Pages - Menu

Blogroll

Thursday, September 13, 2018

Home » , » GBSB Family Day Part II - Potluck & Birthday Celebration

GBSB Family Day Part II - Potluck & Birthday Celebration

Salam dan hai.
Jom teruskan entry family day seterusnya sebelum terlupa.
Lepas check in, dah golek² sepahkan bilik seround, makanya tibalah waktu yang ditunggu.
POTLUCK!
Allahu memang semua kebulur sangat time ni sebab tak lunch lagi kan. 
Makan merapu je sebelum tiba pukul 4 tu. huhu
Cepat² turun area swimming pool sebab dalam whatsapp group bagitau diorang dah turun kolam.
Marilah kita anak² jom turun kolam.
Dari bilik nak ke kolam tak jauh mana pun, tapi dasar tak reti baca map terus pusing² explorace. haha
Nasib scenery memang cantik. Anak² excited nak mandi je jerit² mana kolam ni mami. hihi

Anak² berkubang sambai lebam. Kolam just nice, tak besar sangat dan tak lah kecik sangat.
Senang la nak pantau anak masing² mandi.

Di Cyberview Resort & Spa ni ada 3 layered swimming pool yang sangat cantik dan ohsem tau. 
Ada yang cetek, ada yang cetek sederhana, ada yang dalam sederhana. 
Yang cetek tu, Allah paras buku lali je. InsyaAllah selamat untuk anak² korang mandi. 
Masalahnya, budak² tu yang tak puas mandi cetek sangat. hihi
Tak mencabar katanya

Sebahagian dari kami. 
Gambar makanan tak banyak sangat sebab letak makanan je terus serbu macam piranha. 
Anak² la kejap² nak makan ini, kejap²makan itu.
Lapor kekdahnya kan dah berendam lama. 
Sampai kecut² kulit.

Kalau ikutkan memang banyak giler makanan potluck. 
Bayangkan la kalau dah 30 family kan. Penuh meja haa.
Makan sampai menyandor. Pastu bising gemok gemok. Pfttttt

Pukul 6.30 dah slow² kemas area kolam tu, siap sedia balik bilik pulak. 
Masuk bilik anak² sambung lagi mandi bath tub. Aduhai. tak reti penat masing² kot. 
Padahal dah mandi 2 jam dalam kolam.

Acara potong kek untuk anak² yang sambut birthday.
Ada 8 besday boy & girl malam tu.
Acara ni kitorang buat dalam tennis court je.
Alhamdulillah pihak resort murah hati dan baik sangat bagi group kitorang guna 2 hari.
So, level risau anak² merayap bersepah merata tu kurang sikit la. 
Diorang main lari² dalam court tennis tu je.
berpeluh peluh masing².

Ada game puzzle untuk kanak² besar malam tu. 
Sambil diselangi dengan lucky draw dan hadiah tukar²
Best sangat part hadiah tukar² ni. hihi





























Hadiah tukar² mami dapat kipas tau. Wahhh macam tau² je memang rumah sekarang kekurangan kipas.
Alhamdulillah rezeki kan.
Hadiah dari mami pulak, mami bagi voucher Aeon je pada My.
Sudi lah terima yer my.


6 comments:

  1. sampai hati crop pic aku, sedih lah mcm ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenuh aku belek satu2 gmbr mana kena crop..hahah rupenya yg ada alfi tu. yg benornya, aku nk bg nmpk gambar aku la oiii. kotak tu tak bg masuk semua org..kihkih

      Delete
  2. Yeke anak2 yg lapor? Padahal mak2 yg sibuk nk rase sumer 😂

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute