Monday, July 25, 2011

Home » » dah start makan Iberet Folic...

dah start makan Iberet Folic...

assalamualaikum..
dah makan tengahari ke belum..
aku makan laksa penang je tadi...
tak de selera nak makan nasik sebab dah sarapan nasi goreng pagi tadi..

petang semalam keluar kejap ngan en asben..
ala..pergi area Ong Tai Kim tu je..
dekat ngan umah..
hajatnya memang nak pergi beli Iberet Folic tulah..

masuk farmasi Vitacare, malas nak buat pandai tercari cari benda alah tu,
aku terus je tanya adik cashier tu mane Iberet Folic..
adik cashier tu bagi 2 kotak..
satu kecik, satu besar..
yang kecik tu ada 8 tablet = rm 8.90
yang besar tu ada 30 tablet = rm 36.90
aku tak sure kt farmasi lain harga berapa..

aku ambik yang kotak kecik je dulu..
testing katenya..dah habis nanti, nak tengok kat farmasi lain pulak..
bandingkan harga..hehe..
nilah dia..memula terkejut jugak aku tengok size dia..
mak aihhh..besorr nya..
tapi bila mengenangkan aku kena telan sekali je, redha jelah..

dah telan sebijik, cepat2 minum Peel Fresh Orange..
lega rasanya..hehehe..
harap2, dengan Iberet Folic ni, HB aku normal lah masa check up bulan puasa nanti..
insyaAllah..aminnn...

11 comments:

  1. ni ubat tuk ape ek.. kalau tak ngandung lagi n nak ngandung ley makan tak ubat nih..

    ReplyDelete
  2. Klinik gomen bg jugak kan as??? Akak biasa mkn yg tecit tu je, takpe utk kesihatan baby kan....baby dh gerak2 lom?? Nnti sronok tgk perut benjol2 hehe

    ReplyDelete
  3. mg dedua sihat2 aje yer, kita berusaha mana yang patut, InsyaAllah.....

    ReplyDelete
  4. @ atty
    ni utk sesapa yang HB low time pregnant..utk tambah darah..Iberet Folic ni complete macam Obimin jugak..all in one..nurse suggest makan Iberet Folic ni sbb saya memang tak boleh nak telan ubat yang KK supply tu..
    tak sure pulak kalau belum pregnant boleh makan ke tak..tak berani nak cakap la aty..

    @ ajumohit
    KK bagi yang 4 jenis tulah kak..acid folic, vit C, Vit B dgn ubat kaler coklat tu..
    Iberet Folic ni complete semua tu kak..bezanya kena beli sendiri la..huhu..tapi takpe..sekali telan je..:)
    blum gerak2 rasenya..ntah ekk..macam mana nak tau ade rase gerak2 tu..huhu..

    @ MQM
    insyaAllah aminn kak..tulah..takpelah keluar duit sikit pun..asalkan baby and maknya sihat..hehehe..

    ReplyDelete
  5. waaaa....sangat besar...pahit x??huhuhuhuu

    ReplyDelete
  6. as,bgus makan iberet,yun pn mmg start mkn mase HB rendah,alhamdulillah naik..make sure makan then minum ngn air jus tau,lg berkesan..aneway,harga normal iberet kalau 30biji 25-26 ringgit xsilap.. =)

    ReplyDelete
  7. wah..dah nak pose ni mummy kena jaga kesihatan betul2..jgn smp bp & hb turun..sahur wajib yer..akak pernah 2x pose time pregnant.... Alhamdulillah, takde masalah..penuh!

    ReplyDelete
  8. Nih 1st time dgr iberet folic...biasa penah dgq folic acid ja...mayb time peknen dulu xde masalah HB rendah..

    **hopefully HB kembali normal for d next check up...=))

    ReplyDelete
  9. umi dulu pun time preggy ank ketiga HB low gak huhuhu,tak tau pasal kewujudan ubat ni, kalu tau dah lama telan huhuhu...hope lepas ni HB as nek... (^_^)

    ReplyDelete
  10. saya pun dulu telan ubat dari poliklinik je..lgsg tak berkesan, hb dh smpai tahap teruk 7.7 je...tapi lepas find out ttg kewujudan ubat nie,terus bli..n sekarang nie dh start naik slow slow 8.9..alhamdulillah.....

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute