
ni semua adik baradik ngan ipar aku ni..
penuh skrin..
tu pun ade lagi 4 org tak masuk..
huhu..
yang pakai baju melayu hijau tu bapak pengantin lelaki..
pak ngah aku lah tu..
mase ni hujan turun lebat oiii..
tapi tetamu still ramai yang datang..
alhamdulillah..
kimi & sarah..
ni adik aku yg no 5 dengan no 6..
dah macam couple pulak aku tengok..

mama aku cakap sarah kena tukar sekolah..
masuk sekolah lama aku dulu..
sebab sekolah sekarang takde kelas Sains Tulen..
kirenya mewarisi kakak kakaknya dulu lah..
bagus..bagus..
hehe..
ni time aku dah nak balik KL semula..
hujan lebat giler ko..
tak nampak jalan..
so, en asben drive slow je..
sambil2 tu boleh la layan ni..
hehehe..
dodol sejati..
sedap..tak manis sangat..
sape nk order, halloooo je kt nombor tu..
hehe..
popia mini..
pun sedap..
tak sia2 aku singgah R & R Temerloh tu..
haha..

haa..ni lagi satu free pic utk sapa2 yg sudi bace n3 merapu aku ni..
pengantin baru yang tak berapa baru..:D

Saturday, February 5, 2011

Nur Adellyn Sofea

akhirnya..dapat jugak aku upload gambor si kecit tonet ni..
hari tu aku try sampai ke sudah tak boleh nak upload..
last2 aku upload kt You Tube dulu..
baru lah boleh..

so lepas ni banyak lah n3 video dari aku..
kate dah register dengan You Tube kan..
hehehe..

saje je sebenarnya upload gambar si kecit ni..
hehehe..
masa ni baru 2 minggu kot..
tecit lagi..
dan cik along dia suka menyakat..
hahaha..

Friday, February 4, 2011

akhirnya..

dah ada baju raya akhirnya peti sejuk umah aku tu..
selama ni pakai towel good morning tu sajokkk..

dari sehari ke sehari nk pegi beli..
sampai dah 3 bulan kawen ni tak terbeli beli lagi..
last2 beli jelah kt akak reception UTAR ni..
beli kt LENO..
boleh la..
kalau nk tunggu aku yang kuar pegi beli sendiri, ntah bila boleh dapat..

sebelum
old school giler..hahahha...

selepas
taraaa..kan elok sikit tu..
hehehe..

act, aku beli sekali alas peti sejuk tu..
tapi lupe pulak nak suruh peti sejuk posing semalam..
hahha...

sekian entry kakak² & mak² dari aku..
ada sape perasan tak..
n3 aku dari sehari ke sehari dah macam kakak² & mak² kan..
apakah ada maksud di sebaliknya?
jeng..jeng..jeng...:)

Thursday, February 3, 2011

heran aku..nak marah pun ada..

salam..
selamat tahun baru cina pada semua kengkawan yg menyambut pada hari ni..
Qong Xi Fa Cai..

act, masa korang baca n3 aku ni, aku on the way balik temerloh..
anak mak njang aku kahwin..
harap² semuanya ok² je..

minggu lepas pun balik temerloh jugak..
anak mak ngah aku kahwin..
nasib baik masa pengantin sampai tu, hujan dah reda sikit..
alhamdulillah..
lepas je makan beradap tu, hujan turun mencurah² ko..
lebat giler..

pastu, on the way aku nak balik KL semula, hujan turun non stop..
lebat pulak tu..
en asben pun tak berani nk drive laju..
tak nampak jalan tu..
tapi yang peliknya, ade jugak kereta² yang tak nak pasang lampu..
heran betul aku..
nak marah pun ada jugak..

tau tak bahaya kalau kite tak pasang lampu bile hujan?
lagi² kalau kereta kite kaler sama macam kaler jalan tu..
maksud aku kaler silver la..
macam kenari kitorang la..
hehehe..

so, pada kawan² semua..
pasang la lampu kereta bile hujan..
utk keselamatan kita jugak..
ok...:)

Wednesday, February 2, 2011

alhamdulillah..dah dapat dah..

dah dapat mesin basuh la..
bukan dapat ape pun..
dengan budget rm 700 aku dapat mesin basuh Samsung 7 kg..
tapi sebab sekarang ni Seng Heng ade potongan harga rm50, jadi lah rm 650..
masih lagi dalam budget..
alhamdulillah..
ini je yg kitorg mampu beli..
jadilah kan..:)

ni lah rupe assistant baru aku tu..
dah berjasa dah malam tadi..
hahaha..
giler tak sabor nk try..
sambil tangan dok pegang manual book..
hehe..
tenkiu en mesin basuh sebab sudi jadik assistant aku..
hehehe..
lepas ni dah tak payah nk menggonyoh baju..
penat oiiii ngankung lame3..
ehhh..cangkung..

kepada en mesin basuh..
sila berkhidmat dengan baik yer..
aku perlukan pertolongan kamu..
hahaha..:D

ni percuma sape yg sudi bace n3 merapu aku pagi ni..
hehhe..
pengantin merahnya mak ngah..
hahha..:)

Tuesday, February 1, 2011

baru sekali dalam 5 tahun..

salam..
hari jumaat lepas kan..
citer lama giler daaa..
ada la sepasang suami isteri ni..
tetiba je teringin nk makan kt luar..
so, si isteri lega la..
sebab tak payah nak berkung taw kt dapur menyediakan makan malam..
hehe..aku sukaaa..

so, sajelah nk try makan kt Kenny Rogers..
sebab?
sebab-tak-pernah-makan-kt-sini-sepanjang-5-tahun-kawan...
haha..
tak caye?
sila percaya..
dik, bagi akak sudu sekali ekkk..akak tak reti makan pakai pisau ni..
kekekke..
yang ni aku punye..
smoked BBQ chicken..
aku amik yg ni sebab tak suka yg black paper..
kenapa ada 2 gambar..
saje je..
sebab ke 'delicious' an masih terasa rasa di anak tekak..
yang ni utk en asben..
chicken black paper..
tak ingat ape ke nama air ni..

nasib baik masa pegi sini perut tengah lapar giler..
sambil makan tu aku macam biase la..
snap gambar sikit2 buat kenang kenangan kan..
hehe..
ni bukti kami mmg lapar..
tak baik membazir..
mahal oiiiii..so, kena makan sampai licin..
nasib baik makan dengan sudu garfu..
kalau makan dgn tangan, semua tu aku kokak kokak kan..
hahaha..
sebelum bil sampai..muka ada sinyummm...
tak nak pose betul2..
kalau nak amik gambar dia, ade je buat mimik muke..
adoiiiii..
ni selepas bil sampai..
nangesssss...
hehehe..
takpelah abg..
sekali dalam 5 tahun..
kekekekke...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute