Pages - Menu

Blogroll

Thursday, January 30, 2014

asyraf main futsal?

Assalamualaikum..

okeh..cerita lama..
baru nak up je..kisah pulak kannn..

ni masa ikut asben main futsal ari tu..
aku sebenarnya dah lama tak ikut asben main futsal..
dengan keadaan sekarang ni..
mengah dah nak duduk lama2..baik aku golek2 depan tv ke main game ke..huhu..
dengan nak kejar anak bujang tu lagi..
tak larat dah hoiii..

tapi mengenangkan kesian lah pulak kat Asyraf..
asyik lah terperuk kat umah..
nak biarkan asyraf pergi berdua je dengan abah dia memang tak laaaahhh kannn..
bahaya oiii..
maka, ku gigihkan diri siap2 kan beg susu, pampers bekalan makanan sikit..
moh ler kite..huhu..


poyo je lebih ni..
sepaknya tidak..
jenis ape ntah sayang sangat kat bola..
sampai nak sepak bola pun taknak..pegang je bola tu doplohpat jam..aptb..

bukti sayang lebih kat bola dia..hahaha..

haus lah pulak..
minum air dulu lahhh..
gaya kena lebih macamkan penat sangat sepak bola..padahaallllll...

aksi yang tak dapat dikenalpasti kenapa..
dia tengah melalak nak ikut masuk dalam court futsal tu kot..
asal abah masuk je dalam court, dia bantai melalak nk ikut..
abah nak main pun tak senang..

okeh..settle entrt asyraf ikut abah main futsal..
phewwww..lama dah wei dok dalam draft..hehe..
sekian entry takdok pekdah..
wassalamu..

mekasih sudi singgah bace..
bye..:)


Wednesday, January 29, 2014

3D 4D Scan Klinik Fauziah - boy or girl?

Assalamualaikum..

hai hai haiiii..
gigih mami update blog demimu adik baby..
untuk bacaan di masa hadapan katenya..
kang adik kate mami tak story pa pe pulak pasal dia kannn..hihi..

oklah..sabtu lepas, 25hb January 2014 aku ade appointment nak scan 3d 4d dekat Klinik Fauziah, Ampang..
sebelum tu, memang dah register and dah booking online pun..
Alhamdulillah rezeki memang ade slot kosong hari Sabtu tu..
kebetulan asben tak keja..
so, moh ler lelaju pergi kan..

appointment pukul 11.20 AM..tapi kul 11.00 kat umah lagi..
idoklah laju mane kannn..hehehe..
biaselah..mcm2 bende nak kene settle sebelum keluar rumah..
nak2 lepas appointment tu, kitorang memang nak kena pergi kenduri kawen kawan asben kt Monterez Golf Club Subang nunnnnn jauhhhh di sana..
pakai baju kurung siap2 la pegi scan..huhu..
dengan anak bujang tu punya bekalan lagi kan..
susu la pampers la..stok makanan dia lagi..adehhhh..

tp, sebab dekat je, dengan bantuan Waze, kitorang sampai betul2 depan klinik pukul 11.20 tu, aku turun lelaju pergi kaunter cakap ade appointment scan 3d 4d pukul 11.20..
pastu akak kaunter tu cakap, ok, duduk dulu..nanti diorang panggil..phewwwww..lap peluh jap..
ingatkan dah lambat kan..sekali ramai lagi yang tengah Q nak scan.. 
tunggu punya tunggu, pukul 12.15 baru nama dipanggil..
tapi sebab excited punya pasal, tak rase pun masa menunggu tu..
sejam jugak lah kalau ikutkan..huhu..

so, dapat la jumpe Ms Jezzlyn yang selalu blogger mommies dok sebut2 tu kan..
oloh oloh olohhhh..comel lote orang nya..
dah la baik, comel pulak tu..
bermula la episod scan menyecan perut ni..
diiringi aksi2 asyraf yang meligat dalam bilik scan tu..
makin aktif si kecik dalam perut mami ni haaa..

takmo cakap banyak la, eh, dah banyak cakap dah pun ni..huhu..
tengok lah video pendek adik baby ni..
ade 4 video sebenarnya..
tapi aku ter upload yang ni..malas dah nak tukar dah..


aktif nya lah haii..
patutlah bergelodak je perut mami ni..

jantina? hihihi..
ade yang dah tau kan..

kalau korang pandai tengok gambar ni, nampak tak ape jantina adik baby ni?

baby girl is coming yawwww..
Alhamdulillah..memang jelas terang lagi nyata nampak cik bunga tu..
masa ni, aku dalam kedudukan mengiring ke kanan, tak perasan rupenya air mate mengalir..
huhu..bukan air mate sedih sebab adik baby ni girl tau..tapi sebab happy giler sebab tau adik baby is a girl..
akhirnya tercapai jugak impian aku nak shopping baju2 kaler pink pulok..
walaupun dulu pun dah pernah shopping baju bajan kaler pink..hahahahhaha...
memori betullah...adoiiiii

kesimpulannya, memang la tersangat recommended kalau korang yang nak buat scan 3d 4d kat sini..
sonographer Ms Jezzlyn tersangat comel..
Ms Jezzlyn akan scan dan tunjuk kat kita satu-satu dari kepala sampai kaki baby, dia akan bgtau berat baby, panjang kaki, saiz pinggang dan jantina baby.  
Pastu dia akan tunjuk la graf pasal perkembangan baby kita tu sama ada selari tak dengan usia kandungan..
So far Alhamdulillah adik baby membesar ikut usia kandungan 24 minggu..
berat sekarang dah 700gram..yang lain-lain sume ok, air ketuban, uri sume dalam keadaan normal la.

semoga adik baby membesar dengan sihat, sempurna dalam perut mami..
keluar ikut due date yer..huhu..

oklah, panjang dah ni..
mekasih pada yg sudi singgah bace ekk..
jumpe lagi..bye..:)


Wednesday, January 15, 2014

majlis akikah Adelea..

Assalamualaikum..

tetibe teringat nak update pasal majlis aqiqah Adelea anak dara Yong Nana..hihi..
kebetulan ade gambor sekeping dua ni..moh la kite update..
majlis hari ahad lepas..masa Yong invite kt group tu, aku dah set dalam kepala kali ni mesti pergi..
tak pernah lagi berjumpe dengan Yong ni..
dari belum kawen aku bace blog dia, sampai dah masuk satu group, sampai la Yong dah ade anak 2, baru dapat bertentang mata..cewahhh..



Aznor, Fariza, Yong, mak enchekk & Airenz bersama anak masing2..
aku dengan Airenz tu nampak macam senang hati je kan tak payah dukung anak..jangan lupe yer kami sedang mengendong anak dalam perut..hihihi..

gambar ni cilok dari Dayah..diorang ni memang gini..masa aku kat sana, taknak pulak ambik gambor ramai2 gini..bila aku dah sampai umah, elok je nampak gambar ni dalam group..sabotaj la ni..adehhh..
dayah, ku cilok gambor mu..mintak halal yer..
ni sebahagian je ni..ade yang dah balik..macam aku dah balik..Nad pinky momma pun dah balik..
sape lagi ekk?

anak bujang yang tak reti penat pada hari kejadian..huhu..
lari sini lari sana..
makan non stop..kejap2 nak mammm..kejap2 nak mammm..

ok, aku dah tak tau nak merapu apa lagi..
cukup lah ni ekk..
buat Yong, terima kasih menjemput yer..
lauk semua sedap nak2 yang kambing masak ape ntah tu..sedap gilerrrrr..
nak tambah, ku maluuuu..
malu tapi mahuuuu..

okeh,sekian..
mekasih sudi singgah bace yer..
bye..:)


Monday, January 13, 2014

Besday 2 tahun Asyraf

Assalamualaikum..

Alamak..kelu kelu kelu..
macam mana nak start ni..
gini lah jadiknya bila dah lama tak update blog..adehh..

kalau ikutkan, nak tggu adik baby ni lahir baru nak start update blog semula..heheh..
tapi sebab kena story jugak pasal besday abang Asyraf ni, mami is gigih menaip..
dari pagi ni..kite tengok pukul berapa dapat publish..hihi..

ok, besday Asyraf 10hb lepas..hari Jumaat..
aku memang ambik cuti khas lah konon..mentang awal tahun cuti banyak lagi kannn..
kebetulan asben pun memang cuti sebab bos dia fly pegi mane ntah..
ok, bagitau pengasuh Asyraf nak celebrate besday Asyraf kat umah dia..
pengasuh ok je..memang selalu pun parents buat macam ni..

gigihlah aku malam sebelum tu, packing goodies bag..
13 bag oii..
nasib baik la Asyraf ni bukan jenis mengacau..boleh la aku packing sambil tengok Pencetus Ummah Akhir..hihi..



ni je yang aku masukkan dalam goodies bag tu..
semua beli kat kedai borong kecuali cup cake tu..
cup cake tu order kat SINI..
tapi image atas cupcake tu EKIN yang buat..tempah dengan dia la..
ku tempah sekali sticker dengan paper bag tu..
















comey ke tidak?
sebenarnya aku nak carik kertas putih tu ape ke namanye ntah..doily paper ke ape tu..
nak stapler kat atas tu la..nmpk la cantik sikit kan..sekali terlupe daaa..
takpelah..cenggini pun dah omeiii dah..hahaha..

























asben dengan anak anaknya..eh, Asyraf dengan kakak2 & abang2..
kek tu pun kalau ikutkan aku tak perlu..
tapi kenangkan kesian pulak sambut besday takde kek..
okeh, jom singgah kedai kek King dulu..
carik yang paling murah je..hehhe..
murah tak murah sangat la kecik cenonet tu..
rm40 tau..kalau tau, aku tempah sekali dengan cupcake tu..
dah la rase, nauzubillah..maleh nak komen lelebih..

simple giler..padahal aku lupe langsung nak beli makanan ke air ke ape ke..
pegi sana sekadar bawak goodies bag je..hihi..
nasib baik pengasuh belikan vitagen dengan kuih2 tu..jadiklahhhhhhh...maafkan mami yer anak2..
budak2 sana pun panggil aku mami..hihi..

ni video yang aku record masa nak potong kek tu..
tp tak sempat nk potong kek, memory full pulak..hangin betoiiii..

ko penah tengok besday boy penampor budak lain masa nyanyi lagu besday?
penah tengok orang lain punya besday, orang lain yang tiup lilin?
aku gelak guling2 tengok video ni..adehhh..

okehh, ni je dulu pasal besday boy Asyraf yang ke 2 tahun..
eh, dah teruna bujang aku ni..
dah nak ber adik tak lama lagi..

sekian, mekasih sudi singgah bace yer..
bye..:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute